Dodaj do ulubionych

Słubice....

IP: *.prw.pl 16.06.01, 14:04
Jestem z Wrocławia ,ale musze dostac sie do Frankfurtu(Oder).
Czy ze Slubic sa jakies autobusy do Frankfurtu (ceny) ?
Czy latwo tam sie dostac z Zielonej Gory ?

Za wszelkie info bede b. wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Słubice.... IP: 10.40.193.* 16.06.01, 18:15
      Gość portalu: domi napisał(a):

> Jestem z Wrocławia ,ale musze dostac sie do Frankfurtu(Oder).
      > Czy ze Slubic sa jakies autobusy do Frankfurtu (ceny) ?
      > Czy latwo tam sie dostac z Zielonej Gory ?
      >
      > Za wszelkie info bede b. wdzieczna.
      Nie wiem jak jest w Słubicach. Z Zielonej do Słubic jeździ PKS sprawdx sobie:
      http://www.pks.zgora.pl/main/rozklad.html
    • couleur3 Re: Słubice.... 16.06.01, 18:16
      Autobusy ze Słubic do Frankfurtu ? Wystarczy przejść przez most i już jesteś we
      Frankfurcie. Po co ci autobus ?

• Gość: Robert Re: Słubice.... IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 19:30
      We F. masz dworzec kolejowy - trasa z Poznania, Krakowa dalej do Berlina. W S. tylko PKS z Zielonej jak juz wiesz jezdza autobusy. Wysiadz najlepiej przy Intermarche, bo z dworca bedziesz miala dalej. Kierunek Collegium Polonicum i most masz na dloni. W F. jezdza autobusy i tramwaje, jak przejdziesz most, to sie zorientujesz.
    • Gość: Miguel Pytanko do Roberta IP: *.usal.es 19.06.01, 17:54
      Czesto logujesz sie z serwera Viadriny, wiec moze pomozesz mi w nastepujacej
      kwestii.

1. Orientujesz sie, jak czesto kursuja pociagi (tudziez kolejki) z Berlina do
      Frankfurtu /O.? I ile tak przyjemnosc moze kosztowac?

2. Jak juz bede na dworcu kolejowym we Frankfurcie, to jak daleko jest na
      przejscie graniczne na moscie? I jesli daleko, to jak najszybciej tam dotrzec?

Bylbym wdzieczny za pomoc!
      • Gość: Robert RE IP: 10.173.39.* / *.euv-frankfurt-o.de 20.06.01, 15:47
        > 1. Orientujesz sie, jak czesto kursuja pociagi (tudziez kolejki) z Berlina do
        > Frankfurtu /O.? I ile tak przyjemnosc moze kosztowac?
        Srednio co 30 min, normalny Regionalexpress, tzn pociag, co do cen nie wiem, bo
        mam "przejazdowke", ale pewnie cos kolo 20 DM w jedna strone, ale naprawde nie
        wiem. Ojazd jakos krotko po pelnej godzinie i pare minut po "wpoldo"
        > 2. Jak juz bede na dworcu kolejowym we Frankfurcie, to jak daleko jest na
        > przejscie graniczne na moscie? I jesli daleko, to jak najszybciej tam dotrzec?
        Marszem jakies 25 min (czesciowo z gorki), jada tez tramwaje (symbole
        wielkomiejskosci, ha! ;-))- 1 dojezdza najblizej granicy (kier. Lebuser Vorstadt,
        przstanek Schmalzgasse-chyba jakos tak).Jesli bez bagazu, mozna sie przejsc, z
        balastem lepiej tramwajem, bilety mozna kupic w automacie w pojezdzie.Jesli z
        przejscia chcesz dotrzec na dworzec, to spacerekiem (przez sklepy) mozna tez
        doczlapac.
        Pozdrawiam!
        • Gość: Miguel :-) IP: *.usal.es 20.06.01, 17:23
          Serdeczne dzieki! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka