ruda2222 20.04.06, 21:18 chcę wyjechać na zagraniczne wakacje, ale raz już się "przejechałam" na jednej firmie. Napiszcie czy znacie jakieś bezpieczne i uczciwe biuro podróży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aa Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.ztpnet.pl 21.04.06, 13:41 nie polecam triady, warunki na miejscu nie są takie jak reklamują Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: bezpieczne biuro podróży 21.04.06, 23:32 Gość portalu: aa napisał(a): > nie polecam triady, warunki na miejscu nie są takie jak reklamują masz racje - trzy lata temu kupilem Tunezje w 2 gwiazdkowym hotelu, po jakims czasie zadzwonili z Triady i za zmiane terminu (przesuniecie wylotu o tydzien) zaoferowali w tej cenie Egipt w 5 i pol gwiazdkowym hotelu (Le Meridian) na miejscu okazalo sie, ze w nagrode za niedogodnosci zwiazane ze zmiana terminu dodali ekstra trzy wcieczki fakulatatywne (w tym calodniowe nurkowanie na rafie i objazd po knajpach - rezydent placil rachunki). Nasz pokoj (wlasciwie to pokoje) byly dwa razy wieksze niz nasze mieszkanie wtedy (jakies 70 m2) do morza mielismy 100 m. No i jak tu z Triada nie jezdzic? ;-))) Po prostu nie kozna kupowac Triady u byle kogo, sa biura z ktorych klientami sie oni licza. W zeszlym roku z kolei bylem za 600 zl na 10 dni w Hiszpanii z Orbisu (hotelki jakies 150 m od morza i basenik w hotelu) :-) Ale takie rzeczy, panie, to tylko w Erze, oops nie w Erze tylko BUT Kikowicz: www.kikowicz.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asher Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:00 Oczywiście najbardziej bezpieczne choc wymagające umiejętności i rozwagi jest "DUREX travel tour" Uwaga osobista > ruda nie ściemniaj że jedziesz za granicę bo co roku jesteś widziana jak opalasz się nago na wysepce w Ochli :) i to tej dzikiej Ochli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.access.telenet.be 21.04.06, 14:26 Moja siostra jezdzila z EXODUSU zawsze chwalila.Teraz rodzice jada na wycieczke z tej firmy-zobaczymy.W kazdym razie polecam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trabancik Re: bezpieczne biuro podróży 21.04.06, 15:50 no to po co ryzykować - najlepiej pojechać na własną rękę - wtedy ewentualne zastrzeżenia można mieć tylko do siebie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ruda2222 Re: bezpieczne biuro podróży 21.04.06, 20:17 z jednej strony masz rację,ale ja jestem strasznym leniem i wolę mieć wszystko załatwione przez pośrednika. Dlatego pytam o dobre i rzetelne biuro pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
croolick <a href="http://www.kikowicz.com.pl/" target="_blank">www.kiko 21.04.06, 23:34 www.kikowicz.com.pl/ tylko u nich, sprawdzone od lat (firma dziala od 1990 i od tego momentu nie korzystam z ofert innych biur a zwiedzilem dzieki nim kawal swiata). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linek Tylko Szpak Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:22 Szpak Travel ,to zielonogórskie biuro z dobrymi tradycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def neckermann, tui, orbis, thomas cook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:19 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 23:18 Mega Tours. Miło, sympatycznie i realnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.04.06, 21:53 Scan Holiday na placy pocztowym POLECAM bo doświadczylem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.04.06, 22:43 Do wszystkich którzy myślą o podróżach proponuje wakacje organizować samodzielnie. W dobie internetu naprawde nie potrzeba dużo.Może dobrze by było znać choć ciut jakiś jezyk obcy najlepiej niemiecki lub angielski oczywiście.Ale ta samodzielność zostanie wynagrodzona dużo tańszym wyjazdem.Nawet sięgajacym połowy sumy jaką zapłacicie w biurach które na tym forum wymieniacie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.ztpnet.pl 26.04.06, 23:24 jezdzilam z roznych biur za nic nie polecam scan holiday, juz znam dwa przypadki gdy w ostatniej chwili trzeba bylo doplacac lub zmieniali hotel dwa razy korzystalam z kolumba, to biuro na podgornej, narawde mila obsluga i dogodnie dobiora wakacje korzystalam takze z mega tours, turysty, trampu i nie mam do nich zadnych zastrzezen Odpowiedz Link Zgłoś
ruda2222 Re: bezpieczne biuro podróży 27.04.06, 14:35 dzięki za informacje. zdecydowałam się na kolumba, znalazłam fajne wczasy w ich biurze. Znajpmi też jeździli z tego biura i są zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
jerry111 Re: bezpieczne biuro podróży 29.04.06, 00:02 Kiedyś chyba korzystałem z ich usług może wtedy zaczynali, bo mieli mierne pojęcie co i jak.Ale tym właśnie mnie bardzo rozbawili.Dostałem od nich wszystkie papiery zwinąłem do torby i dopiero po przybyciu dowiedziałem się że to i owo można wykorzystać jako darmowy bilet na rejs statkiem a ten drugi świstek papieru wystarczy żeby wejść do pewnych ogrodów.Ale fakt obsługa w biurze naprawde miła była.Gdybym miał korzystać z pomocy biura to może właśnie wybrałbym ich tylko po co płacić pośrednikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: bezpieczne biuro podróży IP: 213.77.48.* 14.09.06, 07:37 Oni mają oferty różnych biur podróży. W tym roku wykupiłam tam wycieczkę (z biura Jet Touristic). Sama obsługa - zwłaszcza w biurze w castoramie jest bardzo miła ale biuro Fly nie ponosi odpowiedzialności za oferty innych biur :( Wakacje z Jet Touristic nie były takie jak sobie wymarzyłam (fotografie na folderach róznią sie niestety od realiów) ale jest pewna pogoda :) Wiem natomiast że kolejnym razem skorzystam z oferty TUI lub Neckermana ( ale biur zza zachodniej granicy - oferują lepszy standard) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 17:51 najlepiej samemu wyjechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siva Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.server.ntli.net 14.09.06, 00:35 a co myslicie o biurze podrozy fly, w tesco? czy ktos mial z nim do czynienia? prosze o jakakolwiek podpowiedz bo wlasnie wykupilam tam wczasy. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siva Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.server.ntli.net 14.09.06, 00:39 A wykupilam te wczasy bo zainteresowala mnie oferta na oknie a babka w srodku przekonywala mnie ze napewno bedzie super, teraz nie wiem czy dobrze zrobilam bo slyszalam juz niepochlebne opinie o tym biurze. Chyba troche teraz zaluje tej decyzji, moze sie wycofam:/ buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
monia761 Re: bezpieczne biuro podróży 14.09.06, 08:10 Ja korzystam z Tui Szpak travel.Byłam z nimi na Dominikanie.Zero zastrzeżeń,zresztą dlatego wybrałam TUi,choć oni są chyba pośrednikiem.Wzięłam opcję z wylotem z Berlina,co się bardziej opłaca niz z Polski.Jednak najtaniej jest przejechać się do Berlina .Tam na lotnisku jest całe mnóstwo wycieczek za połowe ceny:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:32 oni są agentem, a nie biurem organizującym, wycieczkę organizuje ktoś inny, i on jest za to odpowiedizalny, spytaj w biurze kto jest organizatorem twojej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siva Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.server.ntli.net 14.09.06, 11:49 Organizatorem nie jest fly ale ja slyszalam ze ta babka w biurze w tesco opowiada jakies niestworzone rzeczy ze bedzie super bo chce naciagnac klientow a potem jak ktos chce cos zareklamowac to ona ma to gdzies,olewa zupelnie i oddzywa sie bardzo brzydko, a przy wykupieniu wycieczki jest taka mila ze aż. znajomej znajomej naopowiadala ze hotel bedzie super, ze sama tam byla i jest rewelacja a jak przyjechala na miejsce w Egipcie to sie za glowe chwycila bo byl totalny syf,a mowila ze tam byla,wiec na 100% sciemniala. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siva Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.server.ntli.net 14.09.06, 13:47 chodzi mi tu o szefowa tego biura, bo pracownice sa ponoc ok, bardzo mile i wogole, i w tesco i w castoramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miron Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.server.ntli.net 15.09.06, 22:30 Dajcie spokój z tym biurem, mój znajomy więcej nerwów sie najadł niż to wszystko warte, wywalił kupe kasy a babka z tego biura wysłała go do jakiegoś syfu, kontakował sie potem z organizatorem, organizator zwrócił mu częśc pieniędzy a ta babka mu nie chciała mu dac tej kasy, jak wrócił to cały się gotował, powiedział że ją zniszczy i zrobi wszystko żeby jej koncesje zabrali, omijajcie to biuro z dala. Osobiście szczerze polecam szpak travel i mega tours. Pozdrawiam. Miron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.server.ntli.net 15.09.06, 22:36 Ja miałem kontakt z jedną babką tam, ciemne włosy, po czterdziestce, okropny babsztyl!!!!!!! Była niemiła i swoim zachowaniem wręcz odrażająca klientów,masakra. Wyszłem stamtąd i wiecej moja noga tam nie postanie, jest tyle biur w których jest miła obsługa,a to tescowe niech sie schowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.server.ntli.net 15.09.06, 22:41 Jak idziesz do flaya to weź ze sobą portfel wypchany gazetami i połóż do na stole to wtedy Cie ta babka obsłuży, bo inaczej to Cie zleje, też byłam raz u tej baby, sam jej wyraz twarz mnie zniechęcił, wyszłam i poszłam do Żako, tam była miła obsługa i kupiłam u nich,polecam. Pozdro, Anka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.server.ntli.net 16.09.06, 16:07 Moja dziewczyna pracowala kiedys u tej baby w zakladzie fryzjerskim,ona ma fryzjera w lotosie na górze, to była porażka. Baba ma coś z garem, kto tylko ją zna to tak sie o niej wypowiada, wykorzystuje te biedne dziewczyny w zakladzie za marne grosze i traktuje je jak jakies szmaty,jakby byly jej wlasnoscia, jest ponoc straszna!!! Moja dziewczyna poszła stamtąd bo juz nie wytrzymała a jest bardzo dobrą fryzjerką, teraz pracuje w jednym z najbardziej renomowanych zakladów fryzjerskich w Zielonej Górze i ma bardzi dużo klientów. Żadna fryzjerka przy zdrowych zmysłach, która słyszała o tej babie nie pojdzie do niej pracowac, w zasadzie to juz nikt nie chce tam pracowac. Mojej dziewczyny koleżanki ze szkoły fryzjerskiej tez tam pracowały i leciały niezłe wiązanki na jej temat, zreszta pracownicy tam zmieniają sie chyba reguralnie, co mówi samo za siebie. No cóż, są ludzie i gady... które trzeba tępić (nie obrażając tych biednych zwierzątek). Pozdrawiaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.server.ntli.net 16.09.06, 16:17 Zapomniałem wspomnieć o tym, że mojej dziewczyny koleżanka z pracy była w ciąży to ta baba jej takie zadymy robiła, ta dziewczyna takie z nią miała przeboje, że mało co dziecka nie straciła. Traktuje tak samo pracowników jak i klientów, może jej coś w życiu nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: bezpieczne biuro podróży IP: 213.77.48.* 14.09.06, 10:21 w/s pytania Oni mają oferty różnych biur podróży. W tym roku wykupiłam tam wycieczkę (z biura Jet Touristic). Sama obsługa - zwłaszcza w biurze w castoramie jest bardzo miła ale biuro Fly nie ponosi odpowiedzialności za oferty innych biur :( Wakacje z Jet Touristic nie były takie jak sobie wymarzyłam (fotografie na folderach róznią sie niestety od realiów) ale jest pewna pogoda :) Wiem natomiast że kolejnym razem skorzystam z oferty TUI lub Neckermana ( ale biur zza zachodniej granicy - oferują lepszy standard) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:42 polecam biuro skowronek, tanie, bez zastrzezen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indpl Re: bezpieczne biuro podróży IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.06, 16:53 A ja polecam biuro w auchan "Światowid". Na wakcje wykupilismy z mężem u nich wczasy w Egipcie z Alfa Star. nie powiem organizator nie był bez zarzutu... hoteli tez mógłby być lepszy... bardzo miła obsługa z kawusią :))) POzdrawiam wszystkich podróżujących Odpowiedz Link Zgłoś