Dodaj do ulubionych

ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku

18.09.01, 10:59
wzielam sprawy w swoje rece:))) nawet na sdi te 120 postow odpala sie
niemozebnie dlugo

z wielka przyjemnoscia bede obserwowac rozwoj dyskussji
pozdro dla dyskutantow
:))a
Obserwuj wątek
    • Gość: borys Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.spam.mim.pl 18.09.01, 11:59
      Co zatem zrobić z rozpoczętymi, a zapowiadającymi się na dłuższe, sporami w
      kółeczkach?
      Może zresztą lepiej, aby tym sposobem umarły...
      • Gość: Tom Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: 10.40.193.* 18.09.01, 12:25
        Ja też miałem dosyć za długiej listy postów. Trudno było znaleźć nowe wypowiedzie, bo rozboieglismy
        się po wszystkich katach. Wcześniej powstał wątek �imperium kontratakuje�, ale mogę pisać tutaj.
        Amerykanie na pewno zaatakują Afganistan. Powinni to zrobić. Morderca nie może zostać nieukarany.
        Tego wymaga elementarna sprawiedliwość!
        Pytanie jak to zrobią. Moim zdaniem nie będzie wielkiej operacji lądowej.
        • Gość: b.G. Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.pool.mediaWays.net 18.09.01, 13:53
          Warto sie przylaczyc do watku otwartego przez jedna z, nielicznych na Forum,
          Niewiast. I to na tak powazny temat.
          Moim zdaniem rowniez dojdzie do zbrojnej akcji. Beda to dzialania specoddzialow
          przy wsparciu innych sil. Trzeba wyciac ten "wrzod" zdecydowanym i celnym
          cieciem. Dziwi mnie reakcja niektorych krajow. Placza sie w swoich wypowiedziach
          przedstawiajac swoje slabe mozliwosci na przeprowadzenie zbrojnej akcji
          przeciwko mordercom niewinnych ludzi. Ciekawy jestem, jakby zareagowaly te
          kraje, gdyby doszlo dotego zamachu w ktoryms z krajow europejskich. Napewno
          czekalyby na konkretne i zdecydowane wsparcie (jezeli nie przywodztwo) zbrojne.
          Takze Panowie decyzja nie jest latwa, jednak w obliczu wydarzen jedyna.
          Zdecydowane wsparcie logistyczne i nie tylko...
        • arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 18.09.01, 18:46
          Gość portalu: Tom napisał:
          > Amerykanie na pewno zaatakują Afganistan. Powinni to zrobić.
          > Morderca nie może zostać nieukarany.
          > Tego wymaga elementarna sprawiedliwość! Pytanie jak to zrobią.
          > Moim zdaniem nie będzie wielkiej operacji lądowej.

ogolnie sie zgadzam. ogolnie tylko - bo moja wiedza w zakresie wojskowosci
          konczy sie na przygodach na p.o. (znanych skadinad) oraz ksiazkach clancy''ego
          (choc ta wiedza - jak pokazuja dzienniki turnera - moze byc calkiem niezla
          podstawa prognostyczna w tym przypadku jak sie okazuje)
          konkludujac - nie ma chyba zadnych watpliwosci co do kierunku posuniec usa
          (jesli rzeczywiscie chodzi o afganistan?) raczej co do sposobu realizacji celu.
          mnie obawa napawaja wiesci (i praktyka:( o tym, jaka bronia mozliwosciami a co
          gorsze mentalnoscia dysponuja terrorysci
          z historii wiadomo ze partyzancka wojna do najprostszych i najkrotszych nie
          nalezy, zreszta kazdy rok, kazda wojna zmienia oblicze swiata i sposoby walki
          mam cicha nadzieje ze stany zastanowia sie nad zniszczeniem kawalka swiata
          mam pewnosc ze terrorysci tego nie uczynia
          mam powazne watpliwosci czy nas reperkusje tej wojny nie dotkna

to tyle grafomanstwa
          pocieszam sie tylko ze nie jestem w tym sama:)
          a
          • arwena uscislenie - sorki 18.09.01, 19:01
            arwena napisała:
            > mam cicha nadzieje ze stany zastanowia sie nad zniszczeniem kawalka swiata
            > mam pewnosc ze terrorysci tego nie uczynia
            to znaczy - ze ci ostatni nie beda tracic czasu na zastanawianie sie nad losami
            swiata
          • Gość: borys Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.tera.com.pl 18.09.01, 20:55
            arwena napisał(a):

> to tyle grafomanstwa
            > pocieszam sie tylko ze nie jestem w tym sama:)
            Oj, nie. Wszyscyśmy z tej gliny.
            • Gość: Miś Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 22:58
              Jestem zwolennikiem niestosowania kary śmierci. Uważam, że w majestacie prawa
              jeden człowiek nie powinien zabijać drugiego człowieka. Ale... No właśnie.
              Amarykanie powinni zaatakować Afganistan i terrorystów. Wojna wiele tłumaczy,
              ale czy wszystko? Poważny problem.
              • arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 19.09.01, 01:56
                a ja jestem zwolennikiem stosowania kary smierci
                pod warunkiem dopracowania sie stosownych procedur jej orzekania
                • Gość: legnica Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 08:47
                  arwena napisał(a):

> a ja jestem zwolennikiem stosowania kary smierci
                  > pod warunkiem dopracowania sie stosownych procedur jej orzekania

Jak można dopracować procedury orzekania?
                  Jeden człowiek lub grupa ludzi ma decydować o życiu lub śmierci innego człowieka
                  w majestacie prawa?

Może nowy wątek o karze śmierci?
                  Dyskusja byłaby przednia szczególnie po wydarzeniach w USA.

Słyszałem ,że przed atakami na Pentagon i WTC KTOŚ spekulował na giełdzie akcjami
                  towarzystw lotniczych i firm ubezpieczeniowych.Czyżby znów chodziło tylko o
                  kasiore?Coś mi się wydaje ,że zwolennicy spiskowej teorii dziejów znów są górą.

:)
                  • arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 19.09.01, 20:54
                    Gość portalu: legnica napisał(a):
                    > Jak można dopracować procedury orzekania?
                    > Jeden człowiek lub grupa ludzi ma decydować o życiu lub śmierci innego człowie
                    > ka w majestacie prawa?
                    tak - o zyciu lub smierci czlowieka ktory wczesniej zdecydowal samodzielnie badz
                    wspolnie z innymi o smierci swych ofiar

> Może nowy wątek o karze śmierci?
                    > Dyskusja byłaby przednia szczególnie po wydarzeniach w USA.
                    legnica - ty to nawet i nieglupi jestes! zakladaj! mnie juz nie wypada
                    wracajac do tematu - uwazam ze terrorysci zasluguja na smierc

> Słyszałem ,że przed atakami na Pentagon i WTC KTOŚ spekulował na giełdzie akcja
                    > mi towarzystw lotniczych i firm ubezpieczeniowych.Czyżby znów chodziło tylko o
                    > kasiore?Coś mi się wydaje ,że zwolennicy spiskowej teorii dziejów znów są górą.
                    niezupelnie akcjami - pochodnymi instrumentami, takie dzikie - jak akcje linii
                    lotniczych etc spadly to opcje rosna
                    mysle ze ten bin laden taki glupi nie jest
                    pozdr a
                    • Gość: legnica Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 09:31
                      Słyszałem ,że przed atakami na Pentagon i WTC KTOŚ spekulował na giełdzie
                      > akcja
                      > > mi towarzystw lotniczych i firm ubezpieczeniowych.Czyżby znów chodziło tyl
                      > ko o
                      > > kasiore?Coś mi się wydaje ,że zwolennicy spiskowej teorii dziejów znów są
                      > górą.
                      > niezupelnie akcjami - pochodnymi instrumentami, takie dzikie - jak akcje linii
                      > lotniczych etc spadly to opcje rosna
                      > mysle ze ten bin laden taki glupi nie jest
                      > pozdr a

Tak tak wiem wiem chodziło mi o kontrakty terminowe na zakup akcji lini
                      lotniczych i towarzyst ubezpieczeniowych.Właśnie o tych spekulacjach myslalem .
                      KTOŚ. jak podaja agencje:) duzo na tym zarobił.

• Gość: legnica Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 09:38
      A dzisiaj moje japońskie radio powiediało,ze Prokurator Generalny Stanów
      Zjednoczonych nie wyklucza udziału w atakach na Pentagon i WTC słuzb
      specjalnych "jakiegoś państwa".hihihihihi

NO no chyba emocje zaczynaja opadać i ludzie zaczynaja trzeżwo myslec i
      kojarzyć fakty.Tylko jest troszeczke za pózno ,gdyz formalnośc wojenne zostały
      juz załatwione.
      Ja mam nadzieje ,że swiat nie obudzi sie pewnego dnia z reka w nocniku wojny.
      • arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 20.09.01, 13:00
        ja mam nadzieje ze jutro rano bede musiala isc do pracy
        powaznie o tym mysle
        • Gość: legnica Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 13:10
          arwena napisał(a):

> ja mam nadzieje ze jutro rano bede musiala isc do pracy
          > powaznie o tym mysle

Ta nadzieje mają tez bezrobotni ale nie dla każdego starczy pracy więc jak
          będziesz sie obijac to zmniejszysz bezrobocie:))))))

• arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 20.09.01, 13:22
            jezeli z powodu jak w temacie bede musiala sie obijac to nikt juz nie bedzie
            zadowolony (no, zawsze jacys szalency sie znajda niestety)

natomiast kwestie oddania miejsca pracy powaznie rozwazam
            jesli tylko znajde inny sposob na zycie
            a
    • Gość: Miś Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 18:16
      Dzisiejszy PAP:
      Brytyjski tygodnik "Observer" podał w niedzielę, że akcja militarna USA przeciw
      Afganistanowi i obozom Osamy ben Ladena w tym kraju rozpocznie się w ciągu
      najbliższych 48 godzin.

Tygodnik - powołując się na niesprecyzowane źródła amerykańskie i brytyjskie -
      podaje, że celem amerykańskiej operacji wspieranej przez Wlk Brytanię będzie
      zabicie ben Ladena i likwidacja jego sił.

Akcja zostanie przeprowadzona zarówno z ziemi, jak i z powietrza.

Może zacząć się już dzisiaj nalotami i atakami rakietowymi wymierzonymi w siły
      powietrzne, obronę przeciwlotniczą i ciężką artylerię talibów, którzy chroni
      ben Ladena.

Następnie, według tygodnika, rozpocznie się operacja lądowa z udziałem przede
      wszystkim jednostek specjalnych wspieranych przez śmigłowce. W tej fazie akcji
      zniszczone mają zostać obozy organizacji ben Ladena al Kaida wewnątrz
      Afganistanu.(PAP)
      Jakoś nie wierzę, że amerykanie teraz zaatakują. Wierzę, że będzie to tak
      wyglądało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka