Dodaj do ulubionych

Oszołomski katolicyzm

06.06.24, 19:30
Franek to agent szatana
forum.gazeta.pl/forum/w,721,177685582,177685582,Prawdziwe_intencje_Papieza.html

Watykan już skomle i łasi się do zbokow
forum.gazeta.pl/forum/w,721,177697091,177697091,Jedno_slowoFranka_ogejach_i_juz_go_lewica_nie_lubi.html?t=1717694139#p177736753

Franciszek sam jest problemem i to tym największym
forum.gazeta.pl/forum/w,721,177697091,177697091,Jedno_slowoFranka_ogejach_i_juz_go_lewica_nie_lubi.html?t=1717694139#p177736753
Cekam na dalszą erupcje twoich dociekań :)
Obserwuj wątek
    • olszak-przytycki Re: Oszołomski katolicyzm 06.06.24, 21:03
      Jemu nikt nie dogodzi.
      Ten będzie za lewicowy,ten za liberalny.
      Jest oderwany od rzeczywistości.
      • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 06.06.24, 21:20
        Czy ty nie widzisz jakie banialuki wypowiada czasem papież Franciszek ? Ręce opadają
        • krzy-czy Re: Oszołomski katolicyzm 06.06.24, 21:47
          trza se było innego wybrać.
        • privus Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 09:58
          Nie dżem, ale "marmalada" :)
          • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 10:25
            PO-widła…
            • privus Re: Oszołomski katolicyzm 14.06.24, 13:17
              Z buraka :)
      • privus Re: Oszołomski katolicyzm 06.06.24, 21:36
        Zapewne uważ, że tylko on jest tym dobrze oszołomionym :)
        • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 06.06.24, 22:08
          A tacy jak ty są zaczadzeni lewactwem
          • privus Re: Oszołomski katolicyzm 06.06.24, 22:31
            Skoro Bóg stworzył prawiczków i lewaków, to wszyscy muszą funkcjonować z jego woli :)
            • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 10:01
              Bóg poróżnił ludzi mieszając im języki pod wieżą Bąbel
              • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 10:01
                Babel
                • antares504 Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 11:31
                  Hejka, z tego co wiem, to ta wieża Babel sama z siebie się zawaliła. Czyli raczej to była wieża Bubel. Ale powiem Ci Kumplu ~oszol-lom-z-rm, że zazdroszczę Ci tej Twojej popularności na tym Forum, bo już o Tobie wątki zakładają. Powiem więcej... nawet tak inteligentna osoba jak ~wawrzanka, napisała mi o Tobie tak : " Nie jest w niczym gorszy od innych, a w niektórych rzeczach jest lepszy. Na pewno jest najlepszy w tworzeniu wątków na tym forum ". Aż mi zazdrość 4litery ściska. Trzymaj się i pisz dalej, jesteś moim drogowskazem.
                  • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 11:40
                    A jak admini ze mną walczą!? Ile wątków mi wycięli zwl na f kraj i świat
                    • antares504 Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 11:45
                      Tak, co do usuwania wątków masz rację, mnie wkurza to, że kilka razy Ci udzieliłem merytorycznej odpowiedzi, liczyłem na dyskusję i za 5 sekund wszystko znikło.
                      • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 13:18
                        Może byś jakąś petycję e tej sprawie do adminów wysmażył ?
                        • antares504 Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 13:34
                          Oj nie, mam stracha. Lepiej ze ~snajperem55 nie zaczynać. Ale powiem Ci, że inne fora na których jestem są pod względem cenzury gorsze. Przechodzą tylko takie wpisy jak : " na śniadanie jem, jem, jem. W sklepie kupuję, kupuję, kupuję ". Popatrz np. jakie na Gazecie są durne artykuły. Są naukowcy co podkreślają, że ludzie którzy stworzyli cywilizację Sumeru, Indii, Egiptu, Persji, musieli być ponadprzeciętnie inteligentni w stosunku do reszty świata. Nie wiedzą jednak co ich wykończyło intelektualnie. Może właśnie taka pradawna Gazeta, Onet i Interia ???.
                          • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 07.06.24, 21:47
                            GW ma coraz niższe loty
                            • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 08.06.24, 08:31
                              Tradycjonalizm nie jest oszołomski
                              • privus Re: Oszołomski katolicyzm 08.06.24, 10:04
                                Co nieprawda, Europa ma za sobą chrześcijańską przeszłość, ale współcześnie podstawą tożsamości i cywilizacji europejskiej są prawa człowieka, świecka kultura oraz nauka. Osiągnięć tych nie zawdzięczamy Kościołowi ani chrześcijaństwu.

To, co prezentujesz swymi wpisami na forum jest postawą bezkrytycznego i fanatycznego oszołomatwa, którego normalność stawia się współcześnie pod wielkim znakiem zapytania.

Jak zwykle posługujesz się szczeniacko terminologią, o której nie masz pojęcia. Tzw. tradycjonalizm nawiązuje do XX-wiecznych herezji w kościele katolickim. Wówczas spór w Kościele powstał na tle roli rozumu w Poznawaniu Boga.
                                Tak jak inne nurty irracjonalistyczne czy fideistyczne, tradycjonalizm uważa jedynie Boże Objawienie za niezbędny warunek poznania Boga. Tym samym negujesz możliwość udziału rozumu w racjonalnym poznawaniu istnienia Boga. Nie jednokrotnie dali ci o tym znać nawet sami katolicy w tym "katolickim - hi" kraju krytykując bądź eliminując także z możliwości propagowania tej herezji.

W skrócie można powiedzieć, że tradycjonalizm sprowadza się do ślepej wiary w tradycję przekazywaną przez ludzkość :)
                                • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 09.06.24, 11:49
                                  Ma chrześcijańską przeszłość i muzułmańska przyszłość ….
                            • privus Re: Oszołomski katolicyzm 08.06.24, 09:11
                              GW ma redakcje a nie lotniska :)
                              • oszol-lom-z-rm Re: Oszołomski katolicyzm 11.06.24, 11:14
                                A co mają do tego lotniska?
                                • privus Re: Oszołomski katolicyzm 12.06.24, 12:49
                                  Nie muszą poszukiwać twoich miejsc lądowania gdzieś na bagnach potworów Everglades :)
                                  • privus Re: Oszołomski katolicyzm 12.06.24, 12:58
                                    privus napisał:

> Nie muszą poszukiwać twoich miejsc lądowania gdzieś na bagnach potworów Evergl
                                    > ades :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka