Dodaj do ulubionych

Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza

09.11.06, 18:34
Wydaje mi sie, że większość mandatów weźmie PO, oprócz niej 5-6 mandatów
przypadnie lewicy. PiS 7-8, Bardzo ciekawie wyglądać będzie pojedynek na
lewicy która cierpi na nadmiar gwiazd przy średnim poparciu, moje typy to:
Bocheński, Listowski, Zell, Markiewicz, Gryko i Kubicki. No i 6 mandat
Danielak albo Domaszewicz choć maja niewielkie szanse.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.ztpnet.pl 09.11.06, 18:55
      Współczuje młodym z lewicy Kubickiemu i Gryko same ASy we własnym klubie bedą
      mieli- Listek Bochen itp. żenada. Wydaje mi sie raczej, że SLDowcy dostana max.
      5 mandatów.
    • Gość: obywatel Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:09
      PiSiory nie marnujcie głosów, głosujcie na Bukiewicz:)))
      • Gość: Pisarka Re: P(ech!)Owcy boją się przegranej IP: *.ztpnet.pl 09.11.06, 19:25
        Pech zmiecie ich ze sceny politycznej razem z ich kumplami z SLD.
        I na nic Twoje wolanie Obywatelu, rodem z PeeReLu.
        • Gość: Piotr Re: P(ech!)Owcy boją się przegranej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 20:52
          Okręg śmierci to okręg nr2.
          Największe szanse ma UrbaniakAdam.Na drugim miejscu widzę Zawadzką Julitę,która
          powinna bardziej pociągnąć niż Ronowicz.Być może że Listowski Zygmunt i Zell
          Tadeusz.Kręci się też w tym okręgu beton Batkowski.Powodzenia wszystkim
          • Gość: Strumykowa Re: P(ech!)Owcy boją się przegranej IP: *.ztpnet.pl 09.11.06, 22:53
            A czwórka? W/G mnie Dowhan,Budziński,Markiewicz.Dwa pozostałe do podziału
            między PO,PiS i SLD.No chyba ze Moje Miasto,w co wątpię.
            • Gość: Edzio Re: P(ech!)Owcy boją się przegranej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:13
              Ja obstawiam :

1.Napierała,Barczak,Bocheński
              2.Urbaniak,Zawadzka,Ronowicz,Listowski,Zell,no może Panek Gara
              3.Drozd,Szymkowiak,Danielak,Domaszewicz,no może Kamiński
              4.Budziński,Dowhan,Lipnicki,Markiewicz,no może Mrozek,Mikulewicz
              5 nie mam pojęcia na kogo postawić
    • Gość: Hmmm a kto zostanie IP: *.gorzow.mm.pl 09.11.06, 23:58
      prezydentem?
    • Gość: tadek Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 00:58
      moje typy w okregach
      1-Bocheński, Napierała,ciezko powiedzieć,

2-Ronowicz,Urbaniak,Zell,Zawadzka,,Listowski,,no może Panek Gara

3-Kamiński, Drozd, Gryko, Szymkowiak,Danielak -duzy okreg więc ma szanse

4-Dowhan,Budziński,,Markiewicz, Lipnickino może Mrozek,Mikulewicz

5- podzieli PO z PiS i Lewicą
      • Gość: Jurek Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 07:34
        Moje typy to:
        1.Napierała,Barczak,Bocheński,Gudzowski
        2.Urbaniak,Zawadzka,Ronowicz,Listowski,Zell
        3.Kamiński,Drozd,,Danielak,Gryko
        4.Budziński,Dowhan,Markiewicz,Mrozek
        5.Łatwiński,Kubicki,Machalica,Lipnicki
        • Gość: Wanda Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:09
          Stawiam na mądre kobiety,które nie uwikłały się w żadne zadymy.Są uczciwe i
          pracowite.
          Bożenna Bukiewicz
          Gryko Lidia
          Napierała Magdalena
          Zawadzka Julita
          Mrozek Aleksandra
          Kukulska Barbara
          Sadalska Bożena
          • Gość: John F. Kennedy Kryterium z szaletu - kółko kobiety, trójkąt mężcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:28
            Ciekawe kryterium do pracy w samorządzie - kryterium stosowane w WC -szaletach.
            Kółeczko - panie; trójkąt - panowie. I do tego szowinizm solidarno-płciowy.

Wandzia, gdzie wymyśliłaś swoje kryterium ?
            Czy uważasz, że najlepsze pomysły przychodzą do głowy w czasie posiedzeń na
            sedesie ?
      • Gość: janka Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 22:56
        Drodzy forumowicze, w rankingu na najlepszego radnego nszego miast 1 miejsce
        dostała Mirosława Panek-Gara. Warto przesledzic jej dokonania dla miasta i
        zagłosowac na nia. Pozdrawiam
    • Gość: MAXX Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 08:45
      A mnie zastanawia dlaczego radnym chca zostac osoby odstawione na boczny tor
      praktycznie bezrobotne lub robiace cos malo ambitnego????
      przyklady:Mrozek.L.Gryko,Bambrowicz czy Batkowski......Zastanawia mnie również
      czy to iz ktos sprawdzi sie w zuzlu daje gwarancje że bedzie z niego dobry
      radny -Dowhan czy Kawecki?????? ......zastanawia mnie równiez brak
      samokrytycyzmu u niektórych ,czy nie sadzą iz wypadalo by dac zielonogórzanom
      odpocząc od siebie -Ronowicz czy Listowski,Domaszewicz czy ta z wrzeszczącym
      ryjem kwiaciarka?????? Zastanawiają mnie kandydatury PISd.wców -czemu one takie
      nijakie -Budniak ,Drozd czy Wolanowski?????-wszak ta partiaw tym momencie
      moglaby pokusic sie o zwyciestwo......Zastanawia mnie równiez czemu "moje
      miasto "-pomysl niezly co do zasady przygarnęlo upadlych komuszków-wszak w
      wyborach im to raczej nie pomoze........i tak pelen zagadek Z DUZYM NIESMAKIEM
      patrząc na zgloszonych kandydatów mysle sobie iśc czy nie isc??????? Czemu nie
      ma NIKOGO o kim móglbym powiedziec iż jest to wysmienity kandydat na radnego -
      czy mam za wysokie wymagania ???????????????
      • Gość: John F. Kennedy Okaż moc swojej woli, nie patrz na wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:35
        Możesz iść i wszystkich wykreślić !
    • Gość: Tom łatwiński kradnie pomysł kandydata z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:04
      cytat z rzg. Kasia | 2006-11-10 08:49:30
      ,,Łatwiński kradnie pomysł kandydatwoi na radnego panu Weberowi z PO. On się
      pierwszy za tym opowiadał, a Łatwiński widać wszystko tylko zgapia. Jaki z niego
      będzie Prezydent skoro nie ma własnej inwencji twórczej.
      ps. weber.zgora.pl''

To się nazywa uczciwa ,niby' koalicja.
      Można dodać, że Łatwiński też startuje na radnego tylko z innego ogręgu.

• Gość: Irek Re: łatwiński kradnie pomysł kandydata z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:50
        Porównaj programy PO i PiS.Jest mnóstwo wspólnych punktów.To normalne.
        • Gość: wyborca Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:09
          tanie państwo (gmina-powiat) i oczywiście budowa basenu :P to są te punkty
          styczne
        • Gość: 21 Re: łatwiński kradnie pomysł kandydata z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:42
          Program PIS-u ma się do programu PO jak noc do dnia.
          Diabeł tkwi w szczegółach, jak zawsze.
          Ale komu chce się zgłębiać szczegóły, kiedy u nas (w Polsce) wystarczy
          przeczytać gazetę, żeby uważać się za eksperta i publicznie wypowiadać się, nie
          zawsze rozsądnie, na wszystkie tematy.
          Oby nowy Prezydent i Radni mieli więcej samokrytycyzmu i samokontroli w
          wypowiadaniu publicznie opinii i w podejmowaniu w naszym imieniu decyzji.
      • Gość: x Re: łatwiński kradnie pomysł kandydata z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:36
        właśnie jakoś w jego wizji nie było mowy o targowisku. Jak przechodził się
        uliczkami to nie zaszedł na targowisko. Nieładnie panie Łatwiński.
      • Gość: abc Re: łatwiński kradnie pomysł kandydata z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:59
        Fajne pomysły ma ten Weber tylko co ma na myśli w pkt. 1 ,,zdrowa woda dla
        mieszkańców miasta''??
        Czy w Zielonej jest brudna woda??
        Jak tak to jest to pierwsza osoba, która podejmuje ten temat i za to należą się
        brawa.
        • Gość: Agata Re: łatwiński kradnie pomysł kandydata z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:53
          Moj mąż przywozi wode z polmosu ta w kranach nadaje się do mycia podłogi.
      • Gość: undertaker4sld Re: łatwiński kradnie pomysł kandydata z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:15
        Co ja czytam, co się tutaj dzieje ktoś Robercika temaciki wykorzystuje, jestem
        ciekaw jak je zrealizuje?? Łatwiński tylko gada ile to obiecał już rzeczy, a
        pieniążki skąd weźmie?? może wiecie drogie dzieci?.
        Tak mi się zrymowało, a szkoda się przyznać, że złodziejstwo mnie zainspirowało,
        ale je trzeba wytykać palcami aby następnym razem wogóle gdzieś tam nie powstało.
    • Gość: chonowianin CHYNÓW IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 11:40
      Chynów czyli okręg 4
      Moje pewniaki to Markiewicz i Mrozek duze szanse ma Dowhan ze wzgledu na zuzel ale moim zdaniem lepiej dla Falubazu bedzie jak nie zostanie on radnym i bedzie mógł w pełni realizować sie dla ZKŻ.
    • Gość: kris Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 11:58
      Moje typy na radnych bez względu na opcje i okręg, jednym słowem osoby, które powinny znależć się w Radzie Miasta:
      - Urbaniak
      - Markiewicz
      - Zell
      - Listowski
      - Budziński
      - niestety (!) Ronowicz (nie była dobrą prezydent ale może być dobrą radną ze względu na znajomość reali samorzadowych, z którymi zapoznała sie przez te 4 lata)
      - Danielak
      • Gość: sarna Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 12:19
        Prezydentem powinien zostać tym razem energiczny, dobry menadżer -czli Janusz
        Kubicki /żadna kobieta/
        Radni to:Markiewicz E., Zell, Listowski, Urbaniak,Panek-Gara,Batkowski.
        • Gość: alek Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 13:34
          Markiewicz?????

Tytlko nie on !!!
          • Gość: chynowianin Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 13:44
            a ja wlasnie mam zamiar na niego glosowac, chyba ze mnie przekonasz zeby tego nie robic, uwazam ze jest on ok i duzo zrobil (mieszakam w chynowie i tutaj dobrze sprawowal swoja kadencje)
          • Gość: kris Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 13:57
            hehe a czy ty czasem alku nie jestes Aleksandrem Dziacko - rzecznikiem prasowym pani Ronowicz??? hehehe juz wiadomo skad w tobie tyle nienawisci do markiewicza ;-) jestes przeciez mlodziutkim prawicowcem ktory da sobie za pania prezydent raczki obciac... ale mam przykra wiadomosc... juz w poniedzialek bedziesz bez raczek ;-)
    • Gość: M.Aszek UWAGA!!! Żelazny elektorat atakuje!!! IP: *.tpn.ceron.pl 10.11.06, 14:48
      Dzisiaj zaczepiła mnie w windzie sąsiadka (starsza pani, widuję co dzień
      biegającą do kościoła):
      -Pan będzie głosował na PiS?
      Odpowiadam grzecznie:
      -Nie wiem.
      A ona na to tyradą:
      -Trzeba głosować na Łatwińskiego, on dobry jest, nie na tych innych złodziejów...
      I dalej się rozwodziła:
      -A na radną to trzeba na Ronowicz, ona prezydentem jest dobrym, trzeba na nią...
      I na koniec:
      -A do sejmiku to na Kościka, ja będę głosowała, choć podpisałam... (nie mam
      pojęcia, co podpisała?)
      I tak to dojechaliśmy windą na jej piętro, i długo jeszcze musiałem przy
      otwartych drzwiach słuchać jak mantry:
      -Na Łatwińskiego głosować, na Ronowicz i Kościka....

I co Wy na to?
      • Gość: alek Re: UWAGA!!! Żelazny elektorat atakuje!!! IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 14:55
        Na Łatwińskiego,Kościka lub Sape i na kogos z PiS-u do rady.

Nie koniecznie na Ronowicz :P

Marek Budniak jest ok
        • Gość: ważny Re: UWAGA!!! Żelazny elektorat atakuje!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 15:05
          Głosujcie na wszystkich
      • Gość: M.Aszek Re: UWAGA!!! Żelazny elektorat atakuje!!! IP: *.tpn.ceron.pl 10.11.06, 15:36
        A ja żałuję szczerze, że w Bałymstoku nie mieszkam!!!
        Tam taki zajefajny kandydat na prezydenta miasta!!!
        www.youtube.com/watch?v=gIkR3I-3FTM&mode=related&search=
        (((-;
    • Gość: XXXXX Głosuję na młodych,bo stary pewnie znów mówi prawd IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 17:00
      Męczy mnie ta wyborcza "Maniera", że jeden drugiemu pomysły podbiera. Nie wiem
      jak Wy (drodzy Państwo) ja w okręgu wyborczym numer 4 popieram ROBERTA WEBERA,
      bo "skubany" dobry jest jak cholera......
      Pozdrawiam. A Rodzina Gryko .... ci to mają parcie na władzę i jak znam życie
      napewno chcą dobrze ale czy dla nas, czy tylko dla siebie? Proszę niech każdy z
      Państwa sam sobie na to pytanie odpowie. A i jeszcze jest jeden as tych wyborów
      Pan D, czapki z głów przed tak wielką osobowością :). Jako Zielonogórzanin już
      wiele przedstawień widziałem w roli głownej z Panem Domaszewiczem - robi
      wrażenie jak nik inny. Więc Szanowni Państwo bez zastanowienia głosujcie, bo
      napewno mówi prawdę :).
      • Gość: Saba Re: Głosuję na młodych,bo stary pewnie znów mówi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:52
        znam go i popieram.
    • Gość: John F. Kennedy Wybierajmy najmniej szkodliwych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:56
      Namawiam forumowiczów do zastanowienia się nad właściwym kryterium głosowania.
      Zamiast frazesu, że "wybieramy najlepszych"
      proponuję formułę
      ---------------------------------------------------------------------
      ++++++++++++++++ WYBIERAJMY NAJMNIEJ SZKODLIWYCH ++++++++++++++++++
      ---------------------------------------------------------------------

Jakich korzyści możemy się spodziewać z wyboru tego kryterium ?
      Ano możemy poczuć władzę w swoich rękach.

Przykład: kto blokowała budowę basenu ?
      Proste : ten kto miał władzę w Radzie Miasta, tj. tzw. lewica

Wniosek : bierzemy długopis i wykreślamy do lewicę, bo to przez nich nie mogę
      wymoczyć swoich klejnotów rodowych w basenie.

A czy prezydentka wykazała odpowiednią determinację ?

Niestety nie. Też ma swój udział w tej sprawie.

Wniosek : bierzemy długopis, wykreślamy p. prezydentkę za to, że nie upilnowała
      swojego małżonka, żeby nie jeździł nietrzeźwy samochodem po mieście.

Itd., itp.
      Gdy w ten sposób odpłacisz wszystkim radnym za szkody (rzeczywiste i urojone
      [masz prawo do błędu])wyrządzone tobie i innym mieszkańcom miasta, możesz wziąć
      długopis w dłoń i podpisać weksel na cztery lata następnym śmiałkom. Ale zbyt
      wiele nie oczekuj.
    • Gość: wyborca Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 22:39
      Wg sondażu OBOP 28% Polaków uważa , że wybory na Prezydentów Miast wygrają
      kandydaci niezależni. Głosujmy na Anne Drobek - niezależnego kandydata
      • Gość: pismen Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:33
        Drobek to zmyłka. chodzi o to aby odwrócić uwagę od Bukiewicz na cześć
        łatwińskiego, taka strategia koalicji.
        aby miasto funkcjonowało potrzebne są struktury, a ona ma zaplecze samoobrony.
        Leper do włądzy z łatwińskim i lpr.
        • Gość: wyborca Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 23:36
          gościu o jakich strukturach ty mówisz, narzuconych przez kolesiów i szemranych
          biznesmenów, Drobek jest niezależna
          • Gość: wyborca rządy motłochu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:46
            LpRy, PiSy, SO... Ludzie! co Wy chcecie z ZG Sajgon zrobić?!
            • Gość: wyborca Re: rządy motłochu IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 23:54
              Nie lepsze były rządy B.Ronowicz i następne się nam takie same szykują z Bożenną
    • Gość: Myszka Re: Kto wygra wybory do zielonogórskiego ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:20
      Jestem ciekawa kto???
    • Gość: Polaczek Ludzie idzicie głosować, proszę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 17:28
      Ja byłem i widziałem samych babcie i dziadków, a wiadomo cna kogo oni głosowali.
      Wychodzę z budynku, a tam autobus podstawiony i same babcie i dziadkowie.
      Młodzi wyjechali i tak to pisiory władze przejeły w kraju masakraaaaaaaaaa.
      Nieeeeeeeeeeeech to się skończy dobrzeee. Potrzebny kaczowstrzymywacz.
      Ludzie na wybory i głosować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka