jonesku 13.02.07, 20:11 piotr19724 napisał: > jak chcecie dowiedziec sie cos oprzesladowaniach to polecam ksiazke autor PAUL > HATTAWAY pt. Czlowiek z nieba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jonesku Re: CZŁOWIEK Z NIEBA 13.02.07, 20:14 czytałem "człowieka z nieba" bardzo ciekawa książka kilka osób, którym pożyczałem ja, stwierdziło jednak, że historia ta jest mało prawdopodobna i nie dziwię się temu stwierdzeniu, nie znamy rzeczywistości w jakiej znajdują sie Chińczycy, Chiny ciągle sa niedostępne i tajemnicze docierają do nas tego typu nieprawdopodobne historie, rzeczy, które nam sie nie sniły, trudno ocenić czy to prawda, chciałbym wierzyć, że tego typu świadectwa nie sa spreparowane, wymyślone przepraszam, że wątpię, ale jestem człowiekiem na pewno w Chinach są prześladowania można dojść do wniosku, że prawdziwa wiara i zaufanie Bogu rodzi sie tylko tam gdzie są prawdziwe prześladowania Odpowiedz Link Zgłoś
3mama3 Re: CZŁOWIEK Z NIEBA 11.04.07, 09:07 Czytałam. Mocne świadectwo. Zaczęłam trochę inaczej patrzeć na nasze chrześćijaństwo. Łatwo się nam wierzy, bo nikt nam tego nie zabrania. Zastanawiałam się czy u nas ktoś (zbór) potrafiłby modlić się za kogoś w potrzebie całą noc, kilka dni. Czy mamy takie wytrwałe wstawiennictwo jedni za drugimi? Całkiem niedawno ten Chińczyk był w Polsce, bodajże w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek94 Re: CZŁOWIEK Z NIEBA 11.04.07, 11:12 Odnosnie Chin film pt. - Krzyż - Jezus w Chinach : alberto.pl/film/krzyz_-_jezus_w_chinach.wmv polska wersja (75MB) Jeszcze nie zdazylem obejzec :) Odpowiedz Link Zgłoś