arwena 18.09.01, 10:59 wzielam sprawy w swoje rece:))) nawet na sdi te 120 postow odpala sie niemozebnie dlugo z wielka przyjemnoscia bede obserwowac rozwoj dyskussji pozdro dla dyskutantow :))a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: borys Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.spam.mim.pl 18.09.01, 11:59 Co zatem zrobić z rozpoczętymi, a zapowiadającymi się na dłuższe, sporami w kółeczkach? Może zresztą lepiej, aby tym sposobem umarły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: 10.40.193.* 18.09.01, 12:25 Ja też miałem dosyć za długiej listy postów. Trudno było znaleźć nowe wypowiedzie, bo rozboieglismy się po wszystkich katach. Wcześniej powstał wątek �imperium kontratakuje�, ale mogę pisać tutaj. Amerykanie na pewno zaatakują Afganistan. Powinni to zrobić. Morderca nie może zostać nieukarany. Tego wymaga elementarna sprawiedliwość! Pytanie jak to zrobią. Moim zdaniem nie będzie wielkiej operacji lądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.G. Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.pool.mediaWays.net 18.09.01, 13:53 Warto sie przylaczyc do watku otwartego przez jedna z, nielicznych na Forum, Niewiast. I to na tak powazny temat. Moim zdaniem rowniez dojdzie do zbrojnej akcji. Beda to dzialania specoddzialow przy wsparciu innych sil. Trzeba wyciac ten "wrzod" zdecydowanym i celnym cieciem. Dziwi mnie reakcja niektorych krajow. Placza sie w swoich wypowiedziach przedstawiajac swoje slabe mozliwosci na przeprowadzenie zbrojnej akcji przeciwko mordercom niewinnych ludzi. Ciekawy jestem, jakby zareagowaly te kraje, gdyby doszlo dotego zamachu w ktoryms z krajow europejskich. Napewno czekalyby na konkretne i zdecydowane wsparcie (jezeli nie przywodztwo) zbrojne. Takze Panowie decyzja nie jest latwa, jednak w obliczu wydarzen jedyna. Zdecydowane wsparcie logistyczne i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 18.09.01, 18:46 Gość portalu: Tom napisał: > Amerykanie na pewno zaatakują Afganistan. Powinni to zrobić. > Morderca nie może zostać nieukarany. > Tego wymaga elementarna sprawiedliwość! Pytanie jak to zrobią. > Moim zdaniem nie będzie wielkiej operacji lądowej. ogolnie sie zgadzam. ogolnie tylko - bo moja wiedza w zakresie wojskowosci konczy sie na przygodach na p.o. (znanych skadinad) oraz ksiazkach clancy''ego (choc ta wiedza - jak pokazuja dzienniki turnera - moze byc calkiem niezla podstawa prognostyczna w tym przypadku jak sie okazuje) konkludujac - nie ma chyba zadnych watpliwosci co do kierunku posuniec usa (jesli rzeczywiscie chodzi o afganistan?) raczej co do sposobu realizacji celu. mnie obawa napawaja wiesci (i praktyka:( o tym, jaka bronia mozliwosciami a co gorsze mentalnoscia dysponuja terrorysci z historii wiadomo ze partyzancka wojna do najprostszych i najkrotszych nie nalezy, zreszta kazdy rok, kazda wojna zmienia oblicze swiata i sposoby walki mam cicha nadzieje ze stany zastanowia sie nad zniszczeniem kawalka swiata mam pewnosc ze terrorysci tego nie uczynia mam powazne watpliwosci czy nas reperkusje tej wojny nie dotkna to tyle grafomanstwa pocieszam sie tylko ze nie jestem w tym sama:) a Odpowiedz Link Zgłoś
arwena uscislenie - sorki 18.09.01, 19:01 arwena napisała: > mam cicha nadzieje ze stany zastanowia sie nad zniszczeniem kawalka swiata > mam pewnosc ze terrorysci tego nie uczynia to znaczy - ze ci ostatni nie beda tracic czasu na zastanawianie sie nad losami swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.tera.com.pl 18.09.01, 20:55 arwena napisał(a): > to tyle grafomanstwa > pocieszam sie tylko ze nie jestem w tym sama:) Oj, nie. Wszyscyśmy z tej gliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 22:58 Jestem zwolennikiem niestosowania kary śmierci. Uważam, że w majestacie prawa jeden człowiek nie powinien zabijać drugiego człowieka. Ale... No właśnie. Amarykanie powinni zaatakować Afganistan i terrorystów. Wojna wiele tłumaczy, ale czy wszystko? Poważny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 19.09.01, 01:56 a ja jestem zwolennikiem stosowania kary smierci pod warunkiem dopracowania sie stosownych procedur jej orzekania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legnica Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 08:47 arwena napisał(a): > a ja jestem zwolennikiem stosowania kary smierci > pod warunkiem dopracowania sie stosownych procedur jej orzekania Jak można dopracować procedury orzekania? Jeden człowiek lub grupa ludzi ma decydować o życiu lub śmierci innego człowieka w majestacie prawa? Może nowy wątek o karze śmierci? Dyskusja byłaby przednia szczególnie po wydarzeniach w USA. Słyszałem ,że przed atakami na Pentagon i WTC KTOŚ spekulował na giełdzie akcjami towarzystw lotniczych i firm ubezpieczeniowych.Czyżby znów chodziło tylko o kasiore?Coś mi się wydaje ,że zwolennicy spiskowej teorii dziejów znów są górą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 19.09.01, 20:54 Gość portalu: legnica napisał(a): > Jak można dopracować procedury orzekania? > Jeden człowiek lub grupa ludzi ma decydować o życiu lub śmierci innego człowie > ka w majestacie prawa? tak - o zyciu lub smierci czlowieka ktory wczesniej zdecydowal samodzielnie badz wspolnie z innymi o smierci swych ofiar > Może nowy wątek o karze śmierci? > Dyskusja byłaby przednia szczególnie po wydarzeniach w USA. legnica - ty to nawet i nieglupi jestes! zakladaj! mnie juz nie wypada wracajac do tematu - uwazam ze terrorysci zasluguja na smierc > Słyszałem ,że przed atakami na Pentagon i WTC KTOŚ spekulował na giełdzie akcja > mi towarzystw lotniczych i firm ubezpieczeniowych.Czyżby znów chodziło tylko o > kasiore?Coś mi się wydaje ,że zwolennicy spiskowej teorii dziejów znów są górą. niezupelnie akcjami - pochodnymi instrumentami, takie dzikie - jak akcje linii lotniczych etc spadly to opcje rosna mysle ze ten bin laden taki glupi nie jest pozdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legnica Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 09:31 Słyszałem ,że przed atakami na Pentagon i WTC KTOŚ spekulował na giełdzie > akcja > > mi towarzystw lotniczych i firm ubezpieczeniowych.Czyżby znów chodziło tyl > ko o > > kasiore?Coś mi się wydaje ,że zwolennicy spiskowej teorii dziejów znów są > górą. > niezupelnie akcjami - pochodnymi instrumentami, takie dzikie - jak akcje linii > lotniczych etc spadly to opcje rosna > mysle ze ten bin laden taki glupi nie jest > pozdr a Tak tak wiem wiem chodziło mi o kontrakty terminowe na zakup akcji lini lotniczych i towarzyst ubezpieczeniowych.Właśnie o tych spekulacjach myslalem . KTOŚ. jak podaja agencje:) duzo na tym zarobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legnica Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 09:38 A dzisiaj moje japońskie radio powiediało,ze Prokurator Generalny Stanów Zjednoczonych nie wyklucza udziału w atakach na Pentagon i WTC słuzb specjalnych "jakiegoś państwa".hihihihihi NO no chyba emocje zaczynaja opadać i ludzie zaczynaja trzeżwo myslec i kojarzyć fakty.Tylko jest troszeczke za pózno ,gdyz formalnośc wojenne zostały juz załatwione. Ja mam nadzieje ,że swiat nie obudzi sie pewnego dnia z reka w nocniku wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 20.09.01, 13:00 ja mam nadzieje ze jutro rano bede musiala isc do pracy powaznie o tym mysle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legnica Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 13:10 arwena napisał(a): > ja mam nadzieje ze jutro rano bede musiala isc do pracy > powaznie o tym mysle Ta nadzieje mają tez bezrobotni ale nie dla każdego starczy pracy więc jak będziesz sie obijac to zmniejszysz bezrobocie:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku 20.09.01, 13:22 jezeli z powodu jak w temacie bede musiala sie obijac to nikt juz nie bedzie zadowolony (no, zawsze jacys szalency sie znajda niestety) natomiast kwestie oddania miejsca pracy powaznie rozwazam jesli tylko znajde inny sposob na zycie a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: ATAK NA USA !!!! ciag dalszy watku IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 18:16 Dzisiejszy PAP: Brytyjski tygodnik "Observer" podał w niedzielę, że akcja militarna USA przeciw Afganistanowi i obozom Osamy ben Ladena w tym kraju rozpocznie się w ciągu najbliższych 48 godzin. Tygodnik - powołując się na niesprecyzowane źródła amerykańskie i brytyjskie - podaje, że celem amerykańskiej operacji wspieranej przez Wlk Brytanię będzie zabicie ben Ladena i likwidacja jego sił. Akcja zostanie przeprowadzona zarówno z ziemi, jak i z powietrza. Może zacząć się już dzisiaj nalotami i atakami rakietowymi wymierzonymi w siły powietrzne, obronę przeciwlotniczą i ciężką artylerię talibów, którzy chroni ben Ladena. Następnie, według tygodnika, rozpocznie się operacja lądowa z udziałem przede wszystkim jednostek specjalnych wspieranych przez śmigłowce. W tej fazie akcji zniszczone mają zostać obozy organizacji ben Ladena al Kaida wewnątrz Afganistanu.(PAP) Jakoś nie wierzę, że amerykanie teraz zaatakują. Wierzę, że będzie to tak wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś