Dodaj do ulubionych

Sklep komputerowy MasterCom ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:13
witam.
mam zamiar kupic w niedługim czasie komputer.
Chciałem kupic w mastercomie bo sa tani.ale zauważyłem ostatnio że maja duże
braki na magazynie ( www.mastercom.com.pl ). Po konsultacji telefonicznej
okazało się że na wiekszość częsc trzeba czekać kilka dni. ( normalnie trwa
to w innych sklepach max. 1-2 dni).

Proszę o pomoc. ewentualnie prosze o wskazanie innego bardziej wiarygodnego
sklepu ??
Obserwuj wątek
    • elektrowstrzasy Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? 20.06.05, 14:15
      polecam max elektronik - solidna firma,
      magik tez jest tani
    • Gość: tezinforamtyk Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:10
      Max Elektronik już od lat nie prowadzi sprzedaży detalicznej. A niewiele jest
      firm, które mają wszystko od ręki. Wiadomo, zmieniają się ceny, pojawia się coś
      nowego...Moim zdaniem lepiej poczekać nawet kilka dni i nie mieć kłopotów.
      • Gość: Informatyk Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:35
        bez przesady.
        W innych sklepach tez nie maja na stanie a czek się max. 1 dzien jesli chodzi o
        kompa. 2 dni to przy jakiejs mało spotykaneh czesci.
        zreszta jakbym chciał od reki to bym poszedł do vobisu i zapłacił drożej.
        A poza tym mastercom reklamuje sie ze jest hurtownia.
        A niemaja czesci na stanie.wiec cos musi byc nie tak z nimi.
        ale niewazne.
        Nie chodzi mi o tłumaczenie dlaczego mastercom ma byc w moich oczach wiarygodny
        ale o inne sklepy które niezwiną się i będą za 2 lata.
        • norbert2005 Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? 20.06.05, 16:48
          Fakt nasz zielonogorski rynek komputerowy jest beznadziejny. Nikt niczego nie
          ma od reki, wszystko drogie... Dla wybrednych polecam zakupy przez www.
          Poczekamy na Media Markt, ten to dopiero zawojuje rynek. :)
          • norbert2005 Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? 20.06.05, 16:51
            Aaa zapomniałem o giełdzie komputerowej we Wrocławiu. Satysfakcja gwarancji
            murowana.
            PS. Nigdy tam już nic nie kupię, tak samo jak i w markecie (chyba że pralkę
            albo TV) i przez www.
    • Gość: klient Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.ztpnet.pl 20.06.05, 15:50
      Wprawdzie w Gampie jest drogo, ale może być. Ten sklep nie "zginie" po roku.
      • Gość: mieszkaniec zg Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:55
        Vobis - drogi ale napewno niezwinie sie za rok czy 2 lata

Jesli chodzi o inne sklepy z niemarkowymi komputerami to na rynku długo jest
        sklep na dworcowej metacom oraz seven na chopina. oba sa tanie i nic
        niewskazuje na to aby sie zwijały. Obsługa też ok.

jest jeszcze toncolor koło ratusz, ale oni sa drodzy.
        Gamp niedość że jest drogi to serwis maja tragiczny.
        I niepolecam nowych sklepów. Przyciągają ceną ale są max. rok.
        • norbert2005 Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? 20.06.05, 17:03
          Swego czasu była firma Vadim, z wielkim sklepem. Niestety po 15 latach
          istnienia firmy nie ma:(
          • Gość: zg Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:05
            na kupieckiej jest tez sklep komputerowy.ten po byłym vadimie. tez sa tani.
            moze na kompa trzeba poczekac pare chwilek dłużej niz gdzie indziej ale ogólnie
            jest ok.
            • Gość: szczęściarz Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.05, 23:00
              ja kupiłem swoje 2 kompy (stacjonarny - mocny, i laptopik - troszkę słabszy) w
              SEVENIE. Gorąco polecam. o ile dobrze pamiętam www.eseven.pl.
              Doradzili mi też z microshitowym oprogramowaniem - żebym nie przepłacał w
              stosunku do tego co potrzebuję.
              W sumie są ok!
              • Gość: hihi Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:16
                Zastanawiam sie gdzie pracuje autor tego postu (gamp, seven... vobis). Komuś
                się nie podoba, ze Mastercom dobrze sobie radzi.
                • Gość: heeh Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:48
                  hehe.
                  dobrze sobie radzi chyba z lukami na magazynie.
                  ostatnio chciałem kupić procesor intela. nie mieli ani celerona ali PIV.
                  co wy na to??
                  a gamp miał od reki i kupiłem od nich, a nie reklamuja sie hurtownia :)
                  • Gość: żałosne Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:15
                    czytając wasze wypowiedzi dochodze do w niosku, że są one pisane przez ludzi
                    pracujących w zielonogórskich sklepach komputerowych, a podstawową zasadą
                    dobrego sprzedawcy oraz zdrowej konkurencji jest nie mówic źle o innych -
                    przynajmniej tak ja uważam, jako klient i tak przejde sie po kilku sklepach i
                    wybiorę ten, gdzie mnie najlepiej obsłużą i dadzą dobrą cenę, pozdrawiam
                    • Gość: Marek -- Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 21.06.05, 11:33
                      Kupowałem niejedno w Zielonogórskich sklepach - z czystym sumieniem mogę Ci
                      polecić ADI na kupieckiej oraz GAMPA koło Wenusa. Co do czekania - lepiej
                      poczekać w dobrym sklepie niż później mieć probelmy z serwisem w kiepskim (po
                      szybkim zakupie). Zwróć uwagę nie tylko na cenę kompa ale na poźniejszy serwis-
                      dopiero jak coś się zepsuje będziesz mógł zweryfikować czy sklep jest "dobry"
                      czy nie. Moja opinia - dobry nie zawsze oznacza tani. Chyba nie chcesz takiej
                      sytuacji jak ja miałem - sklep wygiął nożkę na proesorze i wciskał że ja to
                      zrobiłem... Nowy procesor miał uszkodzony wentyaltor - a oni twierdzili ze
                      wszystko jest ok. Obudowa była wyrysowana, dyski S-ATA nie były zaaktywowane w
                      biosie (laik w życiu by nie podniósł takiego kompa). Wszystko było ok o momentu
                      zakupu. Zle były sformułowane zapisy w kartach gwarancyjnych. Obiecali
                      gwarancje na pamieci dożywotnią, a przy odbiorze okazało się że dają 2
                      letnią... było tego jeszcze troche...

Od tego czasu kieruję się zasadą - płacąc za sprzęt płacę też za jego
                      późniejszą obsługę...

Prywatnie doradzam wielu osobom dobór różnych konfiguracji i mam okazje
                      zobaczyć jak wyglądają oferty przygotowywane przez zielonogórskie firmy -
                      niektóre są naprawdę żenujące, bo nawet nie podają czy cena jest brutto czy
                      netto, jakie są okresy gwarancji itd. Nigdy nie jestem uprzedzony - przecież
                      kazdy popełnia błędy. Niektórym firmom (co muszę z przykrością przynać) te
                      błędy (szczególnie zwiazane z podejsciem i obsługa klienta) przytrafiają się
                      bardzo często.
                      • Gość: nowy Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:49
                        A mi sie wydaje po przeczytaniu tego postu że :
                        gość tezinformayk,hihi oraz żałosne to pracownicy sklepu mastercom
                        którzy sie głupio tłumacza z tego iż im nieidzie i tyle chciałem powiedzic
                        • Gość: MA Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:38
                          a mi sie zdaje, że wszyscy jeteście pracownikami sklepów komputerowych i wam
                          się nudzi, do roboty byście się wzięli to by nie było problemów z komputerami,
                          tak dalej blahahahahaha - wejdzie mediamarkt do zg to się wam ukruci
                          blahahahaha, 4,5tys m2 - cieniutko to widze, polecą pseudo "firmy komputerowe,
                          salony, itp itd"
                          • norbert2005 Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? 21.06.05, 13:14
                            Dokładnie tak. Sami erotomani gawędziarze na tym forum. Do roboty byście się
                            wzieli to by komputery i tańsze i niezawodne zrobiły.
                          • Gość: fachman Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 13:39
                            Gowno prawda. I co z tego że wejdzie mediamarkt. Tanie i gó..ane komputery
                            możesz już teraz kupić w tesco czy auchan. Jak ktos się zna choc troche na
                            komputerach i ma troche oleju w głowie to niekupi w tego typu marketach. a ci
                            co piszą inaczej ( patrz dwa posty wyżej ) to znajduja sie w grupie
                            zwanej "lamerzy".

A za chwile napiszą że u weterynarza lepiej kupić telewizor bo jest tańszy.
                            Gdyby było mniej takich "lamerów" j.w to by żadnemu hipermarketowi niechciało
                            się sprzedawać kompów
                            • Gość: MA Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:02
                              glahahahahaha "mediamarkt nie dla idiotów" drobny sklepikarzu, z tresci twojej
                              wypowiedzi zrozumialem, że "gó.." jest allegorją - bardzo trudne słowo,
                              a "lamer" metaforą jeszcze trudniejsze słowo, a ty zamiast muzgu masz "kopytko"
                              blahahahahaha
    • Gość: zdziwiony Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:27
      A ja po waszych wypowiedziach niewiem gdzie kupic kompa :)
      jak narazie sie kłócicie kto co mówi a kto nie.
      A odpowiedzi na pierwszego posta jak niebyło tak niema
    • dronk Ja kupilem w mastercomie 21.06.05, 17:36
      i jestem zadowolony. Fakt, trzeba bylo troche poczekac, nawet droche dluzej niz
      pierwotnie mowili, potem mialem swoje uwagi (kilka kompow sam zlozylem zanim
      kupilem u nich) ale to szybko, sprawnie, profesjonalnie i kulturalnie
      rozwiazali... Moge ich polecic. Aha, ceny wydaje sie, ze maja troche nizsze niz
      w komputroniku - to wazne!!
      Kolejny komputer najprawdopodobniej tez kupie w mastercomie :)
      • Gość: klient Re: Ja kupilem w mastercomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:57
        ja tez tam kupiłem i co??

kilka razy mi sie zepsół, reklamacja trwała długo.
        wkurw.... się poszłem do innego sklepu ( niepodam nazwy aby niebyło że
        reklama ) i jestem zadowolony.

Tam napewno już nie kupie.
        • Gość: Enter Polecam ADI ul. Kupiecka 28 IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.06.05, 18:17
          Chłopaki prowadzą firme po Vadimie i robią to profi. Pamiętaj że najważniejsza
          jest porada i dobór podzespołów kompa. Czasami warto dopłacić kilka złotych do
          markowej płyty czy dysku. W marketach za najniższą cenę masz najgorszy chłam.
          Przeciez nikt do takiego kompa nie będzie pakował markowej płyty bo będzie
          wtedy droższy od konkurencji np. w Biedronce Buhaaa haa. Chłopaki w ADI doradzą
          i pomogą dobrać sprzęt. Niestety czasami tam jest troche dużo ludzi i trzeba
          czekać ale można sie umówić na termin. Pracuje tam facio o ksywie Elektryk
          który w branży jest z 10 lat i wcześniej pracował w Vadimie. Jest w porzo
    • Gość: klient Re: Sklep komputerowy MasterCom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:44

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka