Dodaj do ulubionych

Tlumaczenie PROTECTIVE NOTICE

22.08.06, 14:01
Dziewczyny pomozcie!! mam problem z tlumaczeniem, a musze to zrobic na juz:(((

As from the above date we must inform you that you are being placed on protective notice.

Myslalam ze juz mnie niewiele zaskoczy a tu hop.. kompletnie nie wiem jak to na poslki przelozyc... niby wszsytko rozumiem a nie wiem jak ujac. prosze o pomoc!!!!
Obserwuj wątek
    • viwka Re: Tlumaczenie PROTECTIVE NOTICE 22.08.06, 14:51
      Z tego co moj maz sie dowiedzial "protective notice" to taka informacja od
      pracodawcy ze wkrotce moga nastapic zwolnienia z pracy. generalnie daje to
      firmie wieksze prawa w ograniczaniu plac itp.

tak tlumaczac ten tekst wprost:
      "Informujemy pania ze z danym dniem zostala pani ostrzezona przed mozliwoscia
      utraty pracy"
      moze niezbyt to po polsku ale tak na szybko taki sens mniej wiecej bedzie.
      • annie_pl Re: Tlumaczenie PROTECTIVE NOTICE 22.08.06, 15:36
        Dzieki wielkie Viwka :)))Musze dopiac te informacje do wyplat chlopakom i za cholere nie umialam tego ladnie ujac. Sens znalam tylko w slowa ubrac nie potrafilam, teraz juz mam problem z glowy, wklepuje tak jak podalas, drukuje i wpinam.

Dzieki jescze raz Tobie i Twojemu mezowi.

Pozdrawiam
        • maja92 Re: Tlumaczenie PROTECTIVE NOTICE 22.08.06, 15:48
          "protection notice" daje sie pracownikom, jezeli firma ulega restrukturyzacji i
          np. zmienia wlasciciela.
          Nie jest to zwiazane z utrata pracy, ale na pewno jest to zwiazane ze zmiana w
          wynagrodzeniu finansowym + bonusy. Takze moze byc zmiana stanowiska pracy po
          restrukturyzacji firmy. Czasami wtedy nowa firma - jak skonczy sie okres
          protection notice - moze zwolnic pracownikow z "przed zmian".

Wracam do roboty, bo goraco tutaj dzisiaj;-))))
          • olliesmum Re: Tlumaczenie PROTECTIVE NOTICE 22.08.06, 17:38
            Czasami taka protective notice moze byc czysto formalna, np. gdy firma, ktorej
            funkcjonowanie uzaleznione jest od konkretnych funduszy (np. rzadowych) nie
            dostala jeszcze pisemnego zapewnienia o ich przedluzeniu (gdy np. zaczyna sie
            nastepna faza). Najlepiej spytac w firmie o co konkretnie chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka