Gość: B (Rh+) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:36 przeważnie tak jest, że ludzie wolą pomagać konkretnym osobą - więcej takich apeli to więcej niezdecydowanych będzie krew oddawać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 0Rh+ A jednak zle ze nie wspominacie o ryzyku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 19:11 Proponuje jednak by robiac tak zbiorke informoac ze oddajac krew mozna ulec zakazeniu WZW typu C gdy nie istnieje szczepionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawca krwii Re: A jednak zle ze nie wspominacie o ryzyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:25 O czym ty mowisz gosciu jakie zakazenie jestem dawca krwii od 10 lat i nawet o tym nie mysle ze moge sie czyms zarazic. wiem na 100% ze w kazdej stacji Krwiodawstwa w Polsce sa zachowane najwyzsze środki ostrożności zeby nie zrobic krzywdy i krew przed kazdym podaniem do pacjenta jest przebadan Mam nadzieje ze nie bedziesz kiedys potrzebowal krwii bo gdyby tak było to napewno Tobie bym nie oddał .więc powodzeniaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanek (HDK Z.G) Re: Krew dla Szafirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:17 Ja też chcem pomóc i pomimo że ma grype ORh+ to oddam na jej konto Niech wie kobieta że nie jest sama Zycze dużo siły, Szafirku" i wiary w siebie Nie poddawaj się!!! ZACHĘCAM WSZYSTKICH DO ODDAWANI KRWII!!! Pomóżmy Innym!!! Kiedys i Ty możesz Potrzeabować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
diagnoza Re: Krew dla Szafirka 06.08.04, 22:45 witam niezdecydowanych, jesli chcecie wiedziec od czego sie zaczela cala akcja, poczytajcie f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=844897&start=0 powiem tylko, ze jestem dumna z moich wirtualnych kolezanek i kolegow! wiecej zdecydowania! SzM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Do dawcy krwi IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 06.08.04, 23:45 Nie masz racji! Ja jestem tego żywym przykładem: Zaraziłam się WZW typu C poprzez oddanie krwi! I znam 3 osoby, które też to spotkało. To bardzo przykre ale niestety prawdziwe. Nie wiem co oni tam tych rurek nie zmieniają chyba. Zmarnowali mi życie! Nie mogę udowodnić, że tam zostałam zarażona ale jestem pewna ze tak bylo, bo innej możliwości w moim przypadku nie ma. Stanowczo odradzam oddawanie krwi-w Polsce jest to po prostu niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joshua Re: Krew dla Szafirka IP: *.gdynia.mm.pl 07.08.04, 09:11 Tak się składa, że akurat mam grupę AB Rh- i bardzo chciałbym pomóc. Kłopot polega tylko na tym że jestem z Gdyni. Jeżeli znacie jakąś możliwość kontaktu z kimś, kto mógłby mi tą pomoć umożliwić to będę bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diagnoza Re: Krew dla Szafirka IP: *.kom.pl 08.08.04, 09:44 Krew dowolnej grupy mozna oddac w dowolnym miescie z zaznaczeniem , ze przeznaczona dla konkretnej osoby + nazwa szpitala lub punktu krwiodawstwa, do ktorego ma trafic Kontaktowy adres malid@o2.pl Pozdrawiam wszystkich, ktorzy maja serce po wlasciwej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Krew dla Szafirka- do Malid [priv] 09.08.04, 12:59 wywiesiłam ogłoszenie na swoim forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21458 i mam nadzieję, ze ktoś jeszcze zauważy i zareaguje. BTW: jest duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuży problem, gdy chce się oddać krew w innym mieście niż miasto/miejscowość, gdzie jest chory. Napisałam już Ci o tym na Kraków- forum. Jakaś paranoja wg mnie :'((((( Odpowiedz Link Zgłoś