Dodaj do ulubionych

AUTOBUS NOCNY

IP: *.ztpnet.pl 28.07.05, 17:15
Dlaczego zlikwidowali nocna linie?:( ja czesto wychodze na miasto gdzies do
jakiegos pubu i chce wrocic o 23 albo 24 i nie mam czym:( Mieszkam na
Zawadzkiego linia nr 8 jezdzi czesto ale ostatni autobus jest okolo 2250.
Obserwuj wątek
    • jaryss7 Re: AUTOBUS NOCNY 29.07.05, 11:59
      Dlaczego?Odpowiedz jest prosta.
      Po pierwsze jak dzieki radzie miejskiej zycie na deptaku musi sie zakonczyc o 22-iej czy
      oststecznie o 23-iej to po co nocny?Jeszcze po 22-iej jezdza ostatnie dzienne. Poza tym
      pazernosc MPK(czy jako to sie zwie) chyba to spowodowala. Dlaczego bilet na nocny autobus
      musial kosztowac az 5 PLN?Prosta kalkulacja. Wowczas kiedy jeszcze jezdzil koszt przejazdu
      taksowa z jednego konca miasta np. z Sucharskiego albo WSP na drugi koniec powiedzmy
      Kisielinska kosztowal okolo 10 - 12 PLN (zawsze mnie zastanawialy te roznice, ale olac to) czyli
      jak 2 osoby wracaly to juz sie oplacalo. Nie mowiac juz jak bylo np 3-4 to oczywiscie
      zdecydowanie taniej bylo taksowa niz nocnym...I oczywiscie szybciej no i taksowkarz podwiozl
      pod drzwi, jak trzeba bylo. Ot i to jest cala prawda. Dlaczego Zielona musi byc zawsze
      ewenementem? W Poznaniu (fakt duze miasto) cena biletu dziennego = nocnego. Czy kierowca
      nocnego dostaje pensje 2x wyzsza?Czy moze te nocne autobusy palily az tyle paliwa wiecej?Ja
      tez nie rozumiem dlaczego tak jest?! Ale to miasto jest pelne dziwnosci..Ot chocby ta nieszczesna
      pora "wyciszania" deptaku(a?)?Co to, w lecie zostaja tylko zatechle piwnice pubow?Zadna
      muzyka na deptaku nie moze byc po 22-iej?Tu gdzie teraz jestem wlasnie nocne zycie zaczyna sie
      po 22-iej! i kto tu pierniczy w zielonce o promocji miasta, o przyciaganiu turystow, biznesmenow?
      W koncu niech bedzie haslo:to tylko 2 miesiace lata, wakacji-dajmy na luz i poszalejmy sobie
      chociazby w weekendy do pozna! I niech poilicjanci naprawde wtedy pilnuja porzadku jak ktos
      rozrabia, a nie lapia tylko rowerzystow...A zgredy mieszkajace w okolicy deptaka niech sie
      przeniasa w bardziej ciche miejsca...
      • kklamerka autobus by się przydał i więcej życia w mieście!!! 29.07.05, 14:11

• Gość: mzk ma nas w dupie Re: AUTOBUS NOCNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 15:17
        MZK jest tak mocno dotowany z budzetu miasta, ze powinien ułatwiac mieszkancom zycie, a tak nie do konca jest -
        np. ostatnie autobusy linii 8 koncza jazde juz przed 23!, wogole autobus doswiadczyc po tej godzinie to u nas wieeelka rzadkosc, pytam dlaczego tak jest??? nie badzmy prowincjonalni
        brak jakiejkolwiek linii nocnej to po prostu skandal! a jesli przehazd ma kosztowac 5 zl, to niech sie w d.. pocaluja - bedzie pudty jezdzil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka