Gość: predrag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:35 Jutro otwarcie Minibrowaru w Zielonej Górze, nareszcie coś innego niż kolejny supermarket. Czy ktoś wie gdzie on się znajduje, bo z relacji w TPZG nie podali adresu???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wimig Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 19:48 Ano znajduje sie na placu pocztowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.uz.zgora.pl 20.06.05, 07:53 Mam nadzieję, że własciciel zainstaluje małą osmozową stacyjke do uzdatniania wody/tj.odpowiedni filtr/ i piwko będzie cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimig Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 19:59 Dokładnie na skrzyzowaniu Drzewnej i placu pocztowego - w kamienicy narożnej Browar nazywa się Haust. Podaj swój mail a przesle ci browarna fotkę Odpowiedz Link Zgłoś
zasieki1 Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE 17.06.05, 21:04 a ja moge prosic o fotke i ew. wszelkie dodatkowe info? zasieki1@gazeta.pl nie wiedzialem, ze takie fajne miejsce sie szykuje w miescie. kto jest wlascicielem, pomyslodawca itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predrag Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 21:14 A dziękuje na pewno tam jutro trafie mam nadzieje że będzie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 14:38 jezei mozna to ja tez poprosze fotke "minibrowaru" :) Z gory baaardzo dziekuje jolsli@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darla Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.ztpnet.pl 17.06.05, 20:13 O, jaka fajna wiadomość. Nie widziałam materiału w kablówce. Powiedzcie coś więcej? O której jutro można przyjść? Będzie piwo warzone na miejscu? A jakieś przekąski? A lokal jest duży? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimig Opis MINIBROWARU - czyli co sie warzy IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 20:25 Trudno powiedzieć mały, duzy ale jest. I jest na płycie CD wydanej przez UM w ZG. W info na CD stoi tak: "To czwarty w Polsce browar restauracyjny, gdzie w sąsiedztwie Wieży Głodowej, na Placu Pocztowym i ulicy Drzewnej w starej zabytkowej kamienicy w zgodzie ze starym mielcarskimi tradycjami, na podstawie czeskiej receptury z surowców najwyzszego gatunku, powstaje kilka rodzajów naturalnie metnego i niepasteryzowanego piwa zawierajacego pełen zestaw witamin, mikro i makro elementow" Hey tam piwosze w Zielonej Górze... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorauer Pilsener Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.05, 20:28 Oby tylko nie odwolywali sie do tradycji zielonogorskiego piwowarstwa. To co produkowali przy Kozuchowskiej bylo, smiem twierdzic, najgorszym piwem w Polsce (w Europie? na swiecie?). Co za szczescie, ze juz nie ma Zakladow Piwowarskich Lubusz! Martwi mnie tylko skad w "minibrowarze" beda mieli wode, wszak choc jakosc wody w ZG sie co nieco poprawila ale nadal z kranow plynie dosc syfiasta chlorowana ciecz - wystarczy zamowic w ZG herbate i od razu wiadomo skad wzieli wode :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.ztpnet.pl 17.06.05, 20:39 Z ZP Lubusz masz rację! Kto pamięta szczyny o nazwie Jubilat,Złota Jedenastka,LUZ?:)))Fakt,że wtedy najtańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimig Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 21:05 Och IIIks-sie nawet nie wiesz jakem się w czasach studenkich Jubilatem zatruł. Dwa dni żądek wariował - do dzis pamietam. A propos, czy mnie pamięć nie myli chyba był jakis PILS co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zasieki1 Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE 17.06.05, 21:07 ja pamietam luza za zyla. to byl dopiero hardcore. piwo (?) tylko dla zdeterminowanych;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorauer Pilsener Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.05, 21:36 zasieki1 napisał: > ja pamietam luza za zyla. to byl dopiero hardcore. piwo (?) tylko dla > zdeterminowanych;) raczej beznadziejnie lub permamentnie skacowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorauer Pilsener Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.05, 21:28 > A propos, czy mnie pamięć nie myli chyba był jakis PILS co nie? Byl - tylko w ZG i NS - taki z pomaranczowa etykietka. A Gambrinusa pamietacie? Tylko, ze ten na etykietce bardziej przypominal mi Bachusa ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.06.05, 20:42 Chyba troche przesadzasz. Od kilku lat do uzdatniania używa się dwutlenku chloru, nie wpływającego na zapach i smak wody. Poza tym tylko w 40% woda pochodzi w Obrzycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorauer Pilsener Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.05, 20:56 Wiesz nie mieszkam w ZG i jak tu przyjezdzam to od razu czuje, ze woda z kranu jest paskudna. Moze juz tak nie wali chlorem jak kiedys ale dalej jest ochydna. Wy sie juz przyzwyczailiscie i tego nie czujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
micruz Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE 17.06.05, 20:33 Aż nie mogę się doczekać kiedy będę w Zielonej...to będzie obowiązkowy punkt programu:))). Aż wam zadroszcze :) Martwi mnie jednak to z jakiej wody będą warzyli piwo, bo herbatkę przyrządzoną z Zielonogórskiej wody (nie obraźcie się na mnie) to po pierwszym łyku poznam, i nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia do innej czy ta jest taka paskudna. Dobrze by było jak by mieli własne ujęcie. Pozdrowienia. micruz. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Świeże piwko:) SUPER!!! 17.06.05, 22:07 Witajcie Piwosze!!! Super, że takie miejsce powstaje w Zielonej. Czy założycielami są ci sami ludzie o których rok temu było głośno w Lubuskiej? Jeżeli macie fotki tego miejsca, to byłbym wdzięczny za przesłanie ich na mój e-mail gazetowy. Pozdrawiam i do zobaczenia w minibrowarze! Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: Świeże piwko:) SUPER!!! 17.06.05, 22:54 Dzięki za fotkę "wimig":) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 08:46 Dzisiaj tam ide na piwko. :) Podobno jest supeeerrr :) Odpowiedz Link Zgłoś