marika81 19.05.06, 19:45 Witam Może ktoś z was wie gdzie można udać się z nadpobudliwym dzieckiem (ADHD). Kto może mi pomóc: lekarz, ośrodek,itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.ztpnet.pl 19.05.06, 20:16 Poradnia dla dzieci z ADHD funkcjonuje w Zaborze koło Zielonej Góry. W poniedziałki przyjmuje psycholog , a codziennie jest możliwość uzyskania porady lekarza psychiatry. Adres : Zabór ul.Zamkowa 1 tel.683274086 lub 96, 48. Nie trzeba skierowania tylko zarejestrować się telefonicznie. Po konsultacji okaże się czy celowe będzie dalsze leczenie przez poradnię czy skierowanie na leczenie do szpitala. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika81 Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:28 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Niestety o Zaborze słyszałam wiele niepochlebnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa1 Re: nadpobudliwe dziecko 19.05.06, 22:21 jako poradnia jest ok, gorzej funkcjonuje ośrodek ale przecież chodzi o poradę:) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek8 Re: nadpobudliwe dziecko 19.05.06, 22:40 ja takze mam ten sam problem i nie wiem co robic a zostawic tego ni mozna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika81 Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 07:27 Najbardziej to chciałabym dowiedzieć się o jakieś zajęcia, terapię. Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa1 Re: nadpobudliwe dziecko 20.05.06, 22:54 w Poradni Psyxhologiczno Pedagogicznej na Matejki jest punkt konsultacyjny dla rodziców dzieci z ADHD, podobno działa też grupa wsparcia może tam warto by było zajrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika 81 Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 07:56 Bardzo dziękuję za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 07:58 Ja słyszałam o terapii w Zoz laryngologicznym. Ktoś korzystał? Jakie efekty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina@neostrada.p Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:00 u mojego syna ADHD rozpoznano w 7r.życia ,leczony neurologicznie . W 10r. życia skierowano syna do sanatorium w Zaborze ,pobyt trwał2miesiące,mimo że odwiedzałam go często,pobyt w tym ośrodku dla niego był piekłem,chciałam syna na własne żądanie wypisać ,ale powiedziano mi , że będę musiała pokryć koszty pobytu syna,gdyż miejsce mogło być dla innego dziecka.Zaznaczam ,iż było to w1991r.Obecnie do AdHd dołączył się zespół natręctw czyli zaburzenia obsesyjno- kompulsywne.Ja również nie znalazłam dla syna odpowiedniej terapi.Przez cały okres trwania choroby jest leczony farmakologicznie.Możesz poszukać w internecie ADHD oraz przeczytaj Syndrom tourette'a ,są opisane terapie . Z całego serca życzę Ci aby się powiodło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:59 Ja z moim synkiem (opóźniony rozwój mowy i nadpobudliwość) uczęszczam na zajęcia integracji sensorycznej. Chodzimy prywatnie. Jest to dość kosztowne, ale efekty było widać bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika81 Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 08:44 A do kogo i gdzie chodzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfka Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:47 Zajrzyj na stronę www.kogitto.zgora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:53 Witam Z dzieckiem u ktorego rozpoznanao ADHD udaj sie najlepiej do pani, która przyjmuje w Zielonej GóRze.Tel.0606-78-61-75.Moje dziecko miało rewelacyjne wyniki leczenia a próbowałam prawie wszytskiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.Proktor Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:31 Podawać relanium, to będzie spokojne ;] Odpowiedz Link Zgłoś