Gość: kolejarz IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.06.02, 23:19 Wywaliłeś zajebisty tekst na forum Północy w wątku "Czas na rozstanie"! Jestem pełen podziwu! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: markon Re: Proca!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 09:52 mimo, że mam charakter ugodowy , też byłem pod tzw. wrażeniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Proca!!! 23.06.02, 12:52 Taki świetny tekst? Wszystkie przewagi Zieląki nad Gorzowem (filharmonia, Uziel powstały z WSP i WSInż, w międzyczasie PZ), jakie wykazał Proca, powstały w czasach woj. zielonogórskiego do ‘75. Jeżeli wcześniejszy okres wspólnego województwa ma być okazem dalszej współpracy – to nie zdziwcie się, że Gorzów popełni samobójstwo administracyjne, oddając się Poznaniowi albo Szczecinowi jako powiat. Byłoby to z korzyścią dla budżetu Państwa, a patrząc realiami (powiatyzacja pod Zieląką albo powiatyzacja pod Szczecinem) za pozostawaniem we wspólnym województwie niedługo będą w Gorzowie tylko urzędnicy żyjący z Urzędu Wojewódzkiego i ich frakcja polityczna. A tak w ogóle to wszystkich aluzji o muchach i jezuitach w ogóle nie zrozumiałem, Proca przecenił gorzowskich czytelników. Reasumując: Tak, Proca. Szczypie w oczy to, co Zieląka zbudowała w czasach swojej przewagi administracyjnej nad Gorzowem. Czy to powód dumy dla Zieląki – nie wiem. Na pewno to przestroga dla Gorzowa w świetle wyników aktualnej współpracy we wspólnym województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Co Zielona Góra ma zwrócić Gorzowowi? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.06.02, 20:36 borys-krakow napisał(a): > Taki świetny tekst? > Wszystkie przewagi Zieląki nad Gorzowem (filharmonia, Uziel powstały z WSP i > WSInż, w międzyczasie PZ), jakie wykazał Proca, powstały w czasach woj. > zielonogórskiego do ‘75. Jeżeli wcześniejszy okres wspólnego województwa > ma być > okazem dalszej współpracy – to nie zdziwcie się, że Gorzów popełni samobó > jstwo > administracyjne, oddając się Poznaniowi albo Szczecinowi jako powiat. > Byłoby to z korzyścią dla budżetu Państwa, a patrząc realiami (powiatyzacja pod > > Zieląką albo powiatyzacja pod Szczecinem) za pozostawaniem we wspólnym > województwie niedługo będą w Gorzowie tylko urzędnicy żyjący z Urzędu > Wojewódzkiego i ich frakcja polityczna. > > A tak w ogóle to wszystkich aluzji o muchach i jezuitach w ogóle nie > zrozumiałem, Proca przecenił gorzowskich czytelników. > > Reasumując: > Tak, Proca. Szczypie w oczy to, co Zieląka zbudowała w czasach swojej przewagi > administracyjnej nad Gorzowem. Czy to powód dumy dla Zieląki – nie wiem. > Na > pewno to przestroga dla Gorzowa w świetle wyników aktualnej współpracy we > wspólnym województwie. A Ten znowu swoje. Chłopie zapłacimy Wam za te 25 lat wyzysku kolonialnego, tylko na miłość boską przestańcie powtarzać jak katarynka swoje żale. Ile chcesz?, miliard wystarczy? Zrobimy zrzutkę na forum zielonogórskim ale musisz obiecać, że wyrzucicie swoją katarynkę na śmietnik. Takie beksy bardzo irytują. Miałeś 23 lata czasu, żeby nadrobić i zrównać się z Zieloną Górą. Przespaliście. Teraz znowu "na złość mamie odmrożę sobie uszy".Pardon, powinno być wg Twoich słów "...oddamy się Poznaniowi albo Szczecinowi jako powiat" Jeśli w Gorzowie oprócz płaczków są też prawdziwi mężczyźni, niech biorą się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Nie zwrócić, tylko odpirdolić się. Od KRS, etc. 24.06.02, 07:55 Gość portalu: Witek napisał(a): > Ile chcesz?, miliard wystarczy? Zrobimy zrzutkę na forum zielonogórskim ale musisz obiecać, że wyrzucicie swoją katarynkę na śmietnik. Dobra, miliard wystarczy. Płatne do kasy UM w Gorzowie. Oczywiście złotych, nie będziemy Was szyli w Euro. > Takie beksy bardzo irytują. Miałeś 23 lata czasu, żeby nadrobić i zrównać się z Zieloną Górą. Przespaliście. Jak czytam takich "pistoletów" jak Ty, to zaczynam rozumieć Mareczka. Niczego nie "nadrobić". Niczego ze wspomnianych "przewag" nie wypracowaliście. To nie robotny a zmyślny lud Zieląki w czynie społecznym erygował, wyposażył i opatrzył kadrą WSInż i WSP. To Sejm PRL czasów Gomułki ustalił, że Gorzów zostanie miastem powiatowym w woj. zielonogórskim, a Zieląka dostanie szkoły wyższe. Nie wypracowała, a DOSTAŁA. Filharmonię, lotnisko, amfiteatr... Gorzów w końcówce Gierka, przy zdychającym prosperity, wyrwał tylko amfiteatr, rzecz pewnie najmniej potrzebną, ale też pewnie jedyną realną finansowo. Nie chce mi się podejmować dyskusji z następnymi tego rodzaju tekstami. Boję się, że tak diametralnie różnimy się w ocenie relacji, że polecą wióry. A przez półtora roku te dwa fora były miejscem miłych dysput i spory regionalne raczej nie przekroczyły granicy żartów. Ze dwa ataki histerii Mareczka i Maciusia udało się przeżyć. Nie jesteś (-cie) w stanie mnie przekonać, a możecie tylko w...ć. A rozmowa na takim poziomie prowadzona na takie tematy do niczego nie doprowadzi. Ładną pogodę dzisiaj mamy. Mam nadzieję, że nie będzie upalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Nie zwrócić, tylko odpirdolić się. Od KRS, etc. 24.06.02, 07:57 To nie ja wykropkowałem wkur wić. Zabieg polegający na literówce w tytule udał mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proca Re: Proca!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.06.02, 11:28 borys-krakow napisał(a): > (8<) Jeżeli wcześniejszy okres wspólnego województwa > ma być > okazem dalszej współpracy – to nie zdziwcie się, że Gorzów popełni samobó > jstwo > administracyjne, oddając się Poznaniowi albo Szczecinowi jako powiat. ... uprzejmie zapytam w tym miejscu - a w imię czego? Tego niezbyt skrywanego wobec Zielonej rewanżyzmu? - toż to będzie klasyczne wylanie dziecka z kąpielą. A może by tak zamiast wymawiać Zielonej jej wczesniejsze dokonania, lepsze drogi, bogatą infrastrukturę itd. zacząć od siebie i spytać tych "bywszych" włodarzy Gorzowa dlaczego oddali wolnej Polsce to miasto w tak okropnym stanie? Może to nie zemsta komuny, a zwykła niegospodarność i brak perspektywicznego myślenia o przyszłości? ... > Byłoby to z korzyścią dla budżetu Państwa, a patrząc realiami (powiatyzacja pod > > Zieląką albo powiatyzacja pod Szczecinem) za pozostawaniem we wspólnym > województwie niedługo będą w Gorzowie tylko urzędnicy żyjący z Urzędu > Wojewódzkiego i ich frakcja polityczna. ... jasne, że tak - dla mnie szybciej i wygodniej jest kopnąć się te 150 do Wrocławia niż 120 do Gorzowa ale politycy i urzednicy - oni na to nie pójdą ... > A tak w ogóle to wszystkich aluzji o muchach i jezuitach w ogóle nie > zrozumiałem, Proca przecenił gorzowskich czytelników. ... myślę, że zainteresowani doskonale zrozumieli. Na swoje usprawiedliwienie podam tylko, że te wtręty były jedynie moją reakcją na to jednostronnie uprawiane politykierstwo w tamtym wątku ;) ... > Reasumując: > Tak, Proca. Szczypie w oczy to, co Zieląka zbudowała w czasach swojej przewagi > administracyjnej nad Gorzowem. Czy to powód dumy dla Zieląki – nie wiem. > Na > pewno to przestroga dla Gorzowa w świetle wyników aktualnej współpracy we > wspólnym województwie. .... odsuwając na bok Twoją spiskowo-polityczną teorię dziejów powiem: TAK! Możemy być dumni z tego co mamy, z tego co zbudowaliśmy, z tego, że mieszkamy w tym pięknym mieście (o kurcze, zaczynam wpadać w jakiś patos - ale przecież to mój heimat ;))... A zadania na dzisiok i na jutro - utrzymac co zostało, budować nowe i pilnować aby nie przyszedł walec i nie wyrównał - aha, no i nie bić się, a więcej rozmawiać ... :) Pozdrawiam, -- proca Odpowiedz Link Zgłoś
blic my 24.06.02, 15:29 Gość portalu: proca napisał(a): > Możemy być dumni z tego co mamy, z tego co zbudowaliśmy Mam takie małe pytanie: Co konkretnie Ty zbudowałeś? Użycie pierwszej osoby, liczby mnogiej sugeruje, że miałeś w tym jakiś osobisty udział. Zatem proszę o wyjaśnienia. W przeciwnym wypadku odsyłam do ostatniej wiadomości Borysa w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proca Re: Proca!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.06.02, 10:38 Gość portalu: markon napisał(a): > mimo, że mam charakter ugodowy , też byłem pod tzw. wrażeniem. > Pozdrawiam ... Tobie też dziękuję za poparcie, wiecie przecież, że dyskusja na gorzowskim forum o wzajemnych relacjach naszych miast, może być bardzo stresująca ;) Pozdrawiam, -- proca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proca Re: Proca!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.06.02, 10:34 Gość portalu: kolejarz napisał(a): > Wywaliłeś zajebisty tekst na forum Północy w wątku "Czas na rozstanie"! > Jestem pełen podziwu! > Pzdr ... dzięki za miłe słowa :) Pozdrawiam, -- proca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: Proca!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.06.02, 21:30 Gość portalu: proca napisał(a): > Gość portalu: kolejarz napisał(a): > > > Wywaliłeś zajebisty tekst na forum Północy w wątku "Czas na rozstanie"! > > Jestem pełen podziwu! > > Pzdr > > ... dzięki za miłe słowa :) > Pozdrawiam, > -- > proca > Nie ma za co. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Proca!!! 25.06.02, 21:29 Gość portalu: kolejarz napisał(a): > Gość portalu: proca napisał(a): > > > Gość portalu: kolejarz napisał(a): > > > > > Wywaliłeś zajebisty tekst na forum Północy w wątku "Czas na rozstanie > "! > > > Jestem pełen podziwu! > > > Pzdr > > > > ... dzięki za miłe słowa :) > > Pozdrawiam, > > -- > > proca > > > Nie ma za co. > pzdr >to może zajebisty text na forum twojej wioski? Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Proca!!! 25.06.02, 21:32 hiro napisał(a): > Gość portalu: kolejarz napisał(a): > > > Gość portalu: proca napisał(a): > > > > > Gość portalu: kolejarz napisał(a): > > > > > > > Wywaliłeś zajebisty tekst na forum Północy w wątku "Czas na rozs > tanie > > "! > > > > Jestem pełen podziwu! > > > > Pzdr > > > > > > ... dzięki za miłe słowa :) > > > Pozdrawiam, > > > -- > > > proca > > > > > Nie ma za co. > > pzdr > >to może zajebisty text na forum twojej wioski? >kolejarczyku! nie skacz:-)))))))))))))))) nie jest to żart! jeżeli nas nas nie lubisz to napisz na moje konto-hiro....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markon Re: Proca!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 21:36 hiro uważaj ze słowami, u nas na forum są dzisiaj laski. Nie spłosz nam Ich. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Proca!!! 25.06.02, 21:47 Gość portalu: markon napisał(a): > hiro uważaj ze słowami, u nas na forum są dzisiaj laski. > Nie spłosz nam Ich. sorki! ZIELONO.......LASKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Proca!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.06.02, 21:51 co jak co, ale kulturka przede wszystkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markon Re: Proca!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 21:53 dzięki , sam rozumiesz , festiwal, Europa, człowiek chce się dowartościować (choć poziom festiwalu błech...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Proca!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.06.02, 21:58 no Ewropa poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markon Re: Proca!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 22:02 nie, poniemiecki Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Proca!!! 25.06.02, 22:03 Gość portalu: markon napisał(a): > nie, poniemiecki Tempora mutantur. A Zembaty obiecał kiedyś w Zielące Festwal Piosenki Antyradzieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markon Re: Proca!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 22:07 najfajniejszy jest przegląd zespołów folklorystycznych, tam to sa laski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Proca!!! 25.06.02, 22:11 Gość portalu: markon napisał(a): > najfajniejszy jest przegląd zespołów folklorystycznych, tam to sa laski !!! A Ty o jednym. Jakieś hobby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Proca!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.06.02, 22:03 w ZG nie jest ważne jak mówią, ważne że mówią; telewizornia pokazała i o to się rozchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Proca!!! 25.06.02, 22:07 Gość portalu: sagan napisał(a): > w ZG nie jest ważne jak mówią, ważne że mówią; telewizornia pokazała i o to się > > rozchodzi o zielonej !!----------ważne ,że mówią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markon Re: Proca!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 22:09 no , bo my patrioci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: Proca!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.06.02, 18:39 hiro napisał(a): > hiro napisał(a): > > > Gość portalu: kolejarz napisał(a): > > > > > Gość portalu: proca napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: kolejarz napisał(a): > > > > > > > > > Wywaliłeś zajebisty tekst na forum Północy w wątku "Czas na > rozs > > tanie > > > "! > > > > > Jestem pełen podziwu! > > > > > Pzdr > > > > > > > > ... dzięki za miłe słowa :) > > > > Pozdrawiam, > > > > -- > > > > proca > > > > > > > Nie ma za co. > > > pzdr > > >to może zajebisty text na forum twojej wioski? > >kolejarczyku! nie skacz:-)))))))))))))))) > nie jest to żart! > jeżeli nas nas nie lubisz to napisz na moje konto-hiro....... > Wrzuć se koleś na luz, bo zaczynasz być upierdliwy. A na forum Lubsko wydajesz się nawet normalny... Odpowiedz Link Zgłoś