Dodaj do ulubionych

Mamy zdrowe maluchy

10.08.06, 20:47
Osoba pisząca nie dość, że nie ma zielonego pojęcia o tym o czym pisze, to
swoim bzdurnym tekstem wprowadza czytelników w błąd.Okazuje się że przy
porodach jest tylko położna i od teraz pediatra- to jest neonatolog. Pytam
się, a gdzie położnik ginekolog? Nie ma? Usg diagnozujące i LECZĄCE choroby?!
To już totalna bzdura! Pytam się gdzie to USG ?
Obserwuj wątek
    • Gość: X-Menka Re: Mamy zdrowe maluchy IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.08.06, 12:21
      Nie wiem jakie doświadczenie przez Ciebie przemawia, ale ja rodziłam 2 razy i
      jest dokładnie tak jak w tym artykule. A Jesli chodzi o ciężki sprzet i lekarzy
      to pojawiają się gdy wymaga tego sytuacja, jeżeli poród odbywa się prawidłowo
      nie musi przy nim asystować cały sztab lekarzy z super sprzetem. Wydaje mi sie
      to całkiem logiczne. Nie wiem skąd w Tobie tyle zjadliwości. Ale z drugiej
      strony my bardzo krytykować, wręcz uwielbiamy, tylko nigdy konstruktywnie.
      • lhasa1 Re: Mamy zdrowe maluchy 11.08.06, 14:21
        x-menko w texcie jest błąd merytoryczny, nie ma czegoś takiego jak usg leczące
        (przymajmniej ja nie słyszałam), ono służy do diagnozy nie leczenia w okresie
        prenatalnym.. sztab lekarzy, ok, są wtedy kiedy zachodzi potrzeba ale uważm że
        ważniejszy jest położnik a nie pediatra, ale to kwestia gustu. myślę że
        zielonogórska porodówka trzęsie gaciami i robi sobie rekalme za darmo w gazecie
        bo z tego co słyszę i widzę coraz więcje kobiet ucieka do sulechowa rodzić. coś
        w tym musi być..
        • Gość: mama Re: Mamy zdrowe maluchy IP: *.ztpnet.pl 11.08.06, 14:28
          pediatra jest tak samo potrzebny przy końcowej fazie porodu jak ginekolog,od
          razu jak maleństwo wychodzi jest w dobrych rękach i pod czujnym okiem
          lekarza,od razu jest badane
          • Gość: roxi Re: Mamy zdrowe maluchy IP: *.ztpnet.pl 11.08.06, 15:32
            co w piszecie baby o co wam chodzi z ta zielonogórska porodówką co jest nie
            tak?? podajcie konkretnie przykłady i a nie nasłuchacie sie głupot od
            przewrazliwonych kolezanek której ktos tam cos powiedział i wielka afera,prosze
            jedzcie do sulechowa nowej soli itp ale na własna odpowiedzialnosc czasami
            dochodzi do takich sytuacji gdzie nie ma jak przetransportowac dziecka.Ale
            skoro wasza wygoda jest wazniejsza to szerokiej drogi.Ja rodziłam niedawno i
            bardzo sobie chwale wiedziałam ze jestem w dobrych rekach ja i moje dziecko!!
            • sotie Re: Mamy zdrowe maluchy 11.08.06, 17:59
              a co za różnica czy transportują cię do Poznania z Sulechowa czy Zielonej?..
              • Gość: marek Re: Mamy zdrowe maluchy IP: *.ztpnet.pl 11.08.06, 21:21
                no właśnie:)))
                • Gość: Mama Re: Mamy zdrowe maluchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:30
                  No według artykułu od dwóch miesięcy nie wożą już do Poznania bo w Zielonej jest
                  sprzęt i ludzie do ciężkich przypadków. W sumie ciekawa jestem na ile to prawda.
    • Gość: zaproszenie Re: Mamy zdrowe maluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:31
      Mój "maluch" jest zdrowy i bardzo, bardzo... sprawny. Oczekuję na propozyjce.
      • rodzynek8 Re: Mamy zdrowe maluchy 11.08.06, 21:51
        ja pierwsze dziecko urodzilam w Zielonej i nie mam najlepszych wspomnien
        1.bylam dopiero w 31 tyg. ciazy
        2.kiedy polozono mnie na boksie o 23 przez cala noc nikt nawet do mnie nie
        zagladnal
        3. nie pozwolono mi zadzwonic po meza!
        4.przed sama 8 rano zaczal sie porod i czulam sie jak ufoludek ktory rodzi
        wczesniaka!!!! zainteresowane osoby staly dookola mojego lozka i jeszcze na
        korytarzu!!!
        5. porod odbyl sie przy pomocy dwoch lekarzy(nie napisze kogo)ktorzy wyciskali
        dziecko i lozysko przez skakanie po moim brzuchu!!!!
        TO BYLO STRASZNE!!!
        lepiej o niebo bylo na intensywnej terapii noworodka i na septyku
        dwoje nastepnych dzieci rodzilam w sulechowie w spokoju jednoosobowej sali
        porodowej bez zbednych ciec a dzieci po 4320g i 4100g nikt mnie nie ogladal
        opieka super....
        ZIELONOGORSKIEJ PORODOWCE DUZO JESZCZE BRAKUJE....ale to personel musi zmienic
        podejscie do rodzacej bo dla nich to rutyna a dla pierwiastki niestety NIE!!!!
        • be.em Re: Mamy zdrowe maluchy 11.08.06, 21:55
          a ja rodziłam w zielonej, miałam indywidualny pokój, byłam z męzem, położne
          były miłe, ciągle zaglądały, syn przyszedł na świat w asyscie 2 połoznych i
          lekarza, usłyszałam "pięknie pani prze" ;))) i było ok:)
          • mamadacja Re: Mamy zdrowe maluchy 12.08.06, 10:13
            Ja też rodziłam w Zielonej w salce pojedyńczej i było fajnie. Zakończyło się
            wprawdzie cesarką, ale opieka była super - i w trakcie porodu i po porodzie. To
            było prawie 5 lat temu:)
            • beata132 Re: Mamy zdrowe maluchy 12.08.06, 11:53
              2 lata temu w zielonogórskim szpitalu przyszedł na świat mój syn. Wszystko było
              ok. Miałam poród wodny, opiekowała się mną cudowna p. Joasia Habura. Na temat
              szpitali w Sulechowie i Nowej Soli nie wypowiadam się, bo ich nie znam.
              • dorianne.gray Re: Mamy zdrowe maluchy 12.08.06, 23:03
                A ja rodziłam 2 tygodnie temu i o zielonogórskiej porodówce nie mogę złego
                słowa powiedzieć. Nie zauważyłam pediatry podczas porodu, moje dziecko oglądała
                położna (cudowna, swoją drogą). Za to wiele miałabym do powiedzenia na temat
                roomingu, niestety - dobrze, że musieliśmy tam być tylko dwie doby...
                • be.em dorianne.gray 13.08.06, 08:51
                  super!!! gratulacje!!! :) nic się nie pochwaliłaś!! ciągle mam Twoje wątki
                  przed oczyma, jako tej z brzuszkiem;) syn czy córa?
                  • dorianne.gray Re: dorianne.gray 15.08.06, 23:30
                    A dzięki, dzięki :)
                    Syn, jak widać w sygnaturce :) Najpiękniejszy syn na świecie :)))
                • Gość: dzola01 Re: Mamy zdrowe maluchy IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.06, 18:13
                  Ja tez rodzilam 3 tyg temu na zielonogorskiej porodowce.Mialam dylemat czy Z-G
                  czy Sulechow a le z prrzyczyn praktycznych wybrałam Z-G.Lezalam Na patologi 2
                  dni pozniej 6 dób na roomingu-mialam pojedynczy pokoj i bylo ok.Polozne byly
                  pomocne choc jena mnie doprowadzila do placzu.Ale wychodze z zalozenia ze
                  jeszcze sie taki nie narodzil ktory by wszytskim dogodzil.Mialam cesarke,dzicko
                  zaraz po "wyjeciu"ogladal pediatra-w sumie nie mam zastrzeżen.Myśle ze to jest
                  tak-jesli porod jest bez komplikacji to obojetne czy rodzisz w Sulechowie czy
                  Nowej Soli czy Z-G.

pozdrawiam
                  • dorianne.gray Re: Mamy zdrowe maluchy 15.08.06, 23:31
                    No tak, na roomingu komercyjnym na pewno było ok - też bym sobie tam chętnie po
                    porodzie poleżała, ale sal jest mało, a chętnych dużo: akurat kiedy rodziłam,
                    na komercyjnym nie było wolnej sali... :(
    • kaktiebia Re: Mamy zdrowe maluchy 14.08.06, 21:51
      no ale grunt ze dzieciaki zdrowe, nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka