Dodaj do ulubionych

Health and Safety

25.03.11, 19:47
Nie macie wrażenia, że jest to mocno nadużywane wyrażenie w tym kraju? Mi już się niedobrze robi jak to słyszę. H&S zastępuje tu rozum i zdrowy rozsądek. Zasłaniają się H&S, cokolwiek to znaczy, niezależnie od tego czy ma to sens czy nie ma. Wrrrr... Musiałam to z siebie wypluć :-)
Obserwuj wątek
    • s_alander Re: Health and Safety 25.03.11, 23:33
      biorąc pod uwagę w jakie tarapaty możesz wpaść nie stosując H&S to całkowicie to rozumiem, z resztą ja zawodowo jestem po stronie H&S i znam to trochę z innej strony, wolę mieć napisanych i wystawionych tysiąc kartek z 'policy' niz mialoby chociaż jednej zabraknąc ;)
      • imszulc Re: Health and Safety 26.03.11, 20:42
        Ja nie jestem przeciwna H&S, żeby nie było. Szczególnie w pracy. Jestem przeciwna nadużywaniu tego wyrażenia i zasłanianiu się tym przez lenistwo i bezmyślność albo dla wygody.
        Wczoraj na basenie wywiesili karteczki, że dzieci będą wypraszane z sauny! A wcześniej, że nie moga korzystać z powodu H&S. Co za bzdura!?!? Sauna jest bezpieczniejsza niż basen przecież a z basenu korzystać mogą. Jak poszłam do recepcji z pytaniem o co chodzi to powiedzieli, że jakiemuś klientowi się nie podobało, że do sauny wchodzą dzieci. Sauna nie dość, że nie jest niebezpieczna to wręcz jest zdrowa i wskazana zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych więc o co chodzi z tym H&S? Oczywiście dzieci powinny być pod opieką, tak samo jak na basenie. To jest ostatni przykład zasłaniania się H&S, niestety spotkałam się z tym już wcześniej nie raz :-/
        • imszulc Re: Health and Safety 28.03.11, 13:42
          Mówiłam, że H&S jest dobre na wszystko :-) okazało się, że jakaś mądra mama zrobiła sobie w saunie stołówkę dla trójki dzieci. Ktoś sie wkurzył i zrobił aferę. Wcale mnie to nie dziwi, bo też nie chce siedzieć w saunie na okruchach po chipsach, ble. Tylko po co zasłaniać się H&S i dlaczego mają inni cierpieć z powodu głupoty co niektórych?
          • pinkdot Re: Health and Safety 03.04.11, 17:40
            Nie mogli po prostu wywiesić karteczki "zakaz jedzenia" w tej saunie? Jakkolwiek absurdalnie by nie wyglądała;).
    • undomestic_goddess.pl Re: Health and Safety 16.04.11, 14:35
      Jesli chodzi o saune to w KAZDEJ w jakiej bylam w Irlandii jest zakaz wstempu dzieci pozniej 18 roku zycia. To samo dotyczy sie steam room-u.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka