Dodaj do ulubionych

Nowe autobusy przegubowe MZK

14.11.06, 18:20
Jeździliście już nowymi autobusami przegubowymi MZK??? Jak Wam się podobają???
Różnią się czymś od pozostałych miejskich autobusów???
Obserwuj wątek
    • Gość: zgorzanin Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:03
      Ja jeszcze nie jechałem, ale rozumiem, że wszystkie nowe już są w ruchu, tak?
      • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.06, 10:40
        od 1 listopada jeździ jeden z używanych pojazdów - ten z nr bocznym
        172.Pozostałe są w tej chwili przygotowywane do eksploatacji, między innymi
        uzbrajane w wyposażenie naszych pojazdów, czyli tablice, automaty, urządzenia
        głośnomówiące.Pojawią się na trasach już wkrótce.Niestety panie PROXIE tylko
        przód i tył będą miały w naszych barwach, boki zostają na reklamę.
        Oczekuję Waszych opinii o tych pojazdach.
        P.S.Do Rady Miasta się nie dostałem , podobnie jak wszyscy z Mojego Miasta.
        Nie oczekujcie ode mnie polemiki ze STARUSZKIEM.Pisze tu do Was tak jak było
        zawsze, nie do niego.Jego teksty są po prostu żałosne.Pozdrawiam.
    • Gość: Staruszek Gdzie jest Jacek z MZK....wygral/przegral IP: *.dsl.bell.ca 15.11.06, 04:05
      Kolega Jacek chyba wypadl z trasy bo nie mamy wiesci o jego sukcesie/wpadki z
      wyborow.....prosimy o dane kolego Jacku , bedziemy sie tak samo radowac jak i
      Ty .
      • Gość: Staruszek Re: Gdzie jest Jacek z MZK....wygral/przegral IP: *.dsl.bell.ca 15.11.06, 19:53
        Wspolczuje kol.Jacku , to sa drogi w pracy spolecznej i tez sie tego trzeba
        nauczyc....przezyc .
        Co sie stalo z kol.Adamem , adwersarzem w Twoich rozmowach o .....komunikacji ,
        czyzby komunikatywnosc kompletnie zanikla.
        • Gość: Jacek z MZK ZG 166 już z reklamą :) IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.11.06, 14:22
          I jak się podoba Panie PROXIE nasz 166 ??
          I co w ogóle sądzicie o nowych używanych przegubach????
          Od wczoraj jeździ już też 174.
          Pozdrawiam
          • Gość: prox Re: 166 już z reklamą :) IP: 83.16.0.* 20.11.06, 14:45
            Witam. 166 nawet ładny,może być i pasażerowie nie
            będą narzekać na oklejone szyby,chociaż mnie bardziej sie podobają te
            z "lekko"oklejonymi szybami.
            Ale 172 i 174 kicha!
            Mam nadzieję ,że szybko będą miały jakąś zgrabną reklamkę.
            Pozdrawiam
            • Gość: kxxt Re: 166 już z reklamą :) IP: *.ztpnet.pl 20.11.06, 21:48

<< co w ogóle sądzicie o nowych używanych przegubach????>>

A no sądzimy panie Jacku ,że są konieczne dla naszego miasta.
              Obserwowałem nie tak dawno ,frekwencję na naszych "czołowych"
              miejskich liniach,czyli "0" i "8".
              Jest naprawdę duża ,i nie wyobrażam sobie "nieprzegubów" właśnie tam
              no chyba ,że z częstotliwością 4-5 minutową ,a to chyba niewykonalne
              dla MZK?
              Mam nadzieję ,że w 2007 MZK sprawi nam niespodziankę i zakupi np.
              4 szt. nówek zamiast używańców.
              • Gość: Jacek z MZK ZG Odważnie idziemy do przodu IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.06, 12:40
                Bez wątpienia są lepsze i wygodniejsze od Ikarusów.
                No i pasażerowie na innych liniach, dotąd obsługiwanych jedynie Ikarusami
                przesiądą się w końcu do wygodniejszych i zimą cieplejszych niskopodłogowych
                pojazdów.Pewnie już wiecie którą linię mam na myśli :) .
                Ale jeszcze troszkę cierpliwości wkrótce wyjadą wszystkie pojazdy i wtedy
                zobaczycie gdzie się zjawią niskopodłogowe przegubowce.
                Nie martwcie się nikt z MZK nie będzie wycofywał przegubów z linii na których
                sa niezbędne.Na zerówkach i ósemkach krótkie wozy raczej by sobie nie poradziły.
                A na przyszły rok.... może nie na początku ale na pewno w przyszłym roku
                będziemy się cieszyć 14 zupełnie nowymi pojazdami, w tym 4 przegubowymi też
                zupełnie nowymi. Już mój 217 nie będzie jak teraz najlepszy :(((( .
                I na pewno Panie PROXIE będą one w barwach zakładowych.

A teraz jak już pewnie zauważyliście skończył się wlaśnie montaż kamer we
                wszystkich pojazdach.Znów jesteśmy 1 w Polsce tym razem z monitoringiem w
                każdym autobusie.

Pozdrawiam
                Jacek z 217
                • Gość: zgorzanin Re: Odważnie idziemy do przodu IP: *.ztpnet.pl 21.11.06, 18:25
                  Rewelacja! Szkoda, że tylko 4 przeguby. A kiedy ruszają tablice informacyjne i
                  jak będzie realizowany system? Popzycjonowanie GPS czy coś innego?
                  • jezyk_angielski Re: Odważnie idziemy do przodu 21.11.06, 19:16
                    Właśnie!!! Kiedy będą te tablice i na jakich przystankach, w których miejscach
                    będą wisieć??? :)
                    • Gość: kxxt Ale trafiłem! IP: *.ztpnet.pl 21.11.06, 20:39
                      O kurcze mógłbym być wróżką,przewidziałem 4 nowe
                      przegubowce w przyszłym roku!
                      Extra.
                      A może by tak zmienić proporcje w tej czternastce nowych wozów?
                      4 krótkie i 10 długich?
                      Można by chyba wtedy skasowac wszystkie Ikarusy?
                      Co na to nasz rzecznik MZK?
                      Ps: i tak bardzo się cieszę!
                      • Gość: Jacek z MZK ZG Tablice już wkrótce IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.06, 22:32
                        Nasi spece od elektroniki skończyli już montować kamerki w autobusach, teraz
                        biorą się za montaż GPSów , który będzie łączył autobus z głównym komputerem, a
                        on następnie będzie wysyłał sygnał do każdej z tablic przystankowych.
                        Tablice pojawią się na głównych przystankach w Centrum czyli ulicach
                        Westerplatte, Wojska Polskiego przy Elżbietankach, Bibliotece i na skrzyżowaniu
                        z Wyszyńskiego, przy dworcu (Sulechowska), na Podgórnej przy Uniwersytecie, na
                        pętli Zawadzkiego, na Dąbrówki przy Carrefour.
                        Dokładnego terminu nie chciałbym podawać, jednak myśle, że w tym roku system
                        ruszy.Będę informował.Póki co rozpoczął się montaż GPS w autobusach.

Ikarusów zostało nam już tylko 9 manualnych i 2 automaty.W przyszłym roku
                        zostanie prawdopodobnie już tylko jeden manualny, nr boczny 504 który jest
                        obecnie w remoncie i 2 automaty.Pozostałe zostaną wymienione część na nowe,
                        część na używane.Musimy też rozpocząć wymianę starych Jelczy od nr bocznego
                        601, które mają już prawie 15 lat i są wysokopodłogowe.Stąd projekt na 10
                        solówek i 4 przeguby, które zjawią się jeszcze w roku 2007.

Pozdrawiam Jacek 217
                        • Gość: zgorzanin Re: Tablice już wkrótce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:58
                          Świetnie. Cieszę się, że nasze MZK tak prężnie się rozwija. Często korzystam z
                          autobusów, więc też mi trochę zależy. Dotacje z UE to świetna sprawa, co? ;)
                          • Gość: czarek Re: Tablice już wkrótce IP: 87.105.154.* 22.11.06, 09:51
                            Jacek - nie Al. Woj.Pol. "Blibl." tylko Szkola Tanca Frido albo Rido ... czy
                            tam inne barachlo (tak niewyraznie ten p. Zbyszek czy Zdzisiek mowi) :P
                            Nowe many sa fajne (wprawdzie nie widzialem wszystkich ale te co widzialem mi
                            sie podobaja, zadbane w srodku, ladna tapicerka) Gdyby nie te 3 drzwi... ech
                            A wlasnie, czemu wy w Lionsach macie 2 kamerki a w starszych soloowach
                            widzialem 3?
                            pozdro
                            czekamy na tablice..
                            • Gość: Hm... Re: Tablice już wkrótce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:15
                              Rozumiem, że rozmieszczenie tablice znajda się w miejscach, gdzie najwięcej
                              wsiada pasażerów? Zastanwia minie ta pętla na Zawadzkiego - tam tablica będzie
                              dla kierowców, żeby wiedzieli, czy nie skrócić sobie przerwy, bo korek jest
                              gdzieś na drodze, prawda? Mam też nadzieję, że zegary nie będą na tych
                              tablicach synchronizowane częstotliwościa sieciową (bo zegarki moga pokazywać
                              czas z dokładnością do 10min:)), tylko synchroniazacja będzie z atomowym
                              wzorcem czasu?
                              • Gość: thunder Re: Tablice już wkrótce IP: 62.87.244.* 22.11.06, 12:22
                                > Zastanwia minie ta pętla na Zawadzkiego - tam tablica będzie
                                > dla kierowców, żeby wiedzieli, czy nie skrócić sobie przerwy, bo korek jest
                                > gdzieś na drodze, prawda?

Przecież z takiego powodu kierowca nie może odjechać wcześniej z pętli.

> Mam też nadzieję, że zegary nie będą na tych
                                > tablicach synchronizowane częstotliwościa sieciową (bo zegarki moga pokazywać
                                > czas z dokładnością do 10min:)), tylko synchroniazacja będzie z atomowym
                                > wzorcem czasu?

A co to takiego ta częstotliwość sieciowa? ;)
                            • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Tablice już wkrótce IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.06, 16:46
                              Czarku celowo napisałem o Bibliotece, bo póki co ten przystanek jeszcze tak się
                              kojarze, a że Biblioteka nie jest po jego stronie to już inna bajka, ale
                              wiadomo o co chodzi.
                              W Lionsach są również 3 kamerki tak jak i w starszych solówkach, w
                              przegubowcach natomiasr są 4.
                              Przystanki zapowiada Pan Witek :)))
    • Gość: obserwator Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.06, 13:36
      Ja nie autobusach, przez długi czas myślałem ,że w MZK idzie ku lepszemu , że
      dyrektorka wprowadziła kulturę obsługi pasazerow, jazdy . Jakie było moje
      zdziwienie kiedy wczoraj z rana z przystanku przy Wyczółkowskiego autobus lini
      nr 17 ok. godz. 7.10 nie zabrał małego chłopaka mimo, że on pukał kierowcy na
      przystanku do drzwi. Prawdziwy "cham" zostawił dziecko na przystanku mimo, że
      stał tam ok. 1,5 min. Pytanie do pani Dyrektor: czy mały chłopiec nie jest
      Waszym pasażerem( Klientem). Czy taki cham kierowca powinien daLEJ PRACOWAĆ W
      FIRMIE OBSŁUGUJĄCYCH ZIELONOGÓRZAN. Myślę, że był to nie pierwszy wybryk tego
      pseudo kierowcy. Peuentą był tylko płacz dziecka, które nie pojechało do szkoły.
      • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.06, 16:59
        Pytanie do których drzwi pukał i czy kierowca na pewno go widział.Być może
        próbował wtedy wcisnąć się w Wojska Polskiego i nie zwracał już uwagi na drzwi.
        Ale oczywiście powinien.Z mojej strony najmocniej przepraszam.Ale ciężko
        uwierzyć mi w to , że któryś z moich kolegów zostawił na przystanku dzieciaka
        śpieszącego się do szkoły.Choć czasem niektórzy wykazują się brakiem
        spostrzegawczości, ale brakiem serca....Jeśli to wina kierowcy to przepraszam,
        pewnie się tego nie dowiemy....Jednakże to, że zrobił tak jeden z nas nie
        znaczy , że wszyscy tacy jesteśmy.Zwykle jest tak, że o dobrych uczynkach się
        nie pisze i nie mówi, a o złych zawsze...Taka nasza natura...
        Nie mogę się powstrzymać by spytać co Pan wtedy robił PANIE OBSERWATORZE?? Czy
        rzeczywiście tylko stał i obserwował.Dlaczego Pan albo ktokolwiek inny stojący
        na przystanku nie zareagował.Może wystarczyło by ciut mocniej puknąć w szybę,
        albo podejść do przodu i pokazać kierowcy , że maluch też chce z nim jechać.
        Pisze Pan, że to trwało 1,5 minuty.To chyba wystarczająco dużo czasu by
        zareagować, skoro autobus stał jeszcze na przystanku, a nie tylko stać i się
        przyglądać.
        Moge tylko gdybać, z własnego doświadczenia wiem , że nie zawsze da się
        wszystko przewidzieć i w odpowiednim momencie zareagować.

Jacek 217
        • Gość: prox Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:06
          <<Gdyby nie te 3 drzwi... ech>>
          napisał Czarek
          O Ci chodzi?
          Czyżbyś chciał aby solowki były 2-u drzwiowe?
          Jak na obecną chwilę nie żyjemy w Niemczech
          gdzie to przeważają dwudrzwiowe 12-metrowce.
          Ale tam praktycznie jeżdzi tyle pasażerów ile miejsc siedzących.
          A u nas? Sam chyba wiesz ,jeśli jeżdzisz polską komunikacją miejska.
          Według mnie tylko 3-drzwiowe!
        • Gość: obserwator Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.06, 21:10
          Dziękuję Jackowi za odpowiedź, dzieciak pukał w tylne drzwi, co nie zwalnia
          kierowcy z życzliwości czy obserwowania co się dzieje wokół autobusu. Ja cała
          zdarzenie obserwowałem z okno domu.
          • Gość: czarek Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 21:59
            @obserwator: trzeba bylo krzyczec z okna ... (zart!)
            @prox - ja pisalem o starych-nowych manach, 172-176, co teraz mzk kupil.
            M.in. przez to ze maja 3 drzwi (a wlasciwie 2,5) spozniam sie do pracy, bo jak
            osemka sie spoznia (a praktycznie zawsze* sie spoznia) to i ja! Hah

pozdro

*kilka razy w m-cu jedzie o czasie :p

ps. a nasi zachodni sasiedzi testuja nasze hybrodowe solarisy:
            www.dvb.de/aktuel/ausgabe.asp?burl=393
          • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.06, 23:24
            Jak w ostatnie to mógł nie zauważyć, bo zapewne rozglądał się w lewo i w prawo,
            by włączyć się w Wojska Polskiego.Ale nikt ze stojących na przystanku nie
            pomógł temu dzieciakowi a szkoda...
            Ja troche odetchnąłem , bo myślałem że pukał w 1 drzwi.Jeśli w ostatnie to
            naprawdę mogło być różnie, nie przesądzał bym tu od razu braku serca u kierowcy.
            Każdy z nas jest przecież człowiekiem, a dopiero później kierowcą...
            Mi czasem też się zdarza zobaczyć dobiegającą osobę, gdy wyjechałem połową
            autobusu z zatoki.Wtedy niestety na zatrzymanie jest za późno, bo zagrażałoby
            bezpieczeństwu ruchu.I jestem wtedy między młotek a kowadłem...
            A swoją drogą ja muszę zdążyć na autobus do pracy o 3.45.I on też na mnie nie
            czeka...

Pozdrawiam Jacek 217
            • Gość: ktoś Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 06:38
              Tak od kilku dni przyglądam się na jaki temat tak rozmawiacie.Jeżdże często
              autobusami i nie chce mi się wierzyć,że kierowca specjalnie nie otworzył drzwi
              dzieciakowi.Ostatnio widziałam nawet sytuacje,jak kierowca odjechał z
              przystanku i otworzył drzwi dziewczynie przed światłami(akurat zpaliły się
              czerwone).Więc wiem,że kierowcy są przychylni pasażerom.
              A jesli chodzi o spóźnianie się do pracy,to jest jedno wyjście-wyjść z domu na
              wcześniejszą 8,jeżdżą one tak czętsto,że nic nikomu się nie stanie jeśli
              wstanie 15 min.wcześniej z wyra.Życie nam daje tak popalić a Wy narzekacie na
              drobne błachostki.Czy naprawde nie widzicie większych problemów?
              • Gość: obserwator Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.06, 12:05
                Postaw się na miejscu tego dzieciaka, gdy go bardzo "życzliwy" kierowca olał.
                Sprawa nie jest zmyślona. Podziękowania innym kierowcom za życzliwość. Ale
                nieżyczliwości trzeba dać tamę.
    • Gość: dudek Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.ztpnet.pl 23.11.06, 18:49
      wiecej prosze :)
      • Gość: czarek Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.ztpnet.pl 23.11.06, 19:34
        aha, co do narzekania to nie podoba mi sie nowa reklama na '166' (taka jakas
        psychodeliczna sraczka)

A na wczesniejsza osemke nie bede chodzil, bo czas rano liczy sie podwojnie
        (albo i potrojnie!) ale moze wybiore '21' :P

I zeby nie bylo tak krytycznie, to chce powiedziec, ze nasz mzk jest OK. Taki
        innowacyjny i w ogoole :)
        ale czlowiek ponarzekac lubi (i musi bo inaczej by sie rozbestwili:)HAH
        • Gość: ktoś Re: Nowe autobusy przegubowe MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:30
          Widzisz i jakieś wyjście jest zawsze.A nasze MZK faktycznie jest super.Mieszkam
          tutaj od kilku lat i widze jak sie prężnie rozwija.
          • Gość: Jacek z MZK ZG Będzie jeszcze lepiej !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.11.06, 00:40
            Cieszą mnie takie głosy :))) . Nadają sens dla naszej ciężkiej pełnej wyrzeczeń
            pracy. Ale pokazują, że warto bo większość z Was jest zadowolona z naszych
            usług.I z roku na rok będzie jeszcze lepiej. Będziemy się nadal rozwijać i
            poprawiać to co jest jeszcze do poprawienia.Każdy Wasz głos krytyki jest przez
            nas analizowany i tam gdzie jest to możliwe wprowadzimy zmiany.
            • Gość: czarek Re: Będzie jeszcze lepiej !!! IP: 87.105.154.* 24.11.06, 10:38
              ciekaw jestem czy oprocz ciebie Jacku, ktos jeszcze z firmy czyta te mzkowskie
              posty na forum?
              • jezyk_angielski Re: Będzie jeszcze lepiej !!! 24.11.06, 18:12
                Owszem! MZK Zielona Góra jest bardzo dobrze zorganizowany. Tylko nie spocznijcie
                na laurach!!!
                • rozbef Re: Będzie jeszcze lepiej !!! 24.11.06, 20:29
                  Czyta czyta Czarku, sama pani Barbara.
                  Ale fakt narzekac mocno nie można.
                  • Gość: ktoś Re: Będzie jeszcze lepiej !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:47
                    Nie tylko pani Barbara czyta,ja też,chociaż nie jestem związana bezpośrednio z
                    MZK,ale pracuję na jego zlecenie
                    • Gość: ktoś Re: Będzie jeszcze lepiej !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:50
                      Musze jeszcze dodać,że bardzoczęsto jeżdże autobusami i widze co się w nich
                      dzieje.Dlatego denerwuję się jeżeli ktoś ciągle narzeka i w dodatku na takie
                      błache sprawy
                      • Gość: Staruszek Re: Będzie jeszcze lepiej p.Jacku IP: *.dsl.bell.ca 25.11.06, 00:00
                        Teraz po zainstalowaniu kamerek p.Jacek i jego koledzy beda musieli krawaciki
                        zakladac i nie palic papierosow w autobusach , odnosic sie kulturalniej do
                        pasazerow, zatrzymywac sie na kazdym przystanku ,punktualniej pokonywac trase ,
                        zmieniac daty w kasownikach.....jednym slowem bardziej odpowiedzialniej
                        podchodzic do pracy .
                        • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Żałosny IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.11.06, 03:02
                          Nie przeżyłbyś gdybyś nie dodał czegoś od siebie??
                          Jeszcze gdybyś wiedział o czym piszesz to Twoje pisanie miało by sens, ale
                          niestety niewiesz.Pokazujesz tylko na jakim poziomie intelektualnym jesteś....
                          Więc po pierwsze panie znakomicie niedoinformowany moja firma nie wymaga od
                          kierowców noszenia bezwględnie krawatów, a wymaga niebieskich koszul...Twoje
                          pierwsze pudło...
                          Po drugie zatrzymywanie się na przystankach od 13 już lat rejestrują
                          autokomputery pokładowe, nie potrzebne są do tego kamery także 2 pudło...
                          Zmieniać daty w kasownikach??? Tutaj to chyba przeszedłeś samego siebie.. W
                          jakiej epoce Ty żyjesz?? Od 15 już lat żaden kierowca nie musi tego robić, bo
                          robi to za nas komputer i nie wymaga przestawienia dat , tylko wskazuje
                          dokładną godzinę numer wozu i dzień w którym bilet został skasowany.
                          Także następnym razem jak będziesz chciał mi dokopać to się lepiej zorientuj o
                          tym o czym chesz napisać,albo popytaj swoich ekspertów z ZG, bo kolejny raz
                          zrobiłeś z siebie głupka...
                          PRAWDA MOI PASAŻEROWIE???
                          I papierosy też mnie nie dotyczą bo nie pale...
                          A kamery pomogły nam i będą pomagać cokolwiek idiotycznego jeszcze tu napiszesz!
                          www.rzg.pl/info.php?id=5985
                          Jacek z 217
                          Prezes Zielonogórskiego Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej
                          gg: 1317494
                          • Gość: Staruszek Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Żałosny IP: *.dsl.bell.ca 25.11.06, 05:32
                            Kolego Jacku.....:o)hmmmmmmm.....wyjasnienia pelne irytacji choc rzeczywiscie
                            nie widzialem autobus w ZG dosc dlugo , czy z tego powodu mozna wyjsc
                            na ...glupka , jakiej mentalnosci potrzeba zeby naiwnym wyjasnic ich
                            pomylke.....najlepiej nazwac ich glupkami ,czy z takiej tez pozycji zaczales
                            swoje polityczne zabiegi w ZG do wladz miejskich.
                            Idiotyzm tez jest cecha zadufanych w sobie .....Nie pozwol ,aby Twoje zasady
                            moralne odwiodly Cie od zrobienia tego , co sluszne .
                            Komunikacja w ZG robi postepy oby ich liderzy rownali z tym postepem , czego Ci
                            kolego Jacku goraco zycze w wyjasnianiu pasazerom , ktorzy maja klopoty w ZG z
                            komunikacja.
                            • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.11.06, 11:00
                              Więc swoje irytacje zostaw dla siebie , bo niczemu ani nikomu one nie służą.
                              A pisząc bzdury tylko po to by mnie zaatakować wyszedłeś na kogo wyszedłeś nie
                              będę się powtarzał.
                              Także jak nastpęopnym razem będziesz mnie chciał uderzyć to użyj rzeczowych
                              argumentów albo nie pisz wcale.
                              Skoro nie widziałeś już dawno zielonogórskiego autobusu nie wypowiadaj się
                              proszę o czymś o czym nie masz pojęcia, abo najpierw zapytaj, a ja Ci napisze
                              co się z czym je.Może troche Cię oświeci nasz klubowa
                              stronka :www.zkmkm.republika.pl/

Jacek z 217
                              GG: 1317494
                              • jezyk_angielski Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany 25.11.06, 11:08
                                Heh. :)
                              • jezyk_angielski Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany 25.11.06, 11:09
                                Ciekawa konwersacja. ;)
                                • Gość: prox Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.ztpnet.pl 25.11.06, 18:20
                                  Jacek daj sobie spokój z dziadkiem.
                                  Szkoda ...klawiatury.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: Staruszek Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.dsl.bell.ca 26.11.06, 01:33
                                    Gość portalu: prox napisał(a):

> Jacek daj sobie spokój z dziadkiem.
                                    > Szkoda ...klawiatury.
                                    > Pozdrawiam
                                    .,......Mozna klawiature wymienic......:o)
                              • Gość: Staruszek Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Jacku IP: *.dsl.bell.ca 25.11.06, 20:08
                                WITAMY NA STRONIE G£ÓWNEJ ZIELONOGÓRSKIEWGO KLUBU MI£OŒNIKÓW KOMUNIKACJI
                                MIEJSKIEJ

Ostatnia aktualizacja: 25-11-2006 15:04
                                www.zkmkm.republika.pl/
                              • Gość: zgorzanin Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:34
                                Galeria nie działa. Fotki radziłbym umieścić na imageshack.us/ - bardzo
                                dobry serwis.
                                • Gość: Staruszek Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.dsl.bell.ca 26.11.06, 01:25
                                  Gość portalu: zgorzanin napisał(a):

> Galeria nie działa. Fotki radziłbym umieścić na imageshack.us/ - bardzo
                                  > dobry serwis.
                                  ............ciekawe czy to czyta moj zacny kolega Jacek , bo to jego efektywna
                                  praca .....tak mi sie wydaje.....:o)
                                  • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.06, 02:22
                                    U mnie działa galeria, jak i u moich kolegów, niewiem dlaczego u Ciebie
                                    nie....??
                                    A dla Ciebie to fakt ma racje PROX szkoda mojej klawiatury!!!
                                    • Gość: ktoś Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 08:10
                                      Zastanawiam się przez cały czas jaki cel ma Pan Starszy tak cały czas
                                      naskakiwać na p.Jacka.Ja wczoraj otwierałam stronke klubu(i nie tylko wczoraj)i
                                      galeria działa.Panie Staruszku może już by sobie pan odpuścił,bo to co pan
                                      pisze zaczyna być nudne.
                                      • irenka82 Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany 26.11.06, 11:07
                                        mmmm jacek,u mnie tez nie dziala,coscie tam namieszali z kuba,he?:))
                                        • Gość: czarek Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.ztpnet.pl 26.11.06, 22:07
                                          nie, no u mnie tez dziala!
                                          • Gość: zgorzanin Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:29
                                            haha no i sie wyjasniło - po prostu pod firefoxem nie dziala. Pod Internet
                                            Explo(d)erem wszystko oki.
                                            • Gość: Staruszek Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.dsl.bell.ca 27.11.06, 07:27
                                              WITAMY NA STRONIE G£ÓWNEJ ZIELONOGÓRSKIEWGO KLUBU MI£OŒNIKÓW KOMUNIKACJI
                                              MIEJSKIEJ

Ostatnia aktualizacja: 25-11-2006 15:04
                                              www.zkmkm.republika.pl/

.....Stronka sie otwiera , zwrocilem tylko uwage na zapis , ktory rowniez
                                              zamiescilem , przejrzalem zdjecia wypadkowe , glosowanie zaliczylem....z
                                              dziwnym zapytaniem poprawy MZK jak sie wyswietli tablica na przystanku.....:o)
                                              Jacek , jak Ci nie sprawi trudnosci , mozesz umiescic jakas krotka historie o
                                              MZK , nieco patriotycznego zarysu sie doszukuje w dzialanosci komunikacji
                                              miejskiej w ZG.
                                              • Gość: Jacek z MZK ZG To dopiero początki naszej strony... IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 09:57
                                                Będziemy tą stronę systematycznie rozbudowywać.
                                                Twój pomysł jest bardzo na miejscu.
                                                Oprócz wydarzeń aktualnych utworzymy tam dział poświęcony historii.
                                                Masz to jak w banku.Pozdrawiam.
                                                • hehe22 Re: To dopiero początki naszej strony... 27.11.06, 22:06
                                                  A będzie coś o komunikacji dzisiaj????
                                                  • Gość: Staruszek Re: To dopiero początki naszej strony... IP: *.dsl.bell.ca 28.11.06, 07:44
                                                    kol.Jacku , wspomniales , ze jest monitoring , jak efektywny jest , w ilu
                                                    pojazdach zamontowany , jak jest odbierany przez pasazerow i czy jest
                                                    pomocny .....dla policji , firmy w wylapywaniu huliganow, kontroli pracy
                                                    kierowcow , kontrolerow etc.
                                            • Gość: ziutek Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 22:12
                                              Pod Firefoksem dziala.
                                              • hehe22 Re: Będzie jeszcze lepiej Panie Niedoinformowany 27.11.06, 22:19
                                                Zgadza się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka