Dodaj do ulubionych

Po co Astowi posłowanie

09.08.06, 09:39
Jedno trzeba ASTOWI oddac -nie slychac bylo przez ten rok aby jakies jego
decyzje "podgrzewaly " animozje pomiedzy polnocą a poludniem.......trudno
natomiast znalezc jakies inne pozytywy jego pracy jako wojewoda -robil to co
mu partia kazala .....i nic więcej ..........brak samodzielnosci , ale z
drugiej strony dzis wojewoda to taki troche nikt ,co nieduzo moze......
Obserwuj wątek
    • Gość: szafaż Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.ztpnet.pl 09.08.06, 15:32
      A Surmacz niech weźmie sobie Ronowicz do Gorzowa na kandydata na prezydenta,a
      nie wciska ją na siłę zielonogórskiemu PiS-owi,pewnie po to żeby go
      osłabić.Dobrze,że Materna się postawił.Medialnie wychodzi jak wychodzi, ale nie
      ugina się przynajmniej pod santażem Koscioła i Gorzowa.
      • Gość: yon Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:37
        najgorsze co może być dla miasta to wpływy kaczorów i kościoła, inne miasta
        przyciągają młodych , a co oferuje Zielona Góra ? pomnik , pielgrzymkę i
        modlitwy w intencjach różnych

wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=256429
        • Gość: alek Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.ztpnet.pl 09.08.06, 18:15
          Kolega fajnie opisal temat

"Skończyło się dobre dla Gorzowa. Marcinkiewicz za bardzo się "naraził"
          Kaczyńskim i doprowadzili go do porządku. Do tej pory w PiS
          rządził Gorzów, teraz już Zielona Góra. Zresztą sytuacja Gorzowa jeśli chodzi o
          przedstawicieli w Sejmie nie jest zbyt dobra:
          mają po jednym pośle w PiS, SLD i PO. Zielona Góra ma swoich przedstawicieli w
          każdej partii (3 osoby w PO, 2 w PiS, 1 w
          Samoobronie, 1 w PSL, 1 w LPR, 1 w SLD), zatem jest to 9 osób. Wiadomo że przy
          takiej przewadze łatwiej coś załatwić dla miasta.
          Oczywiście najbardziej w chwili obecnej liczą się posłowie z PiS, Samoobrony i
          LPR, bo to te partie faktycznie sprawują władzę.
          Gorzów miał swoje 5 minut, straszyli nas tym że Marcinkiewicz nam pokaże gdzie
          nasze miejsce, a na chwilę obecną to Marcinkiewicz
          nie ma nic do powiedzenia. Mam tylko nadzieję że po wyborach marszałek będzie z
          ZG. Wojewodę możecie sobie wziąć. On praktycznie
          nie ma żadnego wpływu na podział pieniędzy. Żeby tylko wam nie uciekł wielki
          inwestor z Azji, o którym niektórzy napisali już
          wręcz książkę"

Jeden Ast to jak 10xMaterna hehe duzo tych poslów mamy :)
          • Gość: Wyborca Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.08.06, 19:07
            Gratulacje dla nowego posła. Życzę dużo zapału i wytrwałości w pracy w
            parlamencie.
    • Gość: zszokowany może to koniec układu pis z sld IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 08:48
      w czasie wyborów samorzadowyvch mogło dojść do kompromitacji w kilku samorządach
      działacz pis z gorzowa poukładał się z komuchami, kilku skompromitowanych
      burmistrzów zagwarantowało pewnej grupie polityków dostęp do pieniędzy z ue dla
      firmy, której prezes jest związanej ze strefą k-s.
    • Gość: John F. Kennedy Jeżeli Ast ma przywrócić równowagę w PiS, to dobrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:14
      Czy przejście M. Asta ze stanowiska wojewody na posła coś może zmienić na
      lokalnym rynku politycznym ?

Spójrzmy na to, z punktu widzenia wyścigów kandydatów na prezydenta miasta
      Zielona Góra.

Są to wybory lokalne, gminne, dotyczące społeczności lokalnej.

Z jakiej więc racji głos na temat kandydata na prezydenta Zielonej Góry zabiera
      posł z Gorzowa Surmacz, który usiłuje forsować Bożenę Nieudałę Ronowicz jako
      kandydata PiS-u. Chyba na zasadzie "im gorzej znienawidzonej Zielonej Górze, tym
      lepiej Gorzowowi" ? Czy tak ma wyglądać samorządność a'la PiS ?

Jeżeli powrót Asta do polityki lokalnej zneutralizuje roszczenia Surmacza do
      rozdawania kart w Zielonej Górze, to już warto byłoby się z tego cieszyć.
      • Gość: el Nino Nędza zielonogórskiego dziennikarstwa IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.06, 19:36
        Czytając ten artykuł, zastanawiam się na czym polega praca dziennikarza w
        Gazecie Wyborczej, bo wygląda na to, że przede wszystkim na bezmyślnym
        przekazywaniu informacji zasłyszanych od miejscowych polityków.
        W powyższym artykule, ten tajemniczy działacz PiS to oczywiście poseł Materna,
        no, ewentualnie jakiś jego bardziej rozgarnięty wysłannik.
        Wszystko to oczywiście po to by, zatrzeć wrażenie, że ten 5 ligowy polityk PiS
        jeszcze się liczy. Klucz do powstania tego artykułu leży w publikacji Gazety
        Lubuskiej z 8 sierpnia, która pierwsza poinformowała o decyzji Asta.
        Oto jego fragment:
        „ - Jestem zdziwiony, myślałem, że będzie wojewodą. To nowe rozdanie - mówił
        poseł Jerzy Materna.”
        Nie dość że Materna nie miał pojęcia o tym co zamierza Ast, to jeszcze jego
        decyzja bardzo skomplikowała mu plany związane z wyborami prezydenta w Zielonej
        Górze.
        Bo na miejsce Asta najprawdopodobniej pójdzie Perczak, a w takim razie kogo
        wystawić w wyborach w mieście?
        • Gość: alek Re: Nędza zielonogórskiego dziennikarstwa IP: *.ztpnet.pl 10.08.06, 20:33
          w takim razie kogo
          > wystawić w wyborach w mieście?

Kazdego byle nie Ronowicz.
          Przeciez musi byc jakis dobry kandydat w tym zielonogorskim PiS-e.

No teraz to i jest dobry Posel z poludniowego PiS bo Materna to nie zbytnio mi
          pasuje na ta funkcje delikatnie mowiac.

Gratulacje dla Asta mam nadzieje ze nie zapomni o Zielonej tam w sejmie :)
          • Gość: xxx Re: Nędza zielonogórskiego dziennikarstwa IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.06, 20:41
            Cóż za wazelna aż mnie zemdliło Alek. Idź lizać gdzie indziej!!!!
            • Gość: alek Re: Nędza zielonogórskiego dziennikarstwa IP: *.ztpnet.pl 10.08.06, 21:15
              Nie musze niczego lizac xxx

Do tej pory dla mnie najbardziej efektownym Poslem byl Fiedorowicz lub Bukiewicz
              ale oni reprezentuja PO ktorego nie lubie wole PiS.

Mam tylko nadzieje ze dzieki temu iz Ast dobrze zna sie z Kaczynskim i ze
              zostanie przewodniczacym PiS w Lubuskiem wkoncu zielonogorska polityka znacznie
              sie wzmocni to tyle!!!!
        • Gość: Golfstrom Re: Nędza zielonogórskiego dziennikarstwa IP: *.ztpnet.pl 10.08.06, 21:06
          el Nino.Na pewno nie wystawi Materna twojej pani czyli Nieudały Bożeny.
    • Gość: rafi Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.06, 20:59
      Zgadzam się el nino, artykuł jest żenujący, żadnej analizy tylko automatyczne
      powtarzanie po pisowskich politykach.
      Panie Arturze do kiedy odwala Pan taką chałę?
      W związku z dużym niedosytem, jaki czuje po Pana artykule chciałby zwrócić Pana
      uwagę na następujące kwestie:
      1. Kiedy Ast został wojewodą? Dokładnie 5 stycznia. Do niecałego roku jeszcze
      daleko.
      2. Dlaczego nie pokusił się pan o choćby szczątkową analizę urzędowania pana
      Asta? Czyżby nie było co oceniać ?
      3. Od kiedy „ławka” wojewody jest o niebo lepiej opłacana i wygodniejsza? Z tego
      co wiem pensja wojewody jest mniejsza lub porównywalna z poselską np. wojewoda
      mazowiecki zarabia nie całe 9 tysięcy brutto. Czy posada jest wygodniejsza? Nie
      sądzę, trzeba zarządzać dużym urzędem, być liderem, mieć wolę i wiedzę do
      wprowadzenia zmian o których mówi PiS. Bycie posłem jest „o niebo” łatwiejsze.
      4. Zgodzę się z anonimowym politykiem PO, że: „Może robić zafrasowaną minę, ale
      w Gorzowie czuł się obco.”, już w marcu w Zielonej krążyły pogłoski że wojewoda
      Ast ma dosyć i chce zrezygnować.
      5. Na koniec co do dalszych losów Asta, wydaje mi się, że to co napisano w
      artykule jest raczej zbiorem pobożnych życzeń przede wszystkim posła Materny.
      Być może jest to również pewna odsłona planu politycznego, jaki obaj panowie
      chcieli by przeprowadzić. Ale w takim razie chyba zrobili mały falstart – jak
      wiadomo w polityce i na wojnie zaskoczenie to rzecz najważniejsza.
      • Gość: Golfstrom Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.ztpnet.pl 10.08.06, 21:08
        rafi to el Nino sługus Nieudały Bożeny.
        • Gość: el Nino Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.06, 21:33
          Golfstorm!
          Nie jestem niczyjm sługusem, Babkę Kiepską oceniam podobnie jak większość tych
          którzy się tu wypowiadają.
          Jej kadencja to stracone lata dla naszego miasta, najbardziej jednak przeraża
          mnie bezalternatywność tego układu.
          Czas pożegnać się z Bożeną Wielkim Niewypałem, ale kto w zamian Bożenna Hossana
          Bukiewicz?? Nie dziękuje.
          Jeżeli masz ochotę podyskutować, to zapraszam.
          Ale proszę odnoś się do argumentów które przedstawiam a nie rzucaj obelgami.
          • Gość: alek Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.ztpnet.pl 10.08.06, 21:43
            hehe takie jest forum.

Ja w tym watku okazalem sie lizodupem Asta heeh

najczesciej jednak spotyka mnie i pewnie innych okreslienie czerwony,komuch,
            sld-owiec gdy sie krytykuje Bozenke :)
    • Gość: el Nino Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.06, 11:42
      Jak widać Golfstorm woli się obrzucać epitetami niż poważnie podyskutować !
      Brak argumentów ?
      Miałkość intelektualna?
      Czy poprostu chęć przemilczenia niewygodnego tematu?
      • Gość: do bani forum Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 14:21
        el Nino, na tym forum się nie tyskutuje tu piszą prawie zawsze poplecznicy
        jednej bądz drugiej strony, do bani takie forum
        • Gość: Darth Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:42
          Poziom intelektualny Asta może tylko równać się poziomowi Pana posła Materny,
          dlatego tak dobrze się rozumieją.
          • Gość: ? Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.ztpnet.pl 16.08.06, 14:01
            A twój poziom intelektualny do kogo można porównać? Do posła Wontora?
    • Gość: Antoni Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.06, 19:04
      Miałem przyjemność poznać osobiście P.Marka Asta.Zrobił na mnie jak najlepsze
      wrazenie.Spokojny,zrównoważony,nie rzucający na wiatr niepotrzebnych słów i
      opinii.Trochę niepasuje do otoczenia niektórych polityków wśród których się
      obraca - i to zarówno z lewej jak i prawej strony .Życzę Mu powodzenia w
      pełnieniu nowej funkcji posła RP.
      • Gość: Alfred Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.06, 18:17
        Każdy widzi to co chce, mnie Ast kojarzy się z wiecznie rozczochranym facetem w
        pomiętych garniturach.
        I rzeczywiście nie pasuje do polityki i polityków.
        • Gość: ? Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.ztpnet.pl 18.08.06, 19:50
          Może się to tobie popierdo... z własnym odbiciem w lustrze?
          • Gość: Alfred Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.06, 20:06
            No cóż, zgaduję że "?" to golfstorm we własnej osobie.
            Widzę, że nic się nie zmieniło, ten sam kwiecisty styl, ta głębia argumentów,
            ten sam arsenał epitetów!
            Krewny Asta?
            Po słownictwie sądząc bardziej pasowałbyś do Materny.
            • Gość: erik Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.06, 16:24
              Dlaczego jak ktoś nie lubi Materny lub Asta to od razu SLD-owiec. Ja znam
              Materne od 20 lat i uważam Go za człowieka który nie wie co w życiu
              najważniejsze. Zajął się polityką zamiast własną rodziną. I tak oto nie ma już
              córki, syn odsiedział wyrok a żona leczy się psychiatrycznie. Ideał męża i ojca.
              I dlaczego mam go uważać za dobrego polityka i człowieka? Nie potrafi zadbać o
              własną rodzinę a co tu mówić o Polsce.
              • Gość: Marek Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.ztpnet.pl 21.08.06, 17:13
                Ktos tutaj wyjątkowo Materny nie lubi.Ja go np. nie znam ,ale jak nie lubie jak
                ktoś tak jak burak erik jedzie gościa rodzinę, albo goscia za rodzinę.Żałosne.
                • Gość: alek Re: Po co Astowi posłowanie IP: *.ztpnet.pl 21.08.06, 17:27
                  Jaki Materna jest taki jest ale takich gnojków ja erik powinno sie .........

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka