Dodaj do ulubionych

Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry

26.09.06, 21:44
jednak małe to miasto - a przynajmniej bardzo mali są (w większości) jego radni, nie mają wizji, boją się praw rynku... oj jak tylko potencjalny inny inwestor dowie się o tym głosowaniu to chyba ucieknie choćby na Dolny Ślask!
Obserwuj wątek
    • Gość: konti Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:56
      A na terenie dawnego Ogrodnictwa dalej będą straszyć betonowe ruiny.Następne
      kilka lat.Bo to jest Polska WŁAŚNIE!
      • Gość: Marika Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:04
        Przestańcie ważniejsze dla Zielonej Góry jest wprowadzenie patroli straży
        miejskiej czy obywatelskiej jak chce PIS.
        • Gość: OPZL Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 26.09.06, 22:07
          marika i konti to frustrat od Łodygi i Bąbla.szkoda,ze panowie nie powiedzieli
          ile chcą zarobić na tej spekulacyjnej sprzedaży ziemi.
          • Gość: tkm Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.backiel.com.pl 26.09.06, 22:13
            jeden wielki spisek taaaaak spekulacje, szabrownicy, kułaki...trzeba wykazać rewolucyjną czujność!!
            i budować IV ŁerPe cichą, spokojną i zaściankową
            zazdrość? żal? no Łodygi i Bąbelki mieli pomysł, jeśli pojawia się szansa
            czy złamali prawo?
            • Gość: Pan Ciekawski Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 00:17
              jeśli złamali prawo to są odpowiednie instytucje, jesli nie, to władza sama
              sobie zaprzecza; jest inwestor, jest ziemia, tylko brak chęci po stronie
              miasta; dlaczego?
          • Gość: berou Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.09.06, 00:02
            dżizas a jak zarobią setki, miliony, niewyobrażalne sumy, to co????? odejmą
            komuś od garnka??? ukradną Tobie może??? co Ci ukradną??? samochód? dom?
            możliwości na lepsze życie? matko czemu my jesteśmy takie psy, żeby nie obrażac
            ogrodnika??? czemu??? pozwól człowieku działac potem krytykuj!!! a tymczasem
            pojeździmy sobie do poznania po pierdoły do domu, bo u nas nie ma, nawet za
            pieniądze, które niektórzy mają.
            Sorry za banalny tekst ale szlag mnie trafia!!!!!1
            • Gość: M Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.06, 09:22
              ke?
              Panowie jak kupowali ziemię to wiedzieli do czego jest przeznaczona....
              Teraz nagle chcą zmienić jej przeznaczenie coby zdecydowanie drożej ją
              sprzedać! Czemu miasto ma znów dostać po plecach i nie zarobić (tak jak w
              przypadku Carrefoura)?
              Panowie biznesmeni wiedzieli co kupują i co mogą tam zbudować... Jestem za tym
              coby miasto nie zmieniało przeznaczenia tej ziemi (chyba, że Panowie biznesmeni
              zechcą dopłacić różnicę w cenie), a Leroy Merlin jak mu będzie zależeć to sam
              się powinien do miasta zwrócić.
              W jednym z wątków padło, że Panowie biznesmeni (B i Ł) chcą zainwestować tu
              szmal, a miasto Im to uniemożliwia.... Otóż Oni nie chcą tu inwestować szmalu,
              Oni chcą tu szmal uzyskać z korzystnej sprzedaży ziemi...

A po co Ty do Poznania jeździsz? IKEI i tak u nas nikt nie zbuduje, a Leroy
              Merlin niewiele się różni od Castoramy...

Pozdrawiam
              M
              • Gość: olik Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.gala.net.pl 27.09.06, 10:10
                jak kupowali ziemię, to mieli zapis umozliwiajacy im budowę hipermarketu,
                kupili ziemie od agencji rolnej, nie kupiliby, gdyby byly inne zapisy;
                ogladałem sesję, to wiem; zmieniły się przepisy i teraz trzeba zmienić nazwę
                hipermarkety na inną, zgodną z terminologia ustawy i tylko o to chodzi,przy
                okazji zmian i uaktualniania przepis ów miejscowych do obowiązujących ustaw
                taka zadyma i pożywka dla politykierów; radni znający się na gospodarce i
                mechanizmach rynku w radzie to: nauczyciel histoii, kwiaciarka i tp, he he
                sterowani przez p` osła maternę- zero intelektualne
                • Gość: jak Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:17
                  taaaa
              • Gość: XYZ Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 10:29
                Masz rację. Vide: Iglotechnik i Robert D. Kupili ziemię na Pomorskim , a teraz
                usiłują nią kupczyć. Strata dla miasta ewidentna .Zresztą sprawa tych Panów
                jest ciagle otwarta i tylko kiedy nadarzy się okazja zostanie wyciagnięta na
                jaw . Z wszystkimi szczegółami!!!
          • Gość: ploz Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.gala.net.pl 27.09.06, 10:00
            OPZL, a ile ty zarabiasz? rób interesy, innym takze daj, żyj i daj żyć innym,
            jesteś mały i zawistny, zrób tyle ile oni dla tego kraju; ktoś potrzebuje
            brygad terrorystycznych w tym miescie; jak to? katolickie społeczeństwo takie
            niebezpieczne? a gdzie nauki JPII? zagrożeniem sa tacy, co straszą innych
            bronią; więcej zaufania w sppołeczeństwie;
        • Gość: mary Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.gala.net.pl 27.09.06, 09:55
          Mariko, to nie jest ważniejsze; wszystko wprawia w ruch gospodarka, ruch na
          rynku inwestorów; trzeba cieszyć się, że jeszcze ktoś chce za własne pieniądze
          w tym ciemnym grodzie zielonym inwestować; wybierajcie pis i po, to będzie
          łatwo żyć bogatym, nie wpuszczą nikogo do zielonki; po co; im dobrze; posel
          materna ma kiepski sklepik i uwaza, ze jest przedsiębiorcą, bukiewicz ma biuro
          notartialne, w ktorym pracuje jej mąż i to też wielkie przedsiębiorstwo; oni
          nie mają pojęcia o niczym; tacy nawet złotowki innym nie dadza; i bronią
          swojego stanu posiadania;zobaczcie, kto jest sponsorwm sportu w naszym mieście,
          kto daje różnym organizacjom produkty żywnościowe dla biednych? hipermarkety,
          duże firmy; wyobraźmy sobie, że w naszym mieście jest jedna gazeta, jedno radio
          itd; to o to chodzi? ja bardzo bym chciała, żeby w naszym mieście był sklep
          IKEI np; jeśli będą rządzić tacy mądrzy popisy to niestety tego nie doczekamy;
          szybko rozejdzie sie w świecie biznesu o głupim mieście zg, ktore nie chce
          konkurentow na rynku; jasne, kto im opłaci kampanię wyborczą? nazwy firm były
          na transparencie podczas sesji, to jesr korupcja polityczna, zresztą oni to
          robią na górze też
    • Gość: zielonogórzanin Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:41
      Jak zwykle radni pisu i tym podobni działają na szkodę obywateli.Eliminując
      konkurencję w imię własnych małych biznesów blokują dostęp do tanich,
      najnowszych towarów; skazują nasze miasto na upadek. HAŃBA!!
      • Gość: alek Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 26.09.06, 22:46
        Ty z druzyny bukiewicz czy ty przypadkiem nie przesadzasz z tymi nowymi
        osobowosciami na forum???

Głosuj na nią ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Marika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Drużyna Bkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        głosuj na Bożennę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        oni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        poeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

+ cd, odpowiadam i dociekliwy
        robertos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Juz w tym watku jako marika sie wpisales atakujac PIS!!
        Teraz jako zielonogorzanin???

zielonogórzanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        I znowu jedyne co umiesz zaprezentowac to atak na PIS :)

PRzypominam ci kolego z druzyny bukiewicz ze PO tez byla przeciw temu
        projektowi!!!!!

Co moze nie??
        Ty sie w ogole zapoznales z tym art?????
        :)

Brawo PIS i PO za dzisiejsza akcje w radzie miejskiej.

• nickii Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry 26.09.06, 23:14
          Pamietacie teren zrujnowanej drukarni? Stał ten syf w miescie kilkanascie lat.
          Ile bylo krzyku ze postawia castorame i co? Mineło troche czasu i ja uważam ze
          stalo sie bardzo dobrze ze ja postawili. Tak samo moglo byc z LM. Dzis tam
          tylko chaszcze a moglo byc kolejne centrum z prawdziwego zdarzenia w ZG. I mam
          w dupie ile na ziemi castoramowej zarobili bombelek i lodyga i ile by mogli na
          LM. Chce zeby w tym miescie cos sie budowało, cos na poziomie, mam gdzies małe
          oblesne składziki budowlane, w których nie ma co kupic. Jesli PO glosuje
          przeciwko LM to wlasnie stacilo mój glos, nie mogę pojąć jak partia która mieni
          sie reprezentantem klasy sredniej nie popiera rozwoju ZG. Ja wiem, że
          hipermarkety nie są żadnym zbawieniem, ze zabijają drobną przedsiębiorczość,
          tylko, że my przed tym i tak nie uciekniemy. Takie są swiatowe trendy. LM czy
          ktoś podobny i tak w koncu powstanie w ZG tylko czemu nie dzis a za kilka lat?
        • Gość: Marika alek psycholl z pis ze swoją lista uwagaaa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:26
          człowieku, dałeś mnie na jakąś swoją listę, widzę, że na wzór Listy Macierewicza
          i musze powiedzieć jesteś chory i jeszcze jedno daj mi spokój!!!!
          Przestań mnie prześladować!!!, obojętnie co napiszę to ty odrazu musisz pisać
          jakaś kłamliwa ripostę, a ta twoja lista to rozumiem wrogowie, bo wolą PO tak???
          to znaczy, że w Państwie Prawa nawet internet jest kontrolowany przez fanatyków
          z pisu. Szkoda mi was psychole.
          • Gość: Pan Ciekawski Re: alek psycholl z pis ze swoją lista uwagaaa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 00:10
            Marika daj sobie spokój; ma takie chłop wzorce, to i tak postępuje, jak mówią,
            jaki pan, taki kram :) takie są już te minusy demokracji, musimy znosić ludzi o
            innych niż nasze poglądach.. nawet tych głupich.
        • Gość: alka Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.gala.net.pl 27.09.06, 10:19
          alek, gratuluje ci rozumku, niestety przez takie rozumki mamy w Polsce to co
          mamy, syff teczkowy, obrzucanie blotem, nawet największe autorytety obrywają,
          wierzejski za to autorytet dla takich jak ty, to chore; żaden szanujący sie
          przedsiębiorca nowy do nas nie przyjdzie, platforma się zbłaźniła!pis to głup
          [ki, ale po ma ambicje ruszyć gospodarką; w którą stronę? na pewno do dołu!
      • Gość: Pan Ciekawski Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:09
        mania prześladowcza?
        a teraz na temat: "Prawica była innego zdania. Radni PO i PiS solidarnie
        oponowali przeciw podjęciu uchwały" cóż.. prawdopodobnie po prostu nie dostali
        do łapy :| nagle zaczęli interesować się dobrem przedsiębiorców? (vide
        Castorama, Carefour); dziwi mnie przy tym postawa PO, która wydawać się miała
        liberalna, a blokuje wolny rynek; nie wierzę, że chodziło tylko o plan
        zagospodarowania miasta :) nie takie cuda się u nas działy :)
        • Gość: ??? Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 26.09.06, 23:13
          Czyli sugerujesz,ze SLD dostało do łapy?A UM?
          • Gość: alek Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 26.09.06, 23:30
            On sugeruje :)

• Gość: Pan Ciekawski Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:33
            jest jeszcze inna teoria, PiS i PO głosowało przeciw SLD; w zasadzie niczego
            nie sugeruję, tylko po zachowaniu radnych nasuwają się także i takie wnioski...
            bo dlaczego sprzyja się jednym, a blokuje innych? czy przypadkiem dane osoby
            nie mają jakiegoś interesu w niedopuszeniu do danej inwestysji; dlaczego, mimo
            ciągłego narzekania na brak miejsca na inwestycje, konkretnych inwestorów (a
            nie jakiś wyimaginowanych, którymi mydli się nam oczy) blokuje? czyżby ktoś
            miał interes w tym, żeby nie było konkurencji dla Castoramy? czy nie było tu
            jakiejś cichej umowy o niedopuszczaniu konkurensji? jak widać, same pytania :|
            • Gość: Drugi Ciekawski Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 12:48
              Panie Ciekawski! A może odwrócimy pytanie.Jaki interes miało SLD i Urząd Miasta
              w lobbowaniu na rzecz Łodygi i Bąbelka? Dlaczego SLD tak się spieszyło? Czyżby
              dlatego,że w nastepnej Radzie Miasta nie będzie już miało przewagi? Dlaczego
              sieszyła się Ronowicz? Dlatego,że już szans nie ma na ponowną elekcję? Jak
              widać same pytania towarzyszu ciekawski.
              • Gość: Pan Ciekawski Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 13:22
                jasne, każde pytanie można odwrócić; zwróć jedynie uwagę na to, że mydli nam
                się oczy tematem terenów pod inwestycje, czy ściąganiem inwestorów, a gdy jest
                inwestor, mający teren pod inwestycję, to zamyka się przed nim drzwi; czy w
                takim razie oznacza to, że nasi inwestorzy są gorsi od innych? skąd ten
                dualizm?
                czasy towarzyszy, chyba już dawno minęły i nie rozumiem, dlaczego - mimo że nic
                o mnie nie wiesz - tak się do mnie zwracasz :| z tego co widzę, to należysz do
                ludzi, którzy wszystkich o innych niż swoje poglądach nazywasz komunistami, czy
                właśnie "towarzyszmi";
                • Gość: Jimi Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: 195.85.249.* 27.09.06, 16:32
                  Pusty śmiech mnie ogarnia jak ktoś nazywa sklep budowlany inwestycją. Przejedź
                  się do Sulęcina. Zobaczysz tam inwestycje. Firma z amerykańskim kapitałem
                  rozbudowywuje fabrykę. Czy 120 tyś miasto stać tylko i wyłącznie na kolejny
                  market budowlany?.
                  • mercin.brezan Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry 27.09.06, 16:41
                    ale to 120 tys. miasto nie chcąc sklepu daje SYGNAŁ innym potencjalnym inwestorom, że mogą mieć pod górkę, dlatego zapraszam inwestorów do Żagania :).
                    • Gość: Pan Ciekawski Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 16:57
                      zgadzam się z Tobą; tym bardziej, że inwestor jest, ma teren, brak tylko dobrej
                      woli ze strony radnych; z drugiej strony, patrząc np na Warszawę, to jest dużo
                      ludzi, którzy dojażdżają tam do pracy nawet po 100km dziennie
    • goethemojgoethe Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry 27.09.06, 01:58
      pis chce dobrze?przepraszam,nie wierze im.i nigdy nie uwierze.
    • Gość: kalina Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: 213.77.48.* 27.09.06, 07:24
      Też miłam zamiar zagłosować na PO i już tego nie zrobię....Ostatnią rzeczą,
      której spodziewałam się od radnych tej partii było blokowanie inwestycji a co
      za tym idzie brak wsparcia dla wolnej konkurencji.
    • oczapowski Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry 27.09.06, 07:46
      He, he, he...To tak wyglada liberalizm PO?!?!?!
    • Gość: MAXX Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.06, 08:09
      Mimo ,że nie jestem zwolennikiem czerwonców z sld ,to ich argumenty wydaja się
      bardziej przekonujące niz radnych z pis i po .......a miasto wskutek tej
      decyzji SPOWIATOWIEJE nam jeszcze bardziej......
    • Gość: key Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.06, 09:11
      Nie rozumiem, może mi to ktoś wytłumaczy. Dlaczego w sprzedaży terenów muszą
      być pośrednicy choćby się nazywali biznesmenami a nie można zaprosić do rozmów
      bezpośredniego użytkownika czyli Leroy Merlin
      • Gość: mol Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.gala.net.pl 27.09.06, 10:37
        mogą sobie załatwiać kontakty z innymi własciciele terenów, Lodyga i bombelek
        kupili teren w t997 roku, prowaqdzą rozmowy z innymi, bo to sa ogromne koszty
        taka inwestycja, szukają kogoś, komu też zależy na współpracy z kimś, kto coś
        ma, miasto tej ziemi nie ma;
    • Gość: Jimi Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: 195.85.249.* 27.09.06, 09:31
      Z jednej strony źle bo kolejny supermarket. Z drugiej strony źle bo ucieka
      inwestor. Hmm tylko co miastu da kolejny market? Czy stanowi wartość dodaną? Na
      pewno panowie B. i Ł. chcą zarobić na ziemi którą kupili tanio. Patrz Makro.
      Ale to w sumie nie o to chodzi. Czy szanowi właściciele nie mogą ściągnąć jako
      inwestora firmy np. produkcyjnej? Najprościej oczywiście ściągnąć market i
      opowiadać głupoty że to przyciągnie następnych (znowu makro. Czy przyciągnęło
      inwestycje które tak szumnie zapowiadano?) inwestorów. Nie wierzę akurat że tym
      panom zależy na dobru mieszkańców. Obawiam się że chodzi tylko i wyłącznie o
      zwrot kapitału.
    • Gość: gośc ze wschodu Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.06, 09:58
      Proponuje mieszkańcom Zielonej Góry zrobić wykaz polityków PiS którzy byli
      przeciw inwestycji i jak zobaczycie któregoś z nich w jakimś markecie już
      postawionym w waszym mieście to za uszy i wygonić ze sklepu!!!
      • Gość: PoCo? Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 10:22
        Jak kupujecie akcje na giełdzie dzis to po tozeby dostac za nie tyle samo
        pieniążków za dwa lata?

Ja tam rozumiem panów inwestorów w ziemie - zainwestowali i teraz chca zarobic.
        Co w tym dziwnego?

Ile mamy skladów i firm oferujacych materialy budowlane w Zielonej Górze? Ile
        osob one zatrudniają i ile daja zarobic swoim pracownikom? Jesli liczba
        pracowników i pensje pracowników tych firm sa wyższe niz zaoferuje wielki
        hipermarket - to nie budowac, jak nizsze to nie ma nad czym się "pienić" tylko
        budować. Chyba lepiej żeby większa grupa osób miała więcej pieniędzy, które
        wydadzą w mieście...

• Gość: bss Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 18:16
      Każda inwestycja, nawet szalet miejski to zatrudnienie dla wielu osób. Nie
      tylko po, ale też w trakcie budowy. A zyski ? Niech martwi się inwestor...
      Żadne zakazy i nakazy . 100000000000000 marketów!!!! 100000000000000 razy 100-
      stu pracowników przy budowie to sukces. Pozdro....
      • Gość: LiB Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.09.06, 20:56
        A może ciołku weźmiesz pod uwagę ile ludzi straci pracę w upadłych przez
        hipermarket firmach?
        • Gość: bss Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:05
          A co tępaku, stracisz pracownika za 600 w swoim sklepiku ?
          • Gość: LiB Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.09.06, 21:48
            Ale zyskam za 500 w LM.
            • Gość: bss Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:58
              Przestań pitolić głupoty. Zapłac więcej pracownikowi, a z pewnością zostanie. A
              jak niestać Ciebie na pensje dla ludków , to zaprzęgnij do roboty rodzinkę.
              Tyle na ten temat. A tak nawiasem - znam takich jak ty przeciwników super-hiper
              marketów , którzyz roskoszą robią zakupy w tych przybytkach. Nierzadko też
              sprzedając potem towary w nich zakupione u siebie w sklepiku...
              • Gość: Marika Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 22:32
                Tu sie zgadzam z tobą, ale dlaczego PO zagłosowało przeciw??
                Dlatego, że są wybory i nie chcą być posądzani o sprzdawanie, co skrycie
                wykorzystały by inne ugrupowania. Zresztą co się dziwić my tu nie chcemy różnych
                powtórek z WARSZAWY.
              • Gość: XZ Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:41
                Słuchaj gościu! Ja jako mały sklepikarz wiem co kupić bo znam dokładnie ceny.Ty
                w życiu nie kupisz takich artykułów jakie proponuje market na gazetce bo nie
                znasz tych cen. Ja natomiast jak coś kupie u nich sporadyczne na promocji
                sprzedaję u siebie póżniej po zakończeniu ich promocji w cenie dużo niższej niż
                oni to sprzedają. Czy to żle ?
                • Gość: bss Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 19:21
                  >>>Czy to żle ?<<<

Tak zle, bo mie nabijasz na kasę oszukując fiskusa. Nie udawaj samarytanina...
    • Gość: ziomek Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.06, 10:18
      Stawiam jednego wielkiego klocka na te cala rade!!
      Swoi kolesie chca budowac, tworzyc, urbanizowac tereny zupelnie na uboczu
      miasta. Castorama i Careffur (C&C) jakos wam nie przeszkadza w samym centrum.
      No co, Lodyga pewnie nie chcial smarowac? Innych opcji to tu slabo widac, bo
      pierdzielenie, ze upadna drobni handlarze to bzdura straszna. Ludzie wybieraja
      gdzie chca kupowac. Przyklad: Rondo Batorego, z lewej Auchan, z prawaj
      InterMarsche a tuz za nim pare malych sklepikow. Tyle bylo farmazonow, a fakty
      mowia same za siebie.
      • Gość: giligili Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 18:29
        Głupole!!!! Pieprzenie o tych małych przedsiebiorcach, ze upadna! A skąd - maja
        sie dobrze. Zmarnowac taka szanse dla miasta... Co to za glupole w tej radzie
        sa??? :/
        • Gość: Balcerowicz Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 21:52
          Głupi jesteś ty.Pewnie! wprowadź dupku jeszcze 5 szklepów wielko
          powierzchniowych,a reszta lokalnych firm upadnie.Zyski oprócz podatku
          gruntowego popłyną do W-wy lub Krakowa.
    • Gość: przyjaciel Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 13:29
      tak trzymajcie , Blokujcie co sie da .My Gorzowianie mamy Castoramę ,Bedzie się
      budowało OBI-dostali pozwolenie, Leroy Merlin wciąż się zastanawia.Nie mogę się
      doczekać kiedy Zielona Góra spadnie do rangi wsi.
      • Gość: gdgd Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 30.09.06, 11:10
        Blokujcie dalej Gorzowianie. My mamy Carrefour, Auchan, Tesco, Makro, będzie
        budował się Giant. Czekam aż Gorzów spadnie do rangi wsi.
        • mercin.brezan teśko powiadasz - uuuu!! gratulejszyn 30.09.06, 11:27

a Nowa Sól ma Funai - biznes.onet.pl/1,1361953,prasa.html
          a Żagań Wurtha - biznes.interia.pl/news?inf=790420
          a Żary Karmanna - www.zary.pl/index.php?id=6&idi=376&lng=pl&PHPSESSID=1cc244874601824f5e328dcc711a59f2

poza tym teśko to chyba teraz w każdym mieście - w Żaganiu już prawie gotowe do otwarcia :) www.um.zagan.pl/index.php?lng=pl&id=31&idi=938
        • Gość: Kasjer wyborczy Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 30.09.06, 15:42
          W dzisiejszej Gazecie Lubuskiej, w Tygodniku zielonogórskim radny SLD Waldemar
          Zell ,któremu grozi wywalenie z listy SLD za to ,że wstrzymał sie od głosu w
          tej sprawie, mówi: Jak mnie wyrzucą to opowiem jak naprawdę wyglądały spotkania
          z inwestorami.Czyli z Łodyga i Bąbelkiem.Ciekawe.Czyżby coś obiecali?
          Przypominam ,że w tej kadencji SLD razem z Batkowskim(też SLD,ale zakamuflowane)
          ma wiekszość w radzie miasta.Podobnie ciekawy jest determinizm Urzędu Miasta w
          forsowaniu tej uchwały.Hmmm... Jedynym wytłumaczeniem tego egzotycznego sojuszu
          SLD-Ronowicz mogą być tylko wybory, a właściwie wyda...
    • Gość: NeW Leroy Merlin nie powstał bo PO nie wzieło w łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 18:26
      jak SLD co można wycztać w weekendowej Gazecie Lubuskiej,
      Taka właśnie prawda, dlaczego nie powstał, bo Platforma chce zrobić coś dla
      ludzi i nie widzi w tym własnego interesu tak jak inne partie i tu SLD.
      Imprezki z przyszłymi właścicielami prominetnych radnych sld.
      Koniec tej partii.
      • marcopol2 Re: Leroy Merlin nie powstał bo PO nie wzieło w ł 01.10.06, 16:09
        pozdrawiam wszystkich ...!!!!

• Gość: fdddg Re: Leroy Merlin nie powstał bo PO nie wzieło w ł IP: *.ppp.onetel.net.uk 01.10.06, 16:10
        grfgfdgfdgd
        • jezyk_angielski Re: Leroy Merlin 03.10.06, 18:31
          kurcze, a mógłby powstać. Nie musiałbym już jeździć z każdymi, większymi
          zakupami jeździć do Poznania czy Wrocławia i płacić olbrzymie pieniądze za
          dowóz. :/
          • Gość: ops_1 Re: Leroy Merlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:28
            Ciekawi mnie program poszczególnych partii i stowarzyszeń które tak mocno się
            pchają do Rady Miasta.Jak znam życie to każdy z tych palantów wpisze walka z
            hipermarketami!!!A Miasto będą rozwijać przez sieć piekarni Mikulewicza i
            salonów kwiaciarskich Eleonory.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.08, 17:20
      Teraz kiedy oficjalnie już wiadomo , ze na osiedlu Pomorskim
      budowana jest Biedronka /uwaga: wlaściciel Portugalczyk / przyszedł
      czas na ostateczne wyjaśnienie sprawy handlu ziemią na tym
      osiedlu.Uważam , że niedawni właściciele tej ziemi - notabene
      odkupionej od miasta za marne grosze - powinni wyjaśnić mieszkańcom
      miasta gdzie są ich deklaracje o budowaniu nowego zakładu
      usługowego,zatrudnieniu kilkudziesięciu pracowników etc.A na
      podstawie takich deklaracji przystąpili do przetargu na tę ziemię /
      znajduje się ona obok Kościoła Parafialnego/.Natomiast to co zrobili
      po wygraniu przetargu świadczy o wielkim .........../ niech każdy
      sobie dopowie /. Zresztą lada dzień tą sprawą zostanie
      zainteresowana odpowiednia instytucja.
      • Gość: mama misia Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.gprs.plus.pl 21.02.08, 12:59
        To, co obiecują nabywajacy grunty, to bajki dla naiwnych. pamietacie
        jakie cuda były obiecywane przez gościa który kupił sobie wagmostaw?
        ja sie doczekac nie mogę tych łódek i tej kawiarni. kto tam zajrzał,
        tego pewnie też jak i mnie krew zalewa.
        Z drugiej strony mam dosc wędrówek po miescie i po obskurnych
        budach w poszukiwaniu deski, lampy czy baterii choc trochę
        przypominajacych to, co zaplanowałam. Jedna castorama nic nie
        pomaga, a najczęsciej doczekanie sie tam kompetentnej obsługi przy
        regałach to jeden smiech. Naprawdę konkurencja się przyda, ludzie
        bedą nadal z całego okregu na zakupy przyjeżdżac, więc rynek sam się
        obroni. A chwila, gdy hiper bedą musiały dac pracownikowi więcej
        pieniędzy jest naprawdę bliska, to nieuniknione.
        po co te nerwy. niech lokalni biznesmeni robią biznesy takie jak
        można , jeśli innych się nie da. Ja z przyjemnością zostawię
        pieniadze tutaj zamiast jej wywozic do Niemiec albo do Poznania.A
        odpowiednia instytucja niech ODPOWIEDNIO i odpowiedzialnie pilnuje
        żeby wszytsko było ok.
    • Gość: Zasmucony Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.08, 22:42
      Jasna dupa nie chcę widzieć u nas takich radnych /ciagle bezradnych!/
      ktorzy blokują rozwój miasta. Może trzeba ich zamknąć na jakiś
      tydzień w Ratuszu ,aż zaczną liczyć się z naszymi żądaniami.
      Chcemy żeby powstała IKEA, Lyroy Merlin, M1, i porządne hale
      wystawowe! A o basenie i hali sportowo-widowiskowej nie wspomnę,
      bo to przecież najlepszy przykład ich działania!!!!!!
      • Gość: homik Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ost.intertele.pl 21.02.08, 13:46
        U nas już budują
        pierdzirurki.myminicity.com
    • Gość: Zasmucony Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.08, 19:47
      Mieszkańcy naszej kochanej ZIELONKI, kiedy doczekamy się u nas
      takich marketów jak IKEA ,OBI, LEROY MRRLIN albo M1 ?
      Jesteśmy zdecydowanie " ZA " Na obrzeżach miasta jest sporo miejsca
      a przy okazji miasto mogłoby zarobić trochę kasy!
      W ten sposób możnaby sfinalizować obiecane inwestycje np. FONTANNĘ
      k. FILHARMONII. Co Wy na to ?
      • Gość: vts Re: Leroy Merlin nie wejdzie do Zielonej Góry IP: 83.142.140.* 11.03.08, 20:04
        państwo radni nie mają czasu na takie głupoty
        obecnie zajmują się przerobieniem rausza na wypożyczalnię rowerów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka