filuszg 22.01.05, 10:53 Kiedy ronowicz przyzna wkoncu ile dala premii ?? Jako ta smieszna prezydent miasta musi sie tlumaczyc przed mieszkancami miasta... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lvc1 Kiedy...? 24.01.05, 22:50 1. Ciekawe ile Pani Sawicka dostała premii?. 2. Proszę o odpowiedź ile Pani zarabia (i niech się pani nie zasłania danymi osobowymi jak się poszło do polityki to proszę o szczerą odpowiedź). Odpowiedz Link Zgłoś
marta_sawicka Re: Kiedy...? 25.01.05, 08:23 Zielona Góra, 24.01.2005 ODPOWIEDŹ NA STANOWISKO MIEJSKIEJ ORGANIZACJI SLD Nagrody w Urzędzie Miasta wypłacane są na podstawie rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 lutego 2003 roku w sprawie zasad wynagradzania i wymagań kwalifikacyjnych pracowników samorządowych zatrudnionych w urzędach gmin, starostach powiatowych i urzędach marszałkowskich. W Urzędzie Miasta w Zielonej Górze jest to 3% rocznego etatowego funduszu płac. Nieprawdziwe są kwoty przytaczane w stanowisku miejskiej organizacji SLD. Ale jest prawdą, że w poprzedniej kadencji wypłacano członkom zarządu nagrody w tej wysokości. Czyżby to były nagrody za 2 mln długu w Centrum Biznesu, za kilkaset tysięcy długów w Domu Harcerza, za przywłaszczanie środków w jednostkach miejskich, działanie na szkodę spółek miejskich Aquarena, Pediz, a także innych – Zakład Pogrzebowy, KTBS czy MZEC. Jako Prezydent Miasta nigdy nie dostałam żadnej nagrody, o czym działacze partyjni doskonale wiedzą. Nie budzi wątpliwości, że dysponowanie środkami publicznymi podlega kontroli. Właśnie jest ona prowadzona przez Regionalną Izbę Obrachunkową oraz w roku 2004 przez NIK. Mechanizmy dodatkowego wynagradzania członków SLD zostały szczegółowo opisane przez Rzeczpospolitą w artykule „Haracz dla partii” z dnia 21.01.2005 roku. Dowiedzieliśmy się, jak finansuje się sojusz w Gorzowie. Ciekawe, kto płacił haracz dla SLD w Zielonej Górze??? Zarówno ja, jak i Mieszkańcy oczekują odpowiedzi na to pytanie. Prezydent Bożena Ronowicz Odpowiedz Link Zgłoś
filuszg Re: Kiedy...? 26.01.05, 09:14 marta_sawicka napisała: > Zielona Góra, 24.01.2005 > > > > ODPOWIEDŹ NA STANOWISKO > MIEJSKIEJ ORGANIZACJI SLD > > > Nagrody w Urzędzie Miasta wypłacane są na podstawie rozporządzenia Rady > Ministrów z dnia 11 lutego 2003 roku w sprawie zasad wynagradzania i wymagań > kwalifikacyjnych pracowników samorządowych zatrudnionych w urzędach gmin, > starostach powiatowych i urzędach marszałkowskich. W Urzędzie Miasta w Zielonej > > Górze jest to 3% rocznego etatowego funduszu płac. No dobra ale koleś dostał ponoć 5000zł (chociaż nadal nie wiadomo ile napewno ale 5000zł ładnie wygląda) :P za dwa miesiące pracy !!!! Czy to jest normalne ?? Taki kredyt zaufania ronowicz dała Barczakowi ?? Też bym chciał dostać 5000zł za w zasadzie żadną prace! > Nieprawdziwe są kwoty przytaczane w stanowisku miejskiej organizacji > SLD. Ale jest prawdą, że w poprzedniej kadencji wypłacano członkom zarządu > nagrody w tej wysokości. Czyżby to były nagrody za 2 mln długu w Centrum > Biznesu, za kilkaset tysięcy długów > w Domu Harcerza, za przywłaszczanie środków w jednostkach miejskich, działanie > na szkodę spółek miejskich Aquarena, Pediz, a także innych – Zakład Pogrz > ebowy, > KTBS czy MZEC. Jeśli kwoty są nie prawdziwe to dlaczego nikt nie chce powiedzieć jakie są prawdziwe ?? Na chłopski rozum biorąc pewnie były wyższe. :P Ta część tegoż listu tu wupominanie błędów ostatniej kadencji. A Z TEGO CO PAMIETAM NIE O TO PYTALEM. > Jako Prezydent Miasta nigdy nie dostałam żadnej nagrody, o czym > działacze partyjni doskonale wiedzą. Nie budzi wątpliwości, że dysponowanie > środkami publicznymi podlega kontroli. Właśnie jest ona prowadzona przez > Regionalną Izbę Obrachunkową oraz w roku 2004 przez NIK. > Mechanizmy dodatkowego wynagradzania członków SLD zostały szczegółowo > opisane przez Rzeczpospolitą w artykule „Haracz dla partii” z dnia > 21.01.2005 > roku. Dowiedzieliśmy się, jak finansuje się sojusz w Gorzowie. Ciekawe, kto > płacił haracz dla SLD w Zielonej Górze??? Zarówno ja, jak i Mieszkańcy oczekują > > odpowiedzi na to pytanie. > > Prezydent Bożena Ronowicz Tez bym sobei nie przyznawal nagrody jakbym juz tyle zarabial boi po co ?? To musi NIK czy też Regionalna Izbe Obrachunkowa robić kontrole żeby się mieszkańcy dowiedzieli co się dzieje z ich pieniędzmi bo ronowicz nie ma na tyle odwagi i honoru żeby się przyznać. Koniec listu to znów najazd na SLD a jak już wspomniałem NIE PYTAŁEM O TO!!! Czyżby ktoś tu przestał umieć czytać ?? Aktualnie chcemy wiedzieć wszystko na temat premii SLD poczeka... ;)P Odpowiedz Link Zgłoś
zasieki1 Re: Kiedy...? 28.01.05, 18:22 > Tez bym sobei nie przyznawal nagrody jakbym juz tyle zarabial boi po co ?? nie prezentuje zadnego ugrupowania politycznego, jestem polakiem szarakiem;) ale nie moge powstrzymac sie od skomentowania takich wypowiedzi jak powyzsza. jesli ktos zazdrosci zarobkow komukolwiek, to zamiast, z zawisci, komentowac to zajadle, niech wezmie sie do roboty. czlowieku chcesz zarabiac tyle co prezydent miasta - wystartuj w wyborach, wygraj je i sobie zarabiaj. chcesz zarabiac tyle co andrzej huszcza - wsiadaj sobie na motor, krec kolka i kasuj za punkty. a jak nie umiesz, to miej pretensje do siebie, albo sie naucz, zamiast wypominac zarobki innym. kiedy w polsce czlowiek obserwujacy zza zaslonki jak sasiadowi kradna samochod przestanie zacierac rece ze szczescia, a zacznie dzwonic na policje?? mam nadzieje, ze za mojego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
filuszg Re: Kiedy...? 29.01.05, 11:56 JA tez nie rerezentruje zadnego ugrupowania ani nic z tych rzeczy.. A zarobkow ronowicz nie zzdroszcze to byl konkretny komenatrz na to jaka odpowiedz dostalem. Zadalem inne pytanie i nie dostalem na nie konkretnej odpowiedzi tylko ciekawe czemu. A co do zarobkow to denerwuje mnie to ze miasto podupada a ronowicz rozdaje siano gdzie popadnie a zwykli mieszkancy jakos nic z tego nie maja. Teraz pewnie mi napiszesz zebym nie pytal "co miasto moze zrobic dla mnie tylko co ja moge zrobic dla niego" z taka prezydent jak ta co teraz to mi sie odechciewa cokolwiek robic jak i pewnie znacznej wiekszosci. Takze jeszzce raz raz napisze ze byl to konkretny komenatarz na beznadziejna odpowiedz do mojego pytania. Tylko widze niektorzy nie rozumieja niektorych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś