Dodaj do ulubionych

ceny plomb u dentysty

04.12.10, 13:03
Ile płacicie za leczenie zęba(chodzi o plomby światłoutwardzalne, niewielki ubytek)+ znieczulenie. Proszę podać też nazwisko stomatologa i gdzie przyjmuje.
Zastanawiam się tez nad wypełnieniem Ketac Molar wiem tylko tyle, że jest tańsze, estetyczne ale nie nadaje się do wszystkich zębów.
Proszę o rady
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: ceny plomb u dentysty IP: *.netdrive.pl 04.12.10, 18:07
      www.denti.pl/cennik.html
      • maandragora Re: ceny plomb u dentysty 04.12.10, 18:26
        Nie wiem skąd te ceny za usunięcie zęba mądrości ja płaciłam 100zł a tutaj 250- 400 no szok Chyba podziękuje temu gabinetowi ale przynajmniej mniej więcej wiem ile biorą za plombę.
        Szukam w miarę taniego prywatnego dentysty.
    • Gość: gosc Re: ceny plomb u dentysty IP: *.netdrive.pl 05.12.10, 08:46
      Na ul. bankowej, wejscie do bramy, po wejsciu na budynku, po schodkach w prawo (nie idz do Sikory!!!). Tam przyjmuje stomatolog (sory, ale nie pamietam nazwiska). Ja placilem za bardzo dobra plombe utwardzana swiatlem 80zl (chyba z lakowaniem). Do dzisiaj trzyma;)
      Jest tez dentysta straaaaasznie tani obok ronda na batorego (za dworcowa, obok Jana z Kolna, dalej jest parking PKS. Jak jedzie sie dworcowa to doslownie przed rondem jest taka drozka w prawo. Wjezdzasz tam i po lewej jest dentysta. Ceny sa naprawde niskie (!), ale jakosc gorsza.
      Sam/sama wybierz
      • maandragora Re: ceny plomb u dentysty 05.12.10, 10:11
        80zł za światłoutwardzalną to nawet tanio może tam zerknę w takim razie Dzięki
        • Gość: gosc Re: ceny plomb u dentysty IP: *.netdrive.pl 05.12.10, 10:54
          Jeszcze cos wtrace. Wiem, ze generalizuje, ale dentysci (lekarze), jak takstowkarze. Zlodzieje i krwiopijcy. Wydoja Cie z kazdych pieniedzy. Ile to razy juz slyszalem "o, nie trzeba usuwac, wyleczymy zabka." Wydaje sie na leczenie 1000zl (tak, tysiac, bo wizyty, przeglady), a na koniec "co, boli dalej? To usuniemy".
          Pamietam, jak kiedys dzwonilem do stomatologa i umowilem sie na ekstrakcje. Zapytalem od razu, ile to bedzie kosztowalo. Uslyszalem "100zl", wiec poszedlem do bankomatu, wyplacilem stowke i poszedlem. Po zabiegu slysze "poprosze 150zl". Na co ja do niego, ze przykro mi, ale mam tylko 100zl, bo tak sie umawialismy (naprawde wyplacilem tylko tyle z bankomatu). Na co gosc, "dobra, niech bedzie".
    • Gość: Xmen Re: ceny plomb u dentysty IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.12.10, 11:34
      Zwróc uwage na to czym jezdzi pan dochtór ( pani dochtorka)-klasa fury juz swiadczy o cenach u danego lekarza .......jak bedziesz w gabinecie rzuc okiem na zdjecia -jak zobaczysz pana( -ią ) dochtorke z bachorkiem albo przydupasem na mauritiusie czy innych wyspach kanaryjskich -BIERZ NOGI ZA PAS I ZWIEWAJ.....tam cie skroją do golej skóry .....dobrze jeszcze jak wiesz w jakich warunkach mieszka lekarz - ale o to nie jest latwo ,kamufluja sie przed ciemnym ludem jakby z jakiego CBSia byli .....a z praktyki ogólnie starsi lekarze (kolo 50-tki) maja jakieś skrupuly finnansowe ,mlodsi kroją nie patrząc na nic - oczywiscie są wyjatki od tej reguly ale rzadko....
      • maandragora Re: ceny plomb u dentysty 05.12.10, 13:10
        Faktycznie nie chce iść do takiego, który zgarnie ode mnie więcej tylko dlatego, że ma takie widzimisię (dla mnie jest różnica czy weźmie 80 czy 150) więc chyba pójdę do babki, która rwała mi ósemkę, zobaczymy ile skasuje za plombę no i oczywiście skusze się na znieczulenie.

Ponawiam pytanie czy słyszeliście coś może o wypełnieniu Ketac Molar?? mam do zrobienia górnego zęba i oczywiście tylko biała plomba wchodzi w grę ale może dałoby się jakoś zaoszczędzić na tym wypełnieniu i to ponoć jest rozwiązanie tylko nikt mi jeszcze czegoś takiego nie zaproponował.
      • Gość: KASS Re: ceny plomb u dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 08:21
        Dawno nie czytałem nic tak porażająco głupiego.Ręce opadają ! W tym kraju nigdy nie będzie ok jeśli takie myślenie się rozprzestrzeni.Też świadczę usługi ,ceny mam przystępne ,ale to właśniedzięki temu jeżdżę dobrym autem i mam gdzie mieszkać .Zresztą rozsądnym ludziom nie trzeba tłumaczyć takich rzeczy a tacy gościejak ten powyżej i tak są już straceni dla cywilizacji ...
      • Gość: szymek Re: ceny plomb u dentysty IP: *.modemy2.ostrowski.pl 07.12.10, 09:12
        sylogizm w najlepszym w socjalistycznym wydaniu:

1) każdy kto, jeździ na zagraniczne wycieczki jest bogaty
        2) każdy bogaty jest kapitalistą
        3) każdy kapitalista wyzyskuje klasę robotniczą i jest zły
        4) dentysta jeździ na zagraniczne wycieczki

zatem:

dentysta jest bogaty, jest kapitalistą, wyzyskuje klasę robotniczą i jest zły.

A propos - jeżeli chcesz sam zaplombować sobie zęby (najtaniej jak to tylko możliwe), to nie id do stomatologa ale do technika dentystycznego (kogo, kto robi sztuczne szczęki, korony itp.). Tam znajdziesz cały niezbędny osprzęt: mikromotory, lampy UV itp. Przy odrobinie cierpliwości może uda się tobie leczenie endodontyczne. Poprosisz technika, by ci poświecił latarką żebyś mógł zobaczyć czy dobrze wyczyściłeś kanał itp.

Lecząc samodzielnie zęby będziesz miał pewność, że:

A) ząb był leczony przez specjalistę a nie jakiegoś "dochtórka" po studiach medycznych, z kilkunastoletnią praktyką.
        B) że będzie to ząb bardzo dobrze wyleczony, bo ty robisz wszystko najlepiej.
        C) Jako specjalista z praktyką, by zaoszczędzić wykonasz córce aparat ortodontyczny ze szprychy od roweru.
        C) A za zaoszczędzone na leczeniu stomatologicznym pieniądze będziesz mógł zabrać całą rodzinę na wczasy. Polecicie na Majorkę. Tylko uważaj, wybierając się na wycieczkę zagraniczną podpadasz pod niszczącą semantykę sylogizmu o złym kapitaliście.
        • Gość: KASS Re: ceny plomb u dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 10:56
          Świetne ,ale adresat nie zrozumie!
          • Gość: X-m. Re: ceny plomb u dentysty IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.10, 20:58
            Adresat moze i nie za madry i nie zrozumie ,ale adresat zacytuje słowa swojej znajomej dentystki z prywatnym gabinetem kolo 40-tki:" ja tyle musiałam sie uczyc i tyle się namęcze w moim gabinecie przez te 5-6 godzin codziennie,że mięsięcznie MUSZE te 10 000 na czysto zarobic,aby to miało dla mnie sens"...
            • Gość: KASS Re: ceny plomb u dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 09:27
              No i co widzisz w tym złego??Niech sobie zarobi jak może ,jest wolny rynek,jak zarobi to pójdzie i wyda w sklepiku twojej żony na przykład...albo w salonie samochodowym, albo w biurze podróży albo da zarobić glazurnikowi albo korepetytorce swojego dziecka albo ...
              • Gość: Renia Re: ceny plomb u dentysty IP: *.uz.zgora.pl 08.12.10, 15:17
                Z szacunkiem do zawodu lekarza stomatologa. To ciężka, odpowiedzialna praca, wymagająca wieloletnich, trudnych i źmudnych studiów, pogłębionej wiedzy z zakresu medycyny ogólnej i ...siły fizycznej: charakterystyczna sylwetka i pozycje rąk, które przecież z czasem bolą i drętwieją. Założenie i wyposażenie gabinetu jest też bardzo kosztowne. Trudno więc dziwić się lekarzom stomatologom.

Medal ma jednak dwie strony. Czy stać jest samotną matkę czworga dzieci na leczenie zębów? Czy w szkołach jest stomatolog? Czy stosuje się powszechnie przeciwpróchniczą profilaktykę? Zęby to nie tylko uśmiech, w ślad którego podąża estetyka. Ich choroba lub brak oznacza choroby krtani, gardła, stawów, mięśni, serca, układu pokarmowego, etc.

Wkrótce społeczeństwo będzie się dzielić na tych, którzy śmieją się z hollywoodzkim wdziękiem, co będzie równoznaczne z zasobnością kieszeni i na tych, którzy się nie śmieją m.inn z powodu pustej kieszeni, za którą przecież idą braki w uzębieniu.

No cóż...
                • Gość: szymek Re: ceny plomb u dentysty IP: *.modemy2.ostrowski.pl 08.12.10, 16:54
                  Reniu, jest jeszcze trzecia strona medalu - otóż kiedy tym wszystkim biednym, samotnie wychowującym 8. dzieci matkom wypadną już spróchniałe jedynki wówczas staną się idealnymi kochankami. czy ty wiesz, że w pewnych polinezyjskich kulturach (jak i w subkulturach więziennych) młodym dziewczynom wybija się przednie, by mężczyźni mogli czerpać większą przyjemność z fellatio?

Uważam, że taka matka może na skutek braku przednich zębów szybko znaleźć sobie wielu spragnionych nowych doznań amantów, którzy zapewnią im oraz licznemu potomstwu dostanie życie.

• Gość: Ilona Re: ceny plomb u dentysty IP: 109.110.223.* 09.12.10, 19:01
      Witam, ja płaciłam 80 zł , mysle ze to jeszcze wydatek do przeżycia:).
    • Gość: Ja Re: ceny plomb u dentysty IP: 188.33.211.* 11.12.10, 16:09
      W Denticusie na Chopina zapłaciłam za jednego ząbka-wymiana plomby 180zł... Mój błąd- nie zapytałam ile mnie to będzie kosztować.... :-((
      • maandragora Re: ceny plomb u dentysty 17.12.10, 17:18
        Do Denticusa w życiu bym nie poszła ceny mają masakryczne a po co wydac dwa razy więcej:)
        • Gość: szymek Re: ceny plomb u dentysty IP: *.modemy2.ostrowski.pl 17.12.10, 17:53
          powinnaś własnym przykładem promować nową, rewolucyjna politykę w zakresie korzystania z usług medycznych o nazwie: "zrób to sam":. Np.:

- leczenie uzębienie siłą woli (dla chcącego nic trudnego - głosi powiedzenie ludowe, a wiadomo że mądrość tego narodu płynie właśnie z sentencji chłopskich)
          - chemioterapia deszczówką (deszczówka pomaga kwiatkom, pomoże także organizmowi zwalczyć nowotwór)
          - samoleczenie zaćmy podstawowym narzędziem kreślarskim: cyrklem (nic tak nie wyostrza wzroku jak cyrkiel wbity w rogówkę)
          - zwalczanie nieżytu nosa i zapalenia zatok rozgrzaną nad gazówką szprychą rowerową. (ogień zabija wszystkie zarazki)
          - terapia przeciwko HIV - nagrzewanie ciała do temperatury powyżej 70C w piecu chlebowym (to nie jest twój pomysł, ale pozytywistów, którzy Anielkę przypiekali w piecu)
          - wszystkie antybiotyki, szczepionki oraz inne drogie lekarstwa zastąpisz torfem, roślinkami i pewnymi odmianami grzybów, z których przyrządzisz proszki, mikstury i napary.

itp. itd.

po co wydawać pieniądze! człowieku, ulecz się sam!
          • Gość: hy? Re: ceny plomb u dentysty IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.10, 20:48
            Stoje przed dwoma straganami oferujacymi jednakowy towar. Na jednym straganie sprzedaja po 100, na drugim po 150. Kupuje u tego za 100. Nagle jakis typek do mnie podbiega i sie wydziera: po co to kupujesz czlowieku za 100! Kup za 150 albo sam sobie wykonaj ten towar cymbale!
          • Gość: Do Szymka Re: ceny plomb u dentysty IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.10, 20:50
            Szymku, Ty masz chyba problemy ze sobą. Grasujesz po kilku forach, popisując się erudycją na zasadzie:"... pomieszam trochę w kotle i pójdę sobie...". Fakt, iż wielu ludzi nie stać na leczenie (również zębów) zbywasz milczeniem. Nie zawsze jest to ich winą.

W Zielonej Górze jest kilku naprawdę dobrych lekarzy psychiatrów. Wyobraź sobie, że leczą na fundusz. Polecam!
            • Gość: szymek Re: ceny plomb u dentysty IP: *.modemy2.ostrowski.pl 18.12.10, 09:27
              cicho, nie mów tego nikomu. nie zdrad mnie :))))))

ale mówię ci poważnie - nie musisz być stomatologiem, by kupić sobie światłoutwardzalny kompozyt do wypełnień. lampę UV także kupisz w internecie. Wydasz ok. 2000 zł, ale się opłaci. Bo nie tylko sobie będziesz mogła lepić dziurawe zęby ale także całej swojej rodzinie, znajomym, sąsiadom itp.

pozwól, że zrewanżuję ci się anegdotką:

idziesz na rynek. na jednym straganie sprzedają staniki wyprodukowane w Chinach a na drugim mają staniki wykonane we Francji. Bierzesz chińskie, bo są o 75% tańsze. Po tygodniu okazuje się, że cycki cię swędzą. Na początku jest to nawet przyjemne. Ale po drugim dniu drapania pojawia się obrzęk i ropne zapalenie. Idziesz do lekarza ogólnego, on kieruje ciebie do dermatologa. Na końcu lądujesz u onkologa, który diagnozuje zmiany nowotworowe. Mastektomia raz, mastektomia drugi raz do tego kosztowne terapie antybiotykowo-sterydowe.

Morał jest taki: że na własnej skórze doświadczasz uroku taniej produkcji.

Moim zdaniem dużo samobójczej odwagi wymaga kierowanie się przy wyborze dentysty tylko cennikiem. Ja najpierw zawracam uwagę na opinię - chcę się najpierw dowiedzieć, czy ten lekarz leczy zęby, czy może je tylko zalepia? czy leczenie endodontyczne robi na tzw. czuja, czy może używa Endometrów, odpowiedniej optyki (mikroskopu) itp.

z dentystami jest jak ze stanikami: zły wybór może skończyć się ekstrakcją.
              • Gość: hy? Re: ceny plomb u dentysty IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.10, 12:04
                Ty robisz wywiad czy dentysta dobrze leczy, ale kpisz z osoby szukajacej oszczednosci, a nie z osoby ktorej obojetnie czy zostanie wyleczona byle tanio.

Ja ci powiem inna anegdotke. Bylem kiedys u stomatologa, leczenie kanalowe, trzy kanaly rozlozone na trzy wizyty (bo niby tak lepiej i dla mnie mniej cierpienia), trzy wizyty platne. I to nie byla najtansza oferta, ktos polecil to poszedlem. Po dwoch tygodniach od leczenia zaczal sie bol tego zeba to znowu wizyta i naprawianie (chociaz tym razem skonczylo sie na jednej wizycie). Oczywiscie platnie, bo to przeciez nie wina stomatologa, nie mogl przewidziec i inne bleble.

Po jakims czasie znowu zaczal bolec, ale tym razem poszedlem do innego stomatologa, bo nie bede nabijal trzy razy kabzy komus za jednego zeba.

I poszedlem do przychodni (wg ciebie miejsce pewnie dla biedoty i nieukow, i samotnej matki z trojgiem dzieci ktorej na nic nie stac i dobrze jej tak), gdzie to co moga robia z kasy NFZ, a ja doplacam za rzeczy nierefundowane. Tutaj po wizycie tez mialem poprawke tyle, ze za nia nie placilem, bo stomatolog twierdzil, ze jeden zab w krotkim czasie to jedno leczenie i placic trzeba raz. Czyli normalne i ludzkie podejscie, ktore dla ciebie pewnie jest czynem naiwnym, bo kapitalizm, drogie samochody, wakacje zarobione przez wyzysk sa w porzadku.

Chlej mniej piwa, nawet tego $100 od butelki, bedziesz mniej zgorzknialy. Bo jakos kasa zgrzybienia cie nie wyzbywa :)

I artykulik z komentarzami o tym czy stomatolog z tytulami musi byc uczciwy i z ludzkim podejsciem lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,8817668,Konflikt_na_stomatologii__Polamala_zeby_na_egzaminie.html
              • Gość: Azja Re: ceny plomb u dentysty IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.10, 18:53
                drogi szymku a czy uwazasz za moralne placenie 150 pln za jedną plombe gdy mediana plac w danym województwie oscyluje wokół 1500 pln /miesiecznie? ????
                • Gość: Do Azji Re: ceny plomb u dentysty IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.10, 13:02
                  Na to nasz drogi Szymek już Tobie nie odpowie. Jego koronnym zadaniem jest namieszać w kotle, napsuć krwi i ulotnić się niczym...motyl.
                  Masz rację, również w moim przypadku - leczenie zębów - oznacza finansową katastrofę. Leczę je - jednak - bo cóż innego mi pozostało? Nie zamierzam przecież dogodzić niejakiemu Szymkowi w..."bezzębnym fellatio". To cytat z jego kudłatych myśli.
                  • Gość: szymek Re: ceny plomb u dentysty IP: *.modemy2.ostrowski.pl 19.12.10, 16:20
                    aaa...teraz rozumiem. nie chodzi o ceny w gabinetach stomatologicznych, ale o to, że pod koniec miesiąca wracasz do domu z wypłatą w wysokości 1500 zł netto i nie wiesz co masz powiedzieć ósemce dzieciaków, które wielkimi ślepiami wpatrują się w ciebie i pytają chórkiem:
                    - Mamusiu, kupiłaś nam coś?

Zapewniam cię, że nie jest to wina lobbby stomatologicznego, że zarabiasz tyle ile zarabiasz.

Żyjemy w wolnym kraju. Dobry stomatolog - specjalista w swojej dziedzinie - może zarabiać tyle ile chce. Ja mogę korzystać z jego usług ale nie muszę. Jeżeli mnie nie stać, wybieram tańszego. A jeżeli nie mam na tańszego to ustawiam się grzecznie w kolejce do takiego dentysty, który ma podpisaną umowę z Funduszem Zdrowia.

To działa także w drugą stronę: nikt ciebie nie zmusza, byś pracowała za 1500 zł netto. możesz zmienić pracę; przestać pracować lub znaleźć sobie bogatego męża stomatologa, który wkręci tobie, twojej mamusi, tatusiowi i reszcie rodzinki tytanowe implanty za darmo.
                    • Gość: hy? Re: ceny plomb u dentysty IP: 78.9.72.* 19.12.10, 16:26
                      > Żyjemy w wolnym kraju. Dobry stomatolog - specjalista w swojej dziedzinie - moż
                      > e zarabiać tyle ile chce. Ja mogę korzystać z jego usług ale nie muszę. Jeżeli
                      > mnie nie stać, wybieram tańszego. A jeżeli nie mam na tańszego to ustawiam się
                      > grzecznie w kolejce do takiego dentysty, który ma podpisaną umowę z Funduszem Z
                      > drowia.

To czemu kpisz z ludzi, ktorzy szukaja tego tanszego?
                      • Gość: szymek Re: ceny plomb u dentysty IP: *.modemy2.ostrowski.pl 19.12.10, 16:36
                        bo mi wolno kpić z takich przejawów braku zdrowego rozsądku.
                        • Gość: hy? Re: ceny plomb u dentysty IP: 78.9.72.* 19.12.10, 16:53
                          Myslenie szymka:
                          - wybor tanszego - brak zdrowego rozsadku, mozna to wykpic,
                          - wybor drozszego - zdrowy rozsadek.

Efektem braku zdrowego rozsadku jest twoja pisanina.
                          • Gość: Renia Re: ceny plomb u dentysty IP: 62.87.224.* 19.12.10, 19:47
                            Nasuwa się prosty wniosek: rośnie nam klasa ludzi bardzo zamożnych, których będzie można poznać między innymi po idealnym stanie uzębienia o równowartości dobrego samochodu i ludzi ubogich, których rozpozna się nie tyle po odzieniu, co po brakach w uzębieniu lub zepsutych zębach.

Nie mam - niestety - dobrych doświadczeń z państwową służbą stomatologiczną. Nie ze względu na brak kwalifikacji stomatologów, lecz na kiepską jakośc materiałów. Do dobrych - trzeba dopłacać, a więc znów wracamy do punktu wyjścia - usługi stomatologiczne są zbyt drogie na przeciętną kieszeń i...koło się zamyka.

A przecież trzeba pamiętać, że zdrowe zęby to nie tylko estetyka, ale i przede wszystkim - zdrowie całego organizmu.
    • Gość: Azja Re: ceny plomb u dentysty IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.10, 23:10
      Politycznie jest dosc daleki od polskich partii tzw:"lewicowych" ,ale obserwując to co dzieje sie w naszej słuzbie zdrowia ( a stomatologii szczególnie) nabieram poglądów lewicowych....
      • Gość: szymek Re: ceny plomb u dentysty IP: *.modemy2.ostrowski.pl 19.12.10, 23:23
        w tym tempie to na Święta Wielkanocne staniesz się prawdziwym komunistą, który będzie teoretyzował nie tylko na temat wywłaszczania dentystów z ich praktyk lekarskich ale także na temat radosnej wspólnoty żon. Dlaczego niby ci bogacze mają ładne, pachnące żony a biedaków stać tylko na bezzębne, grube i śmierdzące kwaśnym potem kobietopodobne i wiecznie narzekające kreatury? Gdzie tu sprawiedliwość społeczna? :))))))

Ładne zęby dla każdego!
        Ładne kobiety dla każdego!

Podpisuję się pod taką równością swoimi brzydkimi, serdelkowatymi paluchami z poobgryzanymi pazurami.
        • Gość: AZJA Re: ceny plomb u dentysty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 10:06
          widzisz szymus po pierwsze naucz sie nie kpic i nie obrazać ludzi za to,ze maja inne niz ty poglady ( choc te ich poglady byly najglupsze)...
          po drugie jestes przykladem,że punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia( dam sobie reke obciąć ,że ktos z twojej rodziny jest stomatologiem)
          po trzecie - nie można traktowac uslugi medycznej na równi ze sprzedażą np:samochodu ( dobry samochód MUSI duzo kosztowac (bo to czy tamto -tu idzie znaleść tysiace argumentów..)...jesli ty tej rożnicy nie widzisz to mi ciebie żal ...
          po czwarte żyje juz troche latek na tym swiecie ,i z usług wielu lekarzy korzystalem i nie chce uogólniac ,ale spora z nich częśc nastawiona jest ewidentnie na ROBIENIE KASY ,a moim zdaniem owszem należy ich godnie ( i legalnie z placonymi przez nich podatkami !!!) wynagradzac ,ale jesli ktos chce tylko trzepac szmal to moim zdaniem powinien wybrac inny zawód ( ot chociażby jak jeden z bogatszych zielonogórzan handlowac papierochami i tam kanty walic ..)
          pozdro.
          • Gość: szymek Re: ceny plomb u dentysty IP: *.modemy2.ostrowski.pl 20.12.10, 12:25
            masz rację, należę do rodziny o wielopokoleniowej tradycji stomatologicznej. Mój pra pra pra pra pra pra pradziad wyrywał zęby rycerzom, którzy wracali spod Grunwaldu używając do tego młotka kowalskiego, przecinaka oraz małego haka, który zresztą do dziś przechowywany jest jako rodzinna relikwia w naszym stomatologicznym ołtarzyku wykonanym z rozklekotanego autoklawu.
            Legenda głosi, że naszym pierwszym pacjentem był sam Jagiełło, który w zamian ulgę jaką przyniosło wyrwanie dziurawego zęba podarował naszemu praszczurowi cztery wioski i jeden z dwóch mieczy, które otrzymał w 1410 roku jako zachętę do walki. Miecz był wykonany z tak dobrej gatunkowo stali, że do dziś dodajemy opiłki z niego do amalgamatowych plomb, które zamawiają u nas elita - tylko najbogatszych stać bowiem na plomby kolekcjonerskie.

I tak to już od pokoleń - używając twoich kategorii - trzepiemy sobie beztrosko szmal. mamy jego górę, stosy złotych monet, sztabki platyny, afrykańskie diamenty konfliktu - czasami od mniej zamożnych klientów przyjmujemy w ramach rozliczenia ich piękne córki ale tylko pod dwoma warunkami: że są piękne i że są dziewicami. Uprzedzając twoje zarzuty - nie, nie rozprawiczamy owych dziewic, ale karmimy nimi smoka wawelskiego, którego od pokoleń trzymamy w piwnicy. Otrzymał go nasz inny przodek, od samego Kraka po tym, jak uleczył jego chorą jedynkę.

• Gość: hy? Re: ceny plomb u dentysty IP: 78.9.75.* 20.12.10, 17:19
              Co za buc. Oczywiscie nie na temat.
              • Gość: szymek Re: ceny plomb u dentysty IP: *.modemy2.ostrowski.pl 20.12.10, 17:28
                bogactwo twojego wokabularza wskazuje, że masz pewne doświadczenie w negocjowaniu cen w gabinetach stomatologicznych. Traktuję zatem twoje wpisy na forum jako jawną prowokację! :)))))
                • Gość: hy? Re: ceny plomb u dentysty IP: 78.9.75.* 20.12.10, 17:50
                  Twoje wpisy wskazuja, ze masz krzywy nos. Rownie sensowny wpis.
    • Gość: Marta Re: ceny plomb u dentysty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 18:11
      Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził :) Ja polecam panią która przyjmuje na wojska polskiego 35 -na rogu z ul. kretą , tel. 516-22-78-22.ja średnio płacę 80 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka