pepi_2 28.03.06, 20:48 No proszę, Policja nawet wyśle patrol! A od czego oni qrwa są?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepek5 Re: Bezkarne parkowanie 28.03.06, 21:00 A od czego jest miasto? Należy zrobić tyle miejsc parkingowych, żeby tego problemu nie było. A myślisz blondyneczko, że policja na każdym zaułku, postawi patrol i będzie pilnować źle zaparkowanych samochodów. Ja zdecydowanie wolę, żeby jednak ścigała złodziei i bandytów a w mieście muszą powstać nowe parkingi i problem sam się rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skate Re: Bezkarne parkowanie IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 21:28 I tak powinno być ! policja niech ściga,a Straż Miejska niech pilnuje źle zaparkowanych samochodów.niestety trepy i milicjanci typu Listowski ,Markiewicz Filecki i Bartkowiak razem z innymi radnymi SLD blokuja powstanie Straży już od lat Odpowiedz Link Zgłoś
pepi_2 Re: Bezkarne parkowanie 28.03.06, 21:39 Przesiadać sie do komunikacji miejskiej tak rozumując ,to w mieście byłyby tylko parkingi no i same grubasy,które muszą "wjechać"do sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Bezkarne parkowanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.06, 22:58 Dawniej był wiekszy ład i porzadek, mam na mysli nie tylko parkowanie aut, ale i czystosc naszego miasta! Teraz mamy co kawałek wysypiska smieci!!! Oby jak najszybciej powrociła STRAZ MIEJSKA i karała mandatami za nieprzestrzeganie prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Bezkarne parkowanie IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 21:37 pepek5 pie....j się w łeb nie o parkingi chodzi ale o płacenie za nie. Przy takiej bezkarności jaka panuje w ZG odnośnie parkowania na chodnikach, trawnikach, przejściach dla pieszych i na zakazach kierowcy znaleźli sposób na zaoszczędzenie na parkowaniu. Drugim powodem jest brak mózgów i zero wyobraźni o zagrożeniu jakie powodują. A trzecim to lenistwo, na wymienianej Sikorskiego to większość jakby mogła to wiechałaby do kina (może to dobry powód dla kina samochodowego) a Pl. Słowiański przy TPSA cały pusty, a jak stoją samochody to tylko na trawnikach i chodnikach. Policję to wali bo przecież nie będą czekać na kierowcę, który niewiadomo kiedy przyjdzie, oni nie mają na to czasu??? Tylko sprawna straż miejska, blokady i laweta i porządek będzie jak w wielu miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Bezkarne parkowanie IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 21:58 Oczywiście że straż miejska rozwiązałaby problem.Bo Policja niech się zajmuje bardziej poważnymi zadaniami.Dlaczego zlikwidowali straż????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bezkarne parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:39 na twoim wyburzonym domku zrobimy nowe miejsca parkingowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonogórzanin Re: Bezkarne parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 22:11 To nie opinia, to rada! Nie znalazłeś miejsca na zaparkowanie samochodu, jedź na ul. Sikorskiego; przy dawnym hotelu "Pod Orłem" stoi znak zakazu parkowania - tam parkuj!! policaje pilnują, aby nikt nie ukradł auta!,a znak zakazu parkowania to zmyłka dla naiwnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Bezkarne parkowanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.03.06, 22:19 taksowkarze kable cholerne siedza tylko i kabluja Odpowiedz Link Zgłoś
pepek5 Re: Bezkarne parkowanie 28.03.06, 22:22 Wkurzają się,że ludzie przyjeżdżają swoimi samochodami a nie korzystają z ich samochodzików i dlatego donoszą gdzie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulawy Re: Bezkarne parkowanie IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 22:42 Bezkarnie parkują osoby nieuprawnione (nie posiadające karty parkingowej) na kopertach dla niepełnosprawnych przy komisariacie policji (koło muzeum), szczególnie młode, rasowe, ogolone byki. Nie dziwię się, że władza woli ich nie tykać, z takimi lepiej nie zaczynać. Tacy również bezkarnie przejeżdzają w tym miejscu deptak i parkują też na krzyżówce ul. Pod Topolami przy DH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: TIRy na Łużyckiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.03.06, 23:08 Też pewnie trzeba poprosić policję o dodatkowe patrole, zanim ktoś przyp#%##43 w TIRa stojącego na pasie włączania (znak zakaz postoju)na Łużyckiej tuż za rondem JP II. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby przez całe trzy dni nie przejeżdżał tam patrol drogówki. Czy policja bierze pieniądze od firm transportowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: TIRy na Łużyckiej IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.06, 18:42 A co się dzieje na uliczkach osiedlowych na Pomorskim Osiedlu.Komisariat Policji jest berdzo,bardzo daleko - bo 100m w linii prostej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Bezkarne parkowanie IP: 212.160.123.* 29.03.06, 11:07 Policja nie robi nic ze źle parkujacymi samochodami (uliczki osiedlowe) zasłaniając się nowym zarządzeniem, że za te ulice odpowiada zarządca. A na tych nie ma też co liczyć, czy pan prezes jeden z drugim wyjdą z biura i będą mandaty wlepiać? Paranoja a ludzie autami najchętniej do domu przez okno by wjechali. Pozdrawiam ciężko zapracowanych policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majak Re: Bezkarne parkowanie IP: *.ztpnet.pl 29.03.06, 12:06 Inga ty jesteś dobrze nawiedzona.Myślisz że gliny nie mają co robić tylko latać za zle parkującymi????? Pomyśl troszkę,ile jest osiedli,ulic w Zielonej .Gdyby zaczęli latać za autami podniósłby się krzyk ,czy oni muszą tak ściemniać,że pracują a bandziory po wolności łażą.Tez problem rozwiązałaby straż miejska.Też jestem za tą opcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Bezkarne parkowanie IP: 212.160.123.* 30.03.06, 13:27 ja nie jestem nawiedzona tylko rozczarowana pracą policji, mi oni w niczym nie pomogli więc niech chociaż parkingami sie zajmą jak nie umieją łapać złodzieji. Denerwują mnie warczące, smrodzące i brudzące samochody pod moimi oknami a czy zajmie się nimi policja czy straż mnie jest wszystko jedno, ja oczekuję trochę porządku, czy to dużo? chyba tak pozdrawiam zdesperowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: Bezkarne parkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:17 Ul. Jedności między administracją a parkingiem. Chodnik jest często zastawiony tak, że nie mozna przejść, pomimo, że miejsca do parkowania nie brakuje.Ale idioci muszą wjechać jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Bezkarne parkowanie IP: *.ztpnet.pl 29.03.06, 21:38 blok na Wyszyńskiego, tam gdzie wypożyczalnia Dual - obok wielki parking, a wygodni wjeżdżają pod drzwi klatek, oczywiście mimo zakazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Baza TIRów na Łużyckiej IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.06, 16:23 Do południa stały dwa TIRy, a teraz została tylko naczepa. Czy to jekas nowa baza firmy transportowj Francepol cośtam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulawy Re: Bezkarne parkowanie IP: *.ztpnet.pl 31.03.06, 00:31 Dzisiaj (2006-03-30) znowu parkowali w niedozwolonym miejscu, na krzyżówce ul. Pod Topolami z DH. Także dzisiaj młode, rasowe, ogolone byki, bezkarnie w pośpiechu (aby nie "złapała" ich policja) nie ustępując pierszeństwa pieszym i stwarzając dla nich zagrożenie, przejeżdzali deptak (na odcinku między komisariatem policji a DH). Czy pobliski komisariat ma monitoring tego miejsca? Jeżeli tak to napewno nie będzie problemu z namierzeniem przez nich sprawców tych wykroczeń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Oni za malo zarabiaja zeby sie narazac... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 12:19 taka to jest policja... a szkoda z mandatow za prakwoanie w meisjcach do tego nei przeznaczonych moznaby niezle dofinasowac budzet, moze minister rzucilby pare zl na podwyzki dla policji... no ale widac nikomu nie zalezy na wiekszej kasie... A swoja droga policjant ma ustawowy obowiazek zareagowac na takie przypadki i jesli tego nie robi to lamie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Bezkarne parkowanie IP: *.ztpnet.pl 01.04.06, 16:22 s8.bitefight.pl/c.php?uid=74578 Odpowiedz Link Zgłoś