Gość: domi IP: *.prw.pl 16.06.01, 14:04 Jestem z Wrocławia ,ale musze dostac sie do Frankfurtu(Oder). Czy ze Slubic sa jakies autobusy do Frankfurtu (ceny) ? Czy latwo tam sie dostac z Zielonej Gory ? Za wszelkie info bede b. wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Słubice.... IP: 10.40.193.* 16.06.01, 18:15 Gość portalu: domi napisał(a): > Jestem z Wrocławia ,ale musze dostac sie do Frankfurtu(Oder). > Czy ze Slubic sa jakies autobusy do Frankfurtu (ceny) ? > Czy latwo tam sie dostac z Zielonej Gory ? > > Za wszelkie info bede b. wdzieczna. Nie wiem jak jest w Słubicach. Z Zielonej do Słubic jeździ PKS sprawdx sobie: http://www.pks.zgora.pl/main/rozklad.html Odpowiedz Link Zgłoś
couleur3 Re: Słubice.... 16.06.01, 18:16 Autobusy ze Słubic do Frankfurtu ? Wystarczy przejść przez most i już jesteś we Frankfurcie. Po co ci autobus ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Słubice.... IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 19:30 We F. masz dworzec kolejowy - trasa z Poznania, Krakowa dalej do Berlina. W S. tylko PKS z Zielonej jak juz wiesz jezdza autobusy. Wysiadz najlepiej przy Intermarche, bo z dworca bedziesz miala dalej. Kierunek Collegium Polonicum i most masz na dloni. W F. jezdza autobusy i tramwaje, jak przejdziesz most, to sie zorientujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Pytanko do Roberta IP: *.usal.es 19.06.01, 17:54 Czesto logujesz sie z serwera Viadriny, wiec moze pomozesz mi w nastepujacej kwestii. 1. Orientujesz sie, jak czesto kursuja pociagi (tudziez kolejki) z Berlina do Frankfurtu /O.? I ile tak przyjemnosc moze kosztowac? 2. Jak juz bede na dworcu kolejowym we Frankfurcie, to jak daleko jest na przejscie graniczne na moscie? I jesli daleko, to jak najszybciej tam dotrzec? Bylbym wdzieczny za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert RE IP: 10.173.39.* / *.euv-frankfurt-o.de 20.06.01, 15:47 > 1. Orientujesz sie, jak czesto kursuja pociagi (tudziez kolejki) z Berlina do > Frankfurtu /O.? I ile tak przyjemnosc moze kosztowac? Srednio co 30 min, normalny Regionalexpress, tzn pociag, co do cen nie wiem, bo mam "przejazdowke", ale pewnie cos kolo 20 DM w jedna strone, ale naprawde nie wiem. Ojazd jakos krotko po pelnej godzinie i pare minut po "wpoldo" > 2. Jak juz bede na dworcu kolejowym we Frankfurcie, to jak daleko jest na > przejscie graniczne na moscie? I jesli daleko, to jak najszybciej tam dotrzec? Marszem jakies 25 min (czesciowo z gorki), jada tez tramwaje (symbole wielkomiejskosci, ha! ;-))- 1 dojezdza najblizej granicy (kier. Lebuser Vorstadt, przstanek Schmalzgasse-chyba jakos tak).Jesli bez bagazu, mozna sie przejsc, z balastem lepiej tramwajem, bilety mozna kupic w automacie w pojezdzie.Jesli z przejscia chcesz dotrzec na dworzec, to spacerekiem (przez sklepy) mozna tez doczlapac. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś