Dodaj do ulubionych

Śmierdzące taxówki

08.06.06, 10:27
Chciałbym zaprotestować przeciwko wykręcaniu/wyłączaniu gałek i przycisków od
okien przez taksówkarzy w swoich gablotach. Spotkałem się z tym procederem
ostatnio kilka razy. Za oknem gorąc. W taksówce duchota. Pan Złotówa okopany
w swoim samochodzie po pachy. Okna pozamykane. Duszno. Śmierdzi. Chcę
otworzyć okno siedząc z tyłu samochodu a tu doopa blada... Nie wiem co na to
sanepid, jakieś BHP i ogólnie przepisy o bezpieczeństwie. To już pomijam.
Fakt faktem, że w tych taksówkach po prostu śmierdzi, a kierowcy bojący się
wiaterku za nic mają swoich pasażerów. Bleee
Obserwuj wątek
    • oczapowski Re: Śmierdzące taxówki 08.06.06, 10:37
      Prosta sprawa - wsiadasz do tego ktory nie smierdzi! I ma pokretla! Jak wszyscy
      tak zrobia raz dwa smierdziele przrzuca sie na wozenie szamb, a zostana czysci
      taksowwkarze! Ja tak robie! Jak smierdzi to mowie ze rezygnuje i wole te
      nastepna taksowe. Az do skutku. Na szczescie jest ich ostatnimi czasy wielu. A
      i polecam targowanie sie o cene za przejazd. Np do Kisielina juz sie mozna
      spoko umawiac. I w efekcie znacznie taniej dojechac...
      • Gość: aleX888 Re: Śmierdzące taxówki IP: *.ztpnet.pl 08.06.06, 11:15
        zgodza Oczapowski, ale nie uważasz, że to paranoja aby wsiadając do każdej
        taksówki sprawdzać sprawność (lub obecność) pokręteł, to jest możliwie tylko w
        PL... choć kocham ten kraj. Inna sprawa jak się spieszysz na dworzec pkp, wtedy
        zmiana taksówki nie wchodzi w grę (a tak było w moim przypadku) - ale ok, jak
        nie bede się spieszył (a wtedy raczej nie korzystam z taxi) to bede zmieniał
        tych śmierdzieli i na forum podawał nazwę korporacji, teraz jeszcze się od tego
        powstrzymam...
    • Gość: deebo Re: Śmierdzące taxówki IP: 82.160.254.* 09.06.06, 14:37
      Ja tam z taksowek korzystam tylko w nocy i to jak jestem juz po paru glebszych
      i trzeba sie jakos do domu teleportowac. wiec mi zamkniete okno nie przeszkadza
      a i zmysl powonienia mam wtedy mocno "znieczulony" :-)
      • oczapowski Re: Śmierdzące taxówki 12.06.06, 07:45
        He, he...! W takiej sytuacji to na dowidzenia sam im baka zapuszczam...!!!
    • be.em Re: Śmierdzące taxówki 12.06.06, 07:54
      a to trzeba mieć swojego ulubionego taksówkarza:)) pod komóreczką na
      zawołanie:) mnie dobijają wszelkiego rodzaju odświeżacze powietrza w taxi:) to
      dopiero mieszanka:) cóż dla pocieszenia dodam, że do końca czerwca upały jak
      miodzio:))
      • Gość: gil Re: Śmierdzące taxówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:31
        najbardziej niechlujne i śmierdzące taksówki są w 9622
      • Gość: Jelly Re: Śmierdzące taxówki IP: *.ztpnet.pl 02.07.06, 13:41
        Tak... Lekko niedomyci, spoceni taksówkarze z tłustymi włosami, zaduch i
        brzydki zapach w taxi i już można spokojnie mdleć. Ale nie wszędzie tak jest-
        niektórzy kierowcy dbają o swoje samochody. Zdarzają się 20-letnie, śmierdzące
        fajkami graty, ale również schludne, miłe auta. Taksówkarze też przeróżni, ale
        to już temat na inne forum...:] Pozdrawiam
    • Gość: qwerty Re: Śmierdzące taxówki IP: 195.175.37.* 14.06.06, 13:03
      A może miał elektryczne szyby?
    • Gość: jacek Re: Śmierdzące taxówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 21:27
      co tam faktycznie smierdzi
      • Gość: Mario Puzo Jr Re: Śmierdzące taxówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:19
        A ja moge co najwyzej bąka smierdziucha zapuścić albo spowodować,ze woń z auta
        będzie przypominać zapach...marihuany!
    • kaktiebia Re: Śmierdzące taxówki 14.08.06, 22:14
      ja tam nic nie czuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka