Dodaj do ulubionych

MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:35
Jutro otwarcie Minibrowaru w Zielonej Górze, nareszcie coś innego niż kolejny
supermarket. Czy ktoś wie gdzie on się znajduje, bo z relacji w TPZG nie
podali adresu????
Obserwuj wątek
    • Gość: wimig Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 19:48
      Ano znajduje sie na placu pocztowym
      • Gość: Paweł Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.uz.zgora.pl 20.06.05, 07:53
        Mam nadzieję, że własciciel zainstaluje małą osmozową stacyjke do uzdatniania
        wody/tj.odpowiedni filtr/ i piwko będzie cacy.
    • Gość: wimig Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 19:59
      Dokładnie na skrzyzowaniu Drzewnej i placu pocztowego - w kamienicy narożnej
      Browar nazywa się Haust. Podaj swój mail a przesle ci browarna fotkę
      • zasieki1 Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE 17.06.05, 21:04
        a ja moge prosic o fotke i ew. wszelkie dodatkowe info? zasieki1@gazeta.pl nie
        wiedzialem, ze takie fajne miejsce sie szykuje w miescie. kto jest
        wlascicielem, pomyslodawca itp.
      • Gość: predrag Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 21:14
        A dziękuje na pewno tam jutro trafie mam nadzieje że będzie miejsce.
      • Gość: niunia Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 14:38
        jezei mozna to ja tez poprosze fotke "minibrowaru" :) Z gory baaardzo
        dziekuje jolsli@wp.pl
    • Gość: darla Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.ztpnet.pl 17.06.05, 20:13
      O, jaka fajna wiadomość. Nie widziałam materiału w kablówce. Powiedzcie coś
      więcej? O której jutro można przyjść? Będzie piwo warzone na miejscu? A jakieś
      przekąski? A lokal jest duży? :-)
      • Gość: wimig Opis MINIBROWARU - czyli co sie warzy IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 20:25
        Trudno powiedzieć mały, duzy ale jest. I jest na płycie CD wydanej przez UM w
        ZG. W info na CD stoi tak:

"To czwarty w Polsce browar restauracyjny, gdzie w sąsiedztwie Wieży Głodowej,
        na Placu Pocztowym i ulicy Drzewnej w starej zabytkowej kamienicy w zgodzie ze
        starym mielcarskimi tradycjami, na podstawie czeskiej receptury z surowców
        najwyzszego gatunku, powstaje kilka rodzajów naturalnie metnego i
        niepasteryzowanego piwa zawierajacego pełen zestaw witamin, mikro i makro
        elementow"

Hey tam piwosze w Zielonej Górze... Pzdr
    • Gość: Sorauer Pilsener Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.05, 20:28
      Oby tylko nie odwolywali sie do tradycji zielonogorskiego piwowarstwa. To co
      produkowali przy Kozuchowskiej bylo, smiem twierdzic, najgorszym piwem w Polsce
      (w Europie? na swiecie?). Co za szczescie, ze juz nie ma Zakladow Piwowarskich
      Lubusz!
      Martwi mnie tylko skad w "minibrowarze" beda mieli wode, wszak choc jakosc wody
      w ZG sie co nieco poprawila ale nadal z kranow plynie dosc syfiasta chlorowana
      ciecz - wystarczy zamowic w ZG herbate i od razu wiadomo skad wzieli wode :-P
      • Gość: IIIks Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.ztpnet.pl 17.06.05, 20:39
        Z ZP Lubusz masz rację! Kto pamięta szczyny o nazwie Jubilat,Złota
        Jedenastka,LUZ?:)))Fakt,że wtedy najtańsze.
        • Gość: wimig Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 21:05
          Och IIIks-sie nawet nie wiesz jakem się w czasach studenkich Jubilatem zatruł.
          Dwa dni żądek wariował - do dzis pamietam. A propos, czy mnie pamięć nie myli
          chyba był jakis PILS co nie?
          • zasieki1 Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE 17.06.05, 21:07
            ja pamietam luza za zyla. to byl dopiero hardcore. piwo (?) tylko dla
            zdeterminowanych;)
            • Gość: Sorauer Pilsener Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.05, 21:36
              zasieki1 napisał:

> ja pamietam luza za zyla. to byl dopiero hardcore. piwo (?) tylko dla
              > zdeterminowanych;)

raczej beznadziejnie lub permamentnie skacowanych.
          • Gość: Sorauer Pilsener Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.05, 21:28
            > A propos, czy mnie pamięć nie myli chyba był jakis PILS co nie?

Byl - tylko w ZG i NS - taki z pomaranczowa etykietka. A Gambrinusa pamietacie?
            Tylko, ze ten na etykietce bardziej przypominal mi Bachusa ;-)))
      • Gość: piter Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.06.05, 20:42
        Chyba troche przesadzasz. Od kilku lat do uzdatniania używa się dwutlenku
        chloru, nie wpływającego na zapach i smak wody. Poza tym tylko w 40% woda
        pochodzi w Obrzycy.
        • Gość: Sorauer Pilsener Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.05, 20:56
          Wiesz nie mieszkam w ZG i jak tu przyjezdzam to od razu czuje, ze woda z kranu
          jest paskudna. Moze juz tak nie wali chlorem jak kiedys ale dalej jest ochydna.
          Wy sie juz przyzwyczailiscie i tego nie czujecie.
    • micruz Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE 17.06.05, 20:33
      Aż nie mogę się doczekać kiedy będę w Zielonej...to będzie obowiązkowy punkt
      programu:))). Aż wam zadroszcze :)

Martwi mnie jednak to z jakiej wody będą warzyli piwo, bo herbatkę przyrządzoną
      z Zielonogórskiej wody (nie obraźcie się na mnie) to po pierwszym łyku poznam, i
      nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia do innej czy ta jest taka paskudna.
      Dobrze by było jak by mieli własne ujęcie.

Pozdrowienia.
      micruz.
    • marekkl Świeże piwko:) SUPER!!! 17.06.05, 22:07
      Witajcie Piwosze!!!

Super, że takie miejsce powstaje w Zielonej. Czy założycielami są ci sami
      ludzie o których rok temu było głośno w Lubuskiej? Jeżeli macie fotki tego
      miejsca, to byłbym wdzięczny za przesłanie ich na mój e-mail gazetowy.

Pozdrawiam i do zobaczenia w minibrowarze!
      • marekkl Re: Świeże piwko:) SUPER!!! 17.06.05, 22:54
        Dzięki za fotkę "wimig":)

Pozdrawiam!
    • Gość: koles Re: MINIBROWAR W ZIELONEJ GÓRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 08:46
      Dzisiaj tam ide na piwko. :) Podobno jest supeeerrr :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka