Dodaj do ulubionych

Internet na niby

06.01.06, 23:48
No nie mogę. Miałem to samo, zakupiłem neosradę, podłączyłem, nie działa.
Zadzwoniłem, powiedzieli, że jeszcze nie aktywowali i mam próbować później.
Sytuacja powtarzała się ponad 3 miesiące!!! Po czym zostałem poinformowany,
że lokalizacja nie ma technicznych możliwości podłączenia internetu,
nadmienię, że znając takie przypadki wcześniej, przy zakupie dostałem info,
że neostrada będzie u mnie chodzić bez problemu!!!
TPSA w Zielonej Górze straciła kolejnego klienta, ale sądząc po poziomie
profesjonalizmu i tak, to nikogo tam nie zmartwiło.
Obserwuj wątek
    • Gość: DSL Re: Internet na niby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 02:07
      Heh no ja czekalem na DSL od sierpnia do wczoraj;-) Najlepsze bylo... jak po
      podpisaniu umowy w listopadzie (szybko nie?) po miesiacu, kiedy zgodnie ze
      wszystkimi pawidlami powinienem miec dsl'a w domu poszedlem zapytac czy juz
      jest moze cos zalatwione w mojej sprawie... a panieneczka z okieneczka mowi, ze
      umowa jest zla i trzeba od nowa podpisac hahaha... i znowu miesiac czekac na
      instalacje... na pytanie, dlaczego od razu nikt nie zadzwonil, ze umowa jest
      zla... pańcia odpowiedziala: ze im umknelo... hahaha a zeby bylo jeszcze
      bardziej po Peerelowemu to w dniu, kiedy mielismy podpisac umowe po raz
      drugi... przeniesli punkt obslugi na batorego... wpadam z wlascicielka linii
      (matka rodzicielka) i mowie, ze w sprawie podpisania nowej umowy... a blondyna
      siedzaca za ostatnim biurkiem od wejscia mowi opryskliwym tonem ze mamy na
      batorego jechac, ja jej tlumacze ze mamy tutaj u pani Danusi podpisac nowa
      umowe a ta z pyskiem ze jaka danusia jaka danusia, danus tutaj sa setki...
      naszczescie bardzo sympatyczna (pozdrawiam) pani Danusia wyszla w tej chwili z
      zaplecza i uchronila tepa blondyne przed linczem ze strony mojej skrajnie
      zdenerwowanej matki heh... jak odchodzilismy od jej biurka do biurka pani D. to
      mloda biurwa pod nosem pyskowala... takiej to tylko strzelic i na bezrobocie!!
      Dodam, ze pewnie nie mialbym tego DSL'a jeszcze dluuugo gdyby nie codzienne
      telefony na niebieska linie i wizyty w punkcie obslugi i skargi skargi
      skargi :)
    • Gość: pifpaf Re: Internet na niby IP: *.ztpnet.pl 07.01.06, 03:14
      No w mordę jeża wesoło jest...
    • Gość: Filemon Re: Internet na niby IP: *.ztpnet.pl 07.01.06, 12:19
      To już historia, ale przypadek podobny. Próbowałem przenieść, ze względu na na
      zmianę miejsca zamieszkania SDI, za które zapłaciłem 1000 zł kaucji. TP SA
      zwodziło mnie przez 4 miesiące, żądając jeszcze opłacenia abonamentu. To była
      walka, którą ostatecznie wygrałem, oczywiście bez zwrotu tzw. kaucji. Masa
      praacy, nerwów, paranoi, ale panie Edwardzie niech Pan nie odpuszcza. Zysk
      żaden, ale szansa przynajmiej na satysfakcję.
    • Gość: eye Re: Internet na niby IP: *.ztpnet.pl 07.01.06, 12:20
      Ej Ludzie, naiwni jesteście, przyzwyczailiście sie do tPSA i dajecie sie im nabijac w butelkę caly czas. W sumie to wasza wina ze sie dajecie. Tymbardziej że w Lubuskim szybko rozwija sie DIALOG - czemu tam nie spróbować, zakładają net w 2tyg, bez problemów, szanują klienata (zawsze na maila odpiszą, czasami nawet sami zadzwonią w sprawie problemów mailem zglaszanych) - niebo a ziemia. A ceny tańsze za szybszy net.
      • Gość: amator Re: Internet na niby IP: *.ztpnet.pl 07.01.06, 13:22
        To prawda. Miałem Internet w Dialogu. Szybko, tanio, dobra obsługa. Polecam.
        Teraz mam w kablówce - jeszcze taniej...
        • Gość: ink Re: Internet na niby IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.01.06, 14:31
          Też z powodu inercji nie chciało mi się odejść z tepsy. Ale przyszła akwizytorka
          dialogu, namówiła, i zysk z przejścia w zeszłym roku - ok. 1500 PLN! Inna
          sprawa, że w tym promocyjny abonament przez rok 5 PLN, ale rachunki lekko licząc
          o 100 PLN niższe miesięcznie, z pakietem internetowym włącznie.
        • krzyspvfr Re: Internet na niby 18.03.06, 19:34
          Hej,

jak działa ten internet w kablówce? Jest OK?

• Gość: grander Re: Internet na niby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 01:35
        no nie wszedzie jest mozliwosc dialogu, na jedrzychowie tylko tepsa siedzi. ehh
        • Gość: zaorać.TPSA Taki sam przypadek jak Dubitanda-na Jedrzrychowie IP: *.ca-sanfranc0.sa.earthlink.net 10.01.06, 04:17
          Skandaliczne podejscie Tepsy do klienta. Po podpisaniu umowy ostala sie nam juz
          tylko "Blekitna Linia", czyli jedno wielkie "G". Nikt nic nie wiedzial - co,
          gdzie, dlaczego nie dziala. NIEDASIE i juz. Tylko po co bylo przyjmowac umowe
          wiedzac, ze Jedrzychow "nie mial warunkow technicznych" ? Przeciez to nie
          Syberia, tylko czesc miasta. Idolencja straszna. Skoczylo sie na skardze i
          skasowaniem umowy. Ale czy to pomoze ? Watpie.

Rozpasana monopolistyczna TPSA to tak jak PKP - tylem do klienta. Powinna
          zniknac z mapy firm [razem z PKP] jak najpredzej.

A Dialog tylko tam sie sytuuje, gdzie gwarantowana jest wieksza liczba
          odbiorcow (bloki, kamienice). Do przewaznie willowego/jednorodzinnego
          Jedrzychowa wcale im sie tak nie spieszy. Rachunek ekonomiczny w postaci
          relatywnie drozszej infrastruktury.
    • Gość: dziad Sami sobie jestescie winni! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 15:44
      Ja rozumiem ze mozecie sie nei zanc na tym czy na tamtym ale jesli chce kuopic
      usulge ktora bedzie trwala jakis czasi bedzie troche kosztowac to sprawdczam
      jakie mam prawa i je egzekwuje!
      Sami nie wiecie co wam wolno a potem lamentujecie - a wystarczy napisac stosowne
      pismo, wyslac je poleconym za zwrotnym poswiadczeniem odbioru i czekac ustawowy
      termin - zobaczycie jak szybko zalatwiane sa sprawy! Wystarczy realna grozba
      sprawy sadowej, pokazanie ze sie zna swoje prawa i spisanie tego na papierze i
      wyslanie w sposob ktory nie pozwoli im sie tlumaczyc w glupi sposob.
      • Gość: Filemon Re: Sami sobie jestescie winni! IP: *.ztpnet.pl 07.01.06, 19:23
        Wyraziłeś to może zbyt spontanicznie, ale właśnie o to prosiłem Edwarada, nie
        odpuszczać, niech czują zagrożenie, naciskaqć, pisać aż zmiękną. Najczęściej
        prawo jest po naszej stronie, tylko nie zawsze o tym wiemy.
    • Gość: pitong Prosta srawa: IP: 202.58.86.* 07.01.06, 20:30
      Donosik do prokuratury.
      • Gość: Mari Re:TPSA czy DIALOG to wszystko to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 09:50
        Byłem dość długo klientem obydwu firm a teraz tylko słuzbowo - TPsa i mogę
        jednoznacznie stwierdzić iż obydwie firmy oszukiwały ,oszukują i będą
        oszukiwały klientów . Są mało rzetelne w swoich praktykach i działaniach .
        Oczywiście piszę to przez pryzmat działania przedstawicieli w biurze obsługi
        klienta , repezentantów handlowych , domokrążców i tej całej hałastry
        niedouczonych młodzików których zarobek zależy od ilości podpisywanych
        umów .Jest niedzielny poranek i wracanie do przeszłośći i spraw związanych z
        tymi firmami mogłoby mnie wprowadzić znów w bardzo niemiły nastrój . Dlatego
        życze każdemu samych sukcesów w " walce "
    • Gość: kaja Re: Internet na niby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 23:50
      tpsa zawsze zlewa
    • Gość: Ludwik Re: Internet na niby IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.01.06, 10:44
      Moja historia z neostradą: www.ludwik.trammer.pl/neostrada.htm
      Teraz używam iPlusa.
      • Gość: tpsy wróg odwieczn Re: Internet na niby IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.01.06, 10:55
        To co Pan opisał na swojej stronie to naprawdę piękna historia. Ja w nią po
        prostu nie wierzę. Czy to możliwe w XXI wieku, na naszym kontynencie? Ja wiem,
        że pewnie nie jest PAnu do śmiechu, choć pisze Pan z humorem.
        Może powinien Pan sprzedać tę hiustorię do hollywood? Tam na pewno ją wezmą i
        nakręcą mrożący krew w żyłach thriller pt. Ludwik w objęcia NEO. ;)
        Będę zagłądał regulernie na Pańską stronę i sprawdzał ciąg dalszy.
    • Gość: Gerard Re: Internet na niby IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.06, 09:14
      Miałem identyczną sytuację. Podpisałem umowę 6 grudnia 2005 o neostradę. Pani z
      telepunktu poinformowała że usługa bedzię dostępna maksymalnie w ciągu 24
      godzin od podpisania umowy. zacząłem podłańczać neostrade... Zainstalowałem
      wszystko i próbuję się podłączyć... Niestety nic nie działało - BŁAD 1024.
      Zgłosiłem problem na Błękitna linię. I do 21 grudnia nie otrzymałem żadnej
      informacji. Po kilkunastu telefonach dalej niczego się nie dowiedziałem.
      Dopiero po wizycie w telepunkcie, otrzymałem wiadomość że z powodu braku
      możliwości technicznych nie będzie neostrady. Minęło tyle czasu i nikt nie
      raczył mnie o tym poinformować co było jasne od początku (jak to stwierdziła
      specjalistka z telepunktu). No i na tym może by się skonczyło, ale zamowiłem
      opcje SDI. Sprawa miała być załatwiona szybciej z wcześniejszym sprawdzeniem
      możliwości technicznych... Do 06.01.2006 znów była cisza - nikt nic nie
      wiedział itp. Napisałem więc do kierownika telepunktu z zapytaniem o
      informację. Reakcja była natychmiastowa - okazało się że są możliwości
      techniczne i jest wszystko ok. W sobote podpisałem umowę o SDI. Do dzis nie
      podłączono mi SDI i najprawdopodobniej potrwa to jeszcze kilka dni - dzwoniąc
      na blekitną linię otrzymalem informację że "PORT jest już dla pana
      zarezerwowany, teraz tylko czekamy na papiery i bedzie miał pan uruchomioną
      usługę". Na pytanie kiedy to się stanie - nikt nie był w stanie mi
      odpowiedzieć...

pozostało mi tylko czekać....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka