02.02.19, 00:44

Cuda są pożywką dla każdej wiary. Tylko nie takie, że tam , gdzieś, kiedyś, jakiś
pastuszek coś widział itd. To musi być cud, z którym sami mogliśmy się spotkać,
osobiście. Taki cud jest bardzo pomocny dla naszej wiary i bardzo ją zwiększa.
Miałem taką jedyną okazję w swoim życiu, niestety, zmarnowałem ją.
Było to dość dawno temu. Był dzień przed świętem Bożego Ciała. W tym dniu
poprzedzającym tak wielką uroczystość, przygotowywane są uliczne ołtarze, gdzie
w dniu następnym będą procesje, przed takim ołtarzem będzie odprawiana msza
oraz grupowe modlitwy. W takim dniu poprzedzającym, przypadkowo idąc ulicą,
zobaczyłem, że grupa dość liczna kobiet, starszych kobiet, przyszykowuje taki
ołtarz na dzień następny. Tymi kobietami dyrygował mężczyzna chodzący o dwóch
kulach, inwalida. Dlatego sądzę, że był on jakby kierownikiem, bo wydawał polecenia
tym kobietom jak stroić ten ołtarz. "Dywan wyżej!, ten obraz z prawej!, tamten z lewej!".
On tylko o kulach kuśtykał i przemieszczał się z jednej strony ołtarza na drugą, aby pod
kątem oceniać efekty pracy kobiet i wydawał polecenia. Przeszedłem ulicą obok tego
przygotowywanego ołtarza i to widziałem. Po jakiś 2 godzinach wracałem tą samą
ulicą tez obok tego ołtarza i już był on gotowy. Nawet ładnie skomponowany.
Zdumiało mnie to, że ten starszy mężczyzna chodzący z trudem o dwóch kulach, już
nie ma tych kul, robi zdjęcia aparatem fotograficznym tego ołtarza z różnych perspektyw,
wprost biega z jednej strony na drugą, przykuca (zdjęcie z tz. żabiej perspektywy), już
jest całkowicie sprawny. Kule dość daleko oparte są o płot, nawet jedna leży na ziemi.
Już nie są potrzebne. Tam jeszcze przed ołtarzem nie było mszy, ani grupowych modlitw.
Widać to było tylko przygotowanie cudu na dzień następny, taka generalna próba.
Przyznaję, że w dniu następnym mogła bardzo podnieś wiarę ale ja nie chodzę w
procesjach i na poszedłem. Bardzo żałowałem, na pewno cud wypadł dobrze, bo
przygotowywanie było wprost mistrzowskie. Niestety, nie zwiększyłem swojej wiary,
a była taka okazja.
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Cuda 02.02.19, 09:20
      Cudem było też to, że wystrojono ołtarz dzień przed Bożym Ciałem i nikt go nie splądrował.
      Same cuda w tym katolicyzmie.
      A facet ...jak to facet, uznały kobiety.
      • kociak40 Re: Cuda 02.02.19, 09:56

Życie wierzącego bez cudów, byłoby bardzo ubogie.
        Cuda są potrzebne, żeby księża mogli cudownie żyć.
        Mówią - "Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje" - jeżeli jest wierzący.
    • tade-k53 Re: Cuda 02.02.19, 11:40
      W sprawie przyjścia Pana naszego Jezusa Chrystusa i naszego zgromadzenia się wokół Niego, prosimy was, bracia, abyście się nie dali zbyt łatwo zachwiać w waszym rozumieniu ani zastraszyć bądź przez ducha, bądź przez mowę, bądź przez list, rzekomo od nas pochodzący, jakoby już nastawał dzień Pański. Niech was w żaden sposób nikt nie zwodzi, bo [dzień ten nie nadejdzie], dopóki nie przyjdzie najpierw odstępstwo i nie objawi się człowiek grzechu, syn zatracenia, który się sprzeciwia i wynosi ponad wszystko, co nazywa się Bogiem lub tym, co odbiera cześć, tak że zasiądzie w świątyni Boga dowodząc, że sam jest Bogiem. Czy nie pamiętacie, jak mówiłem wam o tym, gdy wśród was przebywałem? Wiecie, co go teraz powstrzymuje, aby objawił się w swoim czasie. Albowiem już działa tajemnica bezbożności. Niech tylko ten, co teraz powstrzymuje, ustąpi miejsca, wówczas ukaże się Niegodziwiec, którego Pan Jezus zgładzi tchnieniem swoich ust i wniwecz obróci [samym] objawieniem swego przyjścia. Pojawieniu się jego towarzyszyć będzie działanie szatana, z całą mocą, wśród znaków i fałszywych cudów, [działanie] z wszelkim zwodzeniem ku nieprawości tych, którzy giną, ponieważ nie przyjęli miłości prawdy, aby dostąpić zbawienia. Dlatego Bóg dopuszcza działanie na nich oszustwa, tak iż uwierzą kłamstwu, aby byli osądzeni wszyscy, którzy nie uwierzyli prawdzie, ale upodobali sobie nieprawość.
      To się sprawdza na naszych oczach, jeśli ktoś nie jest zaślepiony przez diabła.
      • kociak40 Re: Cuda 02.02.19, 13:14

" Dlatego Bóg dopuszcza działanie na nich oszustwa, tak iż uwierzą kłamstwu, aby byli osądzeni" - tade-k53

Wynika z tego, że Bóg, jak Szatan, kusi do złego, aby później być prokuratorem i sędzią. Dziwne upodobanie.
        • kociak40 Re: Cuda 02.02.19, 13:40

"wśród znaków i fałszywych cudów, [działanie] z wszelkim zwodzeniem ku nieprawości" - tade-k53

Dlatego na manowcach z każdym rokiem robi się coraz ciaśniej.
          • pocoo Re: Cuda 02.02.19, 15:24
            kociak40 napisał:

> Dlatego na manowcach z każdym rokiem robi się coraz ciaśniej.
            >
            Od tych wierzących.
        • tade-k53 Re: Cuda 02.02.19, 16:34
          Nie znasz Boga.
          • kociak40 Re: Cuda 02.02.19, 21:25
            tade-k53 napisał:

> Nie znasz Boga.

Osobiście - nie. Zauważam tylko, że Pan Bóg kieruje czynami ludzi, a potem ich osądza.
    • kociak40 Re: Cuda 03.02.19, 00:15

"Dlatego polecam rady praktyczne jak uniknąć piekła." - tade-63

Tą twoją praktyczną radą jest "unikanie" Kościoła posoborowego? Daj przykład swojego dobra w czynach
      jakie przekazałeś innym ludziom. "Dobre rady" nic nie kosztują. Każdy ma swoją receptę na życie, sam
      powinien myśleć.
      • tade-k53 Re: Cuda 03.02.19, 10:40
        Żeby iść do Nieba, należy pełnić Wolę Boga i być w stanie łaski uświęcającej, która do zbawienia jest KONIECZNIE potrzebna.
        • asia-loi Re: Cuda 03.02.19, 10:46
          tade-k53 napisał:

> Żeby iść do Nieba, należy pełnić Wolę Boga i być w stanie łaski uświęcającej,....

To znaczy jakt to trzeba robić. Napisz tak konkretnie, bez wklejania cytatów.
          • pocoo Re: Cuda 03.02.19, 10:54
            asia-loi napisała:

> tade-k53 napisał:
            >
            > > Żeby iść do Nieba, należy pełnić Wolę Boga i być w stanie łaski uświęcają
            > cej,....
            >
            >
            > To znaczy jak to trzeba robić. Napisz tak konkretnie, bez wklejania cytatów.
            >
            Czy tego nie można zaliczyć jako nękanie? Podejrzewam, że Tadek ma ograniczona zdolność rozumowania. On nie wie, czego Ty od niego chcesz, ja , oraz inni? Potrafi tylko napisać, "że o wierze się nie dyskutuje".Niepełnosprawny.Nawet nie wie, co robi na Forum?
            • kociak40 Re: Cuda 03.02.19, 12:47

"Podejrzewam, że Tadek ma ograniczoną zdolność rozumowania. " pocoo

Na nim można polegać, on nie zmądrzeje.
          • tade-k53 Re: Cuda 03.02.19, 10:56
            asia-loi napisała:

> To znaczy jakt to trzeba robić. Napisz tak konkretnie, bez wklejania cytatów.
            >
            Głownym źródłem Łaski uświęcającej jest Msza św. Wszechczasów (trydencka).
            • kociak40 Re: Cuda 03.02.19, 12:40

"Głównym źródłem Łaski uświęcającej jest Msza św. Wszechczasów (trydencka)." - tade-k53

Tylko na takiej Mszy, każdy ma anioła stróża, który go wpuszcza w maliny.
              • tade-k53 Re: Cuda 03.02.19, 14:33
                Bez udziału we Mszy św. trydenckiej nie ma zbawienia.
                • asia-loi Re: Cuda 03.02.19, 14:48
                  tade-k53 napisał:

> Bez udziału we Mszy św. trydenckiej nie ma zbawienia.

A gdzie to trzeba iść na taką mszę? W moim "świętym" mieście, chyba takich nie ma?
                  • pocoo Re: Cuda 03.02.19, 15:17
                    asia-loi napisała:
                    > A gdzie to trzeba iść na taką mszę? W moim "świętym" mieście, chyba takich nie
                    > ma?
                    >
                    Twoje miasto jest opanowane przez całe diabelskie piekło. Kliknij "msza trydencka w Częstochowie".W szatańskim Kościele posoborowym msza trydencka? Tadek się pochlasta.
                    W niebie Tadek nie odstąpi Ciebie na krok. Wybieraj.
                  • tade-k53 Re: Cuda 03.02.19, 18:40
                    asia-loi napisała:

> tade-k53 napisał:
                    >
                    > > Bez udziału we Mszy św. trydenckiej nie ma zbawienia.
                    >

>
                    > A gdzie to trzeba iść na taką mszę? W moim "świętym" mieście, chyba takich nie
                    > ma?
                    >
                    >
                    Będzie bowiem wówczas wielki ucisk, jakiego nie było od początku świata aż dotąd i nigdy nie będzie. Mt 15.21
                    Ponieważ żyjemy w czasach ucisku podaję gdzie się odprawia Msze św.
                    www.piusx.org.pl/kaplice
                    • asia-loi Re: Cuda 03.02.19, 18:45
                      tade-k53 napisał:

> Ponieważ żyjemy w czasach ucisku podaję gdzie się odprawia Msze św.

No to, na tym co zalinkowałeś, mojego "świętego" miasta nie ma, więc i tak nie mam szans na niebo. :(
                      • pocoo Re: Cuda 03.02.19, 22:31
                        asia-loi napisała:

> No to, na tym co zalinkowałeś, mojego "świętego" miasta nie ma, więc i tak nie
                        > mam szans na niebo. :(
                        >
                        Przeczytałam, że odprawia się msze trydenckie w Częstochowie i nawet na Jasnej Górze.Tadek twierdzi, że Kościół posoborowy jest diabelski.Msze trydenckie w diabelskim Kościele?
                        O matuchno przenajświętsza!!!
    • asia-loi Re: Cuda 03.02.19, 14:50
      tade-k53 napisał:

> Dlatego polecam rady praktyczne jak uniknąć piekła. Kto chce skorzystać niech skorzysta a kto nie, to jego sprawa.

A mógłbyś mi tu w punktach napisać, jak tego piekła uniknąć, bo ja nie mam czasu na czytanie tak długiej wklejki.
      • pocoo Re: Cuda 03.02.19, 15:07
        asia-loi napisała:

> [i]tade-k53 napisał:
        > > Dlatego polecam ...

> A mógłbyś mi tu w punktach napisać, jak tego piekła uniknąć, bo ja nie mam czas
        > u na czytanie tak długiej wklejki.
        >
        Prędzej do nieba polecisz, niż Tadek Tobie rzeczowo odpowie.Unikaj mszy trydenckiej, to prędzej do piekła polecisz.
        • kociak40 Re: Cuda 03.02.19, 16:38

Tade-k53 zawsze jest na takim poziomie intelektu, z którego już nie można spaść.
          • pocoo Re: Cuda 03.02.19, 18:42
            kociak40 napisał:

>
            > Tade-k53 zawsze jest na takim poziomie intelektu, z którego już nie można spaść
            > .
            Można do piekła , czy wulkanu.Tadek wie.
    • asia-loi Re: Cuda 03.02.19, 18:46
      Weź mi to streść w punktach, a nie linkuj długiej wklejki.
      • tade-k53 Re: Cuda 03.02.19, 22:01
        Wieczność to cel życia, więc nie należy traktować tak jak doktorat.
        • asia-loi Re: Cuda 03.02.19, 22:13
          tade-k53 napisał:

> Wieczność to cel życia, więc nie należy traktować tak jak doktorat.

Nie chcę żyć wiecznie. To byłoby straszne. Wystarczy mi życia na planecie Ziemia.
        • pocoo Re: Cuda 03.02.19, 22:26
          tade-k53 napisał:

> Wieczność to cel życia, więc nie należy traktować tak jak doktorat.

A jak będzie w niebie?
    • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 09:39
      kociak40 napisał:

>
      > Zdumiało mnie to, że ten starszy mężczyzna chodzący z trudem o dwóch kulach, ju
      > ż
      > nie ma tych kul, robi zdjęcia aparatem fotograficznym tego ołtarza z różnych pe
      > rspektyw,
      > wprost biega z jednej strony na drugą, przykuca (zdjęcie z tz. żabiej perspekty
      > wy), już
      > jest całkowicie sprawny. Kule dość daleko oparte są o płot, nawet jedna leży na
      > ziemi...

To zupełnie bez sensu, bo Kościół nie potrzebuje takich udawanych cudów.
      Proszę sobie pojechać na Jasną Górę, tam setki kul potwierdzają autentyczne świadectwa cudownych uzdrowień.
      • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 10:23

"Proszę sobie pojechać na Jasną Górę, tam setki kul potwierdzają autentyczne świadectwa cudownych uzdrowień." - a2-a

To o niczym nie świadczy, takich "eksponatów", czyli takich uzdrowień, mamy przykłady także w innych religiach.
        Bardzo dużo jest w hinduizmie, a najwięcej w religiach pogańskich, gdzie wiara w szamanów jest największa.
        Bardzo silne oddziaływanie wiary, powoduje zmiany w przepływie elektromagnetycznych bodźców w ciele,
        może to odblokować działanie danego organu.
        • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 10:38
          Widziałem różne cuda, jednak nie robiły one na mnie takiego wrażenia, jak nawrócenia ludzi, którzy nie tylko nie wierzyli, ale i walczyli z Kościołem i Bogiem.
          • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 10:42

Po to Bóg dał człowiekowi rozum, żeby nie wierzył bezkrytycznie.
            Wiem, że nie ma cudów, ale z przyjemnością w nie wierzę.
            • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 10:55
              Cuda są tak powszechne, że nawet ich nie zauważamy. Każde życie jest cudem, niebo, gwiazdy, ziemia, góry, morza, lądy, każde narodziny są cudem...
              Wiara jest cudem :)
          • pocoo Re: Cuda 04.02.19, 11:01
            a2-a napisał:

> Widziałem różne cuda, jednak nie robiły one na mnie takiego wrażenia...

Ten cud powinien.
            Trochę czasu temu, kiedy cudowny obraz czynił cuda. to przeor na Jasnej Górze Macoch, kazał zamordować męża swojej kochanki, ograbił cudowny obraz z kosztowności ( teraz cenne precjoza deponuje się w skarbcu) i uciekł z nią tam , gdzie mogli oddawać się rozkoszy.Ani nie uschła mu ręka kiedy okradał cudowny obraz, ani penis nie zwiądł, przez którego dokonał mordu.
            Na tej Jasnej Górze dzieją się same "cuda".Szczególnie seksualne .Widziałam
            • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 11:07

Życie bez cudów dla wierzącego byłoby bardzo ubogie.
              • pocoo Re: Cuda 04.02.19, 11:18
                kociak40 napisał:
                > Życie bez cudów dla wierzącego byłoby bardzo ubogie.
                >
                Wierzący wszystkich Kościołów i religii na Świecie, na potwierdzenie prawdziwości swoich wierzeń, dysponują cudami "nie z tej ziemi". Każda religia jest prawdziwa ? Każdy uważa, że to właśnie jego religia.
                Tadek uważa, że katolicki Kościół posoborowy to "wielka nierządnica" na usługach szatana.Też prawdziwa? Na pewno.
            • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 11:15
              Przywidzenia, Macoch zmarł w 1916 roku.
              • pocoo Re: Cuda 04.02.19, 11:25
                a2-a napisał:

> Przywidzenia, Macoch zmarł w 1916 roku.
                >
                Człowieku.Napisałam ,że w czasie kiedy na Jasnej Górze działy się cuda...Było to dawno temu.Macoch zmarł, ale co zrobił przeor w cudownym miejscu, to zrobił. Wystarczy kliknąć i nie trzeba tam być. Sam to zrobiłeś. Podobała się tobie historia przeora?Chciałeś podważyć wiarygodność moich słów? Nie prowokuj mnie.
                W czasach obecnych, żadne cuda oprócz seksualnych, na Jasnej Górze się nie dzieją.No ... może jeszcze wyciąganie pieniędzy od pielgrzymów. Żerowanie na ludzkim nieszczęściu woła o pomstę do nieba.
      • pocoo Re: Cuda 04.02.19, 11:10
        a2-a napisał:

> Proszę sobie pojechać na Jasną Górę...

Byłam wiele razy jako młoda dziewczyna.To, co widziałam jest niewiarygodne hipokryto.
        Co robią na Jasnej Gorze młode , ładne zakonnice wśród wygłodniałych zakonników i księży?
        Sprzątają?
        • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 11:18
          Modlą się, Pani też by się modlitwa przydała.
          • pocoo Re: Cuda 04.02.19, 11:26
            a2-a napisał:

> Modlą się, Pani też by się modlitwa przydała.
            >
            Ja widziałam , jak się "modlą". Widziałam.
            • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 11:29
              Jako młoda dziewczyna, już Pani o tym pisała.
              • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 11:54

M.Luter był zakonnikiem i dobrze wiedział co się w zakonach wyprawia, tak w męskich, jak i w żeńskich.
                Reformując religię zaczął od likwidacji sprzedaży odpustów i likwidacji wszystkich zakonów jako siedlisko
                wszelkich wynaturzeń seksualnych. Obecnie również do seminariów, zakonów, "ciągną" (jak muchy do miodu)
                homoseksualiści i pedofile. Stąd masz ogrom pedofilstwa na całym świecie duchownych - afery:
                Dominikana, Argentyna, Brazylia, Niemcy, Hiszpania, Irlandia, Holandia, Australia, USA itd itd.
                Także i w Polsce, zaczyna być o tym głośno. Udajesz, że tego nie "widzisz"? Lepiej to "ukryć"?
              • pocoo Re: Cuda 04.02.19, 12:07
                a2-a napisał:

> Jako młoda dziewczyna, już Pani o tym pisała.
                >
                Metody enrque. Roztrojenie jaźni, czy boski plan? Ilu was jeszcze?
                Czy chamstwo też masz w sobie, czy tylko złośliwość? Boską?
                • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 12:24
                  OK, wycofuję to.

Ja bywam tam czesto i nic takiego o czym Pani pisze nie widziałem, natomiast obserwowałem bardzo dużo osób modlących się.
                  Tłumy takie, że nie sposób dostać się przed Cudowny Obraz podczas odsłonięcia.
                  • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 14:19

"Tłumy takie, że nie sposób dostać się przed Cudowny Obraz podczas odsłonięcia." - a2-a

Sam widzisz jaki "cud" może sprawić obraz. Był zakon pustelniczy jest teraz fabryką pieniędzy.
                    Pieniądze od pątników do tego obrazu, jak rzeka, szerokim strumieniem, wpływają do zakonu.
                    Nic zakonnicy nie robią użytecznego, chyba że liczą pieniądze. To obraz to sprawił, (trzeba
                    było tylko z Dekalogu usunąć zapis, że Bóg zabrania kultu obrazów i figur - co zrobiono), że
                    mamona sama przychodzi.
                    • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 14:50
                      Dla Pana to chyba tylko te pieniądze są ważne, bo wszędzie Pan je widzi...

Cuda nie sprawia obraz, ale Bóg za pośrednictwem osób, które obrazy przedstawiają.
                      Ciekawostką np. jest cudowny obraz nie namalowany ludzką ręką: forum.gazeta.pl/forum/w,263153,167307193,167307193,Arcydzielo_nie_namalowane_ludzka_reka.html
                      • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 15:26

"Dla Pana to chyba tylko te pieniądze są ważne" - a2-a

Bez pieniędzy można tylko się urodzić i umrzeć, żyć trzeba za pieniądze.
                        Za pieniądze uzyskane uczciwą pracą. Kościół ma te swoje bogactwo tylko
                        z oszustwa ludzi i wyłudzenia. Taka jest różnica.
                • nitka_14 Re: Cuda 04.02.19, 14:04
                  Ciągle tu czytam o jakimś enrque, ale nie mogę znaleźć ani jednego jego wpisu. Kto to jest i gdzie pisze?
                  • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 14:23

"Ciągle tu czytam o jakimś enrque" - nitka_14

Nie ma amnestii dla głupoty, ale można nick zmienić, tak sądzę.
                  • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 14:44
                    nitka_14 napisał(a):

> Ciągle tu czytam o jakimś enrque, ale nie mogę znaleźć ani jednego jego wpisu.
                    > Kto to jest i gdzie pisze?

Inteligentny i spoko gość, pisał np. tu: forum.gazeta.pl/forum/w,263153,167161778,167161778,_BOG_HONOR_OJCZYZNA_MARSZ_NIEPODLEGLOSCI_2018.html
                    • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 15:33

"Inteligentny i spoko gość" - a2-a

Każdy nawiedzony religijnie jest dla Ciebie inteligentny, bo przyrównujesz do swojej "inteligencji".
                      Nie ważna jest wiedz rzeczywista, tylko urojenia są godne tej nazwy. Cenisz sobie najbardziej
                      fantazje i to tylko religijną zgodną z twoją.
                      • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 18:47
                        Nie, po prostu w niczym mi nie zawinił, mimo iż mamy odmienne poglądy, więc nie mam powodu źle o nim pisać, zwłaszcza jak jest tu nieobecny.
                    • nitka_14 Re: Cuda 04.02.19, 18:24
                      Dziękuję.
                      • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 18:59
                        Tu też się udzielał: forum.gazeta.pl/forum/w,721,167093393,167093393,Nie_kazdy_Apostata_zostanie_potepiony.html
                        ale tamtego forum nie polecam.
                        • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 20:36

"ale tamtego forum nie polecam." - a2-a

Dlaczego?
                          • pocoo Re: Cuda 04.02.19, 21:28
                            kociak40 napisał:

>
                            > "ale tamtego forum nie polecam." - a2-a
                            >
                            > Dlaczego?
                            >
                            >
                            Dlatego ,że wierzący obrońca wiary enrque, traktuje ludzi jak cham, który nie przebiera w słowach.
                            • kociak40 Re: Cuda 04.02.19, 21:51

"Dlatego ,że wierzący obrońca wiary enrque, traktuje ludzi jak cham, który nie przebiera w słowach." - pocoo

Ale jego chamstwo podoba się a2-a, chwali go. Może brak kultury do innych jest
                              charakterystyczne dla "obrońców wiary", kiedyś mogli mordować, teraz tylko chamstwem
                              obdarzać.
                          • a2-a Re: Cuda 04.02.19, 22:58
                            kociak40 napisał:

>
                            > "ale tamtego forum nie polecam." - a2-a
                            >
                            > Dlaczego?
                            >
                            >

Ze względu na sposób administrowania tamtejszego forum, choć jestem tu od niedawna, czytałem że wiele osób i to różnych opcji ma zastrzeżenia do Snajpera.
                            • kociak40 Re: Cuda 05.02.19, 00:07

"Ze względu na sposób administrowania tamtejszego forum, choć jestem tu od niedawna, czytałem że wiele osób i to różnych opcji ma zastrzeżenia do Snajpera." - a2-a

Nie byłem na tym forum i nie będę, za duży "tłok na nim". Tylko sprawdziłem wielkość wpisów, i to
                              forum "Religia" ma ich najwięcej i to z ogromną przewagą nad innymi. Jak dobrze rozumiem,
                              wymieniony przez ciebie Snajper jest adminem tego forum? Ciebie uważam za człowieka
                              kulturalnego i jeśli tak twierdzisz, to musisz mieć do tego powód i przyjmuję twoje oświadczenie.
                              Nigdy nie umieściłem żadnego swojego postu na tym forum - Religia i nigdy tego nie zrobię.
                              Utwierdziłeś mnie w tej mojej decyzji.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka