Dodaj do ulubionych

Czy Putin może być diabłem?

16.06.24, 14:48
Nie wierzę w diabła, więc pewnie nie. A jeżeli jest to może warto podawać ten filmik dalej. Przedstawia on ukraińskie dzieci pozabijane i zmasakrowane przez wojska Putina, przepraszam "p"utina. Czy w ten sposób nie osłabi się jeszcze bardziej w oczach społecznych pozycji Putina, przepraszam "p"utina? Film jest dość drastyczny więc jak masz słabe nerwy to nie oglądaj. Na filmiku tym nikt nie może zarabiać, ponieważ jest w nim jeden z soundtack-ów filmu Star Wars.

www.youtube.com/watch?v=R37yLlYNujA

Obserwuj wątek
    • elka-sulzerowa2 Re: Czy Putin może być diabłem? 16.06.24, 17:44
      Spalenie ludzi zywcem w Odessie czy wieloletnia kanonada przygranicznych z Rosja terenow ... popelnione przez sily nie rosyjskie a wiec automatycznie namaszczone jako szlachetne ... diabelskimi byc nie moga, nie?
      • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 16.06.24, 21:44
        A jeśli tak, to z woli Boga, ponieważ diabeł, to jego dzieło.
        • 32osoby Re: Czy Putin może być diabłem? 25.07.24, 22:43
          privus napisał:

> A jeśli tak, to z woli Boga, ponieważ diabeł, to jego dzieło.

Rzeczywiście, jeżeli przyjmiemy, że Istnieje doskonały Absolut, mający kontrolę nad całym światem to w każdej chwili mógłby On usunąć putina ale tego nie robi. Więc to nasza karma spowodowała, że zaistniał putin? A karma tych dzieci spowodowała, że musiały znaleźć się w takiej sytuacji? Wielu osobom taki sposób myślenia mógłby się nie spodobać. Jednak czy prawdziwy badacz nie wnika w prawdę, bez względu na to czy mu się ona podoba czy nie? A człowiek żyjący w zakłamaniu chce aby prawda była taka jak on chce i dlatego sprzeciwiając się Autentycznej Prawdzie musi ponosić nieprzyjemne skutki karmiczne.
          • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 04.08.24, 13:12
            A czy jakiś wszechdobry absolut może stworzyć coś złego?
            Sięgasz tym samym do walki przeciwieństw Heraklit z Efezu. Możesz też posiłkując się jego kosmogonią przejść d przemian łącznie z reinkarnacją, ale w dalszym ciągu pozostajemy w sferze mitologii.
            • 32osoby Re: Czy Putin może być diabłem? 18.08.24, 22:45
              Jeżeli używamy pojęcia wszechdobry zaczynamy tworzyć przeciwieństwa. Tyle na ile ja obecnie postrzegam to tworzenie przeciwieństw bardzo oddala nas od rzeczywistości. Czy absolut musi być wszechdobry? Czy nie może być ponad dobrem i złem? Czy jeżeli ludzie na to zasługują to może postawić na ich drodze zarówno putina a w innej sytuacji Mahatme Gandhiego? Czy twórcy przeciwieństw nie są największymi niszczycielami religii, wypaczając ją na swój sposób prostego, dualnego myślenia?
              • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 15.10.24, 04:06
                Mnie żadna religia w niczym nie przeszkadza pod warunkiem, że nie wcin si do mego stołu i nie narzuca swoich zasad kastowego pstępowania.. Nie zależnie, czy to będzie Putin czy też Kim Dzong Un.
    • oszol-lom-z-rm Re: Czy Putin może być diabłem? 16.06.24, 21:50
      Putin jest diabłem! Wcielonym!
      • oszol-lom-z-rm Re: Czy Putin może być diabłem? 16.06.24, 21:51
        To jest zło w najczystszej postaci
        • elka-sulzerowa2 Re: Czy Putin może być diabłem? 17.06.24, 00:45
          Jakie kryteria musza byc spelnione by zostac okrzyknietym wcielonym diablem, zlem w najczystrzej postaci?
          Jesli wsrod kryteriow znajduje sie prowadzenie agresywnych wojen, ludobojstwo ... to Putin ma wiele do nadrobienia wsrod wspolczesnych mu oprawcow.
          • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 17.06.24, 08:51
            Kryteria ustala oszoł :) :)
          • oszol-lom-z-rm Re: Czy Putin może być diabłem? 17.06.24, 19:51
            Szybko zaległości nadrobił na Ukrainie …
            • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 17.06.24, 21:36
              Wystarczy posłać diałba :)
          • oszol-lom-z-rm Re: Czy Putin może być diabłem? 04.08.24, 12:44
            Zaległości nadrabia w iscie kosmicznym tempie!
            • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 19.03.25, 18:52
              W każdym bądź razie papieża Benedykta IX jeszcze nie prześcignął.
              Benedykt IX był wybierany trzykrotnie. Z pierwszego pontyfikatu został zdjęty. Drugi pontyfikat sprzedał za tysiąc funtów srebra. Trzeci zdobył przy pomocy łapownictwa i rozentuzjomowanego tłumu.

Na tym polu elka-sulzerowa2 ma rację. Putin ma jeszcze wiele do nadrobienia :)
          • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 17.03.25, 14:02
            Wystarczy dorobić mu skrzydełka i atmosfera wokół niego zmieni się w mgnieniu oka :)
    • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 26.07.24, 21:46
      Czyżby był też owocem tego religijnego chowu? :)
      • oszol-lom-z-rm Re: Czy Putin może być diabłem? 04.08.24, 12:45
        Putin to wychowanek KGB! Tam go wszystkiego nauczyli! Wszystkiego co złe
        • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 05.08.24, 22:00
          I chrześcijańskiej cerkwi :)
    • oszol-lom-z-rm Re: Czy Putin może być diabłem? 27.07.24, 13:16
      On nim jest !!!!!!
      • olszak-przytycki Re: Czy Putin może być diabłem? 19.08.24, 12:13
        A skąd.Putin jest świętym prawosławnym.
        Broni Świętej Rusi przed zakusami zdegenerowanego Zachodu.
        • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 19.08.24, 16:14
          I wszechmocny Bóg pozwala mu na zamianę Watykanu w siedzibę ruskich agentów :)
          • 32osoby Re: Czy Putin może być diabłem? 09.10.24, 10:38
            No, skoro jest wszechmocny to dlaczego by nie mógł zamienić Watykanu w coś równie wzniosłego jak wzniosły on w przeszłości bywał :)
            • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 16.03.25, 21:00
              Skoro jego realna wszechmoc zaczyna się i kończy się na dogmatach i legendach tkanych w Watykanie, to cóż może zrobić więcej?

Warto przypomnieć sobie, kiedy to w 1958 roku zmarł Pius XII, podniosły się głosy uznania i wielkiej wdzięczności za pontyfikat. Kilka lat później, począwszy od 1963 roku, Papież ten stał się bohaterem czarnej legendy.

Kiedy legenda opiera się na wytworach wyobraźni, wszelka dyskusja traci wszelki sens. Pozostaje jedynie przeciwstawiać mitom rzeczywistość historyczną, opartą na niepodważalnej dokumentacji.
              Ucieczka nazistów do Ameryki Łacińskiej z pomocą Watykanu nie są wcale nowe i nie znane.
              Dlatego papież Paweł VI pozwolił na opublikowanie dokumentów Stolicy Świętej z czasów II wojny światowej.

Papież Franciszek nazwał papieża Pawła VI prorokiem Kościoła i sternikiem soborowych reform.
              Być może tu właśnie tkwi przyczyna odwoływania się do tradycji czarnego średniowiecza i nie pozostawiania suchej nitki na papieżu Franciszku, tak jak PiS robi z Donaldem Tuskiem..

Zresztą pierwszy etap tworzenia "kościelnej prawdy" o JP2 czy Benedykcie XVI utrzymywany był przynajmniej w podobnym tonie.
        • noitak Re: Czy Putin może być diabłem? 09.10.24, 11:04
          olszak-przytycki napisał(a):

> Broni Świętej Rusi przed zakusami zdegenerowanego Zachodu.

Nikt z tzw zachodu zakusać się na Ruś nie ma powodu ani chęci.
          Brać sobie na kark zdegenerowany, zdemoralizowany i zapity naród,
          któremu na początek trzeba postawić przynajmniej przenośnie toalety
          i nauczyć z nich korzystać. Wielka to korzyść dla „zachodu”.

Putin oddaje swoje ziemie Chińczykom w dzierżawę i musi sobie zdawać sprawę,
          że to jest na wieczne nieoddanie. A Chińczyk jest cierpliwy i jego strategia obejmuje pokolenia.

• 32osoby Re: Czy Putin może być diabłem? 09.10.24, 11:18
            Zdegenerowanego narodu nikt nie chce brać ale warto pamiętać, że zdegenerowane społeczeństwa zawsze bardzo chętnie atakowały te na wyższym poziomie społecznym. Może warto pomyśleć o przyszłości póki nie jest za późno.
            • noitak Re: Czy Putin może być diabłem? 09.10.24, 13:33
              Zgadza się, ale na ten problem na pewno nie są „ zakusy” tak jak ten termin potocznie rozumiemy odnośnie innych państw, a więc chrapka na ich ziemie i zasoby naturalne i podporzadkowanie ludności.
              Chyba, że olszak miał na myśli jakiś inny rodzaj zakusów. Postawa jakichkolwiek roszczeń wobec innego kraju będzie rodziła opór i chęć odwetu. Nie przyniesie nic dobrego.

Rosyjscy decydenci, sądzę, mają pełną świadomość, że zachód ani myśli o tym, by zawłaszczać ich dobra ( cokolwiek się pod pojęciem tym kryje). Tej figury propagandowej używają jako straszaka wobec własnego narodu, by go zjednoczyć wokół władzy. Ludzie zmanipulowani strachem są posłuszni.

Wiem, że to naiwne i romantyczne myślenie, ale mam przekonanie, że tylko oświata może oświecać.
              Jak, którędy trafić do ogłupianych więc ogłupiałych Rosjan?

Oglądam i słucham w oryginale wiele kanałów opozycjonistów rosyjskich, kanałów ukraińskich, naprawdę sporo. Oglądam też youtuberów rosyjskich, tych którzy przedstawiają swoje codzienne życie. Wyłania się obraz porażającej bezmyślności, umysłowego zniewolenia i…( szkoda gadać…) tego narodu
              Naprawdę nie do wyobrażenia dla europejczyka. Kto i jak ma im pokazać światło?

Cerkwia idzie ręka w rękę z Putinem, zresztą nieważne jak się szef nazywa, rosyjscy duchowni stoją tam, gdzie władza.

OK. To nie jest temat na FR. Kończę :)
              • elka-sulzerowa2 Re: Czy Putin może być diabłem? 12.10.24, 04:18
                noitak napisała:

> ... Tej figury prop
                > agandowej używają jako straszaka wobec własnego narodu, by go zjednoczyć wokół
                > władzy. Ludzie zmanipulowani strachem są posłuszni.
                >

> Cerkwia idzie ręka w rękę z Putinem, zresztą nieważne jak się szef nazywa, rosyjscy duchowni stoją tam, gdzie władza.
                >

Tron i oltarz w parze chodza od zarania ludzkosci. Putin nie jest tu wiec jakims wyjatkiem.
                Wezmy takie Stany dla kontrastu ... Specjalisci od oltarza nie szczedza tu wysilkow by decydowac o tronie.
              • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 16.03.25, 21:17
                noitak napisała:

> Cerkwia idzie ręka w rękę z Putinem, zresztą nieważne jak się szef nazywa, rosy
                > jscy duchowni stoją tam, gdzie władza.
                >

Cyryl I wraz z arcybiskupem Michalikiem podpisali na Zamku Królewskim w Warszawie podpisali wspólne porozumienie w sprawie wspólnego przesłania Kościoła katolickiego w Polsce i prawosławnego w Rosji. Cerkiew Ukraińska już dawno wyzwoliła się spod uścisku Moskwy. Polski Kościół katolicki jeszcze nie zdążył tego zrobić.
    • oszo-lom-z-rm Re: Czy Putin może być diabłem? 23.01.25, 21:07
      On nim jest!
    • 32osoby Re: Czy Putin może być diabłem? 26.01.25, 19:46
      Jakiś czas temu, nie wiem dlaczego, usunięto ten filmik z mojego kanału. Rzekomo rosyjskie FSB jest na tyle skuteczne, że może takie filmiki Polakom usuwać. Ale to tylko teoria moich znajomych. W każdym bądź razie film znikł ale my Polacy się FSB nie boimy, więc jakiś czas temu umieściłem go na nowo :)
      Może ktoś będzie chciał go obejrzeć, link na dole

www.youtube.com/watch?v=_7P8NySZHYY
    • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 04.03.25, 13:20
      ógł być też papieżem :)
      • olszak-przytycki Re: Czy Putin może być diabłem? 17.03.25, 20:58
        Łykacie tę propagandę lewacko-liberalną.
        Putin jest rosyjskim patriotą.Dba o interesy swojego kraju.
        Tak się składa,że tereny zajęte przez Rosję na Ukrainie są zamieszkałe w większości przez Rosjan.
        • privus Re: Czy Putin może być diabłem? 17.03.25, 21:33
          olszak-przytycki napisał(a):

> Tak się składa,że tereny zajęte przez Rosję na Ukrainie są zamieszkałe w większ
          > ości przez Rosjan.

Którzy też niejednokrotnie spoglądają na te odwieczne praktyki swojej "matuszki" przez palce :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka