Dodaj do ulubionych

Orzecznicy ZUS

06.12.06, 10:37
To już zakrawa na bunt.Orzecznicy ZUS przyznajacy renty nie liczą się już z
nikim.Zabierają renty nawet ludziom majacym 60 i więcej lat.Rozumiem,że
trzeba patrzeć i dokładnie sprawdzać rencistów 30,40,a nawet 50 - letnich.Ale
dziadkom lekko przed i po 60-tce ? To coś nie tak. Więcej wyrozumiałości i
serca panie i panowie orzecznicy.Internautów proszę o dyskusję na ten temat.
Obserwuj wątek
    • be_em Re: Orzecznicy ZUS 06.12.06, 11:20
      to prawda... kompletnie mają w pompie sytuację, a przepisy mówią, że trzeba tę
      sytuację też pzreanalizować! jak ktoś nie ma pół płuca i każe mu się wracać do
      pracy fizycznej w wieku lat prawie 60 ciu do stolarni, gdzie człowiek nic
      innego nie potrafi i już się nie nauczy...... Cudotwórcy;) Może płuco odrośnie?
    • Gość: nen Re: Orzecznicy ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 18:09
      Na dodatek jezeli ktoś ma stare zaświadczenie lekarskie gdzie stwierdza lekarz
      specjalista -choroba nieuleczalna stała rozwijająca się - to rząda się nowe
      zaświadczenie od specjalisty. Myślą ze do specjalisty po zarestrowaniu od razu
      zostaniesz przyjęty , przeciez trzeba czekac nawet pół roku aby się dostać
      miec nowe zaświadczenie nie stać nas na wizyty prywatne . Ponoć ci orzecznicy
      mają dyrektywy z góry aby jak najwięcej odrzucic rencistów . Ponadto co roku
      zmienia się wykazy schorzeń i podejcia kwalifikacyjne aby zmniejszyć rzesze
      rencistów . Ta biurokracja ZUS to Państwo w Państwie. skandal
      • atena48 Re: Orzecznicy ZUS 07.12.06, 13:28
        dziwne jest tylko to, że ludzie którzy są zdrowi kupuja sobie je nadal, podczas
        gdy kwestionuje sie naprawdę ciężkie i beznadziejne przypadki. To jest chore.
        Wiek raczej nie ma to nic do rzeczy - jeżeli rencista kupował sobie rente a
        teraz mu ją zabrali to uważam za słuszne - nawet uwzgledniając, że już jest w
        podeszłym wieku.
        • Gość: Dziadek Re: Orzecznicy ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:30
          Ateno48 jesteś zapewne młodą osobą. Stąd taki Twój komentarz.Zobaczymy jak
          będziesz pod 60-tkę i jaki wtedy zabierzesz głos.O tym kupowaniu to wielka
          przesada, może kiedyś było to w miarę łatwo zrobić , to teraz już chyba
          nie.Także nie szafuj określeniami , że wiek nie ma tu nic do rzeczy.
          • Gość: Afrodyta50 Re: Orzecznicy ZUS IP: *.ztpnet.pl 08.12.06, 10:22
            Dziadku sampoczucie masz bardzo dobre, ale jakiś taki naiwny jesteś.
          • Gość: hanno Re: Orzecznicy ZUS IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.12.06, 13:01
            Gość portalu: Dziadek napisał(a):

O tym kupowaniu to wielka
            > przesada, może kiedyś było to w miarę łatwo zrobić , to teraz już chyba
            > nie.

Jeśli jesteś SLD-owskim kacykiem to rentę masz już obligatoryjnie załatwioną na
            wypadek gdyby były kłopoty z posadką.
            Ilu takich rencistów pracuje w UM Zielona Góra?
      • Gość: odrzucona Re: Orzecznicy ZUS IP: *.ip.gronet.pl 24.08.15, 15:25
        Starałam sie ostatnio o świadczenia rehabilitacyjne.i oczywiści dziwnym trafem lekarz stwierdził ze jestem zdrowa,zdziwiony ze nie zrobiłam rezonansu na ktore to badanue byłam skierowana .jak mu powiedziałam ze mnie nie stac zapłacic bo lecze sie prywatnie i za kazde wykonanie badanua do tej pory płaciłam włacznie z rehabilitacja to sie głupio kretyn uśmiechnął.nawet nie zobaczył w papiery ktore miałam pokserowane ,zeby zobaczyc przebieg leczenia .ani z kliniki rehabilitacyjnej nic kompletnie nic nie przejrzał podotykał tylko moj kregosłup i mnie ozdrowił ,czyli podwazył wiedze i doświadczenie lekarza ktory uznał mnie za niezdolna na chwile obecna do pracy ,załuje ze te wizyty nie są monitorowane i kazdy pacjent powinien dostac na płycie przebieg takiej wizyty 6miesiecy leczenia,rehabilitacji.lekow kontra 10mimut u orzecznika i jakie 2 rożne decyzje -powinni zlikwidowac ta placowke zobaczcie ile osob tam jest zatrudnionych i tylko łażą jak świete krowy po tych korytarzach
        • Gość: po komisji Re: Orzecznicy ZUS IP: *.ip.gronet.pl 24.08.15, 15:31
          Zobaczcie jakimi furami te łajzy sie wożą w Sosnowieckim zusie.a zwykly człowiek zapier.... za 1680 i jak podupada na zdrowiu to taki..,,, nawet brak słow na nazwanie go uzdrawia Cie w przeciągu kilku minut .,,,,szkoda ze człowiek nie jest młodszy vo bym wyjeba.. z tego popie....... kraju
    • Gość: bss Re: Orzecznicy ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 15:03
      Znam wielu rencistów w różnym wieku, którym można kołki w dupie łamać, gdy
      tymczasem naprawdę spora grupa ludzi pozbawionych rent wegetuje. Nikt ich nie
      zatrudni z powodu niezdolności do pracy .Masz pieniądze i wiesz komu dać to
      załatwisz wszystko...taki biznes.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka