Dodaj do ulubionych

Basen w Drzonkowie? To na lewo

IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 19:11
Mieszkam w Zielonej Górze i chcę mieć basen w mieście, a nie na jakimś zadupiu
jak LSDowcy chcą niech sobie zbudują i dwa ale za własne pieniądze!
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.04, 19:46
      ale chory pomysł !!!
      • Gość: Adam Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.04, 19:49
        oczywiście bez żadnych argumentów oby tylko rozpier... całą inicjatywę
        niemieckiego inwestora i zrobić czarnym w władzom miasta na złość. NIE CZERWONE
        BURAKI NIE IM ROBICIE NA ZŁOŚĆ !!! NAM ZIELONOGÓRZANOM ROBICIE NA ZŁOŚĆ I
        ODPOWIEDNIO OCENIMY (czytaj: wyp...limy z Zielonej Góry) WAS W KOLEJNYCH
        WYBORACH
        • Gość: imp Re: Zielona Góra to nie Wrocław... IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 21:23
          Pomyślcie chwilkę 4-5 mln pln rocznie za usługi tylko za basen (nie za dużo sobie liczą?) ? I przez ile lat mamy płacić tą daninę? Czy miasto stać na taki wydatek?

> Miasto płaci rocznie 1 mln euro za usługi - naukę pływania uczniów.

Załóżmy że za jednego ucznia wezmą 1000 pln (wątpliwe !!!) to skąd 4000 - 5000 uczniów rocznie weźmiemy (Wrocław może i tak ale ZG NIE)?

Po czterech latach mielibyśmy już 16 - 20 mln pln postarać się o dofinansowanie z UE lub UKFiS i mamy basen będący własnością miasta.

• Gość: Janosik Re: Zielona Góra to nie Wrocław... IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:04
            Tyle, że miasta nie interesuje utrzymanie basenu co tez jest kosztowne, a z
            naszym doświadczeniem na prowadzenie takiego giganta rozrywkowego pewnie byłoby
            dużo problemów i start. Firma ta ma doświadczenie więc wie jak dobrze pokierować
            inwestycją. Nie od dziś wiadomo, że gorzowska słowianka nie jest rentowna.

Inną sprawą jest patrzenie globalnie na inwestycje, za pare lat nie będzie takie
            istotne kto jest właścicielem obiektu żyjemy w EU.
            • Gość: znachor Re: Drzonków to nie Zielona Góra IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 12:19
              Dokładnie. Ten 1 mln. euro to przecież nie tylko ryczałt za usąugi świadczone
              na potrzeby miasta, ale też raty za basen. Po 30 latach obiekt przechodzi na
              własność miasta.

Ponadto basen basenowi nie równy. Tu chodzi o park rozrywki z wieloma basenami
              i urządzeniami, a miasto może o własnch siłach wybudować tylko mały 25 metrowy
              basenik dla przedszkolaków i uczenników.

Trudno mi uwierzyć Wicemarszałkowi, że EU dofinansuje rozrywkę!? Natomiast
              jestem pewien, że zamiast inwestować w budowę basenu, można te pieniądze
              zainwestować w infrastrukturę i otrzymać w 75% dofinansowanie z funduszy
              europejskich.

• Gość: x Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.04, 19:52
      chorzy fantaści...pewnie mieszkają koło Dzonkowa... bez argumentów jak zwykle
    • Gość: Artur Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.04, 20:06
      Ja tu czegoś nie romumie. Proszę mnie poprawić. SLD, która zasiada w radzie
      miasta ZIELONA GÓRA podejmuje decyzję wbrew mieszkańcom miasta (bo przecież
      dziecko się zorientuje jakie były głosy dotyczące poważnej propozycji inwestora
      z zewnątrz - mam na myśli budowę na terenie giełdy w Z.Górze a jakie są głosy
      na tym forum dotyczące z palca wysłanej koncepcji remontu basenów w Dzonkowie,
      które takim nakładem (kasy oczyiście) byłyby zbudowane chyba za mojej późnej
      starości - mam 34 lata. Nie mówiąc o zadłużeniu miasta). Więc ja się pytam tych
      ludzi z SLD czy oni są zdrowi na umyśle i czy czasami jednak nie mają żółtych
      papierów - wyciągam takie wnioski po ich decyzjach i po dorpedowaniu marzeń
      zielonogórzan. To Panowie się bardzo szybko zemści w kolejnych wyborach. A w
      wersji optymistycznej może panowie nie mają w domu internetu, nie słuchają
      opinii miasta w mediach na ten temat to wtedy wybaczamy, każdy może być
      przecież indolentem.
      • Gość: 1 czerwony won za Don IP: *.zielman.pl 21.09.04, 20:13
        oni nigdy chyba nie byli w Drzonkowie na byle zawodach, droga bardzo wąska,
        ograniczenie do 5 km/h i brak parkingów
      • Gość: Gorzowianin!! Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 20:16
        Komuchom wydaje się, że to PRL!! Gnębić i wyp... z Lubuskiego czerwone
        świnie!!!! Nie wiem czemu zawsze w naszym woj. to te pazerne czerwone świnie i
        tak w wyborach wygrywają!! A wszystkim Zielonogórzanom życzę rychłej budowy i
        otwarcia basenu!!! A narazie zapraszamy na Słowiankę!! Pozdrawiam z Gorzowa!!
        Wiem ze zaraz ktoś odpisze, abym wypier.... z tego forum bo sprawa nie dotyczy
        mojego miasta!!! Na swoją obronę podaję, że czasami trzeba się wesprzeć a nie
        tylko walczyć!!
    • Gość: IIIks Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zielman.pl 21.09.04, 20:12
      Co za bełkot! Mieszkańcy Gorzowa zgłoszą pretensje? A co im do tego?Mogli
      Słowiankę też dofinansować z kasy sejmiku.Panie Pańtak! Proszę się przejechać
      do Drzonkowa i posłuchać ,co o pańskim pomyśle sądzą mieszkańcy.Nie ma to jak
      wybudować się na wsi,a później oglądć tysiące samochodów.Poza tym co wy tam w
      tym sejmiku robicie oprócz pierdzenia w stołki.SLD rządzi kilka lat i głupiego
      basenu nie potrafi wyremontować?
    • Gość: Rafał Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 20:26
      Czy jak odbywała się dyskusja o przyłączeniu np.: Drzonkowa do Zielonej Góry to
      też mówiono o ograniczeniu do 5 km/h itd. Ludzie to doskonały interes: dziś
      przy użyciu środków wojewódzkich budujemy park a jutro przyłączamy Drzonków i
      park do Zielonej Góry. No chyba, że wolicie wspierać "biednych" Niemców, żeby
      zarobili na nauce polskich dzieci pływania, co następne może szkoły wybudują
      żeby je uczyć niemieckiego. A poza tym skończcie z wulgaryzmami.
      • Gość: 1 Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zielman.pl 21.09.04, 20:46
        no jak mam nie wulgaryzować jak czytam takie durne , czerwone wpisy,
        tak wole wspierać Niemców na UCZCIWYCH zasadach
      • Gość: kibic2 Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.04, 20:50
        heh. mnie też przekonuje ten drzonków. z kilku powodów:

1) marszałek daje ziemię i budynki, miasto część kasy (ok. 1/4), reszta idzie ze
        ZPORR-u, którym zarządza kto? tak, tak, zarząd województwa :)

2) teren jest nieźle położony. można na nim spróbować nadbudować bazę sportową i
        reaktywować zapomniany drzonków.

3) drzonków już niedługo (kwestia kilku lat) będzie częścią zielonej góry

4) obiekt pozostanie w naszych rękach, choć i tak zostanie wybudowany za
        niemieckie pieniądze (unijne)

dlaczego nie niemcy?

ktoś już o tym pisał. oni - prawda - wybudują basen, ale my przez następne 20
        lat będziemy im napychać kasę.

problem polega jedynie na późniejszym niedposzczeniu czerwonych do zawłaszczenia
        tego majątku.
    • Gość: dE-reDs Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zielman.pl 21.09.04, 20:30
      Pańtak?Pamietam jak był radca prawnym Solidarnosci.Niezła mutację
      przeszedł.Matka natura nazwała by ten przypadek-FARBOWANY LIS.Niestety dla
      Pańtaka jest to widoczne.Taki z niego polityk jaki prawnik.
      • Gość: Szymon Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 21:51
        Zielona Góra zabiega o przyłączenie Gminy bo "dusi się z braku terenów
        inwestycyjnych", jest okazja pokazać co miasto może:))).
    • Gość: Staleczka Jakim prawem? IP: *.gorzow.mm.pl 21.09.04, 22:53
      A jakim kurwa prawem wydatkowane beda wojewodzkie pieniadze? Pora chyba
      sprowokowac kontrole NIK w tym zielonogorskim burdelu. Cale szczescie, ze coraz
      glosniej mowi sie o poprawce reformy samorzadowej. Dosc wspolnego wojewodztwa z
      pajacami i pasozytami z zielonej gory.
      • Gość: ziel Re: Jakim prawem? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 22:56
        spadaj, nikt cie tu nie trzyma
        • Gość: ja Re: Jakim prawem? IP: *.us 22.09.04, 00:06
          Chciałbym tylko zaznaczyć pewną nieścisłość w tym artykule. Wrocław wybuduje
          basen ale nie na takich samych warunkach. Tam wchodzi w spółkę (25 proc. pewnie
          wartośc ziemi) a basen budowany jest z kredytu. Nie ma mowy o milionie na nauke
          pływania.
          • Gość: znachor Re: Jakim prawem? IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 16:39
            Zasady nie są do końca ustalone. Jak będzie ustalona konkretna lokalizacja i
            program użytkowy, to można przystąpić do konkretnych negocjacji finansowych.
            Miasto powinno wtedy wynegocjować najkorzystniejsze możliwe warunki.

W przypadku dużej doświadczonej firmy z Niemiec raczej nie ma
            niebezpieczeństwa, że się wynegocjuje zbyt dużo i firma padnie zostawiając w
            mieście kolejną ruinę.

• Gość: QQRYQ Re: Jakim prawem? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.04, 01:47
        Głupia czy nienormalna? Staleczka, ty byś najpierw artykuł przeczytała. Województwo nic nie płaci. Wręcz przeciwnie. Drzonków (WOSiR) przynosi województwu spore straty. Jeżeli oddali by nawet ziemię miastu, to jest perspektywa, że ośrodek przynajmniej przestanie przynosić straty. Co do źródła pieniędzy, to będą one pochodzić z funduszy unijnych, lub ogólnopolskich, z których zapewne i Gorzów kożystał przy budowie słowianki. Kończąc zapytam jeszcze raz: głupia czy nienormalna?
        P.S. I tak jestem za propozycją niemców, ale za mniejsze pieniądze:
        jeżeli ten 1 mln EUR podzielimy przez 35 tygodni (wyęcej w roku szkolnym nie ma), to zakładając 1 godzinę tygodniowo na basenie, i cenę 50 złwychodzi nam, że potrzeba ponad 2300 uczniów na ten basen wysyłać, a to osnacza 470 uczniów dziennie. Jakoś nie wydaje mi się to realne. Ponadto 50zł to troszkę za wiele, więc trzeba nam więcej uczniów... może gorzów się włączy ;) ?
    • Gość: Kto postawi wiechę Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.04, 07:46
      Tak naprawdę to chodzi o to, komu tę inwestycję dopisze się do listy zasług.
      Basen jest według mnie wart kilkanaście tysięcy wyborczych głosów.
      Dla SLD jest to sprawa życia lub śmierci. Największy wizjoner w Z.G -Listowski
      już ćwiczy wmurowywanie kamienia węgielnego. W nosie mają wszystkie
      kontrargumenty. To oni muszą postawić wiechę.

Witek
      • Gość: pływak Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.04, 11:44
        Cholera, widzę że większość już pogubiła się się w tym, czy wogóle jest wola
        budowy basenów, czy nie. Przypomnę, że MIASTO jest już od dawna w spółce pod
        nazwą Aguarena. Ma tam 49% udziałów dzięki temu, że wniosła do spółki ziemię
        (obok hotelu Leśnego). Jest gotowy projekt (kosztował sporo kasy)i jest
        pozwolenie na budowę. Nic tylko budować ! Ale nie, Ronowicz idzie w zaparte !
        Poniewaz 51% ma zielonogórski przedsiębiorca, on byłby inwestorem i na to nie
        zgadza się prezydentka. Czemu?- chyba nie podoba się jej jego facjata,
        przekonania polityczne i to że spółkę założył poprzedni zarząd miasta. Poza tym
        to on ma większość i on będzie decydował ( tak to już jest w biznesie, że
        decyduje ten kto wykłada szmal).Tak nawiasem mówiąc jest to typowa zawiść
        polityczna. Co więc wymyśliła Ronowicz aby nie być posądzoną o pasywne
        działania ? Budujemy, ale nie z Aquareną, nie według istniejącego projektu i
        nie na przygotowanym terenie (wycięte drzewa), lecz 100m obok na giełdzie
        owocowo-warzywnej, wykładając z kasy miasta ok. 50 mln. Nikt rozsądny nie
        przyjmie tych idiotyzmów więc z góry wiadomo było, że lewica tego nie poprze i
        tak też się stało. Proponowanie pośrednich rozwiazań (daleko idące zmiany w
        projekcie, wykup większościowych udziałów)nie dały rezultatów na zasadzie NIE,
        bo NIE ! Natomiast gdy lewica zaproponowała basen w Drzonkowie ( tylko dlatego,
        że mielibyśmy super obiekt angażując nie więcej jak 10 mln )- znalazła się
        natychmiast riposta. Królik wyciągnięty z kapelusza ! Mamy niemiecką firmę
        która zbuduje cuda, jak im zapewnimy klientów za 1mln euro rocznie przez 20 lat.
        Nikt kto umie liczyć nie zgodzi się na to, ale zapewne o to chodzi !
        Ślepy widzi, że chodzi conajmniej o kwotę 4mln zł x 20 = 80 mln zł.Później
        oddadzą nam (o ironio) ten obiekt za darmo !? LUDZIE ( z Łukasiewiczem włącznie)
        zastanówcie się co piszecie! Czy wogóle prawnie jest to dopuszczalne -
        pomijając już fakt, że robią nas w jajo. Oczywiście jest niezła gromadka ludzi,
        którzy chcą mieć basen i nie obchodzi ich koszt budowy, ani kto to wybuduje.
        Lata im, czy to będzie 10, 20, czy 50 mln. Oni chcą się kąpać! Czy będzie to ze
        szkodą dla miasta, czy nie - ich to nie obchodzi !
        Po takiej propozycji Ronowicz winna być rozliczana za wprowadzanie w błąd
        społeczeństwa. Skoro prowadziła rozmowy z Niemcami, to jakim prawem chciała
        3 mln na baseny w budżecie na 2004r, po co Kozłowski mydlił oczy wszystkim
        super koncepcją. Kiedy kłamali, wtedy - czy teraz?
        • Gość: znachor Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 12:31
          Pływakowi, zapewne z Agureny, gratuluje zrozumienia problemów.
        • Gość: dE-reDs Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zielman.pl 22.09.04, 15:56
          Pływka idź lepiej i się utop.Takiego pierdolenia już dawno nie
          czytałem.Zapoznaj się najpierw z koncepcją Aqareny dokładnie,lub podawaj
          wszystkie fakty.Owszem Jarzabek zbudowałby basen,ale za 40 mln.a później miasto
          musiałoby wykupić od niego udziały.Ale zajebisty interes!Dodatkowo basen miał
          mieć 25 metrów,a to oznacza,że miasto nie mogłoby starać się o dofinasowanie
          na część sportową,bo by jej nie było.A poza tym podpisz sie właściwie,czyli
          Listowski.
    • Gość: Agi..... Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zielman.pl 22.09.04, 09:25
      Jestem za Pania Marta Sawicka.Basen w Drzonkowie?A kto pomysli o
      ludziach,dzieciach z Zielonej Gory,dodatkowe koszta i utrudnienia.Bilet
      drozszy.Wyjezdzajac z Raculi prosto na pas szybkiego ruchu chociaz jest znak
      ograniczenia predkosci :)To wszystko do czasu.Teraz juz trudno dostac sie na
      basen (brak miejsc,musza placic wiecej bo za DOJAZD do Drzonkowa)dzieciom ze
      szkol.A ile dzisci ubozszych w o gole nie jezdzi.WYBUDOWAC NOWY BASEN NA
      SULECHOWSKIEJ!!!LSDowcy maja swoje autka i to niezle,wiec sobie moga jezdzic
      nawet do Warszawy na basen.
      • Gość: fredek Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.04, 09:39
        z dwóch propozycji wolę basen w Zielonej, choć do drzonkowa miło latem
        podskoczyć rowerem. Natomiast nie satysfakcjonuje mnie propozycja Niemców, bo
        wyliczając wszystko dokładnie Niemcy szybko sobie z miejskiej kasy zrefundują
        koszty budowy i bedą mieć za darmo postawiony obiekt. nawet gdybyśmy wszyscy od
        niemowlaków po emerytów zapisali sie na lekcje pływania, to nie kosztuje to
        miliona euo rocznie, nie mówiąc o tym, że pozbawimy wtedy kasy np. Novite,
        gdzie odbywają się zajęcia pływania. Zaś pan Rewiński wielokrotnie już wieścił
        baseny w Zielonej, za każdym razem z zachwytem, by potem je oszczekiwać. Weź
        Pan na wstrzymanie.
        Uważam że i prawicy i lewicy klapy spadły na oczy. Wskoczyli w wyścig basoenowy
        bo im się zdaje że tak można wygrać wybory. Wiecie co? nie zagłosuje w lewo ani
        w prawo, a kapać się będę we własnej wannie.
      • Gość: piter Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.gala.net.pl 22.09.04, 12:27
        Jesteś śmieszna albo masz poniżej 20 lat. Po pierwsze jak możesz pisać, że
        jesteś za M. Sawicką? Przecież ona jest tylko rzecznikiem i szczeka jak jej
        każą. Po drugie jakie to koszta dodatkowe? Te całe 60 groszy przy ulgowym
        bilecie MZK? Już niedługo Drzonków będzie dzielnica Zielonej Góry więc i nawet
        tych 60 groszy nie będzie. Pamiętaj, że za godzinę pływania trzeba bedzie
        zapłacić min. 10 złotych. Po trzecie dojazd nie jest tragiczny, autobusów jest
        sporo a niedługo będzie jeszcze lepszy bo będzie nowa droga. Po czwarte piszesz
        o ubogich. Sorry ale, sad but true, taki kompleks nie bezie dla nich. Dla nich
        zostanie co najwyżej Novita.

Zastanówmy się mocno i niech polityczne rozgrywki nie przysłonią nam logicznego
        i ekonomicznego myslenia.
        • Gość: znachor Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 13:24
          piter napisał:

> Już niedługo Drzonków będzie dzielnica Zielonej Góry więc i nawet tych 60
          groszy nie będzie. <

Czy Tobie aby napewno polityczne rozgrywki nie przysłoniły logicznego i
          ekonomicznego myslenia?
          • Gość: kibic2 Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.04, 13:30
            a spróbuj odwrócić to pytanie! a tobie, wam?
            • Gość: znachor Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 14:25
              kibic2 napisał:

> a tobie, wam?

To znaczy komu? Ja nie mam nic przeciwko Twojemu ekonomicznemu myśleniu i Twój
              pomysł mi się bardzo podoba? Niemcy wyremontują marszałkowi obiekt w
              Drzonkowie. Marszałek przekaże obiekt wraz z gruntem miastu. Drzonków zostanie
              przyłączony do Zielonej Góry i wtedy bilet ulgowy do Drzonkowa będzie
              bezpłatny. Wszystko O.K. tylko nie zrozumiałem kto za to zapłaci. Chyba nie
              SLD, bo oni nawet czynszu nie płacą?

• Gość: piter Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.gala.net.pl 22.09.04, 22:51
                Oj facet ale Ty pierdoły wypisujesz. Siedź tam w .de jak Ci dobrze i się nie
                wpierniczaj w nie swoje sprawy.
                • Gość: dE-reDs Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zielman.pl 23.09.04, 04:51
                  Nie wpierniczaj się w nie swoje sprawy? Czyli w twoje sprawy?He! He! Wal się
    • krisoli76 Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo 22.09.04, 10:10
      a jesli miast polaczy sie z gmina, i bedziesz mial do basenu nawet i 20 km, to
      nadal drzonkow bedzie zadupiem???? czlowieku, zielonka jest tak malym miastem,
      ze jest wszedzie blisko. wolalbys miec basen 100m od domu? zastanow sie...
      • Gość: Artur Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: 217.97.158.* 22.09.04, 12:21
        I z basenu znowu nici, bo czerwoni z czarnymi sie nie dogadali. Mam córke,
        która ma 6 lat i dzięki temu że w radzie miejskiej są barany nie będzie mogła
        się kąpać w porządnym basenie nawet na miarę Świebodzina tylko będzie karmiona
        wizjami wizjonera od wyciągów i aquaparków na papierze vel Lapowa Listowskiego
        i Pańtaka. Jest konkretna oferta i sposób finansowania, który jest podany przez
        niemców jest przyjęty w Unii a my nie mamy w dupie inwestycji. ZAŚCIANKOWE
        MIASTECZKO Z INDOLENTAMI !!!
        • Gość: jasio Drzonkow w interesie sld!? IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 22.09.04, 12:49
          Tak własnie!
          Wybudujmy basen w Drzonkowie. Wykonajmy obwodnice Drzonkowa. Rozkopmy całą
          wioske bo jednemu czy drugiemu zachcialo sie tutaj basenu! Niech po raz kolejny
          zrobi kokosy na tym przekrecie Listowski, Jarząbek i reszta towarzyszy...
    • Gość: znachor Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 13:11
      "Kazimierz Pańtak mówi wprost: - Nie widzę możliwości wsparcia z kasy
      województwa inwestycji na miejskiej ziemi."

Jednocześnie Kazimierz Pańtak opowiada się za finansowaniem z kasy miejskiej
      ośrodka na ziemi zarządu województwa. SLD chętnie rozdaje grunty i pieniądze,
      jak nie osobom prywatnym to zarządowi województwa, ale nie swoje pieniądze
      tylko miejskie. Natomiast swoimi pieniędzmi, to SLD nie chcę nawet czynszu
      uczciwie miastu zapłacić.

• Gość: lilia wodna Re: CZERWONI dajcie spokój Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 21:04
      Jarząbek mógł wybudować basen za czasów listowskigo: dostał ziemię na Urszuli,
      miasto wycięło na swój koszt drzewa, ba rada miasta nawet udzieliła poręczenia
      na 40 mln kredytu. I co? Jajco!
      Zresztą niech się już czerewoni za inwestycje nie biorą: przypatrzcie się jak
      została schrzaniona filharmonia: achtektura puszki do piwa, a w środku
      niewygodne fotele za które żeśmy w dodatku extra zapłacili.
      • Gość: AB Re: CZERWONI dajcie spokój Zielonej Górze IP: *.gorzow.mm.pl 22.09.04, 23:17
        Największy stres przeżyjecie, gdy wybierzecie się na wycieczkę do Dżonkowa
        popływać w basenie. Na prawie dzikich parkingach zawsze czają się jakieś
        podejrzane typy, chyba złodzieje samochodów. Gdyby nie saperka, którą
        demonstracyjnie wyciągnąłem z bagażnika, podeszłoby do mnie takich trzech
        osiłków. Widziałem, jak inny klient basenu demonstrował solidną pompkę do kół.
        Popłynąłem, tak, ale do Leszna, gdzie bez przeszkód pływałem kilka godzin bez
        stresu.
        Oto przyjazne miasto, przecież to przedmieścia Zielonki.
        Oto stres!
    • Gość: lidzia Re: Basen w Drzonkowie? To na lewo IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 09:44
      Od kiedy czerwoni tak chętnie otaczają się zielenią. potrzeba basenu jest w
      żielonej górze a nie w dzonkowie, nie ma się co zastanawiać, na miejscu
      czerwonych panów od razu zrezygnowałabym z tego ... pomysłu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka