Dodaj do ulubionych

Omijajcie MAKRO

03.05.06, 20:26
Kupiłem w Makro aluminiową drabinę,w promocyjnej cenie zapłaciłem za nią
315zł.Jakież było moje zdziwienie gdy dzisiaj w ulotce z Tesco zobaczyłem że
taka sama drabina kosztuje 199,99zł.Mocno się wku....i więcej moja noga w
Makro nie postanie.Dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: Omijajcie MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:28
      to makro wina ze w tesco jest taniej? w makro jest tanio tylko jak sie bierze
      na fakture. reszta rzeczy jest w rzeczywistosci drozsza, wiec zakupy sie
      oplacaja sklepikarzom
      • Gość: Piotr Re: Omijajcie MAKRO IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.05.06, 21:52
        Faktura nie ma tu żadnego znaczenia są rzeczy droższe w makro i tańsze.Ja
        kupuje w makro rzeczy które nigdzie indziej nie są takie tanie jak tam.Droższe
        towary nie kupuje tam ale gdzie indziej.Trochę mnie śmieszy ten gość z drabiną.
        • Gość: mikron Re: Omijajcie MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:59
          Ten z drabiną to naprawdę kuriozum. A co jest w makro naprawdę tanie? Wiemy
          już, że drabiny nie...
          Po co się opłaca tam pojechać?
          • falko11 Re: Omijajcie MAKRO 03.05.06, 22:28
            mikron być może twój mózg jest taki jak twój nik bo kuriozalna to może być tylko
            ta sytuacja z makro a nie ja.
          • Gość: asd tanie w makro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 23:51
            do tej pory myslalem ze co jedynie rzeczy z ulotki promocyjnej ktora przysylaja
            mi juz pare lat. A jednak nie. Zwracam uwage na to Piotrze ze tanio wcale tak
            nie jest. Po odliczeniu VATu oczywiscie. Brutto naprawde nie ma sensu jezdzic
            tam. Przerabialem to juz pare lat temu. Sprawianie wrazenia ze jest mega tanio
            na mnie nie dziala. Radze wziac kartke dlugopis i posprawdzac ceny np. z
            eurocashami. A to ze ktos sie nabral na pseudo promocje-to juz zagrywki nie
            fair, ktore takze przerabialem pare lat temu.
            A tanie to byly rzeczy w koncu poprzedniego weekendu po obnizce 20%. To sie
            nazywa tanio. A tak to zazwyczaj agd, rtv, komputery, notebooki sa albo od
            kilku do kilkudziesieciu procent drozsze, albo starymi modelami. Przyklad?
            Telewizor samsung 20 cali lcd z ulotki. cena 2100 brutto, a w sklepachj
            internetowych okolo 1600. To sie nazywa tanio...
          • Gość: B.Fett Re: Omijajcie MAKRO IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 09.05.06, 08:58
            Sprzęt RTV jest tańszy niż gdzie indziej. Na przykład markowe zestawy kina
            domowego można kupić taniej średnio o 200 zł (w porównaniu ze sklepami RTV w
            Auchan czy Carrefure).
        • falko11 Re: Omijajcie MAKRO 03.05.06, 22:21
          Co Cię tak śmieszy Piotr że zostałem,,nabity w butelkę,,.Zwróć uwagę na różnicę
          w cenie,to jest jakieś 35% a Makro polecało tą drabine w promocyjnej cenie.Chyba
          coś tu jest nie fer.
          • Gość: piter Re: Omijajcie MAKRO IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.05.06, 22:59
            Daj spokój. Nie ma co bić piany. Wszyscy wiedzą, że w makro jest drogo a Piotr
            to pewnie ktoś z kierownictwa.
            • Gość: Piotr Re: Omijajcie MAKRO IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.05.06, 00:31
              Falko11 bez urazy ale śmieszy mnie takie podejście do sprawy i chyba nie tylko
              mnie.Ta drabina była sprzedawana w promocji poza promocją może była sprzedawana
              o 50 zł drożej.Nie można ślepo kupować towarów szczególnie gdy one kosztują
              kilkaset złotych.Powtórze makro ma towary drogie droższe niż inne markety ale i
              są towary tańsze.To że kupujemy w hurtowni nie oznacza że wszystko jest tam
              tańsze.Na tym polega rynek.Warto załatwić sobie karte i czasami wpaść po coś
              tam tańszego.Ale zakupy trzeba robić z głową.
              • Gość: EWa Re: Omijajcie MAKRO IP: *.CNet2.Gawex.PL 04.05.06, 06:52
                Falko, nie zostałes przez nikogo nabity w butelkę! Chyba nie zmuszano cię do
                kupna drabiny akurat w Makro? Któż ci bronił porównać ceny? Wyszedłeś na
                idiotę, fakt, ale sam sobie jesteś winien.
                • falko11 Re: Omijajcie MAKRO 04.05.06, 15:35
                  Gość portalu: EWa napisał(a):

> Falko, nie zostałes przez nikogo nabity w butelkę! Chyba nie zmuszano cię do
                  > kupna drabiny akurat w Makro? Któż ci bronił porównać ceny? Wyszedłeś na
                  > idiotę, fakt, ale sam sobie jesteś winien.
                  Ewka sama jesteś idiotka skoro nie rozumiesz że między zakupem w Makro a
                  otrzymaniem ulotki z Tesco było trzy dni różnicy.
                  • Gość: EWa Re: Omijajcie MAKRO IP: *.CNet2.Gawex.PL 04.05.06, 17:09
                    A nózki , falko, masz? O rozum nie pytam, bo udowodniłeś , ze z tym
                    słabiutko... A w Zielonej ino te dwa sklepy? Ojojoj, bidulek!
                    • falko11 Re: Omijajcie MAKRO 04.05.06, 18:59
                      Gość portalu: EWa napisał(a):

> A nózki , falko, masz? O rozum nie pytam, bo udowodniłeś , ze z tym
                      > słabiutko... A w Zielonej ino te dwa sklepy? Ojojoj, bidulek!
                      Głupia kobieto z Makro myślisz że wszyscy mają czas jeżdzić po wszystkich
                      marketach w mieście,pier..lnij się w łepek jak tak uważasz.
                      • Gość: Wojtas Re: Omijajcie MAKRO IP: *.max.com.pl 09.05.06, 08:15
                        A bedziesz plakal jak za miesiac dostaniesz ulotke z NOMI i bedzie tam ta
                        drabina za 170 zl ??

Rece opadaja....
    • Gość: primordial Re: Omijajcie MAKRO IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.06, 19:59
      Makro wcale nie oznacza, ze bedzie taniej 0)) To nie o to chodzi.
      To nie chodzi o tansze zakupy, ale o to ze mozesz je kupic bez vatu, na
      dzialalnosc gospodarcza.
      Swoja droga, tez w makro kupiulem np kwiaty doniczkowe, ktore nawet mimo vatu
      byly drozsze od takich samych w Auchan.
      Pewnie zielonogorskie Makro bedzie utrzymywalo jakies promocje przez jakis czas,
      zeby wykonczyc zielonogorskie hurtownie.

• stevills Straszne.... 04.05.06, 21:25
      ...kupiłem kilo śląskiej w Auchanie w promocyjnej cenie 10,3zł a dwa dni
      później w ulotce z Carrefoura była ta sama śląska za 8,1zł.
      Ale jak w Carrefourze kupiłem bambosze w groszki w niesamowitej promocji po
      20zł para, to na drugi dzień w ulotce Tesco znalazłem identyczne za
      14,99zł....:DD

Ale masz problem. Kierując się twoim tokiem rozumowania, w ogóle powinieneś
      przestać odwiedzać sklepy.
      Dałeś się złapać na prosty chwyt robiony przez markety to teraz nie biadol.
      Nie Ty pierwszy i nie ostatni dajesz się ogłupić słówkiem "PROMOCJA".

Pozdrawiam
      Kamil
      • Gość: EWa Re: Straszne.... IP: *.CNet2.Gawex.PL 04.05.06, 23:09
        Falko, napisz podanie do MediaMarkt. Moze w drodze wyjatku i tobie pozwola cos
        kupić.
        A tak w ogóle jesteś prymityw.
      • aski68 Re: Straszne.... 04.05.06, 23:16
        Zgadzam się bez dwóch zdań :)
        Reklama dżwignią handlu !
        pzdr

ps.
        można porównywać ulotki, prowadzić statystyki co, gdzie jest tańsze i dopiero
        się decydować na zakupy. Może to dziwne ale , jakaś tam metoda :))
        No i nie ma się wtedy pretensji do całego świata
        pzdr
        • Gość: max Re: Straszne.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.05.06, 23:45
          Falko napewno jeżdzisz samochodem z tablicami FKR.Mieszkasz daleko od
          cywilizacji i rzadko przyjeżdzasz do zielonki.Rozśmieszasz całą naszą firme
          ludzie nie mogą pracować.Pozdrowienia
          PS.Napisz coś jeszcze ciekawego.
          • Gość: ziutek Re: Straszne.... IP: *.ztpnet.pl 09.05.06, 11:24
            Max napewno jeżdzisz samochodem z tablicami FZG.Mieszkasz daleko od cywilizacji
            i rzadko przyjeżdzasz do wawki.
    • Gość: WOJTASS Re: Omijajcie MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 14:33
      Falko widzę wyjście!!!!!!! Jak się chcesz tanio upić z żalu, to wczoraj była
      wódka polska w rewelacyjnej cenie 14.99zł za pół literka. Zajedź może jeszcze
      jest. Głowa do góry i porównujmy ceny. Pozdrawiam
      • Gość: silanka Re: Omijajcie MAKRO IP: 213.77.48.* 09.05.06, 14:50
        W MAKRO ani żadnym innym sklepie nie mozna kupić bez VAT. w związku z tym, że
        jest to sklep tylko dla osób prowadzących działalność gospodarczą w sklepie
        podawane sa ceny netto (bez VAT) - DUŻYMI CYFRAMI i brutto (z VAT). Ceny netto
        rzucają się bardziej w oczy i niektórym się wydaje, że zapłacą mniej (a to
        kolejny haczyk sklepu).
    • Gość: kupujące Możesz zwrócić do Makro bez problemu IP: 217.153.180.* 09.05.06, 16:39
      ...tą drabinę. Mają taką politykę, że przyjmują zwroty bez żadnych kłopotów.
      • Gość: adek Re: Możesz zwrócić do Makro bez problemu IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.05.06, 17:10
        Ludzie przecież żaden falko nie kupił tej drabiny to konkurencja jest zła że
        Makro powstało i oczernia ich na tym forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka