Dodaj do ulubionych

Objazdem w Moniuszki

13.10.05, 09:34
>>Codziennie jeżdżę tędy do szkoły. Rano muszę wyjść z domu dużo wcześniej
niż zazwyczaj - narzeka Alicja Czop, córka pana Lecha.<<

Proponuję wstrzymać wszystkie remonty w mieście do czasu, aż pani Alicja Czop
skończy studia. Sądząc obrazu inteligencji pani Alicji, jaki wyłania się z
jej wypowiedzi, mamy szansę, że już za ok. 10 lat remonty będzie można
wznowić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piterek Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.ztpnet.pl 13.10.05, 19:12
      Bo w Zielonej najlepiej nic nie robić, żeby biedni kierowcy czasem nie postali 5
      min. w korku. Ta sprawa wałkowała się już za budowy Carrefuora kiedy wszystkim
      sfrustrowanym kierowcom przejazd przez ul. Dąbrówki był straszną męczarnią ale
      to pewnie tacy, którzy na prostym odcinku drogi nie potrafią sobie poradzić. Tym
      biedaczkom polecam wyjazd do wrocka albo wawy to będą wiedzieć co to naprawdę korki!
      • Gość: IIIks Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.ztpnet.pl 13.10.05, 20:39
        Każdy remont ulicy wiąże się z niedogodnościami.Inaczej nie da rady.
        • Gość: Maciey Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.05, 22:16
          Jasne. Ale po jaka cholere w jednym momencie rozkopywac WYSZYNSKIEGO, OKOLICE
          kerfura, MONIUSZKI? Ostatnie 2 miejsca sa newralgiczne i blisko siebie.
          • Gość: piter Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 13.10.05, 22:22
            Jak się od początku kadencji prawie nic nie robiło to teraz trzeba
            się "pokazać" tym bardziej, że kończy sie rok i kończy się kadencja. Szkoda
            tylko, że jest sie mądrzejszym od kierowców i nie słucha sie ich opinii ani nie
            konsultuje pomysłów przebudowy.
            • Gość: kasia Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 22:23
              wiecznie ryją w tym mieście i co kilka lat w tych samych miejscach, kogo na to
              stać !
        • Gość: piter Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.05, 22:46
          Przez trzy lata nasza najmadrzejsza nic właściwie nie remontowała i są duże
          opóżnienia ulice wyglądają fatalnie.Dobrze że teraz zaczyna się coś zmieniać z
          naszymi drogami miejskimi.Pozostaje problem firmy Sanbud która nie za bardzo
          potrafi sobie dać rade z tymi remontami.Sanbud to chyba taki terażniejszy
          Jarząbek.Dobrze że nie ona jadyna remontuje obwodnice w mieście.Proponuje
          wysłać naszych urzędników do cywilizowanych krajów jak się remontuje tam
          drogi.Zwłasza pana Napierałe chyba tak się on nazywa bo jak go czasem czytam to
          smiech mnie zalewa.
          • Gość: piter Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.10.05, 01:58
            Wygląda na to, że znów odezwało sie moje alter ego ;) Ale tym razem zgadzam się
            z każdym zdaniem.
    • Gość: ZielonogórzaninX Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:07
      Dobrze, ze coś się dzieje, coś się u nas robi. Czy wiecie, że są miasta w
      których od lat nie robi się nic?!?
      • Gość: kasia Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 08:45
        które ?
        • Gość: ZielonogórzaninX Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 16:33
          Np porównaj to, co się dzieje w ZG z tym, co robia w Nowej Soli...
          • Gość: vts Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.ztpnet.pl 14.10.05, 16:38
            a co robią w NS, bo nie jestem w temacie ?
            • Gość: ZielonogórzaninX Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:07
              Praktycznie nic nie robią. I to miałem na mysli. Są miasta, gdzie ciągle cos
              robią i miasta, kt. powoli "śniedzieją", bez perspektyw, że coś się zmieni. NS
              to jeszcze nie najgorzej, ale mam krewnych z okolicy Elbląga... Nie proście mnie
              o szczegóły, w każdym razie odwiedzając ZG mówili "a uwas ciągle się coś
              dzieje!". Wniosek: zielonka nie tak okropna. W każdym razie bywa o wiele gorzej.
              • Gość: Piter Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.10.05, 21:50
                Chyba rok temu czytałem gdzieś taki ranking miast w którym podawali inwestycje
                drodowe w miastach.Nakłady w poszczególnych latach itd.Muszę wam powiedzieć że
                od czasu gdy Prezydentem została Ronowicz jesteśmy na samym końcu.Zresztą
                ostatni ranking mówiący o inwestycjach ogółem zajeliśmy 16 miejsce na 18 miast
                wojewódzkich.Za rok wybory proponuje dobrze wybrać i tyle.
    • Gość: mateusz Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 20:09
      Remonty i wynikające z tego utrudnienia muszą być.Problem polega na wyborze
      ekip remontowych i wynikającym z tego tempie prac,Np.-krótki odcinek ul.
      Botanicznej remontowany jest przeszło miesiąc,ul.Moniuszki zamknięto i przez
      parę dni nie robiono nic.Przy porządnym planowaniu remonty te powinny trwać
      tylko kilka dni i nocy,gdyz tak się je robi na całym świecie,a u nas w Polsce
      ślimaczą się jak w czasach PRL-gdzie dobrą pracę szanowano tak,by trwała jak
      najdłużej.
      • Gość: as Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.ztpnet.pl 17.10.05, 22:10
      • Gość: as Re: Objazdem w Moniuszki IP: *.ztpnet.pl 17.10.05, 22:13
        najgorsza jest w tych remontach bezmyślność lub brak doświadczenia. na
        skrzyżowaniu łużyckiej i Dąbrówki brak sygnalizacji, sterty mteriałów
        budowlanych i jescze zapory drogowe. aby przejechać skrzyżowanie pozostaje
        wcisnąć gaz i zamknąć oczy - może się uda (przeżyć)
    • landy Re: Objazdem w Moniuszki 19.08.06, 21:59
      Niech żyja; andrzejusa karolek i landy Hura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka