Dodaj do ulubionych

nadpobudliwe dziecko

19.05.06, 19:45
Witam Może ktoś z was wie gdzie można udać się z nadpobudliwym dzieckiem
(ADHD). Kto może mi pomóc: lekarz, ośrodek,itp?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.ztpnet.pl 19.05.06, 20:16
      Poradnia dla dzieci z ADHD funkcjonuje w Zaborze koło Zielonej Góry. W
      poniedziałki przyjmuje psycholog , a codziennie jest możliwość uzyskania porady
      lekarza psychiatry. Adres : Zabór ul.Zamkowa 1 tel.683274086 lub 96, 48. Nie
      trzeba skierowania tylko zarejestrować się telefonicznie. Po konsultacji okaże
      się czy celowe będzie dalsze leczenie przez poradnię czy skierowanie na
      leczenie do szpitala.
      Pozdrawiam Aga
      • Gość: marika81 Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:28
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Niestety o Zaborze słyszałam wiele niepochlebnych
        opinii.
        • lhasa1 Re: nadpobudliwe dziecko 19.05.06, 22:21
          jako poradnia jest ok, gorzej funkcjonuje ośrodek ale przecież chodzi o poradę:)
        • rodzynek8 Re: nadpobudliwe dziecko 19.05.06, 22:40
          ja takze mam ten sam problem i nie wiem co robic a zostawic tego ni mozna ...
          • Gość: marika81 Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 07:27
            Najbardziej to chciałabym dowiedzieć się o jakieś zajęcia, terapię.
            • lhasa1 Re: nadpobudliwe dziecko 20.05.06, 22:54
              w Poradni Psyxhologiczno Pedagogicznej na Matejki jest punkt konsultacyjny dla
              rodziców dzieci z ADHD, podobno działa też grupa wsparcia może tam warto by
              było zajrzeć?
              • Gość: marika 81 Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 07:56
                Bardzo dziękuję za podpowiedź.
    • Gość: gość Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 07:58
      Ja słyszałam o terapii w Zoz laryngologicznym. Ktoś korzystał? Jakie efekty???
      • Gość: halina@neostrada.p Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:00
        u mojego syna ADHD rozpoznano w 7r.życia ,leczony neurologicznie . W 10r. życia
        skierowano syna do sanatorium w Zaborze ,pobyt trwał2miesiące,mimo że
        odwiedzałam go często,pobyt w tym ośrodku dla niego był piekłem,chciałam syna
        na własne żądanie wypisać ,ale powiedziano mi , że będę musiała pokryć koszty
        pobytu syna,gdyż miejsce mogło być dla innego dziecka.Zaznaczam ,iż było to
        w1991r.Obecnie do AdHd dołączył się zespół natręctw czyli zaburzenia obsesyjno-
        kompulsywne.Ja również nie znalazłam dla syna odpowiedniej terapi.Przez cały
        okres trwania choroby jest leczony farmakologicznie.Możesz poszukać w
        internecie ADHD oraz przeczytaj Syndrom tourette'a ,są opisane terapie . Z
        całego serca życzę Ci aby się powiodło.
    • Gość: gość portalu Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:59
      Ja z moim synkiem (opóźniony rozwój mowy i nadpobudliwość) uczęszczam na zajęcia
      integracji sensorycznej. Chodzimy prywatnie. Jest to dość kosztowne, ale efekty
      było widać bardzo szybko.
      • Gość: marika81 Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 08:44
        A do kogo i gdzie chodzicie?
    • Gość: belfka Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:47
      Zajrzyj na stronę www.kogitto.zgora.pl
    • Gość: A Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 31.05.06, 09:42
      ax
    • Gość: jagoda Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:53
      Witam
      Z dzieckiem u ktorego rozpoznanao ADHD udaj sie najlepiej do pani, która
      przyjmuje w Zielonej GóRze.Tel.0606-78-61-75.Moje dziecko miało rewelacyjne
      wyniki leczenia a próbowałam prawie wszytskiego.

pozdrawiam
    • Gość: dr.Proktor Re: nadpobudliwe dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:31
      Podawać relanium, to będzie spokojne ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka