Dodaj do ulubionych

Przeprowadzka do Zielonej Góry

06.02.11, 21:34
Witam wszystkich. Chcę zamieszkać w ZG, ale na początku chcę znaleźć pracę. Ukończyłem studia licencjackie na kierunku turystyka i organizacja wypoczynku następnie studia magisterskie uzupełniające administracja europejska. Moje dotychczasowe doświadczenie to praktyki w biurze podróży, obsługa klienta.Umiejętności to obsługa komputera prawo jazdy kat.b, posiadam kilka kursów o których nie będę się tutaj rozpisywał. Jestem osobą, która bardzo szybko się uczy.Ogólnie poszukuję pracy w branży administracja, turystyka, obsługa klienta, sport, sprzedaż. Nie chodzi mi o pracę na ochronie w Biedronce czy Leroy-Merlin:), bo tam miałem okazje w czasie studiowania już pracować:)może pomożecie???
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Przeprowadzka do Zielonej Góry IP: 80.50.140.* 07.02.11, 07:50
      ile netto chciałbyś zarobić?
      • Gość: grzes307 Re: Przeprowadzka do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 10:37
        Netto chciałbym zarabiać 1400- 1500zł. To chyba nie jest dużo jak na dzisiejsze czasy.
        • feel_good_inc Re: Przeprowadzka do Zielonej Góry 07.02.11, 11:12
          Gość portalu: grzes307 napisał(a):
          > Netto chciałbym zarabiać 1400- 1500zł. To chyba nie jest dużo jak na dzisiejsze
          > czasy.

No to małe masz ambicje. Może zamiast pchać się na studia trzeba było zrobić po prostu jakiś kurs i już od 5 lat zarabiać nieco więcej?
          No i jeszcze pytanie - ty masz zamiar za to się utrzymać? Tak z mieszkaniem, wyżywieniem i rozrywkami? No to moje gratulacje :)
          • Gość: grzes307 Re: Przeprowadzka do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 11:25
            Ambicje mam duże ale na początek dobre te 1500zł. Ciężko tak na początek bez większego doświadczenia w pracy zarabiać kokosy( no chyba , że ma się znajomości w jakiejś dobrze płatnej firmie) . Moim zdaniem pomału dojdę do swojego celu. W czasie studiowania miało się mniejszą kasę i na wszystko wystarczało:)) W ZG zamieszkam z moją dziewczyna tak więc koszty idą na pół, więc na start te 1500zł może być.
            • feel_good_inc Re: Przeprowadzka do Zielonej Góry 07.02.11, 12:40
              Gość portalu: grzes307 napisał(a):
              > Ambicje mam duże ale na początek dobre te 1500zł. Ciężko tak na początek bez wi
              > ększego doświadczenia w pracy zarabiać kokosy( no chyba , że ma się znajomości
              > w jakiejś dobrze płatnej firmie).

Znajomości znajomościami - jeżeli jesteś dobry w chodliwej dziedzinie, to i bez znajomości znajdziesz dobrą pracę. Z tą administracją europejską możesz spróbować zahaczyć się gdzieś przy projektach europejskich - np. w jakiejś fundacji.

> Moim zdaniem pomału dojdę do swojego celu. W
              > czasie studiowania miało się mniejszą kasę i na wszystko wystarczało:))

Dobra rada - mierz wysoko, bo za parę lat obudzisz się we własnym koszmarze.

> W ZG z
              > amieszkam z moją dziewczyna tak więc koszty idą na pół, więc na start te 1500zł
              > może być.

No tak, jak się podzielicie, to może starczyć.
    • Gość: grzes307 Re: Przeprowadzka do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 16:40
      zaproponowano mi pracę jako sprzedawca rtv/agd w Auchan ale to raczej nie to co oczekuję bo tam płaca chyba nie jest za duża??
      • Gość: tk Re: Przeprowadzka do Zielonej Góry IP: *.backiel.com.pl 07.02.11, 17:49
        A czego ty oczekujesz po studiach o niczym? Trzeba było się przemóc i studiować choćby mechanikę i budowę maszyn, a te twoje studia nadają się do pracy na budowie w Holandii.
        Mogłeś się dokształcać z turystyki w ramach zainteresowań a studiować coś poważniejszego.

p.s.
        Jeśli skończyłeś administrację europejską to "heja" się do Brukseli (pełno biurokractwa tam) a nie ZG :) a może z językami jednak coś nie ten? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka