Dodaj do ulubionych

Dokąd pojechać na wakacje ??????

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 23:28
Nie wiem gdzie się wybrać na wakacje. Może znacie jakieś ciekawe miejsca?
Wyjazd poza Europę nie wchodzi w rachubę, natomiast może być nawet 20 km od
Zielonej.
Obserwuj wątek
    • Gość: ARTUR Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.skane.se 18.05.01, 06:22
      NAPISZ MISIU ILE MASZ LAT I CZY JESTES FAJNYM FACETEM.
      JA WYBIERAM SIE DO MIEDZYZDROJOW.
      NAPISZ.
      • Gość: Aneta ZAROBIĆ NA WŁASNE WAKACJE IP: *.adm.pz.zgora.pl 29.05.01, 10:10
        Poszukuję ciekawej pracy na wakacje w miesiącach lipiec-wrzesień.Jestem
        technikiem prac biurowych, ale " żadnej pracy się nie boję". Mam 20 lat
        i chętnie pomogę w barze, dyskotece, w ośrodku wczasowym na Ziemi Lubuskiej
        itp...
    • Gość: ARTUR Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.skane.se 18.05.01, 06:22
      NAPISZ MISIU ILE MASZ LAT I CZY JESTES FAJNYM FACETEM.
      JA WYBIERAM SIE DO MIEDZYZDROJOW.
      NAPISZ.
      • Gość: miś Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 10:19
        Gość portalu: ARTUR napisał(a):

&#62 NAPISZ MISIU ILE MASZ LAT I CZY JESTES FAJNYM FACETEM.
        &#62 JA WYBIERAM SIE DO MIEDZYZDROJOW.
        &#62 NAPISZ.
        Nie wiem, może też powinienem pisać dużymi literami, bo ze zrozumieniem małych
        masz kłopoty. Napisałem wyraźnie, że szukam ciekawego miejsca a nie towarzystwa.
        Do Miedzyzdrojów sie nie wybieram. O ludzi mogę się poocierać na deptaku w
        Zielonej Górze.
        PS. Jestem stary, łysy, bez jednego oka i nie lubię facetów.
        Miś ludojad

• Gość: Ela Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.ilot.edu.pl 21.05.01, 13:40
      Nie wiem, co lubisz. J
    • Gość: Ela Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.ilot.edu.pl 21.05.01, 13:46
      Jeszcze raz, bo tamto niechcacy przerwałam. Bardzo ładnie i spokojnie jest w
      Kazimierzu Dolnym nad Wisłą. Nad morzem łatwo o kwatery w Jastrzębiej Górze,
      jest morze z klifem i niedaleko duże lasy z grzybami. Na Roztoczu polecam
      Krasnobród. A gdzie w ogóle chcesz? Jeśli poza Polską, to tanio jest w
      Hiszpanii (ceny podobne do naszych) i murowana pogoda. Na Costa Brava jest
      ładnie. Pozdrawiam
      • Gość: Miguel Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.usal.es 21.05.01, 17:18
        Costa Brava to bym raczej nie polecal osobom, ktore lubia sie czuc jak na
        zakupach w Berlinie... Za to okolice Walencji i Alicante to strzal w
        dziesiatke! Malo jeszcze w Polsce popularne - bo wydaje sie byc za daleko - ale
        warte odkrycia!!!
        • Gość: Ela Re: do Miguela IP: *.ilot.edu.pl 29.05.01, 09:10
          Na Costa Brava nie wszedzie sa tłumy. Jak sie znajdzie mała miejscowość, to nie
          jest źle. A jakie piękne widoki od strony morza. Poza tym mozna chodzić wzdłuż
          linii brzegowej całymi kilometrami. Tam jest klif i wspaniałe widoki na
          zatoczki. A co do Walencji to zgadzam się. Ale do tamtych okolic trzeba mieć
          zdrowie. W Granadzie było 46 stopni. Myslałam, ze jestem w kotle z zupka.
          Pozdrawiam
      • Gość: miś Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 23:09
        Co lubię? Przede wszystkim lubię zwiedzać, oglądać wszystko co sie da. Np.
        kiedy byłem w Kolinie Kłodzkiej to łaziłem po górach, byłem w Jaskini
        NIedźwiedziej (polecam, nie znam się na jakiniach, ale to jest prawdziwe cudo.
        Śliczna jaskinia z bardzo dobrze przygotowaną trasą turystyczną, przewodnikiem -
        jest piekna. Niezapomniane wrażenia. Trudno się dostać.), zwiedzałem twierdzę
        w Kłodzku i kopalnie. Wyjazdy na zakupy wydają mi się śmiertelnie nudne.
        Niestety w Kazimierzu nigdy nie byłem. Zaciekawiło mni Roztocze. Możesz cos
        więcej napisać?
        • Gość: NIEDZWIA Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.swipnet.se 22.05.01, 18:28
          Gość portalu: miś napisał(a):

&#62 Co lubię? Przede wszystkim lubię zwiedzać, oglądać wszystko co sie da. Np.
          &#62 kiedy byłem w Kolinie Kłodzkiej to łaziłem po górach, byłem w Jaskini
          &#62 NIedźwiedziej (polecam, nie znam się na jakiniach, ale to jest prawdziwe cudo.
          &#62 Śliczna jaskinia z bardzo dobrze przygotowaną trasą turystyczną, przewodnikiem
          &#62 -
          &#62 jest piekna. Niezapomniane wrażenia. Trudno się dostać.), zwiedzałem twierdzę
          &#62 w Kłodzku i kopalnie. Wyjazdy na zakupy wydają mi się śmiertelnie nudne.
          &#62 Niestety w Kazimierzu nigdy nie byłem. Zaciekawiło mni Roztocze. Możesz cos
          &#62 więcej napisać?

Misiu
          Fajny masz tyleczek pod futerkiem.Jak zasniesz snem zimowym to Cie Misiu
          ...sam rozumiesz misiu jeden............
        • Gość: Jorn Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: 217.11.129.* 24.05.01, 16:32

&#62 Co lubię? Przede wszystkim lubię zwiedzać, oglądać wszystko co sie da. Np.
          &#62 kiedy byłem w Kolinie Kłodzkiej to łaziłem po górach, byłem w Jaskini
          &#62 NIedźwiedziej (polecam, nie znam się na jakiniach, ale to jest prawdziwe cudo.
          &#62 Śliczna jaskinia z bardzo dobrze przygotowaną trasą turystyczną, przewodnikiem
          &#62 -
          &#62 jest piekna.

No to polecam Skocianskie Jame i Postojnską w zachodniej Słowenii (Moravsky Kras
          się nie umywa, chociaż Czesi są z niego bardzo dumni), jak już tam będziesz, to
          niedaleko w słoweńskie Alpy z Triglavem. Po drodze nie zapomnij zahaczyć o Triest
          (trzeba tylko niznacznie zboczyć i wjechać do Włoch). Gdy się jedzie do/przez
          Włochy, Triest jakoś nigdy nie jest po drodze, a jest to fajne miasto. Niedaleko
          ztamtąd do Puli (to już Chorwacja).

&#62 Niezapomniane wrażenia. Trudno się dostać.), zwiedzałem twierdzę
          &#62 w Kłodzku i kopalnie.

Fajne zamki są w Czechach i na Morawach.

&#62 Wyjazdy na zakupy wydają mi się śmiertelnie nudne.

I słusznie.

Pozdrawiam
          • Gość: Miguel Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.usal.es 24.05.01, 18:10
            Postojna w rzeczy samej jest niezwykla! Jezdzi sie po jaskiniach kolejka, co
            sprawia niesamowita frajde! Tylko nie zapomnij sie cieplo ubrac, bo tam zawsze
            jest 8 st. C.!
            • Gość: miś Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.01, 22:13
              Gość portalu: Miguel napisał(a):

&#62 Postojna w rzeczy samej jest niezwykla! Jezdzi sie po jaskiniach kolejka, co
              &#62 sprawia niesamowita frajde! Tylko nie zapomnij sie cieplo ubrac, bo tam zawsze
              &#62 jest 8 st. C.!
              Zaciekawiliście mnie, kolejką po jaskiniach ? Możecie napisać cos więcej:
              dokładnie gdzie to jest, ile godzin się zwiedza, czy trzeba tam nocować, czy też
              mozna zwiedzić bedąc przejazdem do Włoch czy Chorwacji?

• Gość: Miguel Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.usal.es 25.05.01, 11:16
                Slowenia jest tak malym krajem, ze oczywiscie mozna zwiedzic "po drodze". Ale
                polecalbym dokladniejsze przyjrzenie sie mu. Klimat zmienia sie niesamowicie:
                widzisz Alpy, a za chwile jestes nad Adriatykiem.

Warto zobaczyc sama Lubljane, wspominana Postojna i zamek Bled. Jesli nad
                morze, to lepiej jednak podarowac sobie Slowenie. We Wloszech sa o wiele
                ladniejsze plaze. A Chorwacje stanowczo odradzam ze wzgledow finansowych. Bylem
                tam kilka razy i za kazdym razem bylo coraz drozej. Teraz to juz jest zupelnie
                absurdalnie jesli chodzi o ceny, wiec zdecydowanie lepiej pojechac do
                niedalekich Wloch. Albo ciut sie pomeczyc dluga droga i pojechac jednak do
                Hiszpanii!
                • Gość: ARTUR Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.swipnet.se 25.05.01, 20:08
                • Gość: ARTUR Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.swipnet.se 25.05.01, 20:08
                  POJEDZMY NA WAKACJE W TROJKE:MIS MIGUEL I ARTUR.
                  JA STAWIAM.
                  • Gość: miś Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 20:11
                    Gość portalu: ARTUR napisał(a):

&#62 POJEDZMY NA WAKACJE W TROJKE:MIS MIGUEL I ARTUR.
                    &#62 JA STAWIAM.

Spadaj nudziarzu
                  • Gość: Miguel Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.usal.es 25.05.01, 20:27
                    Nawet zabawne! ;-) Jesli tak usilnie narzekasz na brak partnera, to proponuje
                    poszukac w Gorzowie!!! Moze tam bedziesz mial wiecej szczescia? Powodzenia! Jak
                    bylem w podstawowce, to dzieci mowily mniej wiecej cos takiego: "Kazda potwora
                    znajdzie amatora". ;-)
                • Gość: Jorn Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: 217.11.129.* 29.05.01, 09:56
                  Gość portalu: Miguel napisał(a):

A Chorwacje stanowczo odradzam ze wzgledow finansowych. Bylem
                  &#62
                  &#62 tam kilka razy i za kazdym razem bylo coraz drozej. Teraz to juz jest zupelnie
                  &#62 absurdalnie jesli chodzi o ceny, wiec zdecydowanie lepiej pojechac do
                  &#62 niedalekich Wloch. Albo ciut sie pomeczyc dluga droga i pojechac jednak do
                  &#62 Hiszpanii!

W Chorwacji jest drogo przede wszystkim w hotelach. Dzieje sie tak dlatego, że
                  mają tam taki śmieszny przepis, który mówi, że Chorwaci płacą 1/3 ceny. Efekt
                  jest taki, że dla miejscowych ceny są normalne, a dla cudzoziemców wystrzelone w
                  kosmos. Lepij jechać z namiotem (w maju 2000 ok. 84 HKN / 50 PLN za 2 os., namiot
                  i samochód w Puli, gdzie indziej podobnie - jest to cena dla obywateli Polski,
                  zmienna w zależności od kraju pochodzenia turysty).

Droga też jest żywność (brak supermarketów), benzyna tańsz, niż w Polsce (5 HKN,
                  w Słowenii podobnie).

Pozdrawiam
              • Gość: Jorn Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: 217.11.129.* 29.05.01, 10:02

&#62 Zaciekawiliście mnie, kolejką po jaskiniach?

Od wejścia do najciekawszej części jaskini jest ok. 3 km, jedzie się podziemną
                kolejką w odkrytych wagonikach. Zwiedza się, o ile dobrze pamiętam, jakieś 2-3
                godz. (tu mogę się mylić, bo byłem tam ponad rok temu). Na końcu trasy pociągu
                jest punkt zborny, gdzie turystów przyporządkowyje się do przewodników w
                zależności od języka, którym się posługuje (j. serbsko-chorwacki, angielski,
                niemiecki, francuski i włoski).

Jechać trzeba autostradą z Ljubljany do Triestu.

Pozdrawiam
        • Gość: Ela Re: Roztocze IP: *.ilot.edu.pl 29.05.01, 09:03
          Tam jest pieknie. Mozna powiedziec, że 2 (albo więcej) w 1. Są wapienne
          wzgórza, piekne lasy, płynie Wieprz a w Krasnobrodzie jest zalew. W Zwierzyńcu
          mozna sie dowiedziec o kwatery albo skorzystac gdziś z kempingu, albo jak
          jesteś bogaty to hotel. Można całymi dniami chodzić po przepieknych lasach i
          nie spotkać człowieka. Ja byłam w Zwierzyńcu, Krasnobrodzie i raz w maleńkiej
          wsi Lasowce, położonej na lesnej polanie. Spałam u ludzi. Tam wszystkiego 10
          domów, ale bez specjalnych wygód. Teraz moze się zmieniło. W lasach masa
          grzybów, jezyn i malin. Można łowić ryby. Jeżeli chcesz chodzic i odpocząć bez
          tłumów, to miejsce wymarzone. Przy okazji mozna zwiedzić Zamość a wcześniej
          Lublin, po drodze zawadzając o Kazimierz Dolny. Pozdrawiam
    • Gość: miś Re: Dokąd pojechać na wakacje ?????? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 11:56
      Dzięki wszystkim za podpowiedź. Szczególnie zainteresowały mnie jaskinie w
      Słowenii. Stamtąd jest niedaleko do Wenecji. Jak tam jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka