vierablu 12.08.07, 10:57 Moi drodzy. Ile kosztuje (z grubsza) przejazd samochodem do PL (Krakow) i jak dlugo trwa? Nigdy jeszcze nie jechalam, ale w zwiazku z cenami biletow na swieta rozwazam taka mozliwosc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sajjitarius Re: samochodem do PL - ile? 12.08.07, 11:41 Z Londynu do Dover, w zaleznosci od pory dnia i ruchu na autostradzie 1.5 -2.5 godziny, przeprawa przez kanal 1-2 hr, w zaleznosci czy przez tunel, czy promem, i jesli promem, to czy do Calais (1 hr), czy do Dunkierki (2 hrs)... Z Calais/Dunkierki poprzez Belgie, Holandie do granicy niemieckiej okolo 3 hr. Od granicy niemieckiej do granicy polskiej (w Olszyna/Cottbus), 8 hrs...od granicy polskiej do autostrady (chyba ze juz dociagneli ja do granicy, ale jak jechalem maju, to jeszcze nie) okolo 1 hr...no a pozniej juz caly czas autostrada do Krakowa...bez korkow, pewnie mozna zrobic ten odcinek w okolo 3 hrs, ale nie wiem bo nigdy nie jechalam tak daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
serce74 Re: samochodem do PL - ile? 12.08.07, 12:00 Witam !! Jechalem spokojnie okolo 20 godzin, ale trasa z Leeds do Wroclawia. Do Dover 4 godz, 2 godz na promie i z Dunkierki reszte czasu w tym godzina przerwy w Niemczech. Mam Mazde Xedos 2.0 V6 pali okolo 8-9 na trasie. W dwie strony okolo 300 Funtow !! Jak jedziesz w 4 osoby to koszty sa minimalne !! A jak jeszcze kazdy ma prawko to juz calkiem fajnie !! Ja musialem pokonac te trase sam takze jechalem spokojnie, okolo 120-130 km/h. Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
vierablu Re: samochodem do PL - ile? 12.08.07, 12:20 Dziekuje za odpowiedzi. 20 godzin to troche sporo, jak na jednego kierowce. Ja mam prawo jazdy, ale nie prowadze, wiec wszystko bedzie na glowie niemeza. No chyba, ze jeszcze do grudnia naucze sie jezdzic... Jedziemy z Londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: samochodem do PL - ile? IP: *.bulldogdsl.com 12.08.07, 12:20 Jechalam kilka razy, jako jedyny kierowca, Londyn - Krakow; 24 godziny door to door, z postojami na odpoczynek i rozprostowanie nog, pozywienie, benzyne i przewietrzenie dzieci. Pierwszy raz jedziesz na adrenalinie i nie czujesz zmeczenia. Natepnym razem bylo meczace, nudne i dluzylo sie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
macias1976 Re: samochodem do PL - ile? 12.08.07, 15:32 Mozna jeszcze rozwazyc taka opcje podrozy, ze do Berlina samolotem a potem pociagiem. Czas podrozy skraca sie o polowe. Ja na swieta wlasnie tak bede podrozowal do Poznania, bo np dzis sprawdzajac bilety Wizzair bierze ponad 300 GBP, Ryanair cos ok 250. AirBerlin za return ticket na trasie London -Berlin -London w terminie 20/12-06/01 kasuje jakies 60 GBP. Do tego max 20-30 GBP za pociag, i bede w domku kilka godzin pozniej, ale z troszke zaoszczedzona gotowka. Odpowiedz Link Zgłoś