Dodaj do ulubionych

SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne

30.10.06, 22:08
Słyszałem o termomodernizacji bloków w Niemczech, jest to bardzo odważny
pomysł, jeśli się uda to ludzie naprawdę będą płacić mniej pieniędzy za
ogrzewanie. Wiem bo mój kolega mieszka w Berlinie, taki proces zrobili z kasy
Unii.

Obserwuj wątek
    • Gość: fuego SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.centertel.pl 30.10.06, 23:50
      A wykonawcą byłby , jak znam życie, ekonbud-fadom pana jarząbka :-)))
    • mercin.brezan Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne 31.10.06, 00:08
      ot pomysł na rozwój i dobrobyt - kpina czy co ?
      • Gość: 21 Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 08:21
        No i ta łopata w rękach sld-owskiego kandydata, to wyglada prawie jak brzytwa w
        łapach małpy. Trzeba tego uniknąć, bo inaczej znów zaczną nam "przekopywać nasze
        umysły" w swoim stylu, czyli wmawiać i udowadniać, że białe jest czarne, tak jak
        robili to kiedy byli u władzy.
        Znajdź w SLD to ukryte "fuj"...
        • Gość: ada Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.10.06, 08:45
          z tego co pamiętam, to ostatnio nasz miłościwie panujący premier mówił w
          ekspoze co jest białe a co czarne...
          A zamiast krytykować kandydata sld może lepiej zastanowić się który z
          pozostałych kandydatów byłby w stanie wziąć się do konkretnej roboty, a nie
          tylko ściemniać.
          • Gość: A.Ż Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.ztpnet.pl 31.10.06, 09:21
            Beznadziejny ten program.A docieplenie doradził im pewnie ich stary towarezysz
            Biczyk z SM Kisielin.Chciał 2 lata temu mieszkańcom Pomorsakiego wcisnać ten
            kit.Ocieplenie na kredyt,który trzeba by spłacać kilka dobrych lat po 100-200
            zł miesięcznie.
          • Gość: adam Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.ztpnet.pl 31.10.06, 09:23
            Szanowna Ado, czyżby pamięć ludzka była aż tak krótka żeby zapomnieć jak to
            "brali się do roboty" koledzy z SLD i co z tego wynikło?
    • Gość: zt Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.ztpnet.pl 31.10.06, 10:28
      Gwóźdź to niech sobie wbiją do trumny.
      Mało nakradli? Łapy z daleka od dużych pieniędzy.
      Przekręcą i rozkradną wszystko.
      • Gość: obserwator Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.10.06, 10:39
        Naoglądał się Kubicki nieocieplonych bloków z okien swojego mieszkania na
        zastalowskim. Mógł się przejść po dalszej części osiedla to by zobaczył, że
        spółdzielnia sukcesywnie ociepla kolejne budynki.
    • Gość: zniesmaczony SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.uz.zgora.pl 31.10.06, 13:21
      Panie Kubicki, chyba Pan nie wygląda przez okno w swoim domu, bo blok na
      przeciwko Pana jest ocieplany. Czego to sie nie robi w kampanii. Ściema na
      całego. A może mniejsze czynsze???? I ta poza z ta łopatą, a Pan kiedyś trzymał
      łopate w ręku i coś robił, bo jakoś nie widać??? Groza.
      • Gość: Wyborca Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.10.06, 13:42
        Bądź rozsądny i nie głosuj na Kubickiego.
    • Gość: ja Kubica ma przynajmniej nowy pomysł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 17:08
      Spółdzielnie może i ocieplenie budynków realizują, ale skończą .....
      Korzyści dla obywateli (niższe opłaty) i środkowska są niewątpliwe.
      • Gość: ff Re: Kubica ma przynajmniej nowy pomysł. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 18:10
        Duży plus dla Kubickiego za pomysł.
        • Gość: jakizniegokubica? That's me The underteker4pisand4sld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:03
          duży minus,to doprowadzi albo do zadłużenia miasta albo ludzi, a na dodatek tego
          od przyszłego roku wejdzie nowy podatek wprowadzony przez pis ;((((
          ,,za opiekę na starość''
    • Gość: Pan C. Głosując za PIS głosujesz za Radiem Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 19:28
      Populistyczny pomysł; sam nie mieszkam w mrówkowcu, czy w innym bloku i może
      dlatego czegoś tu nie rozumiem. Ludzie płacą czynsze i jakieś opłaty remontowe
      (widziałem taki co-miesięczny wyciąg) i z tego spółdzielnia powinna płacić
      wykonawcom za ocieplanie budynków; nie powinno płacić za to miasto; jak chcę
      sobie ocieplić dom, to wykładam na to kasę i nikogo nie obchodzi, ile płacę za
      ogrzewanie;
      Mimo tego populizmu, zagłosuję i tak za lewicą, bo na PiSiorkowców nie mogę
      patrzeć (i maja poparcie Radia M.), z PO mi nie po drodze, LPR to fanatycy i
      faszyści (i w ogóle jakieś zakompleksione jednostki), PSL to partia chłopska,
      SO (no comments), "Moje Miasto" to nie moje miasto.
      Wybieram mniejsze zło.
      Ps. Wg ostatnich sondaży, Ziobro ma w społ. 53% poparcia; "w konkurencji" brak
      zaufania: ludzie bardziej wierzą Balcerowiczowi niż Kaczyńskim i .. Leperowi; a
      ostatnie doniesienia mówią, że PIS ma poparcie Radia Maryja w Toruniu :|
      A Kaczyński w Niemczech to 167cm braku poczucia humoru :D
      • Gość: h2o Re: Głosując za PIS głosujesz za Radiem Maryja IP: *.ztpnet.pl 31.10.06, 23:38
        A ty po prostu bucu jesteś czerwony! Po co piszesz te pierdy?Od zawsze w PZPR,a
        teraz w SLD.
        • Gość: Pan C. Re: Głosując za PIS głosujesz za Radiem Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 00:55
          spieprzaj dziadu
    • Gość: tępy.wyborca Docieplić bloki mieszkalne, kazdemu po butelce IP: 206.54.158.* 01.11.06, 07:31
      wódki, 4 tysiące na rękę i "kazdemu wg jego potrzeb".

Jesli SLD to obieca, ma mój głos.
      • Gość: ulus Re: Docieplić bloki mieszkalne, kazdemu po butelc IP: *.ztpnet.pl 02.11.06, 20:58
        nie moge sie doczekać końca wyborów.......
    • Gość: teresa SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.11.06, 10:21
      mieszkam na osiedlu Zacisze właśnie koncza
      termomomodernizację mam nadzieję ze będę płaciła mniej za ogrzewanie ale za
      ocieplanie blokow płaca lokatorzy(spłacamy zaciagniety kredyt )
      • Gość: Spółdzielca Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:08
        Za komunę bloki stawiane bloki nieocieplone to teraz SLD niech bierze pożyzcki
        i dokończy to co spieprzyli dziadkowie,a nie na garbioe młodzieży pchacie się
        do koryta.
        • Gość: ksantypa Re: SLD ma plan: docieplić bloki mieszkalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:42
          PANIE kUBICKI, JAK PAN SOBIE WYOBRAŻA FINANSOWANIE PRYWATNYCH BLOKÓW( BO
          PRZECIEŻ SPÓŁDZIELCZE BLOKI TO NIE SĄ DOMY KOMUNALNE) Z KASY MIASTA? jEŚLI
          TAK, TO PROSZĘ RÓWNIEŻ O DOCIEPLENIE WSZYSTKICH DOMKÓW JEDNORODZINNYCH W
          MIEŚCIE. mY TAKŻE JESTEŚMY PODATNIKAMI I TO Z NASZEJ KASY CHCE PAN FUNDOWAĆ
          SPÓŁDZIELCOM TO OCIEPLENIE. pANA POMYSŁY PROSZĘ REALIZOWAĆ NA BIAŁORUSI.
          POWODZENIA. MY DZIĘKI BOGU KOMUNIZM MAMY ZA SOBĄ. I KAŻDY NIECH DBA O SWOJĄ
          WŁASNOŚĆ SAM. SPÓŁDZIELNIE O DOMY SPÓŁDZIELCZE, MIASTO O KOMUNALNE I SOCJALNE,
          A PRYWATNI O PRYWATNE.TANIA KIEŁBASA WYBORCZA I NA POZIOMIE SLD.
    • Gość: Pisarka Re: Wierzba stoi, a gruszki nie chcą rosnąć... IP: *.ztpnet.pl 04.11.06, 21:29
      Buuuhahahaha................
      • Gość: gość Re: Wierzba stoi, a gruszki nie chcą rosnąć... IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.06, 14:06
        w sumie na cholerę nam takie pomysły z dociepleniami, walnijmy sobie kilka
        nowych pomników, albo z dwie fonntany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka