Dodaj do ulubionych

co to za babka prosi o jedzenie pod intermarche?

02.11.06, 21:32
zdażyło się wam coś kupić? pieniędzy nie daję, bo mam wrażenie, ze idzie na
wino:) ale kobiecina byla zmarznięta, mówiła o dzieciach, jak spytałam co mam
kupic to poprosiła o ziemniaki. kupiłam i ziemniaki i mięso.

sama nie wiem.

potem słyszy się, że ktoś prosi o jedzenie, a póżniej wchodzi w kontakty z
obsługą sklepu, zwraca towar i dostaje kasę.

Dajecie proszącym pieniądze? Kupujecie jedzenie?
Obserwuj wątek
    • yepes-boski Re: co to za babka prosi o jedzenie pod intermarc 02.11.06, 22:03
      ja nigdy nie daję kasy,raz kupiłem cygance mleko w minimalu,popatrzyla sie na
      mnie jak na durnia i wyrzuciła,od tej pory nie daje,byla kiedys taka babka ni
      to facet ni kobieta ale chyba jednak babka:)pod lidlem,zawsze filowała na
      koszyki,zeby dać jej zetke ze środka,ta na pewno na wino zbierała/zbiera,bo
      zawsze z oddaliobserwowali ją kompani z czerwonymi nosami-bynajmniej czerwonymi
      nie od zimna:)
      • Gość: ja Re: co to za babka prosi o jedzenie pod intermarc IP: *.ztpnet.pl 02.11.06, 22:16
        a ja kupuję. Bez szału, ale zawsze mam wrażenie, że jak tego nie zrobię, to
        akurat ominę tę najbardziej potrzebującą osobę. No więc wiecie mleko, mąka,
        olej, ziemniaki, kości na zupę, chleb. Niewiele mi to wychodzi, bo nie wszystko
        naraz, ale tak. Tak robię.
        • Gość: zasieki1 Re: co to za babka prosi o jedzenie pod intermarc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:27
          jest sposob, aby nie ominac tej na 100 % potrzbujacej osoby. ja "wynajduje"
          takich ludzi dzieki wywiadowi srodowiskowemu (na wsi znakomitym zrodlem
          informacji jest np. soltys). wtedy mam pewnosc, ze to co daje trafia do
          naprawde potrzebujacych a nie idzie np. na "przelew" dla wspołlokatora itp. na
          ulicy nie daje nigdy.
    • Gość: alka26 Re: co to za babka prosi o jedzenie pod intermarc IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.11.06, 16:54
      nigdy nie dawac bo odsprzedaja i maja siekę, a na dzieci najłatwiej wziąć na
      sumienie. ja zawsze odsyłam do caritasu tam kazdy moze dostac obiad cieply
      wystarczy przysc trzezwym,i np. przy wielu kosciołach rozdaja chleb wieczorem
      dla potrzebujacych tak codziennie jest na zaciszu. ktos tu pisal o babce spod
      lidla to pijaczka zbiera z menelami na winsko i nawet sie z tym nie kryje.
      • Gość: Gosia Re: co to za babka prosi o jedzenie pod intermarc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:05
        awidziałam jak babcia zbioera pieniądze i towar pod Tesco.Ja widziałam jak gość
        około 50 pakował towar do samochodu.To jest jakieś podejrzane.
        • Gość: nando rafael Re: co to za babka prosi o jedzenie pod intermarc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 04:32
          ciekawe co z tym potem robią
          • Gość: alka26 Re: co to za babka prosi o jedzenie pod intermarc IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.06, 11:43
            jak to co! zarabiają! sprzedaja po niższych cenach, jedzenie łatwiej wyciagnąc
            niz siano, wiem bo czasami widzę pod auchanem takie przypadki.
    • Gość: Sienka Naprawdę potrzebujący nie żebrze, bo się wstydzi IP: *.ztpnet.pl 04.11.06, 23:22
      a te cwaniaki spod hipermarketów zbierają na nalewki albo Zamkowe winko. Nie,
      nie daję kasy.
      • Gość: gau hen be.em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 01:21
        Wyobraziłem sobie, że to ty he

sheendigital.com/alba/
        • andrzejusa Re: be.em 05.11.06, 02:39
          nigdy nie daje kasy,
          ale parowki i bulki,
          i goraca kawe , tak.

jak ktos potrzebuje,
          to widac,
          i podziekuje i zje!
          • Gość: EWa Re: be.em IP: *.CNet.Gawex.PL 05.11.06, 11:12
            Też tak robię. Mnie dużo nie kosztuje, a może tego kogoś rzeczywiście uratuje.
        • be_em Re: be.em 06.11.06, 07:50
          błąd w załozeniu;) nie jestem blondynką;) reszta się zgadza;)
          • Gość: alka80 Re: be.em IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.06, 17:21
            słuchajcie jasne ze jezeli ktos potrzebue to widac, ale...są ludzie którzy
            umieja niezle wyrwac siano od naiwnych,pzreciez w caritasie za darmo daja
            ciepły obiad i chleb, dlaczego akurat zebrają pod marketami? bo moga tam
            zarobic.a w caritasie nie zarobią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka