Dodaj do ulubionych

Radio Zachód - Nowa władza !!

IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.07.06, 19:12
Witam wszystkich, którzy przez ostatnie kilka miesięcy krytykowali prace
Prezesa Krupy. Chciałbym poinformować że teraz bedzie lepiej, zwłaszcza dla
Gorzowa. Projekt PIS dotyczący nowej władzy w radiu zapowiada na miejsce
Prezesa człowieka z Młodziezy Wszechpolskiej z Gorzowa, Wiceprezesa z LPR z
Gorzowa i Wiceprezesa z PIS z Zielonej Góry. Gratuluję wwszystkim, którzy
pluli na to co mieli. Teraz będziecie mieli lepiej. Ciekawe ilu dziennikarzy
z dwóch stacji radiowych (Zachód i Zielona Góra) straci pracę w ciągu
pierwszego miesiąca? Ciekawy jestem czy radio nie zostanie przeniesione do
Gorzowa a w Zielonej Górze pozostanie tylko filia i jak długo przetrwa rządy
Wszechpolaków, Ligi i PIS? Gratuluję wszystkim z poglądami "prawicowymi".
Macie jeszcze jakieś pomysły na zmianę naszego miasta w zaściankową okolicę
Gorzowa?? Kończę, gdyż brak mi słów co się dzieje w tym kraju !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guru Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:27
      A ja czekam na lustracje dziennikarzy RZ :)))
    • marekkl Re: Radio Zachód - Nowa władza !! 22.07.06, 16:00
      Gość portalu: małe-b napisał(a):

Ciekawy jestem czy radio nie zostanie przeniesione do
      > Gorzowa a w Zielonej Górze pozostanie tylko filia i jak długo przetrwa rządy
      > Wszechpolaków, Ligi i PIS?

....Prezes oddziału Radia Polskiego nie ma możliwości prawnej przenieść
      rozgłośni z jednego miasta do drugiego. Gdyby była taka możliwość to Frejman rok
      temu zrobiłby przeprowadzkę TVP Lubuskiej z Gorzowa do Zielonej Góry:)
    • Gość: Duże-A Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.ztpnet.pl 22.07.06, 16:48
      czyli małe-b to jeden z czerwonych dziennikarzy zagrożony redukcją.
    • Gość: Anna Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.gorzow.mm.pl 01.08.06, 15:19
      Radio Zachód to nie tylko prezes Krupa. Radio Zachód to nie tylko redakcja i
      dziennikarze w Zielonej Górze. Moja znajoma pracuje w Gorzowie i coś nie cos
      wiem na ten temat. Porównaj sobie Lubuską TV i RZ. W TV ludzie z Zielonej Góry
      i Gorzowa traktowani są na równi. Jedni i drudzy prowadza programy i serwisy. A
      w RZ? Pokaż mi choć jedną osobą z Gorzowa, która prowadzi serwisy lub
      jakikolwiek program. Czy nad wartą nie ma umiejących czytać serwisy,
      popraowadzic programy jak np. p. Walkowiak czy poranki jak znany z TV
      Stefanowicz. Coś mi się zdaje że małe-b to jakiś człowieczek z Radia Zachód,
      który ma sie dobrze w swojej szufladzie gdzie szefuje prezes Krupa. Polecam
      obejrzenie "King Sajzu".
      A tak poza tym to do tej pory zastępcą Krupy był człowiek z Gorzowa: Jan
      Delijewski. Dzięki niemu uruchomiono w Gorzowie Radio RMG (coś jakby Radio ZG,
      ale może nadawać tylko 6 godzin dziennie). Aż tak boicie się zmian w Zielonej?
      Ja bym się nie bała. Kto jest dobry to się obroni zawsze.
      • Gość: Duże H Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 17:20
        Ot koleżanko czy bardziej kolego Janku nie picujcie. A może to pan B. przyszły
        członek napisał...
        Szkoda tego komentować po prostu.
        Zaraz koleżanka Anna czy ktos napisze jak to biedni dziennikarze z gorzowa są
        sekowani a wystarczy posłuchać co koledzy i koleżanki robią i jak wlażą w d...
        czerwoenj i czy czarnej wladzy.
      • Gość: eye Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.ztpnet.pl 01.08.06, 22:32
        A ja postaram się skomentować.
        1. Akurat - jeśli się nie mylę - to nie ma fizycznie możliwości aby jakiś
        dziennikarz z gorzowskiej redakcji czytał serwisy w RZ. Dlaczego? A dlatego bo:
        - który? (np. Z. Bodnar z wadą wymowy?)
        - musiałby przyjeżdzać na dyżury do Zielonej Góry (co raczej nie wchodzi w gre).
        2. Nie prowadzą programów, bo technicznie też to - podobno - jest skomplikowane
        (jeśli mnie słuch nie mylił to podobno RZ nie jest radiem DJskim, tylko jest
        ktoś taki jak realizator dźwięku)

A co do Jana Delijewskiego, to z tego co słyszałam, to więcej energii podczas
        swojej kadencji stracił na wojowanie z Krupą i D.Zyń niż poprawianie bytu i
        wydłużanie programu RMG. A końcowy sukces to po to tylko, żeby móc z twarzą
        wrócić do Gorzowa. Poza tym RMG jest bezpieczne, bo przecież tatusiem chrzestnym
        tego projektu jest nie kto inny jak Kazimierz "Syrenka" Marcinkiewicz.
        • Gość: kasa Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.gorzow.mm.pl 02.08.06, 11:04
          Brawo, bardzo mi się ten komentarz podoba.A tak w ogóle to po co dwa Radia
          Zachód w Gorzowie ?
        • Gość: Anna Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.gorzow.mm.pl 02.08.06, 19:03
          Ad. 1. Jak to nie ma fizycznie możliwości: dla prowadzenia programów w
          Lubuskiej TV mozliwości są a dla prowadzenia programów czy serwisów w radiu już
          nie??? To chyba jakaś schizofremia. Ludzie z Zielonej Góry mogą jeździć do
          Gorzowa, ale odwrotnie nie ma "fizycznej mozliwości"??
          Ponadto: oprócz p. Bodnara jest jeszcze kilku innych dziennikarzy. Są też
          ludzie, którzy prowadzą serwisy i programy w RMG. Czy oni są gorsi tylko
          dlatego, że mieszkają w Gorzowie a nie Zielonej Górze?

Ad. 2 A nie przyszło do głowy, że owo "wojowanie" było o wydłużenie programu
          RMG? Dziwne, że jakiś czas temu RZ uruchomiło Radio Zielona Góra, a nie zrobiło
          analogicznego programu w Gorzowie.
          A co do "tatusia chrzestnego" to pierwsze słyszę aby za rządów lewicy i przy
          nieukrywającym lewicowych poglądów prezesie Krupie posłowi prawicy udało się
          uruchomic program miejski RZ w Gorzowie:)))
          • Gość: pixidixi droga koleżanko anno IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.08.06, 21:44
            bzdury opowiadasz aż żal czytać.
            nie wiesz jaka jest sytuacjia w całym RZ a na technice radiowej jak
            przypuszczam też się nie znasz. wychodzi pieniactwo gorzowskie z każdej strony
            twej wypowiedzi.

pięknie to porównałaś do Tv lubuskiej ale tu także się mylisz mówiąc, że
            dziennikarze z ZG i GW są traktowani na równi. nic bardziej mylnego. bzdura
            TOTALNA.

koleżanka widocznie cieńka jest jak większość pseudo-radiowców z gorzowa więc
            pozostaje jej tylko wylewać żale na forum.

żenua.

• Gość: Anna Re: droga koleżanko anno IP: *.gorzow.mm.pl 03.08.06, 10:17
              Jak się nie ma argumentów to sie mówi: a u was murzynów biją. I tak postępujesz
              pixidixi. Piszesz: "pieniactwo gorzowskie", "cienka jak większość pseudo-
              radiowców z gorzowa".
              Tym samym widzę, że nie ma sensu z Tobą dyskutować. Napiszę jednak tylko to, że
              z tego co napisałe(a)ś można domniemywać, że jesteś związany(a) z radiem albo
              TV. Jeśli tak jest to bardzo źle świadczy o Tobie jako osobie pracującej albo
              współpracującej z LUBUSKIM medium.
          • Gość: eye Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.ztpnet.pl 03.08.06, 06:39
            No to znów postaram się odpowiedzieć:

Ad.1
            Napisałam, że nie ma fizycznej możliwości (może użyłam złego sformułowania); ale
            chodziło mi o to, że szczerze wątpię aby któremukolwiek z dziennikarzy
            gorzowskich chciałoby się jechać czytać serwisik do ZG (bo niby ktoś im zwróci
            koszty przejazdu?). Poza tym, jeśli się nie mylę, to zielonogórscy dziennikarze,
            którzy jeżdżą do GW, to mają etaty w Zielonej a do GW wyjeżdżają na saxy ;-)
            Co do jakości warsztatowych gorzowskich newsowców się nie wypowiadam, bo nigdy w
            życiu nie słyszałam RMG - ale wybacz, z tych Gorzowian których słyszałam raczej
            nawet pół nie nadaje się na czytanie serwisów.
            I wcale nie są gorsi ze względu na miejsce zamieszkania, tylko ze względu na
            warsztat.

Ad 2.
            O ile dobrze pamiętam to Radio Zielona Góra śmiga na byłej częstotliwości RZ,
            czyli zabrało sobie jedną czętotliwość i umieściło na niej program miejski. A w
            późniejszym czasie dopiero powstał pomysł powstania RMG i z tego co wiem, to
            mimo tej "czerwonoarmijności" Krupy, to właśnie on dogadał się między innymi z
            Kaziem, który strasznie mocno lobbował za utowrzeniem RMG (pewnie teraz lobbuje
            żeby przy okazcji budowy gmachu TVP przenieść RZ do Gorzowa - to pewnie
            zaspokoiłoby chore ambicje niektórych Gorzowian - z całym szacunkiem, nie
            uogólniam).

Poza tym wszyscy mówią o tym Krupie, że to czerwony pająk i czerwona sitwa.
            Hmmmm a czy np. za AWSu, to nie Krupa był prezesem radia?? i utrzymał się ??
            hmmmm.... bo rozumiem za SLD ale za AWSu ???
            hmmm.....
            • Gość: Anna Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.gorzow.mm.pl 03.08.06, 10:44
              Przyznam, że przyjemnie jest czytać takie odpowiedzi jak Twoje, eye.
              Ale: jakich gorzowian czytających serwisy słyszałaś? Agnieszkę Pękalską chyba
              jednak słyszałaś, a nawet widziałaś w TV. W RMG jest jeszcze kilka innych osób
              czytających serwisy. Ostatnio można nawet sobie porównać bo i w RMG i w RZ do
              południa są o pełnej godzinie. I te z RMG są co najmniej na takim samym
              poziomie jak te z RZ. A czy ktoremukolwiek z dziennikarzy chcialoby sie jechać
              do ZG na serwisik. Na jeden pewnie nie, ale przecież w Radiu jeden dziennikarz
              czyta kilka serwisów. A skoro dziennikarzom z ZG oplaca sie jechac do Gorzowa
              prowadzić programy w TV to pewnie podobnie byloby w druga strone.
              Co do powstania RMG. To widze, że w Zielonej przypisuje sie zasluge p.Krupie. I
              niewatpliwie jest w tym sporo slusznosci bo byl prezesem i gdyby nie jego dobra
              wiola to pewnie by RMG nie bylo. Ale przez kilka (albo i kilkanascie lat) RZG
              dzialalo, a w Gorzowie poza programem regionalnym nie bylo nic. Cos sie ruszulo
              dopiero gdy do RZ przyszedł p. Delijewski. Stad uwazam, ze w powstaniu RMG
              wieksza jest zasluga JD niz p.Krupy. A sam p.Krupa? Nie mówię, że to "czerwony
              pająk" itp. Ale swego czasu był członkiem tzw. ordynackiej.
              A co do Kazia i ewentualnego przeniesienia RZ do Gorzowa. Sama jestem temu
              przeciwna. Skoro w lubuskiem są dwie stolice to jesli radio jest w Zielonej
              Gorze a TV w Gorzowie, to niech tak zostanie.
              • Gość: eye Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.ztpnet.pl 03.08.06, 20:34
                hmm.. dziekuję za uznanie tylko nie wiem z jakiego powodu. Piszę to, co uważam
                za subiektywną rzeczywistość.
                Niestety nie mogę wyrazić opinii na temat gorzowskich serwisów informacyjnych,
                bo po prostu nigdy ich nie słyszałam. Co do A.Pękalskiej, to OK - ale czy jedna
                jaskółka czyni wiosnę? Poza ty, akurat AP jest przykładem która pracuje i w
                rasio i TV - podobnie jak kilku dziennikarzy z ZG. I analogiczna jest sytuacja z
                kwestią dojazdu. Czyli Zielona musi dojeżdżać do GW, ale czy GW chciałby
                dojeżdżać do ZG? Podejrzewam że stawki za poprowadzenie czegokolwiek w TV są
                zgoła odmienne od stawek obowiązujących w radio regionalnym ;-)

"Serwisik", to słowo określające dyżur oczywiście a nie jeden serwis ;-)

Hmmm co do powstania RMG. Cieszyć sie należy, że wbrew obowiązującym (sic!)
                antagonizmom zielonogórsko- gorzowskim powstało RMG. Ja to tłumaczę tym, że
                łatwiej zbudować w firmie drugą halę produkcyjną na terenie tej samej firmy
                produkującą inny produkt - niż filię w innym mieście. Naturalnym jest to, że gdy
                wyczerpie się możliwości rozwoju strukturalnego w danym mieście, szuka sie
                możliwości w rozwoju w drugim. I mam nadzieje, że rozwój RMG będzie kolejnym
                krokiem umacniającym medium publiczne w regionie - niezależnie od tego czy się
                komuś dziennikarze w nim pracujący podobają, czy nie. W czasach, gdy produkuje
                się pokolenie obrazkowe - miejsce, gdzie można usłyszeć poezję, reportaż,
                audycję popularno-naukową, czy edukayjną należy hołubić.

Co do Krupy... słyszałam wiele głosów. Z jedej strony skażony krótkim pobytem w
                ordynackiej, ale z innego źródła wiem, że jest to niezwykły człowiek - jako
                człowiek. A to, że przewodził tej firmie przez tyle lat świadczy o jego
                doświadczeniu i wiedzy jaką posiadł przez ten czas. Teraz za to nastał czas
                kiedy to, jego doświadczenie i oddanie mediom publicznym zostanie uznane za
                nieistotne i pewnie wyrzucą Go na bruk.
                Mogę się nie zgadzać, co do stylu prowadzenia przez niego firmy, ale jeśli
                chodzi o zasługi dla radia publicznego, to są nieocenione - tak słyszałam.

Teraz pewnie bedziemy mieli z PiSiORowską sitwą do czynienia - tak dla odmiany.
                Była Czerwona teraz będzie Biała hehehehhe nic tylko kupować bilet lotniczy do
                Irlandii hihihih
                A skoro Zielona i Gorzów podzieliły się mediami, to niech tak zostanie HOWGH!
                • Gość: ? Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.ztpnet.pl 04.08.06, 07:07
                  Niezwykly czlowiek mówisz? Ciekawe pod jakim wzgledem? Może chodzi tobie o
                  dyspozycyjność wobec SLD?
                  • Gość: eye Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.ztpnet.pl 04.08.06, 14:19
                    A masz coś konstruktywnego do dodania?, czy też będziesz szczekać jak połowa
                    dziennikarzy (lub takich, którzy chcieliby sie takimi nazywać, ale im Bozia
                    poskąpiła talentu), którzy tu wpisują sie anonimowo?
                    Na jakiej podstawie skreślasz człowieka? Znasz go?, bo ja nie. Tylko z
                    opowiadań. Jedne mówią, że sprawnym graczem politycznym, inne że jest sługusem
                    układu ale jednocześnie są opinie, że jest dobrym człowiekiem. Wiec jeśli wg
                    Ciebie dobry człowiek nie może wierzyć w ideały lewicowe...., to świadczy tylko
                    o Twoim małym rozumku.

Najlepiej wszystkich zrugać, potępić. Najlepiej anonimowo. Najlepiej bez
                    merytorycznych konkretów. Błazen.
                    • Gość: ? Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.ztpnet.pl 04.08.06, 21:58
                      Może ty się eye podpisz właściwie:rodzina Krupy na wylocie,a nie agituj.
                      • Gość: eye Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.ztpnet.pl 04.08.06, 22:37
                        hmm.. staram się być obiektywna. To jest taka cecha, której brakuje krytykantom.
                        Może Ty byś się podpisał z którego medium jesteś cwaniaku.
                        A dla Twojej wiadomości - z Krupą nie mam nic wspólnego. Tylko w przeciwieństwie
                        do Ciebie staram się - oprócz minusów - dostrzec także plusy.

I na tym kończe polemikę z Tobą drogi "?", bo nie moim stylu jest się
                        przekrzykiwać na merytorycznie wątpliwe argumenty. PEACE!
    • Gość: max Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 22:27
      Radiowcy, jesteście żałośni. Wsadzaja wam partyjną ekipę dyletantów na szefów a
      wy drzecie koty i juz podlizujecie sie (niektórzy) nowym. Cuchnie na odległość!
      • Gość: eye Re: Radio Zachód - Nowa władza !! IP: *.ztpnet.pl 04.08.06, 22:39
        Jeśli chodzi o mnie - nie jestem zwiazana ze światem dziennikarskim. Po prostu
        interesuje mnie temat, więc się wypowiadam. Po to chyba jest forum?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka