Dodaj do ulubionych

tesco i nie tylko

IP: 80.51.255.* 29.01.07, 13:54
Wiatm wszystkich forumowiczow. Od przeszlo 5 m-c pracuje razem z moja
dziewczyna w tesco w Talbot Green. Akurat teraz jestesmy na 2tygodniowym
urlopie w Polsce. Jesli ktos ma pytania, watpliwosci, cos jest nie
jasne,bardzo chetnie pomoge. Na razie niech wystarczy to,ze nie jest łatwo.
Jesli ktos nie radzi sobie z jezykiem ang prosze sie nawet nie porywac na
szukanie mieszkania na wlasna reke i zdecydowac sie na opcje:mieszkanie
Tesco. Wiec czekam na pytania, postaram sie pomoc jak tylko moge. Pozdrawiam
Sebastian z Talbo Green :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: tesco i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:09
      Witam.Co miales na mysli piszac,ze nie jest łatwo?Ja tez sie tam wybieram do
      mojego chlopaka,hmmm po kilku miesiacach nie narzeka;)Dziekuje za odpowiedz:)
      • Gość: Sebastian Re: tesco i nie tylko IP: 80.51.255.* 29.01.07, 14:48
        Dlaczego nie jest łatwo ? Ciezko jest odpowiedziec jednoznacznie:) Samo to,ze
        jestes tak daleko od domu stanowi nie lada problem. Teskni sie za rodzina,
        przyjaciólmi, nawet jedzieniem:) Piszac nie jest łatwo myslalem głownie o
        pracy. Dla kogos kto nie jest przyzwyczajony ciezko jest sie przestawic.
        Pracuje od 23 do 7 rano. Przed 8 jestem w domu. To i tak bardzo szybko, tylko
        dlatego,ze mam samochod. Przez pierwsze 4 tyg jezdzilismy autobusem. W
        niedziele zaczynalismy prace o 23 a ostatni autobus mielismy 19.25 wiec
        pomysl...:) Rano konczymy o 7 a pierwszy autobus powrotny o 10.20
        wiec "weekend" spierniczony. Celowo napisalem weekend w ". NIe ma mowy o wolnym
        weekendzie(mam tu na mysli sobote i niedziele) dla tescowiczow weekend zaczyna
        sie we wtorek konczy w czwartek:) Pracujesz na noc, piewsza rzecza po powrocie
        do domu, jest mysl o jak najszybszym polozeniu sie do łozka. Czyli nie masz
        czasu na zalatwienie niczego. Spimy czasami po 11 godz i jeszcze nam malo!Ale
        sami sie na to zdecydowalismy:)Jesli jestes wytrwala i wiesz czego w zyciu
        chcesz to dasz sobie rade:) Zycze powodzenia:)
        • Gość: Ona Re: tesco i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:37
          :)Dziekuje badzio za odpowiedz.No spodziewam sie,ze nie jest lekko.Moj chlopak
          przynajmniej chodzi do pracki 25min na nozkach,wiec to duzy plus.Tez duzo spi i
          2 dni wolnego wykorzystuje jak moze.Moim zdaniem (w obecnej sytuacji)to
          najwazniejsze byc razem,bo osobno nie polecam...Dlatego chce leciec,i czekam na
          spotkanie organizacyjne:)Pozdrawiam Ciebie i Twoja dziewczyne!!! :)
    • Gość: kurakao Re: tesco i nie tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:15
      witamy w kraju:)a co do tematu to ja mam wyjechac w marcu wiec glw interesuje sie tym co sie dzieje od telefonu ktory oznajmil ze zostalem "wybrancem" a samym wylotem...a poza tym ile trwa lunchtime czy wypada po 4 godz pracy,jak z paleniem papierosow w pracy,czy warto zaryzykowac i kupic laptopa(moja obawa to okres probny i koszt zakupu) czy jednak sprawdzic jak to jest i do konca okresu probnego nie pchac sie w dodatkowe koszty,co mozna dobrac swojego w kwesti garderoby,i jesli sie orientujesz cos o pracy magazyniera to bardzo bym prosil:)
    • Gość: cdn Re: tesco i nie tylko IP: *.server.ntli.net 29.01.07, 15:28
      Czy wiesz moze, w jaki sposob tesco rekrutuje pracownikow niewykwalifikowanych
      tu, w UK? Czy jedyna mozliwosc to przyjechac z agencja z Polski? I jak nazywaja
      sie stanowiska osob pracujacych w tesco (oczywiscie chodzi mi o te, na ktorych
      pracuja polacy)
      • Gość: 1spag Re: tesco i nie tylko IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 29.01.07, 15:50
        szadzac po serverze to jestes w UK, wiec czemu nie podejdziesz do najblizszego
        tesco (najlepiej wiekszego niz express) i nie wezmiesz job aplication form

stanowiska to głownie (night) general assistant, baker, fishmonger (to tyle z
        pamieci)
        • Gość: cdn Re: tesco i nie tylko IP: *.server.ntli.net 29.01.07, 17:56
          pisalam, ze jestem w anglii, a w tesco bylam, ale powiedzieli, ze nie maja
          zadnych etatow i nie dali formularza do wypelnienia... ktos mi powiedzial, ze
          oni zatrudniaja tylko przez agencje, ale nie moge znalezc zadnej tu, w UK,
          ktora by rekrutowala na te najnizsze stanowiska... stad moje pytanie
      • Gość: Sebastian Re: tesco i nie tylko IP: 80.51.255.* 29.01.07, 16:49
        Szczerze mowiac to nie wiem. Na swieta bylo bardzo łatwo o prace w tesco z
        uwagi na bardzo goracy okres. Z tego co slyszalem nie przyjmuja Polakow tu na
        miejscu,mozna sie dostac tylko przez Krakow. A stanowisko na ktorym pracuja
        Polacy to general assistant :)
        • Gość: 1spag Re: tesco i nie tylko IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 29.01.07, 17:33
          a kto ci powiedzial ze tu nie rekrutuja?

Ja nie slyszalem nic takiego? Tesco nie moze sobie pozwolic na takie cos bo to
          jest rasizm, uzaleznianie przyjecia do pracy od narodowosci
          • Gość: cdn Re: tesco i nie tylko IP: *.server.ntli.net 29.01.07, 17:58
            skoro juz tam pracujecie to moze by sie ktos tego dla mnie dowiedzial...?
            chociaz nazwe agencji (ale nie tej polskiej:) ) w tesco nie informuja
            niestety...
          • Gość: Sebastian Re: tesco i nie tylko IP: 80.51.255.* 29.01.07, 19:41
            Piszac "Polakow" nie mialem na mysli tego,ze prace dostaja wszyscy tylko nie
            my:) Chodzilo mi wlasnie o to,ze wlasnie tylko przez agencje. W naszym
            przypadku najlepiej jest przez Krakow, dlatego tak napisalem. Pozdrawiam
    • Gość: tom Re: tesco i nie tylko IP: *.ghnet.pl 31.01.07, 15:56
      Czesc mam pare pytan
      Jade za 3 tygodnie z moja dziewczyna do tesco kołe manchesteru,chciałbym
      wiedziec jak jest z tymi pensjami,bo na forum to jest róznie,czy bez nadgodzdin
      jestem w stanie wyjsc 750Ł bo niby tak wynika z umowy,wy pracujecie razem wiec
      ile kosztuje was tam zycie,jakie macie mieszkanie czy sami wynajmujecie jakas
      kawalerke czy moze pokój,chcielibysmy wynajac kawalerke tak do 300Ł sa takie
      oferty ale ile jesli wiesz beda mnie wychodzic opłaty,zmieszcze sie w 150Ł
      (prad,woda gaz tax)
      • Gość: 1spag Re: tesco i nie tylko IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 31.01.07, 17:00
        u mnie za 300 to mozesz sobie pokoj wynajac w mieszkaniu w ktorym mieszka pewnie
        jeszcze z 4 lub 5 osob :((
        nie wiem jak kolo manchesteru
        • Gość: MISIA Re: tesco i nie tylko IP: 82.10.34.* 31.01.07, 17:46
          Chciałabym wyjaśnić kilka rzeczy. Pracuję w Tesco w UK od 8 miesięcy. To, co
          piszesz Sebastianie, nie jest regułą. My śpimy od 6 do 8 godzin dziennie i
          zawsze mamy jeszcze czas oraz siłę by wyjść z domu i coś załatwić. Praca nie
          jest wcale aż taka ciężka fizycznie. Wiadomo że dostawy bywają różne, raz
          większe a raz mniejsze i zależnie od tego można się bardziej lub mniej
          napracować, ale w marketach w Polsce ludzie mają z pewnością większy zap...
          Poza tym wiele zależy również od działu, na którym "wylądujesz".
          Jeśli chodzi o przyjęcia do pracy, to Polaków przyjmują nie tylko przez Kraków,
          ale również bezpośrednio w rekrutacji w sklepach. Możliwość podjęcia pracy
          zależy od dostępności etatów.
          Pozdrawiam.
          • Gość: tom Re: tesco i nie tylko IP: *.ghnet.pl 31.01.07, 18:30
            W chorley bo tam wlasnie jade mozna znalesc kawalerke w tej cenie 340 Ł dom z 3
            pokojami mozna wynajac za 380 wiec nie jest tak zle podzielic to na 4 osoby to
            wuchodzi po 95Ł na miesiac + opłaty
            • bbaarti Re: tesco i nie tylko 03.02.07, 15:17
              Tom'aszku wez pod uwage, ze domu w anglii tak z ulicy sobie nie wynajmiesz - to
              nie polska. Musisz po pierwsze zaplacic kaucje-to o ile juz zechca ci je
              wynajac, aby jednak do tego doszlo musisz z regoly poszczycic sie czyms takim
              jak opinia twojego landlorda czyli osoby u ktorej wczesniej wynajmowales
              mieszkanie, i przejsc jeszcze szereg roznych dziwnych inszych procedur. Na
              poczatek polecam znalezc pokoj u jakis polakow lub wybrac opcje CRM, pomimo ze
              jest ku..ko droga, to jednak daje ci pozniej mozliwosci wynajecia mieszkania
              w agencji, lub jak w moim przypadku od wlasciciela naszego domu kiedy skonczy
              mu sie umowa z agencja. My placimy 320L/os miesiecznie + 100F/4 osoby taksu +
              woda, gaz i prad, co miesiecznie przy malym zuzyciu wychodzi kolo 1500F. Domu
              podobne do naszego w naszym malym zabidowie chodza do wynajecie ok 400-500F
              taniej niz my placimy, a CRM tak czy inaczej ma wszystko w d...ie
    • bbaarti Re: tesco i nie tylko 03.02.07, 15:10
      Szczerze mowiac to nie wiem kto pisze takie informacje, ze tesco zatrudnia
      pracownikow przez agencje pracy, bo to jest totalna bzdura, aplication form
      musza Ci dac bez wzgledu na to czy maja przyjecia czy nie - najwyzej sie nie
      odezwa, ale wypelnienie jej jest jedyna droga poza krakowem do starania sie
      tutaj o prace, a polakow to oni wlasnie zatrudniaja z cecia, bo zapier.... o
      wiele szybciej, lepiej i wydajniej od leniwych i powolnych angoli :)(choc jak
      we wszystkim zdarzaja sie wyjatki) CO do okresu probnego, to w zasadzie jest
      on - w moim przypadku fikcja. Mnie nikt nie mowil ze sie konczy czy nie, kumple
      podostawali po miesiacu swoje kontrakty z angielskiego tesco a ja dopiero po 4
      a tylko dlatego ze zmieniala sie stawka.
      Pozdro
      • Gość: n Re: tesco i nie tylko IP: *.server.ntli.net 04.02.07, 00:54
        a czy angole pracuja w tesco? chyba tacy, ktorzy od najwyzej kilku lat maja
        paszport...;-)
    • Gość: xxx Re: tesco i nie tylko IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.02.07, 12:51
      czesc mam pytabnie ile zarabiasz, ile podatku od ciebie sciagaja ,jak dostales
      prace czy jest latwa i czy nocne zmiany sa oplacalne i lekkie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka