Dodaj do ulubionych

Dziwna blokada segregacji śmieci

20.11.06, 08:13
temu Panu warto by zalozyc worek ... na glowe
Obserwuj wątek
    • Gość: dejw Dziwna blokada segregacji śmieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:24
      A czy te worki chociaż ulegają biodegradacji ?
      • Gość: elka dla kogo worki? IP: *.ztpnet.pl 20.11.06, 14:30
        Ja także mieszkam w domku jedorodzinnym, tyle,że nie w Raculce.I sama muszę
        zatroszczyć się o wyniesienie posegregowanych śmieci do pojemników,które stoją
        w naszej miejscowości.
        Czy nie taniej byłoby postawić w Raculce kilku takich pojemników? Inna
        sprawa,że niektórzy mieszkańcy Raculki pozbywają się swoich śmieci wyrzucając
        je po prostu do pobliskiego lasu.
        • Gość: 21 Re: dla kogo worki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 20:13
          Należy powołać STRAŻ MIEJSKĄ, miałaby co robić.
    • Gość: 21 Re: Dziwna blokada segregacji śmieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 20:12
      Worek na głowę to może nie, bo nie będzie widział drogi, którą powinien odejść z
      ZGKiM, ale na drogę założyłbym mu włosiennicę, chociażby za twierdzenie:
      "Pracownicy odbierający śmieci pogubią się z zostawianiem różnych zamówień na
      posesjach. To logistycznie niewykonalne".
      Z tego płynie jasny wniosek, że o logistyce i narzędziach w niej
      wykorzystywanych Pan Dyrektor ma nikłe pojęcie. To jest z pewnością wykonalne,
      także logistycznie.

• Gość: Posegregowany Re: Dziwna blokada segregacji śmieci IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.06, 21:19
      Dyr.Janka sam też dokonał segregacji, ludzi potraktował jak odpady. Dla tych co
      mieszkają w budynkach wielorodzinnych i niektórych szczęściarzy z domków
      jednorodzinnych postawił pojemniki na posegregowane odpady, a dla pozostałych
      właścicieli domków jednorodzinnych dał worki i mają trzymać je gdzie
      chcą ,nawet naśrodku pokoju.Co na to Konstytucja ,na takie nierówne traktowanie
      obywateli?. Możeby tak P. prezydent dyr.Jankę potraktowała jak odpad i go
      poprostu wyrzuciła z ZGKiM.
      • Gość: kxxt Re: Dziwna blokada segregacji śmieci IP: *.ztpnet.pl 20.11.06, 21:41

<<Dla tych co
        mieszkają w budynkach wielorodzinnych i niektórych szczęściarzy z domków
        jednorodzinnych postawił pojemniki na posegregowane odpady, a dla pozostałych
        właścicieli domków jednorodzinnych dał worki i mają trzymać je gdzie
        chcą ,nawet naśrodku pokoju.Co na to Konstytucja ,na takie nierówne traktowanie
        obywateli?.>>

no nie całkiem jest tak jak piszesz panie "posegregowany".
        Z tego co wiem to dawniej stały pojemniki do odpadów segregowanych
        także na osiedlach domów jednorodzinnych.
        Niestety znależli się tacy ,co im to bardzo przeszkadzało- a to śmierdzi,
        a to bałagan ,a to stoją nie tam gdzie trzeba ,a to ,to a to tamto.
        Wymusili wręcz zabranie z tamtąd pojemników ,co też uczyniono.
        Wiem coś na ten temat. Nigdy wszystkim nie dogodzisz.
        A tak swoją drogą to myślę ,że w ZG segregacja stoi na naprawdę niezłym
        poziomie ,jak na Polskę ,a i na świecie nie mamy się czego wstydzić.
        • Gość: wq Re: Dziwna blokada segregacji śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:53
          najbardziej to pojemniki przeszkadzały przechodzącej wieczorową
          porą "młodzieży" z bloków co to nie potrafi się na domkach zachować :P
          co niedzielę, taki pojemnik w cudowny sposób przemieszczał się, wywracał
    • Gość: limaks Dziwna blokada segregacji śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:35
      Nie do końca jest prawdą,że ten kto się zgłosi dostanie kolejne
      worki.Parokrotnie
      osobiście byłem w zakładzie po nowe,ale otrzymywałem przydział na kolejny kwartał.
      • Gość: kiziak stać na domek a na worek nie? IP: *.ztpnet.pl 21.11.06, 12:06
        bez przesady, ludzie.To już worka nie możecie sobie kupić- milionerzy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka