Dodaj do ulubionych

zmiana offów

18.01.09, 11:17
Mam takie pytanie. Dzisiaj na nocce mojemu kumplowi "zaproponowali" zmiane
offow z powiedzmy niedzieli i poniedzialku na czwartek i piatek. Gosc z
powodow sobie znanych odmowil. Manager powiedzial mu ze da warninga i w 28 dni
ma offy zmienic jesli nie bedzie out. Pytanie brzmi: czy Tesco moze tak
zmienic offy pracownikowi tylko dlatego ze sie im tak podoba, a jesli nie to
co moj kumpel ma zrobic by sie od niego odczepili. Z gory dzieki za info.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nika 1 Re: zmiana offów IP: *.range81-157.btcentralplus.com 18.01.09, 18:52
      no myślę,że powinien zapisać sie do związków-to może nastapić z dnia na dzień i
      ich poprosić o pomoc.Na początku pracy podpisał kontrakt na który zgodziły się
      obie strony(twój kolega i Tesco)zmiana warunków umowy wymaga zgody również obu
      stron.pozdrawiam!!!
      • Gość: tesco staff Re: zmiana offów IP: *.range86-168.btcentralplus.com 18.01.09, 19:18
        Miałem taką samą sytuacje, nnic nie mogą zrobić bez jego zgody,
        staraja sie wywrzec nacisk żeby gosc zmienił zdanie i tyle. uU mnie
        skonczyło się tym że odpuscili bo powiedziałem że mam inną pracę i
        niemożliwa jest zmiana kontraktu, pamietaj że zawsze musisz miec
        świadka rozmowy z managerem( mi naprzykład powiedzieli że jak nie
        zmienie kontraktu to out)Pozdro
    • micnur2275 Re: zmiana offów 19.01.09, 08:04
      Nic nie mogą zrobić bez zgody strony zainteresowanej. Napisałeś, "że da mu
      warninga" - jeżeli tylko to się stanie, z miejsca można złożyć zażalenie
      (complain) do Personal albo od razu do Store Managera. Pomocne powinny się
      okazać też związki, wszystko zależy jakich obrotnych ludzi macie na reprezentantów.
      • Gość: dan nie maja prawa zmienic IP: 92.14.233.* 19.01.09, 19:12
        nie maja prawa zmienic bez Twojej zgody. Olej temat. Jak dostaniesz warninga
        zapisz sie do zwiazkow. W chwili wypelnienia formularza zwiazkowego i
        przekazania go zwiazkowcowi juz jestes czlonkiem USDAW, mimo ze jeszcze nie
        wniosles zadnej oplaty. Wiec od razu zagadasz do niego, albo dasz mu skarge na
        pismie... i niech robi co do niego nalezy. Warning zostanie oczywiscie
        uniewazniony i tylko pokaze jak glupi jest Twoj manager. Jakby do zmiany off-ow
        nie potrzebowali Twojej zgody to poprostu zmieniliby je i tylko poinformowali
        Cie o tym. Od razu widac, ze sprawa smierdzi. Ostatnio tez chcieli mi zmienic
        off-y, ale powiedzialem, ze nie pasuja mi dni i niestety nie moge sie zgodzic.
        Przeprosili i podziekowali.
        • Gość: sireck Re: nie maja prawa zmienic IP: *.cable.ubr08.gate.blueyonder.co.uk 21.01.09, 02:20
          No niestety ale jest troche inaczej. Potrzebuja Twojej zgody na zmiane off'ow tylko i wylacznie jak zmiana wystepuje natychmiast. Jak sie nie zgodzisz to masz prawo do 28 dni (4 tygodni) czasu na zgodzenie sie, jesli po tym czasie ciagle jestes na Nie to maja prawo rozwiazac kontrakt (redundancy).
          • Gość: lola Re: nie maja prawa zmienic IP: 91.104.65.* 18.02.09, 11:03
            Bredzisz człowieku.
            • Gość: vfwr2ref dziekuj Bogu baranie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 23.02.09, 07:41
              czwartek i piatek to najlepsze day offy na swiecie ! kazdy by chcial
              miec offa w te dni ... sam bym chyba zarznąl swiat za wolny Piatek i
              Czwartek ... jestes glupcem
    • mareczek19-82 Re: zmiana offów 05.04.09, 18:53
      Naszczescie cala sytuacja sie uspokoila i nie zmienili mi offow.
      zapisalem sie do zwiazkow i do szkoly powiedzialem to im i od tamtej pory byla cisza, juz nikt mnie nie straszyl ze mnie zwolnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka