privus 14.03.25, 20:42 Przeprosił Jurka Owsiaka. www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/ziobro-przeprosi%C5%82-owsiaka-posz%C5%82o-o-40-mln-z%C5%82otych/ar-AA1AVvJB?ocid=winp1taskbar&cvid=eca6e5bb6ded417baa3c172a712360a7&ei=554 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antares504 Re: Ziobro mieknie 14.03.25, 21:16 Wiesz ~privus, ja naprawdę nie rozumiem Ziobry i tego idiotyzmu PiS co do Owsiaka. Bo przez 8 lat rządów PiS, instytucje kontrolujące sprawozdania WOŚP czyli : Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, Urząd Skarbowy, kto jeszcze ??? O, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji, nie znalazło nic podejrzanego w tych rozliczeniach. Nic, żadnych zarzutów, zero, null. Żadnej sprawy administracyjnej, żadnego wyroku !!!. To nie przeszkadza jednak Ziobrze kręcić co roku aferę, manipulować, pomijać fakty i rozsiewać nienawiść. OK, niby teraz przeprosił. Inny problem to ten, że księża i biskupi mają ból doopy, że Owsiak przełamuje monopol Kościoła na dobroczynność i że zbiera więcej niż kościelny Caritas. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ziobro mieknie 15.03.25, 10:02 Wydawało mu się, że jest bezkarny i może wszystko niemalże jak stwórca tego świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ziobro mieknie 15.03.25, 09:51 Co ten wątek ma do spraw religijnych. Masz forum Kraj i wrzuć to sobie. To samo robi ten m78wt3c i wkleja tam sprawy religijne tam, zamiast tu wrzucić. Tak się nauczyliście od nawyków poprzedniego moderatora co to tolerował i prowadził dwa te fora. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ziobro mieknie 15.03.25, 09:59 A no ma. Pierwsi tak zdecydowanie zaatakowali Jurka Owsiaka katolicy wskutek zaprezentowanej wrogości do jego działań hierarchii kościelnej. Później do tej walki z Owsiakiem dołączył PiS tworząc wspólny front propagandowo-polityczny do dzisiaj nie tylko w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
antares504 Re: Ziobro mieknie 15.03.25, 13:08 Witaj ~privus, zaraz zaznaczam, że wątek wstawiłeś w dobre miejsce, Kolega ~hrasier_2 nie ma racji. Dlaczego ???. Gdyż Owsiak pomaga, córka mojego kolegi była leczona na sprzęcie Owsiaka, mało tego w styczniu powiedział, że otrzymuje groźby śmierci. Hmm, dla wielu w Polsce Owsiak jest jak święty. I teraz popatrzmy na dzisiejszy problem... dawniej świętym zostać mógł każdy, kto w jakiś sposób - nierzadko szkodząc samemu sobie jak Owsiak, za życia próbował zbliżyć się innych ludzi. Świętym mógł zostać ekstremalny asceta, ale też dobry człowiek z ludu. Ilu świętych z "motłochu" pojawiło się w ostatnich wiekach w Polsce ??? Ilu z nich nie było związanych z Kościołem żadnymi ślubami ??? Czy człowiek dobry, przyzwoity, a nawet nie wierzący w Boga, ale zwyczajnie "ludzki", pomocny, empatyczny i postępujący zgodnie ze swoim sumieniem nie może zostać świętym, jeżeli nie nosi habitu, koloratki czy piuski ??? Czy Bóg - jeśli istnieje - pozwala zostać świętym tylko tym, którzy przez chrzest stali się wasalami Watykanu ??? Na to wygląda !!! Nikt nie modli się dziś do zapomnianych bezdomnych, którzy całe swoje życie i nierzadko olbrzymi majątek rozdali biednym i potrzebującym, którzy swoje życie poświęcili innym, a sądzę, że było ich nieporównanie więcej niż ludzi związanych z Kościołem. I tak dzisiaj Nadwiślańskie plemię bezkrytycznie czci złotego cielca Wojtyłę, będąc przy tym zupełnie ślepymi na zwykłych, dobrych świętych wokół siebie, o których po ich śmierci nikt nie będzie pamiętał. Chyba mam rację ???. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ziobro mieknie 15.03.25, 16:09 Częstochowski zakonnik, vel taniarada czy hrasier_2 funkcjonuje w tych oparach nie od dzisiaj. Jego wrażliwość i zmysł zamykają się w temacie dotyczącej chwały i jedynie słusznej racji płynącej z dogmatów tej kościelnej korporacji. Co do postawionej tezy, to podzielam ją w całej rozciągłości. Zresztą potwierdzają ją codzienne nowiny i vici. Odpowiedz Link Zgłoś