oszol-lom-z-rm 06.01.24, 09:51 wpolityce.pl/kosciol/677252-masowy-sprzeciw-biskupow-wobec-stolicy-apostolskiej - szatan wdarł się do kościoła ! Alarm! To sprawka Franciszka - najwyższy czas obalić tego antychrysta zanim nie będzie za późno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 10:36 oszol-lom-z-rm napisał: > wpolityce.pl/kosciol/677252-masowy-sprzeciw-biskupow-wobec-stolicy-apostolskiej > - szatan wdarł się do kościoła ! Alarm! To sprawka Franciszka - najwyższy czas > obalić tego antychrysta zanim nie będzie za późno Nie będzie nam jakiś Murzyn mówił w obcym języku co jest dobre, a co jest źle. Od tego mamy nieomylnego Papieża. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 10:41 Milcz rasisto! Odpowiedz Link Zgłoś
mim1656awo Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 13:02 oszol-lom-z-rmRe: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o06.01.24, 10:41 Milcz rasisto! ------------------------------------------------------------------------------------ Wg mnie forumowicz oszołom z r.m. jest żyjącym dowodem istniena Boga. P.S.Ciedy Bóg chce ukarać, to rozum odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 11.02.24, 18:38 Raczej dowodem tego, co religia może zrobić z człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 10:55 Ja popieram w tej kwestii papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 14:23 paczaizm.pl/prigozyn-papiez-franciszek-wygladaja-identycznie/ Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 17:01 trza se było jakiegoś innego papę wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 19:17 Nie mam na to wpływu Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 19:35 A na co ma wpływ przeciętny katolik? Panuje hierarchia władzy i to ona decyduje kto będzie zarządzać parafią czy nawet Kościołem. Jesteś wraz z Tadkiem zwolennikiem powrotu do Średniowiecza. Prawda jest jednak taka,że wtedy za nieposłuszeństwo papieżowi groził stos.Tak zatem byście byli ofiarami tego ówczesnego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 19:55 Hejka, pytasz ~olszak-przytycki na co ma wpływ katolik ???. Moim zdaniem na nic !!!. Tylko mnie się ten dzisiejszy Kościół nie podoba, jest to taki Kościół synodalny w misji co oderwał się od Biblii i Boga. Nie czarujmy się, Kościół jest instytucją działającą od ponad 2000 lat, w oparciu o władzę i pieniądze. Nie ma nic, kompletnie nic, wspólnego z Bogiem, który dla każdego znaczy coś innego. Modlić można się wszędzie. Wszelkie obrządki kościelne są zbędne. Każdy człowiek jest stworzeniem bożym, i nie mam tu na myśli Boga z obrazków czy Jezusa wiszącego na krzyżu. Kościół historię życia Jezusa zmanipulował na własne potrzeby. Kto chce prawdy zawsze się doszuka. Generalnie, Kościół jako instytucja w dzisiejszej formie powinien zniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 20:37 Bez gruntownej reformy katolicyzm nie przetrwa. W coś jednak ludzie będą wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 21:40 Witam, powiem że masz rację twierdząc, że " bez gruntownej reformy katolicyzm nie przetrwa ". Tylko jaka to ma być reforma ???. Ja w odpowiedzi do ~oszol-loma-z-rm, trochę pokrytykowałem Franciszka, ale prawda jest taka, że Franciszek cieszy się wyjątkowym autorytetem wykraczającym poza stronnictwa i frakcje. Powstaje dzisiaj pytanie, czy wykorzystuje ten autorytet mądrze, by zaproponować w pełni chrześcijańską alternatywę i dostosować Kościół do nowoczesnego świata. A to jest cholernie trudne, gdyż np. dzisiaj w EU sytuacja prawna i społeczna osób LGBT jest dobra, jest zakaz dyskryminacji, ale pojawia się agresja katolików i biskupów jak papież mówi o błogosławieniu takich par. Trochę ewolucji musi być w Kościele, bo gdyby dzisiaj dalej głosił, że Ziemia jest płaska, to by Kościół lekceważono. Prawda jest taka jak napisałeś, że człowiek zawsze będzie w coś wierzył, bo człowiek myślący poszukuje substancji swego jestestwa, nie żyje bezrefleksyjnie, ma metafizyczne refleksje i tęsknoty. Mnie zawsze coś takiego nachodzi jak w gwieździstą noc wychodzę na papierosa na taras, patrzę w niebo i zastanawiam się nad pytaniem Leibniza : dlaczego istnieje coś, właściwie nie powinno istnieć nic. I drugie pytanie : kto to stworzył, gdyż nasz Wszechświat nie jest zwykłym przypadkiem, jest skrojony na miarę. Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 12:10 Katolicyzmowi grozi rozpad na kilka części. Tu przecież są Tadek i oszołom którzy mają bardzo konserwatywne poglądy,inne niż współczesna wykładnia KK. Jak dla mnie błogosławieństwo par homoseksualnych jest dobrym krokiem ku nowoczesności. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 18:38 Katolicyzm się odrodzi śle tylko w duchu trydenckim inaczej zginie Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 20:28 oszol-lom-z-rm napisał: > Katolicyzm się odrodzi śle tylko w duchu trydenckim inaczej zginie Wcale nie.Tego rytu trydenckiego chce mało ludzi. Uroiliście sobie,że dawniej rzekomo było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 08.01.24, 10:42 To są oczywiste fakty ze kiedyś było lepiej świat idzie ku gorszemu niestety tylko w niebie w wierze pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 08.01.24, 16:23 oszol-lom-z-rm napisał: > To są oczywiste fakty ze kiedyś było lepiej świat idzie ku gorszemu niestety t > ylko w niebie w wierze pocieszenie No to idźże do tego nieba i daj nam spokój. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 08.01.24, 14:28 olszak-przytycki napisał(a): > Bez gruntownej reformy katolicyzm nie przetrwa. > W coś jednak ludzie będą wierzyć. Nie, nie muszą wierzyć w żadnego nieistniejacego boga. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 08.01.24, 14:13 krzy-czy napisał: > trza se było jakiegoś > innego papę wybrac. Papieża Bóg wybiera. S. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 18.03.24, 11:33 putina takoż. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Fidducia supplicants cyli Suplikanci wiary 18.01.24, 12:47 olszak-przytycki napisał(a): > Ja popieram w tej kwestii papieża. olszak-przytycki napisał(a): > Ja popieram w tej kwestii papieża. Prawda jest zawsze mile widziana, chociaż bywa nieraz gorzka. W ZSRR też prawie rzez 100 lat niepodważalną prawdę ukrywaną pod wzniosłymi hasłami przy jednoczesnym negowaniu i ściganiu wszystkich ją ujawniających. Otóż ta ogłoszona przez Watykan najnowsza deklaracja jest po prostu jedyne wybiegiem zakładającym możliwość przekonania rzeszy wiernych, że wbrew od dawna stosowanym praktykom wmówi im, iż błogosławienie grzesznych związków stanowi część katolickiego nauczania. Półgłośne "tak" skierowane do homseksualistów niczego nie mienia w Kościele katolickim oprócz przyznania się do od dawna występujących praktyk. Pełny tekst deklaracji w tłumaczeniu na języku polskim poniżej: www.gosc.pl/doc/8623354.Fiducia-supplicans-pelny-tekst-po-polsku Przypominam, że od deklaracji do realizacji jest jeszcze daleka droga. Papież Grzegorz VII w swoim Dictatus papae głosił: "Kościół Rzymski nigdy nie pobłądził i po wszystkie czasy, wedle świadectwa Pisma św., w żaden błąd nie popadnie". A więc za co oficjalnie przepraszał ludzi Kościoła Papież Jan Paweł II? Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 19:39 Hejka Przyjacielu ~oszol-lom-z-rm, powiem Ci, że jak dowiedziałem się o tej deklaracji Dykasterii Nauki Wiary „Fiducia supplicans”, to pierwsze co zrobiłem to przeczytałem dokładnie Księgę Rodzaju. I trafiłem w sedno, gdyż tam Jakub nie pobłogosławił jednego ze swoich synów Rubena właśnie za homoseksualizm !!!. A dla mnie błogosławieństwo to nic innego jak przekazanie dobra pochodzącego od Boga. Czyli Franciszek przesadził, chyba, że jest to błogosławieństwo par homosexualnych w drodze do bram pikieł !!!. Oj mój katoliku ~oszol-lom-z-rm, czekają Cię ciężkie czasy bo rządzi Twoim Kościołem miernota umysłowa z Watykanu. OK, wskocz sobie teraz w Google i poczytaj co to "GNOZA", gdyż czytałem kiedyś artykuł jak wysoki biskup z Watykanu powiedział, że boży pierwiastek nie jest dany wszystkim, ma go tylko elita kościelna. Czyżby Franciszek był masonem i popierał Nowy Porządek Świata ???. Bo nie czarujmy się, Watykan zawsze miał ochotę na jedną władzę polityczną, gospodarczą, wojskową i ideologiczną nad całą planetą. Powiem Ci, że dla mnie wszystko co nie ma wymiaru biblijnego jest herezją. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 21:34 Oszołom! .. Czy w kółko musisz nas ty informować, że odchodzisz od katolicyzmu? Jest to już dość nudne żeby niw powiedzieć wqrwiające ( sic!) ..... Tu, na tym forum: :Wawrzanka, Privus, Olszak- Przytycki, Snajper, feelek, inni ( nie spamiętam).... poinformowaliśmy także i ciebie Oszoł o swojej apostazji ale, 1 [słownie: jeden] raz. ...... Gdy kto, jak ty, Oszoł, w kółko powtarzasz : odchodzę, przestaję/ nie przystaję przestawać z papieżem, to to, wybacz, robi się nudne, żeby nie powiedzieć irytujące. ....... A bądź ty sobie kim tam chcesz: odstepcą, antypapistą ...... a ch.... że z tobą i myślami twymi, taka twoja mamusia..... ...... AMEN ..... PS. wszystkiego naj .... w 2024.... etc....etc... .... ... Abp Lefevbre Ci błogosław, i wszyscy święci! Niech Piekło pochłonie Prigozina/ F1/ Pijusa I/ Ii/ III ..... byle nie X! ...... Pijus X niech żyje i ci Oszoł błogosławi.... Na wieki wieków AMEN !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 21:49 Witaj ~feelek, Twój wpis poprawił mi teraz poczucie humoru, bo moje niby są długie i nudne, ten Twój jest natomiast wysoki. Nawet nie wiedziałem, że tak można pisać. Ale ~feelek, z całego serca w tym roku 2024, życzę Ci zdrowia, spokoju, szczęścia i mnóstwa pięknych chwil. Tutaj na naszym Forum "Religia i wiara" wprowadzasz naprawdę miłą atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 22:06 Nie porzucam wiary a jedynie zmieniam kościół Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 23:44 Osieł a w kangury wierzysz? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 18:38 Obcuje z nimi na Żywo Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 19:15 Ach, to stąd to zainteresowanie zoofilią! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 09.01.24, 13:44 oszol-lom-z-rm napisał: > Obcuje z nimi na Żywo Zoofil. Ja wolę obcować z kobietami. S. Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 06.01.24, 23:47 Kolego ~oszol-lom-z-rm, zmień Kościół na ewangelicko-reformowany, bo nie ma tam jako takiej tacy a wpłaca się dobrowolnie, normalnie na konto. Wszystko czarno na białym. A najlepiej zostań polskim ateistą. Popatrz na to, że gdy narody mordowały się na potęgę w krwawych wojnach religijnych, to Polska miała pierwszą na świecie ustawę o tolerancji religijnej i była jedyną oazą spokoju. Do nas uciekali wszyscy prześladowani z całej Europy. Mieliśmy szlachtę, mieszczan i chłopstwo protestanckie, katolickie, prawosławne i islamskie. Jednak na protestantów uważaj, gdyż oni byli największymi fanami polowań na czarownice. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 18.01.24, 13:12 antares504 napisał: > Kolego ~oszol-lom-z-rm, zmień Kościół na ewangelicko-reformowany, ... Oszł tworzy swój Kościół katolicko-oszołomski :) Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 01:00 Oszoł: " .... nie porzucam wiary...." .... f.:.... ależ porzucasz, porzucasz Oszoł Wiarę. Wiarę złożoną z F1 począwszy, a na twej parafii z pjoboscem, babciami klepiącymi mantrę: " Zdrowaś Mario, Zdrowaś Mario, Zdrowaś Mario, zdrowaś, zdrowaś" x 50 ( na melodię Hare Kryszna, Hare Kryszna, Hare Kryszna, Hare, Hare...." Całą tę Wiarę porzucasz. Ta Wiara, te babcie mają cię za " ....szatanistę...." ( cyt. dosłowny członkini tej Wiary, co jąś porzucił) .... Świat TO NIE JEST tak, że religia dopasuje się do ciebie Świat TO JEST tak, że to ty możesz jedynie dopasować się do religii. ..... Twoją postawę trafnie określa się: " ....mieć ciastko i zjeść ciastko...." ...... Moja Mama nijak nie mogła skumać jak JPII wykląłw 1987 (?) Abp Lefevbre' a. Myślała że to plotka bo jak by mogło być że Ojciec Św. klnie ????? Nijak nie szło jej wytłumaczyć że wyklął = ekskomunikował. A wziąć i prostej kobiecie ( pierwsze pokolenie w mieście) wytłumaczyć słowo ekskomunikować to już było za dużo. ....... Tak i tobie wydaje się że wykląć to nie to samo co ekskomunikować? Że jesteś wyklęty przez katolicyzm? ....... Czy to nie tydzień temu F1 wyklął ciebie i ci podobnych? ....... Mi to kompl. nie przeszkadzałoby gdyby F1/ G5/ JPII mnie wyklął, ale ci to chyba nieobojętne ? Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 01:39 Ja bardzo przepraszam Cię ~feelek, że wtrącam się do Twojej rozmowy z ~oszol-lomem-z-rm, napisałeś mu tak : " Całą tę Wiarę porzucasz ". Ja teraz wskoczyłem do Wikipedii i pisze tam tak : " Wiara – przekonanie o czymś, przyjęcie istnienia lub nie istnienia czegoś bez żadnego dowodu wiarygodnie potwierdzającego ten fakt; czasem – synonim wyznawania jakiejś religii ". Uważam, że jesli ~oszol-lom-z-rm, wypisze się z Kościoła, czy go zmieni, nie będzie akceptował Franciszka, ale w jego sercu i umyśle, wszystko będzie opierać się na bezgranicznym zaufaniu do Boga, na całkowitym oddaniu mu się i zawierzeniu jego mądrości i miłosierdziu, to nie można powiedzieć, że on wyzbył się wiary. Pogrzebu kościelnego może nie mieć, ale jeśli będzie żył uczciwie, to dostanie się do Nieba. Gdzie idą dusze dzikich plemion np. z Amazonii które o żadnym Bogu nie słyszeli ???. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 16:54 Antares: " ....nie wyzbył się wiary ...." .... f.: to nieporozumienie. Chodzi o Wiarę, nie o wiarę. Mi chodzi, że Oszoł wyzbył się Wiary , do której zaliczam członków religii katolickiej: od F1 po babcie od odklepywsnia pacierza. Wiara, jak wiele rzeczownikow jest słowem wieloznacznym. Gdy Oszoł odszedł od Wiary, to już nie może się do niej zaliczać. ______ wiara: 1) uczucie, 2) grupa osób: " Powiedz stary gdzieś ty był. ....stara wiara znów przygarnie cię, szkoda słów, więc nie przejmuj się i do góry głowa." [ Powiedz stary gdzieś ty był? - -Czerwone gitary, 1966 (?)] .... taka gra słów: " Nie masz już w nas tej wiary co była w stanie wszystko w imię wiary w jednego Boga całą miejscową Wiarę ustawić w 5 minut w dwuszeregu!" Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 19:53 OK ~feelek, w tym opisanym przez Ciebie przypadku przyznaję Ci rację co do ~oszol-loma-z-rm. Fakt, słowo "WIARA" ma dużo interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 17:12 Porzucasz jedną wiarę a przyjmujesz drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 08.01.24, 16:25 olszak-przytycki napisał(a): > Porzucasz jedną wiarę a przyjmujesz drugą. A jeszcze lepiej - nie przyjmujesz żadnej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 08.01.24, 17:40 Etam,katolicyzm ogólnie jest bardzo fajny. Po co się zamykać na Boga i życie wieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 09.01.24, 13:43 olszak-przytycki napisał(a): > Etam,katolicyzm ogólnie jest bardzo fajny. > Po co się zamykać na Boga i życie wieczne? Ponieważ żaden bóg nie istnieje. A życie kończy się śmiercią. Tak jak życie żubra czy zyrafy. Nie widzę niczego fajnego w żadnej religii. Nie widzę niczego fajnego w narkotykach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 09.01.24, 15:10 Wiara jest bardzo dobra.Niesie optymizm zwłaszcza dla obłożnie cierpiących. W naszym świecie nie użyli to będą mieć wieczne szczęście u Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 19:12 olszak-przytycki napisał(a): > Wiara jest bardzo dobra.Niesie optymizm zwłaszcza dla obłożnie cierpiących. > W naszym świecie nie użyli to będą mieć wieczne szczęście u Boga. No to narkotyki też są bardzo dobre. S. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 15.01.24, 04:44 oszol-lom-z-rm napisał: > Nie porzucam wiary a jedynie zmieniam kościół ..... tzn. z jakiego na jaki? na Pod Wezwaniem Świętych Janów Pawłów z Pod Wezwaniem Franciszka Prigożyna? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 22:38 Doświadczenia dziesięciu stuleci naszych dziejów otwarło całą serię prac (szczególnie z lat 1949-1953) skierowanych przeciwko polityce papiestwa. Tutaj Pius X tworzący Sodalicja im. św. Piusa V (policja wewnątrz katolicka prześladująca inaczej myślących członków Kościoła) oszołomowi a wielu względów rzeczywiście by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankaroztocza Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 07.01.24, 12:33 Franciszek żył wiecznie nie będzie. A przecież w piśmie jest ze musi przyjść Antychryst, a to przecież ostatni papież jak tadek tu pisze. A ta wiara nie jest Twoja bo już od dawna nie ma Twojego papieża. Do tego papież jedno a księża i tak żyją po swojemu nic nie przeszkodzi Kościołowi żeby był jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 13.01.24, 22:51 Jan XXIII Papieżem był krótko ale zdążył podminować kos idol i wpuścić heretyków Masońskich agentów do wnętrza kk Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 12:05 oszol-lom-z-rm napisał: > Jan XXIII Papieżem był krótko ale zdążył podminować kos idol i wpuścić heret > yków Masońskich agentów do wnętrza kk To nie są żadni agenci. Oni nie wiedzą co zrobić żeby katolicyzm się odrodził, Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 17:31 Przy takim absolutystycznym systemie zarządzania oraz fantazyjnie kierowanym życiem Kościoła widzę raczej równię pochyłą a nie żadne odradzanie się. Uporczywie ortodoksyjne trzymanie się dogmatów przy założeniu, że ludzie mogą jedynie co najwyżej mniemać, bo myślenie należy do władzy z logiką ma nie wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 17:18 Nikt bardziej nie niszczy tego kościoła, jak nawiedzone oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 19:11 m.youtube.com/watch?v=pl_RooDmMZs Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 22:08 www.youtube.com/watch?v=Iqbfk0XeGA0 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 19:14 privus napisał: > Nikt bardziej nie niszczy tego kościoła, jak nawiedzone oszołomy. I dobrze robią. Niech niszczą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 22:09 Dobra robta nigdy nie jest zła :) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 14.01.24, 22:06 oszol-lom-z-rm napisał: > wpolityce.pl/kosciol/677252-masowy-sprzeciw-biskupow-wobec-stolicy-apostolskiej > - szatan wdarł się do kościoła ! Alarm! To sprawka Franciszka - najwyższy czas > obalić tego antychrysta zanim nie będzie za późno Zamiast wziąć się do roboty, to uprawiasz gorzkie żale na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 16.01.24, 23:28 oszol-lom-z-rm napisał: > wpolityce.pl/kosciol/677252-masowy-sprzeciw-biskupow-wobec-stolicy-apostolskiej > - szatan wdarł się do kościoła ! Alarm! To sprawka Franciszka - najwyższy czas > obalić tego antychrysta zanim nie będzie za późno Jakich Kościół wychowuje w swojej sztuce religijnej, takich też ma ma. Jesteś właśne jednym z nch. Odpowiedz Link Zgłoś
privus A w czym widzisz problem? 11.02.24, 19:10 oszol-lom-z-rm napisał: > wpolityce.pl/kosciol/677252-masowy-sprzeciw-biskupow-wobec-stolicy-apostolskiej > - szatan wdarł się do kościoła ! Alarm! To sprawka Franciszka - najwyższy czas > obalić tego antychrysta zanim nie będzie za późno Watykan jest najmniejszym państwem świata a zlaicyzowane zostały już dawno państwa co najmniej tysięcy razy większe od Watykanu. A i tam mieli już dość znanego w Polsce Compliance po watykańsku. www.dzp.pl/blog/compliance/compliance-po-watykansku-czyli-dekret-antykorupcyjny-papieza-franciszka/ Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka0.07 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 13.02.24, 15:59 Co Ty tam wiesz Oszolku :)). Papież wytrąca oręż z ręki WSZYSTKIM NIEFORMALNYM LIDEROM. Stąd homoseksualizm tak bo nie wiemy skąd się bierze. Ale tylko do czasu uzdrowienia rodzin. Ideologia LGBT nie. Wolność to nie bezkarność a RÓWNOŚĆ to nie przywileje. Nikt nie będzie zastępował kultu tandety w religii wojny kultem tandety w ideologii wojny aby kolejni pożyteczni idioci walczyli o władzę I bezkarność dla swoich przywódców. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 17.03.24, 21:47 dorzeczy.pl/swiat/563085/ojciec-martin-popiera-szokujaca-teze-na-temat-sodomy-i-gomory.html Odpowiedz Link Zgłoś
ivonette21ivonette Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 18.03.24, 08:59 Fiducia lubricantis - księża za Dąbrowy Górniczej lubią to Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 18.03.24, 10:24 Posoborowy Kościół to Wielka Nierządnica . Zbawienie tylko w Kościele przedsoborowym ! tradycja2012.blogspot.com/ ◦ Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Fidducia supplicants - narzędzie zniszcz kk o 20.03.24, 02:50 oszol-lom-z-rm napisał: > wpolityce.pl/kosciol/677252-masowy-sprzeciw-biskupow-wobec-stolicy-apostolskiej > - szatan wdarł się do kościoła ! Alarm! To sprawka Franciszka - najwyższy czas > obalić tego antychrysta zanim nie będzie za późno ...... ...ale o co chodzi? ...czytam tę fiducję i nic nie rozumiem : protestuje oszołom bo to papież popiera? ale co konkretnie się panu nie podoba? gdy pan nazywa papieża antychrystem, to zdaniem mojej mamy, głęboko wierzącej katoliczki, czeka pana wieczność w piekle. Ja zwyczajnie nie wierzę, aby jakiś katolik tak się wyrażał o papieżu - oszołom nas tu oszukuje - nie jest żadnym wierzącym, praktykującym katolikiem, a jakimś odstępcą z Kościoła [ : ; Katolickiego]. I tyle " w temacie". Odpowiedz Link Zgłoś