Dodaj do ulubionych

kto zlikwidował

20.07.11, 21:42
mój post o śmiesznych czapkach i strojach panów księży ??????????????
Obserwuj wątek
    • ateista_z_wyboru Re: kto zlikwidował 20.07.11, 21:50
      Pewnie azerka. Nikt inny już tu chyba w ogóle nie zagląda.
      • a000000 Re: kto zlikwidował 20.07.11, 22:10
        oczywiście, że ja. Nie pozwolę drwić z cudzego sacrum.

>Nikt inny już tu chyba w ogóle nie zagląda

cel osiągnięty, jajeczny.... pewnie premię dostaniesz od mocodawców.
        • ateista_z_wyboru Re: kto zlikwidował 20.07.11, 22:24
          Bynajmniej. Po dwakroć.
          • z2006 Oni dają taką premię 21.07.11, 06:07
            upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5e/Hans_Memling_021.jpg
            • aeki Re: Oni dają taką premię 21.07.11, 07:16
              Kto daje taką premię i za co ??
              • ateista_z_wyboru Re: Oni dają taką premię 21.07.11, 10:16
                No właśnie, za co? Za pisanie Prawdy?
                • z2006 Re: Oni dają taką premię 21.07.11, 14:06
                  Szatan kłamie nawet wtedy, gdy mówi prawdę.
                  • a000000 Re: Oni dają taką premię 21.07.11, 14:34
                    z2006 napisał:

> Szatan kłamie nawet wtedy, gdy mówi prawdę.

to jest nielogiczne. Abstrahując już od tego, że jedynym celem szatana jest czynienie zła, nie może tak być, że mówienie prawdy jest kłamstwem.
                    • z2006 Re: Oni dają taką premię 21.07.11, 17:31
                      Kłamać to nie to samo, co mówić nieprawdę.
                      • aeki Re: Oni dają taką premię 21.07.11, 18:39
                        z2006 napisał:

> Kłamać to nie to samo, co mówić nieprawdę.

Szatan kłamie nawet wtedy, gdy mówi prawdę.
                        Tak napisałeś. Widać tu naginanie rzeczywistości.

Inne pytanie: to diabła sukces ,że panowie w sukienkach i śmiesznych czapkach głupio wyglądają ??
                        To on decyduje ??
                        • z2006 Re: Oni dają taką premię 29.07.11, 15:46
                          aeki napisał:

> Szatan kłamie nawet wtedy, gdy mówi prawdę.
                          > Tak napisałeś. Widać tu naginanie rzeczywistości.

Dlaczego?
                          >
                          > Inne pytanie: to diabła sukces ,że panowie w sukienkach i śmiesznych czapkach
                          > głupio wyglądają ??

To pytanie jest tak głupie, że nie chce mi się na nie odpowiadać.
                      • a000000 Re: Oni dają taką premię 21.07.11, 18:47
                        z2006 napisał:

> Kłamać to nie to samo, co mówić nieprawdę.

ależ oczywiście! Gdy jesteś świadomy nieprawdy, to kłamiesz. A jeśli święcie wierzysz w to, co mówisz, to nie kłamiesz, ale prawdy nie mówisz.
                        • z2006 Re: Oni dają taką premię 22.07.11, 20:48
                          Można mówić prawdę, tylko prawdę, ale nie całą prawdę - skazując przez to odbiorcę na błąd logiczny pars pro toto (część zamiast całości).
                          • a000000 Re: Oni dają taką premię 22.07.11, 21:06
                            z2006 napisał:

>pars pro toto

to jest manipulacja. Coś dalekiego od prawdy.
                            • z2006 Re: Oni dają taką premię 22.07.11, 21:24
                              No tak, ale całej prawdy i tak nie poznamy (nawet o cząstkach elementarnych). A diabeł jest tak inteligentny, że umie to wykorzystać.
                  • omat_koboska Możesz zegzemplifikować to twierdzenie? 22.07.11, 18:04
                    Bom ciekaw niezmiernie.
                    • z2006 Re: Możesz zegzemplifikować to twierdzenie? 22.07.11, 20:49
                      Np. wiedźmy w "Makbecie" Szekspira.
                      • ateista_z_wyboru Re: Możesz zegzemplifikować to twierdzenie? 22.07.11, 22:07
                        Poproszę raczej o KONKRETNY przykład Prawdy, która jest kłamstwem czy jakoś tak.
                        • z2006 Re: Możesz zegzemplifikować to twierdzenie? 23.07.11, 10:42
                          Przeciez te wiedźmy zapowiadają całkiem konkretne rzeczy.
                          • ateista_z_wyboru Re: Możesz zegzemplifikować to twierdzenie? 23.07.11, 10:57
                            Ale ja proszę Ciebie o podanie KONKRETNEGO przykładu, bo jak ja sobie jakiś wybiorę, to potem będziesz mówił, że zrobiłem to tendencyjnie czy coś. WPISZ TU taki przykład, jeśli go znasz. To pogadamy. A nie każesz mnie samemu wybierać. A potem wykręcisz kota ogonem.
                            • z2006 Re: Możesz zegzemplifikować to twierdzenie? 23.07.11, 12:02
                              Nie będę udawadniał, że nie jestem wielbłądem.

A wiedźmy najpierw zapowiedziały zgodnie z prawdą, że Makbet będzie królem, a Dunkan będzie mniej szczęśliwy, a jednak szczęśliwszy.

Potem zapowiedziały Makbetowi, że nikt zrodzony z niewiasty go nie zabije. Ale i tak został zabity - przez człowieka, który przyszedł na świat przez cesarskie cięcie.
              • z2006 Re: Oni dają taką premię 21.07.11, 14:06
                Diabły dają za uleganie ich pokusom.
        • aeki Re: kto zlikwidował 21.07.11, 07:15
          > oczywiście, że ja. Nie pozwolę drwić z cudzego sacrum.
          >

Te sukienki i czapki to sacrum ??
          Ciekawe kto ustala rangę czapki i jak był ubrany Jezus.
          • ateista_z_wyboru Re: kto zlikwidował 21.07.11, 10:19
            Pyszne i wykwintne stroje księży mają za zadanie odróżnić ich od motłochu i pokazać, kto tu rządzi. Mają się one nijak do stroju Jezusa, podobnie jak działalność Kościoła ma niewiele wspólnego z działalnością Jezusa, choć sam Kościół i jego miłośnicy będą twierdzić, oczywiście, inaczej.
            • a000000 Re: kto zlikwidował 21.07.11, 12:52
              to są stroje ceremonialne, takie same od wieków czyli historyczne i nikomu nie wolno się naśmiewać.
              Królowa Anglii też oficjalnie występuje w dziwacznym przebraniu i nikt nie ośmieli się krytykować. Taka jest tradycja. Naród który niszczy własną tradycję nie powinien istnieć, panowie ateiści!
              • omat_koboska ironia losu 22.07.11, 18:06
                > Naród który niszczy własną tradycję nie
                > powinien istnieć

I kto to mówi. Ostatnio dyskutowaliśmy sobie o niszczeniu tradycji, a co za tym idzie, narodów, przez Kościół kat. :) Cieszę się że to rozumiesz.
                • a000000 Re: ironia losu 22.07.11, 18:10
                  proszę pisać tylko z jednego nicku.
                  • omat_koboska Re: ironia losu 22.07.11, 18:18
                    Czy to jakiś nowy przepis forumowy?
                    • a000000 Re: ironia losu 22.07.11, 18:28
                      omat_koboska napisał:

> Czy to jakiś nowy przepis forumowy?

wielonikowość to trolowanie.

przepis? pamiętasz kto tu ustala warunki?
                      • ateista_z_wyboru Re: ironia losu 22.07.11, 18:32
                        Oczywiście że pamiętam. Dlatego się pytam czy ustalasz właśnie nowy przepis przeciwko mojej osobie w celu nękania mnie. I może zrobisz jakiś spis tych przepisów?
                        • a000000 Re: ironia losu 22.07.11, 18:38
                          nękania? ależ skądże! ja tylko dbam o prawdę materialną.
                          • ateista_z_wyboru Re: ironia losu 22.07.11, 19:13
                            Prawdę materialną czyli o co?
                            Matka Jezusa ma wiele imion i przydomków i jakoś nikt jej za to nie chce karać.
                            • a000000 Re: ironia losu 22.07.11, 19:27
                              > Matka Jezusa ma wiele imion

ale to nie ona się maskuje za kolejnymi nickami, występuje zawsze jako Matka Jezusa. A różne nazwy powymyślali ludzie, nie Ona.
                              • ateista_z_wyboru Re: ironia losu 22.07.11, 19:31
                                Ja się nie maskuję. Przecież oficjalnie przyznaję się do bycia Ogolone_jajka pod wieloma nickami. Zabranisz mi używać mojego pierwotnego nicku, a pozwalasz pisać pod innym. To jakiś absurd? Poglądy nicka Cię wkurzają czy osoby??? Bo do zachowania przyczepić się nie możesz....co za pech, nie? ;)
                                • a000000 Re: ironia losu 22.07.11, 20:07
                                  oczywiście, że mogę się do zachowania przyczepić... trolujesz... głupa palisz...

skoro mam prawo Cię zabanować za ilość liter w nicku, to nie zadawaj głupich pytań.
                                  • ateista_z_wyboru Re: ironia losu 22.07.11, 22:09
                                    Po pierwsze nie trolluję, po drugie LICZBĘ liter, a nie ilość, a po trzecie możesz mnie zabanować bez powodu, ale po co w takim razie wymyślasz sobie jakieś pseudopowody utrudniające mi pisanie na forum??
    • maitresse.d.un.francais E tam. Śmieszne to są 23.07.11, 18:24
      stroje wuefiastych*, dresy na ulicy, bejzbolówki, buty do biegania/koszykówki noszone na co dzień, adidsasy na resorach, tanie garnitury i kamizelki pseudowędkaskie.

*Panów wyglądających jakby z wuefu uciekli - tiszert, spodenki, adidaski, wszystko TYPOWO SPORTOWE, nie miejskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka