Dodaj do ulubionych

Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi....

IP: 149.254.200.* 31.07.07, 13:26
Ile udalo wam sie odłożyć i w co inwestujecie? Mi z dziewczyną 20tys funtow.
Obserwuj wątek
    • gato.domestico a mnie 20mln.... 31.07.07, 13:40
      chwalisz sie czy zalisz....?:-P
    • Gość: fg Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 86.43.81.* 31.07.07, 14:06
      mi od roku tylko 1000 € ale czesto zmienialam prace (5) w sumie bez pracy bylam
      2 mce, no i podrozowalam dosc sporo.
      teraz mam w koncu prace ktora lubie i moge w niej zostac i zamierzam zaczac
      odkladac na jakas skromna inwestycje.
      pozdr.
    • Gość: poleglota a mi sie udaje odlozyc IP: 207.218.42.* 31.07.07, 14:09
      ale co z tego skoro kazda rzecz ktora odkladam zaraz do mnie wraca na miejsce
      nie ustaje jednak w odkladaniu, dzis odlozylem na kupke pare spraw ale te stare
      odlozone sie odezwaly i tak w kolko kolomyja,
      tu pojawia sie odwieczne pytanie JAK ZYC? jak zyc w takim kolowrocie odkladania.
      a najlepiej mi idzie odkladanie kolejnych warstw tluszczu...
      • Gość: hmm Re: a mi sie udaje odlozyc IP: *.sett.ed.ac.uk 31.07.07, 14:24
        20 tys? przez ile lat? sory ale jakie wy macie pensje?
        • Gość: hahente Re: a mi sie udaje odlozyc IP: 149.254.200.* 31.07.07, 14:32
          pensje w sumie srednie, a te 20k przez dwa lata..
          • Gość: hmmm Re: a mi sie udaje odlozyc IP: *.sett.ed.ac.uk 31.07.07, 14:36
            ja mam pensje tez srednia ale jakos nie widze zeby sie dalo odlozyc 10 tys na
            rok, jem normalnie, nie oszczedzam na jedzeniu plus czynsz i inne oplaty, nie
            wiem jakim cudem udaloby mi sie tyle odlozyc przez rok. moze we dwojke jest
            latwiej...
            • Gość: A Re: a mi sie udaje odlozyc IP: 217.33.252.* 31.07.07, 15:25
            • Gość: A Re: a mi sie udaje odlozyc IP: 217.33.252.* 31.07.07, 15:26
              W czym problem? To mniej niz 1000 funtow miesiecznie, przy dwoch osobach i
              srednich (co jest srednia pensja to juz kwestia punktu widzenia) nie ma problemu ;-)
              • Gość: roman Re: a mi sie udaje odlozyc IP: 189.165.97.* 01.08.07, 04:24
                a ja odlozylem 2,5 mln funtow i teraz siedze na wakacjach w meksyku. wiecej juz
                nie wracam do pracy tyle mi starczy..
          • ghrom Re: a mi sie udaje odlozyc 16.08.07, 13:29
            20k GBP przez dwa lata, w trakcie których ceny nieruchomości w
            Polsce poszły w górę o ile? 80? 100? 120tys PLN? W trakcie których
            PLN podrożał w stosunku do GBP o ile? 10? 15%?

Mam nadzieję, że nie jesteś jednym z wielu, którzy przyjechali do UK
            zarabiać na mieszkanie w Polsce, bo jeśli tak to przez te dwa lata
            odłożyłeś w przybliżeniu ZERO.
      • Gość: ... beznadziejne pytanie IP: *.cdif.cable.ntl.com 31.07.07, 21:35
        ludzie dajcie spokoj! kazdy z nas jest inny, w innym stopniu zna angielski, ma
        inny poptencjal szczescia i wiedzy, no czym jest sie chwalic? kazdego zycie
        prowadzi innymi sciezkami wiec nie mozna nikogo porownywac
    • maecki Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... 31.07.07, 14:37
      A na co odkladacie, jezeli mozna zapytac?
      • Gość: hahente Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 149.254.200.* 31.07.07, 14:41
        ja moge zarobic miesiecznie do 1500 funtów, dziewczyna troche mniej...a
        odkladamy na wlasna firme.
      • Gość: k Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.07.07, 14:43
        Chyba musialabym sie zywic wylacznie fasolka z puszki za 15p zeby odlozyc tyle
        kasy:) Ja po 2ch latach pobytu na wyspach mam odlozone dokladnie 1500f. Ale tez
        wcale nie nastawialam sie na oszczedzanie, po prostu zyje normalnie, bo i tak
        nie chce szybko wrocic do Polski. Mimo wszystko jednak, nawet nastawiajac sie
        na oszczedzanie - 10000 rocznie?? Musialabym naprawde duzo wiecej zarabiac niz
        teraz
        • Gość: hmm Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.sett.ed.ac.uk 31.07.07, 14:48
          ja tez zarabiam troche mniej niz 1500 na miesiac ale nie wiem jak mialabym
          odlozyc 10 tys na rok, funtow oczywiscie, nie wyobrazam sobie oszczedzania tak
          az do bolu, bo chyba bym musiala tak zyc zeby tyle kasy odlozyc, mieszkac z
          kupa ludzi w jednym mieszkaniu i jesc tylko saversy, moge was podziwiac, nie
          weim jak to robicie
          • Gość: hahente Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 149.254.200.* 31.07.07, 14:53
            Nie mieszkamy z kupa ludzi-mamy wlasny studio flat za 320f/miesiecznie z
            wliczonymi oplatami.Nie oszczedzamy tez na jedzeniu- ale pozatym nie szalejemy.
        • maecki Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... 31.07.07, 14:53
          Mimo wszystko jednak, nawet nastawiajac sie
          > na oszczedzanie - 10000 rocznie??

5000 rocznie. We dwoje 20000 w dwa lata, to po 5k od lebka.

No ok, to te 20k nie wystarczy na otwarcie tej f-my? Ile musialbys miec?
          Po prostu nie ma sensu zylowanie sie i odkladanie kasy na cos, bo ta kasa traci
          na wartosci szybciej niz nam sie wydaje, a na pewno szybciej niz wynosi
          wskaznik inflacji. Lepiej od razu cos kupic albo rozpoczac dzialalnosc.
          • Gość: hahente Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 149.254.200.* 31.07.07, 14:59
            Mysle ze te 20k mogloby juz wystarczyc, i stad moje pytanie - w co inwestujecie
            oszczednosci?
          • korkix78 Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... 31.07.07, 18:59
            > Po prostu nie ma sensu zylowanie sie i odkladanie kasy na cos, bo ta kasa traci
            >
            > na wartosci szybciej niz nam sie wydaje, a na pewno szybciej niz wynosi
            > wskaznik inflacji.

No nie przesadzajmy.
            Tu chyba odkladanie rozumiemy nie jako ukladanie banknotow na rownym stosie w
            drewnianym pudelku, tylko trzymanie np na zwyklym ISA.
            W ten pozbawiony lamania glowy sposob zaoszczedzone pieniadze gonia inflacje,
            czy wlasciwie to ja przekraczaja.

2 osoby po 3000 rocznie oprzez 2 lata, to by bylo 12 000 na samym tylko ISA.

Oczywiscie zalezy na czym ma polegac inwestycja, jesli na nabyciu czegos (np
            nieruchomosci) czego wartosc wzrasta i to dosc szybko, to czekanie jest bez sensu.
            • Gość: maecki Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 89.243.92.* 31.07.07, 19:38
              > No nie przesadzajmy.
              > Tu chyba odkladanie rozumiemy nie jako ukladanie banknotow na rownym stosie w
              > drewnianym pudelku, tylko trzymanie np na zwyklym ISA.

To chyba normalne i nie trzeba o tym pisac.

10k po 2-3 latach bedzie duzo mniej warte i bedzie mialo duzo nizsza sile
              nabywcza, nizby to wynikalo ze wskaznika inflacji w przeciagu tych dwoch lat,
              nawet trzymane na ISA.
              • korkix78 Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... 31.07.07, 20:20
                > 10k po 2-3 latach bedzie duzo mniej warte i bedzie mialo duzo nizsza sile
                > nabywcza, nizby to wynikalo ze wskaznika inflacji w przeciagu tych dwoch lat,
                > nawet trzymane na ISA.

A opinie te opierasz na ... ?
    • Gość: privatemc Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.range86-131.btcentralplus.com 31.07.07, 15:20
      jestem tuj 4.5 lata i mam odlozone £500 tak piecset tylko ale nie zaluje sobie
      niczego,duzo podruzuje-w koncu na co mam oszczedzac skoro nie wracam do
      polski.skladki na emeryture oplaca mi pracodawca a ja doplacam pare groszy do
      tego-moze mam dzieki temu mniejsza wyplate ale nie musze sie martwic o
      przyszlosc.
    • Gość: bbb Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.adsl.hotchilli.net 31.07.07, 15:39
      460f na koncie,od 5 lat w UK.zarobki okolo 20f/h.Nie osczedzam,zyje normalnie,
      lubie podrozowac.Planuje wyjazd do cieplejsczego kraju,bede zarabial mnie ale
      za to zyl bardziej kolorowo.W Londynie ile by sie nie zarabialo to bedzie malo
      niestety
      • Gość: casual saver :o) Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.belf.cable.ntl.com 31.07.07, 20:21
        53k w 3 lata we 2 osoby bez napinania sie.
        • ontarian Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... 31.07.07, 20:57
          Gość portalu: casual saver :o) napisał(a):

> 53k w 3 lata we 2 osoby bez napinania sie.
          ale z wypinaniem sie
          • Gość: casual saver :o) Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.belf.cable.ntl.com 31.07.07, 21:22
            szalenie zabawnie spuentowales moja wypowiedz. Posiadasz wspaniale i blyskotliwe
            poczucie humoru, ktorego Ci z calego serca zazdroszcze.
    • Gość: Olka Do casual saver ! IP: 78.86.5.* 31.07.07, 20:29
      widze ze jestes w Belfascie,to musicie super zarabiac, a zarobki tam sa niskie
      albo jesc tylko tesco value bo 53k 3lata to juz z lekka niezdrowe.
      Chyba ani razu przez ten czas w Pl a tylko w swoim wynajmowanym pokoju :D
      ochwal sie jakie macie stanowiska.
      • Gość: casual saver :o) Re: Do casual saver ! IP: *.belf.cable.ntl.com 31.07.07, 20:41
        Zarabiamy dosc dobrze, ale nie rewelacyjnie. Oboje pracujemy w biurach. Duze
        firmy o globalnym zasiegu. Przez te trzy lata jezdzilismy do Polski srednio 2
        razy w roku. Oprocz tego wakacje w cieplych krajach, czasem jakis wypad na
        weekend za granice. Jesli chodzi o jedzenie to rzadko jadamy w restauracjach
        poniewaz uwielbiamy gotowac. Jemy wiec wykwitnie, ale stosunkowo tanio. Tesco
        value nie jest nasza ulubiona linia zywnosci :o). Jesli chodzi o mieszkanie to
        wynajmujemy dosc duzy, dwupoziomowy apartament - 3 pokoje, ponad 100m kw, ktory
        dzielimy z dwojka innych ludzi (rodzina). Dodam, ze jestesmy naprawde szczesliwi
        i mamy bardzo przyjemne zycie, ktore jest owocem przemyslanych decyzji, sprytu,
        talentu i inteligencji. Pozdrawiam
        • Gość: Olka Re: Do casual saver ! IP: 78.86.5.* 31.07.07, 20:54
          to nie wiem jak to robicie.
          Bo mam znajomkow w Belfascie i mowia ze ciezko tam sie wybyc na wyzsza wyplate.
          liczac 50k:3 = ok 17...to miesiecznie daje 1400 savingow , czyli musicie razem
          zarabiac po ok 1200 do reki! na glowe , bo inaczej sobie nie wyobrazam.
          Jak dla mnie szok....
          • korkix78 Re: Do casual saver ! 31.07.07, 21:01
            czyli musicie razem
            > zarabiac po ok 1200 do reki! na glowe , bo inaczej sobie nie wyobrazam.
            > Jak dla mnie szok....

Nie chce mi sie liczyc, ale przeciez napisal, ze zarabia niezle,choc nie
            rewelacyjnie.
            Owe 1200-1250 na reke to mniej niz 20k / rok, a wiec prawidlowo napisal, wiec
            troche dziwie sie, ze sie dziwisz :-)
            • Gość: casual saver :o) Re: Do casual saver ! IP: *.belf.cable.ntl.com 31.07.07, 21:08
              cos w tym jest co mowisz ;o)
            • Gość: A Re: Do casual saver ! IP: 78.32.65.* 31.07.07, 21:54
              Wiesz, te kryteria "przecietnie" i "niezle" sa rozne ;-) Dla jednego 20K to juz
              niezle, a inny to z lozka nawet nie wstanie za tyle i niezle zaczyna sie duzo,
              duzo wyzej :-)

Ja zawsze powiem, ze zarabiam za malo i nie dlatego, ze wydaje wszystko, bo nie
              wydaje. Po prostu wraz z jedzeniem apetyt rosnie, no i wbrew pozorom ciagle sie
              widzi, ze zarabia sie malo.
              • Gość: casual saver :o) Re: Do casual saver ! IP: *.belf.cable.ntl.com 31.07.07, 22:11
                > Ja zawsze powiem, ze zarabiam za malo i nie dlatego, ze wydaje wszystko, bo nie
                > wydaje. Po prostu wraz z jedzeniem apetyt rosnie, no i wbrew pozorom ciagle sie
                > widzi, ze zarabia sie malo.

no tak, ale jak spojrzysz wstecz i porownasz ze stanem sprzed kilku lat to
                powinienes odniesc nieco inne wrazenie - o ile roznica nie wypadla in minus.
                • Gość: A Re: Do casual saver ! IP: 217.33.252.* 01.08.07, 11:32
                  Ale jak spojrzysz wstecz Twoje kwalifikacje i doswiadczenie byly mniejsze. W tym
                  czasie nauczyles sie czegos nowego, zdobyles nowe kwalifikacje itp. Dlatego tez
                  poprzednie wynagrodzenie bylo nizsze, teraz jest wyzsze, ale ciagle mozna chciec
                  wiecej ;-)

Oczywiscie jest jakis gorny prog dla pewnych zawodow i specjalizacji i nie mozna
                  oczekiwac wiecznych wzrostow zarobkow.
          • Gość: casual saver :o) Re: Do casual saver ! IP: *.belf.cable.ntl.com 31.07.07, 21:06
            Jak latwo sie domyslic kluczem jest biegla znajomosc jezyka. Odpowiednie
            wyksztalcenie tez bylo dosc istotne. Belfast ma w istocie nizsze srednie zarobki
            niz pozostale czesci UK, jednak koszty zycia tez sa odpowiednio mniejsze wiec na
            jedno wychodzi. Zapewniam, ze nie bylo nam trudno zaoszczedzic ta kwote. Dodam,
            ze mam kilku znajomych, ktorzy mieszkajac w Belfascie zarabiaja prawie 2 razy
            tyle co ja. Pracuja w branzy IT.
    • Gość: marta ??? Ale dlaczego??? ??? ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 20:56
      > Ile udalo wam sie odłożyć i w co inwestujecie? Mi z dziewczyną 20tys funtow.

???
      a ja nic nie odlozylam (zylam za to normalnie), dlaczego mialabym wogole
      odkladac??? to jest jakas "zlota zasada" emigracji polskiej?

i to jest jedyny twoj cel biedaku, naskladac funtow?

smutne
      • korkix78 Re: ??? Ale dlaczego??? ??? ??? 31.07.07, 21:09
        > ???
        > a ja nic nie odlozylam (zylam za to normalnie), dlaczego mialabym wogole
        > odkladac??? to jest jakas "zlota zasada" emigracji polskiej?

Na szczescie zgodnie z swoim celem osiagnelas wymarzone posiadanie niczego i
        mozesz czuc sie dumna z realizacji tego ambitnego celu.

> i to jest jedyny twoj cel biedaku, naskladac funtow?

Nie napisal, ze to jego jedyny cel. Takim samym tokiem myslenia mozna smialo
        stwierdzic, ze Twoim jedynym celem jest przepieprzanie wszystkiego na biezaco.
        • 101krotka Re: ??? Ale dlaczego??? ??? ??? 01.08.07, 12:06
          korkix78 napisał:

> ???
          > a ja nic nie odlozylam (zylam za to normalnie), dlaczego mialabym wogole
          > odkladac??? to jest jakas "zlota zasada" emigracji polskiej?

Na szczescie zgodnie z swoim celem osiagnelas wymarzone posiadanie niczego i
          mozesz czuc sie dumna z realizacji tego ambitnego celu.

> i to jest jedyny twoj cel biedaku, naskladac funtow?

Nie napisal, ze to jego jedyny cel. Takim samym tokiem myslenia mozna smialo
          stwierdzic, ze Twoim jedynym celem jest przepieprzanie wszystkiego na biezaco.

ha,ha,ha ale mnie ubawil twoj komentarz,korkix78.nic dodac,nic ujac.tyle
          tylko,ze marta zdaje sie wcale nie jest "dumna z realizacji swojego ambitnego
          celu",bo taki jad plynie z jej postu:)
      • Gość: hahente Re: ??? Ale dlaczego??? ??? ??? IP: 149.254.200.* 31.07.07, 23:35
        Oszczedzamy na wlasna firme w branzy technologicznej (elektronika) z dobrze
        przemyslanym planem - to jest nasz cel.
    • Gość: bird i'th'and Zainwestuj w ... IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 31.07.07, 21:01
      hazard..wyprawa do kasyna,,na konie czy zwykly football u bookmachera
      Gambling is great n it pays off.. love my local bookie

Karma karma karma karma karma chameleon

• Gość: Olka Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 78.86.5.* 31.07.07, 21:31
      no wiesz na Blefast 20k to juz suuuuuuuuuuuper kasa,wiec mam prawo sie dziwic:)
      oj casual saver lubisz chyba ubarwiac, chyba ze Twoja laska na boku dorabia :D:)
      • Gość: casual saver :o) Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.belf.cable.ntl.com 31.07.07, 21:40
        Widze, ze gul Ci skoczyl Olka. Twoja sugestia swiadczy dobitnie, ze brak Ci
        klasy. Zastanow sie zanim znów puscisz bąka na forum bo szanującej sie kobiecie
        po prostu nie wypada. No chyba, ze sie nie szanujesz.
        • Gość: Olka Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 78.86.5.* 31.07.07, 21:46
          ja sie wlasnie szanuje i nic nie odlozylam:) tzn mam jakies z 4 tys ale co to
          jest przy 53k w 3 lata ....:)
          GRATULUJE:) piszcze szczerze teraz.sorki za poprzedni post.
          musicie miec jakis cel skoro ta niezle przadziecie:)

• Gość: casual saver :o) Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.belf.cable.ntl.com 31.07.07, 21:56
            Ok. przyjmuje przeprosiny.
            Celem jest mile i satysfakcjonujace zycie. Przasc mozna duzo lepiej, uwierz mi.
            Mimo, ze jestesmy szcesliwi z tym, co mamy teraz, nie stoimy w miejscu, a nasz
            potencjal stale wzrasta. Zreszta zaczynalismy od bardzo ciezkich, fizycznych
            prac bo przyjechalismy w ciemno i nie przebieralsimy w ofertach.
      • Gość: A Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 78.32.65.* 31.07.07, 21:50
        Najpierw lament, ze mowi sie o Polakach, ze pracuja tylko na zmywaku, a jak ktos
        pracuje w zawodzie, na dobrze platnym stanowisku i zarabia powyzej przecietnej
        krajowej to zaraz ubarwia.

• barbakana Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... 31.07.07, 22:08
          no niestety, z reguły ubarwiają, szczególnie na forum, gdy nie możesz im
          spojrzeć w oczy, zobaczyć czy nie zdradzają się nerwowym rozglądaniem,
          pocieraniem rąk o spodnie/ sukienki itp...
          • Gość: casual saver :o) Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.belf.cable.ntl.com 31.07.07, 22:13
            w realu nigdy bym nie przyznal ile mam oszczednosci.
            • Gość: Lola Powtorka tematu- ciulactwo IP: *.dslaccess.co.uk 31.07.07, 23:30
              a moze zamiast powielac ten sam temat i klocic sie ile odlozyl czy nie odlozyl
              wymienimy sie sposobami na efektowne zainwestowanie pieniedzy -rozmnozenie
              dziengow:-)
              Kto moze sie czyms pochwalic?? bo ja w kwestiach inwestycji jestem klapa-
              inwestuje w torebki - no moze kiedys sprzedam na ebayu jako vintage...
              No to jak inwestowac (nie -w-torebki), jakies pomysly??
              • comrade Re: Powtorka tematu- ciulactwo 01.08.07, 19:38
                > Kto moze sie czyms pochwalic?? bo ja w kwestiach inwestycji jestem klapa-
                > inwestuje w torebki - no moze kiedys sprzedam na ebayu jako vintage...
                > No to jak inwestowac (nie -w-torebki), jakies pomysly??

Tylko i wyłącznie kontrakty terminowe na giełdzie. He he.
          • Gość: A Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 78.32.65.* 01.08.07, 08:34
            Tylko ktos bardzo niekulturalny zapytalby sie ile masz oszczednosci, albo ile
            zarabiasz.
            • Gość: casual saver :o) Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.cat.com 01.08.07, 11:53
              Zgadzam sie. Jak dotad kilka osob zapytalo mnie o obie rzeczy.
              • Gość: A Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 217.33.252.* 01.08.07, 13:13
                Tak wprost to zapytala mnie tylko jedna osoba, na dodatek podczas pierwszej
                rozmowy telefonicznej, bylo to cos w stylu "a ile Wy tam zarabiacie w tym
                Londynie".
                Reszta raczej nie pyta sie, albo uzywa pytan ogolnych w stylu: "ile zarabia sie
                w IT" i dostaja tak samo ogolna odpowiedz jakie jest ich pytanie. A Ci, ktorzy
                pracuja w IT wiedza i tak mniej wiecej ile na jakim stanowisku sie zarabia i
                interesuja sie swoimi dochodami nie innych.

W sumie to chodzi o to by byc zadowolonym z zycia, a nie ile kto zarabia.
                • Gość: casual saver :o) Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.cat.com 01.08.07, 13:29
                  > W sumie to chodzi o to by byc zadowolonym z zycia, a nie ile kto zarabia.

Otoz to. Jednak Wielu Polakow lubi zagladac innym do kieszeni. Stad takie
                  obscesowe pytania. Zawsze zbywam je smiecham mowiac: nie uwierzylbys :o)
    • Gość: Jozek Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 82.153.141.* 01.08.07, 09:29
      Odlozylem przez rok z moja dziwczyna (juz wkrotce zona) 1300 funtow. Zarabiam
      34 tys ona 19 tys, jestesmy tu rok. O czym to swiadczy ?
      • carnivore69 Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... 01.08.07, 09:40
        > O czym to swiadczy ?

Ze mieszkacie w Londynie.

Pzdr.
      • Gość: k Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.08.07, 09:45
        To swiadczy o tym, ze macie satysfakcjonujaca prace, nie odkladacie na
        mieszkanie (moze juz macie?) i po prostu zyjecie na normalnym poziomie
        • Gość: enia Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 86.43.81.* 01.08.07, 10:48
          a w Irlandii srednia placa to 40.000 € o ktorej moge pomarzyc.
          moja placa to 24.000 € ale mam dostac podwyzke w marcu.
          oszczedzam bo z oszczednosciami czuje sie bezpieczniej niz bez.
      • Gość: A Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 217.33.252.* 01.08.07, 11:35
        O tym, ze zyjesz w taki, a nie inny sposob i najwyrazniej dobrze Ci z tym. Jedni
        lubia miec rezerwy finansowe, bo czuja sie bezpieczenie, inni lubia wydawac, a
        jeszcze inni przesadzaja z wydawaniem i zamiast oszczednosci maja dlugi.
        • Gość: hahente Re: Ile udalo wam sie odłożyć?Bo mi.... IP: 149.254.200.* 01.08.07, 16:05
          A jeszce inni oszczedzaja bo chca byc panami wlasnego losu, a nie wiecznie
          uwiazani do jakiejs tam posadki- lepszej czy gorszej niewazne.
          • comrade That's the spirit! 01.08.07, 19:39
    • Gość: Rotamistrz A mi sie udaje odkladac wszystko... IP: *.osprey.ie 02.08.07, 01:13
      ... na pozniej.
      • Gość: wesley z usa Re: A mi sie udaje odkladac wszystko... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 02.08.07, 05:06
        zrobilem 340 000 $ w 11 lat ale w usa, niech sie smieja ze papier spada,ale czy
        ja musze wydawac te kase w drogiej europie, gdzie wszystko jest 100 % drozsze
        nisz w usa!? i innych krajach poza ue.
        • Gość: Ciekawy swiata Re: A mi sie udaje odkladac wszystko... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.08.07, 09:47
          Bo ty Wesley Snipes moze jestes?
          • Gość: wesley z usa Re: A mi sie udaje odkladac wszystko... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 03.08.07, 02:02
            wesley snajps nie jestem ale taki maly wesliczek he he i taka kaske odlozylem
            he he he
    • gato.domestico nie odkladam :-)) 02.08.07, 16:10
      tylko kredytuje inwestycje ...tak jak normalni /myslacy ludzie...na biezaco
      splacam kredyty zpensji a inwestycja przynosi zuski :_)))
      • Gość: ff Re: nie odkladam :-)) IP: *.as15444.net 02.08.07, 16:17
        o to wlasnie chodzi!

niektorzy ciagle odkladaja na wczasy w bulgarii albo na swoje wlasne M2 20
        pietrowym bloku - niestety stac ich bedzie conajwyzej na duzego fiata.

ps. czy moglibyscie nie przyjezdzac tymi swoimi zlomami do uk bo zajmujecie
        miejsca na ulicy
    • Gość: . DO Casual Saver.. IP: 62.239.21.* 15.08.07, 15:04

Biegla znajomosc mowisz??? a przyznaj sie ze od chyba 2 lat
      pracujesz po polsku :D:)))))))))))))))))))))))))) hehehhe NIE
      UBARWIAJ TAK SWOJEGO zycia...

Jak latwo sie domyslic kluczem jest biegla znajomosc jezyka.
      Odpowiednie
      wyksztalcenie tez bylo dosc istotne. Belfast ma w istocie nizsze
      srednie zarobki
      niz pozostale czesci UK, jednak koszty zycia tez sa odpowiednio
      mniejsze wiec na
      jedno wychodzi. Zapewniam, ze nie bylo nam trudno zaoszczedzic ta
      kwote. Dodam,
      ze mam kilku znajomych, ktorzy mieszkajac w Belfascie zarabiaja
      prawie 2 razy
      tyle co ja. Pracuja w branzy IT.

• Gość: casual saver :o) Re: DO Casual Saver.. IP: *.belf.cable.ntl.com 15.08.07, 19:30
        Mylisz sie. Pracuje w handlu miedzynarodowym i 100% mojej pracy polega na
        komunikacji po angielsku. W Polsce pracowalem jako tlumacz. Znam biegle jezyk i
        nic nie musze ubarwiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka