Dodaj do ulubionych

TBS-y - cała prawda .

IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.07.05, 08:18
Wysokie koszty mieszkania , mnóstwo braków i niedoróbek w wybudowanych
budynkach i mieszkaniach , olbrzymie pensje prezeski i zatrudnionych
urzędników - darmozjadów - czy tak ma wyglądać społeczne budownictwo w
Zielonej Górze ?
Obserwuj wątek
    • oczapowski Re: TBS-y - cała prawda . 25.07.05, 12:56
      Aley oczywiscie!!! Przeciez tak wygladaja TBS-y w calej Polsce!To czemuz by mialo byc inaczej
      akurat w zielonce?!?! W Posen juz sie tez ludzie przekonali ze nie warto, bo wychodzi najdrozej
      mieszkac (i zawsze nie w swoim)... Ponoc nawet juz sie tamtejsi radni miejscy dziwia (?!) czemu
      tak drogo...Nomen omen teraz przy tych kredytach to taniej chate postawic i przez 10 lat spalcac
      niz sie pakowac w te gowniane TBS-y...Ale coz ludzie nie licza dobrze...Wazne ze od razu moga
      mieszkac w niby swoim-nowym mieszkaniu...A ze prezesi i inni usadzeni w zarzadach TBS-ow
      dobrze z tego pasozytuja...To juz inna sprawa...Dopoki beda naiwni chetni dopoty beda prezesiki
      tego interesu...
      • Gość: RPO Re: TBS-y - cała prawda . IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 25.07.05, 22:09
        A dlaczego miałoby być inaczej zawsze sojalizm jest najmniej efektywny i
        najdroższy.TBS to wymysł Francuski, tak zresztą jak wielka płyta. Początkowo
        budowana była wyłącznie przez władze lokalne o socjalistycznym rodowodzie.
        Przykład zapiasny w historii to sławna "Jednostka Marsylska" Le Corbusiera,
        największego wnadala XX wieku. We Francji okazało się,że TBS to jadroższe
        budownictwo mieszkalne o najniższym standardzie. Winni nie są budowniczy a
        system. Budownictwo sojalistyczne nigdy nie bedzie dobre, ponieważ sojalizm
        wspiera miernoty, korupcję i złodziejstwo. Najmniej efektywnie wydaje się cudzą
        kasę. Zielonogórskie TBS to koszmarki na miarę PRL, wszystkie budynki są
        nieudolnie zaprojektowane.
        • Gość: raf Re: TBS-y - cała prawda . IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.07.05, 23:01
          Ja uważam że to co najlepiej działa w naszym mieście to właśnie budownictwo
          komunalne czynsz nie jest tak drogi ja za podobny metry płace podobną sume więc
          nie wiem po co te narzekania jak ci żle to zobacz jak wygląda to budownictwo np
          w Warsawie wtedy zrozumiesz a fuszerki zdażają się również w nowych bydynkach
          za które płacisz pełną sume.Ale napewno urzędasy powinny mniej w takim czymś
          zarabiać tu Ciebie popieram.
          • Gość: rysiek Re: TBS-y - cała prawda . IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.07.05, 08:35
            Rozumiem ,że niektórzy pragną powrotu komuny ale żeby w takim stopniu, to już
            tragedia . Jeżeli Tobie lekkie niedoróbki to nic takiego to proponuje
            zamieszkać pod namiotem . Efekt będzie taki sam . Przynajmniej nie będzie widać
            popekanych sufitów , zawilgoconych ścian , niedomykających się okien, itd. A te
            zarządy ,prezesów - prezeski proponuje wysłać w kamieniołomy aby poznali jak
            wygląda praca przy łopacie i kilofie . Te TBS-y to niezła fucha dla obiboków ,
            leni i cwaniaków . Tu zawsze działa się w myśl starej komunistycznej maksymy .
            Chcę się dobrze a wychodzi jak zwykle zle . Czerwona Zielona Góra doskonałym
            tego przykładem .
    • Gość: Bior Re: TBS-y -Pytanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.07.05, 10:58
      Tak przy okazji tematu zapytam się.
      Czy ktoś się może orientuje na jakich zasadach podpisuje umowę z KTBS-em osoba
      "kupująca" mieszkanie na rynku wtórnym. Tzn czy może w jakiś sposób w razie
      rezygnacji z tego mieszkania po kilku latach odzyskać kaskę ?
      Dzwoniłem do KTBSu tam jakaś pani powiedziała, że nie jest Duchem Świętym i nie
      jest mi w stanie powiedzieć bo te kwestie nie są jeszcze uregulowane. Czyli
      generalnie bardzo miło i przyjemnie.
    • Gość: Kosmo Re: TBS-y - cała prawda . IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.08.05, 09:01
      Jak mamy dojechać do domów TBSów na Czarkowie ? Jak długo nie będzie tam
      żadnych dróg , tylko grzęzawiska i dziury . Mamy latać czy chodzić
      BOSO ?????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka