Dodaj do ulubionych

Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN

• janan2 Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 29.01.07, 11:21
      A ten idiota wie kto go kształcił aby był taki MONDRY.Czyżby bracia mniejsi byli
      jego sponsorami czy też chory na rozum.Raczej to drugie,powinien być parobkiem u
      księdza lub pana wtedy nie przychodziły by mu do głowy takie nienawistne
      sfrustrowane wykształciuchowe pomysły.Poza tym to dziki lustrator,jeszcze nie
      trafił na swojego mądrzejszego od siebie co go przeciągnie po Sądach że nawet
      skarpetek nie zostanie,ale to tylko kwestia czasu.Motłoch niezależnie czy palili
      na stosie sprawiedliwego pana czy złoczyńcę zawsze miał radochę,do czasu aż ta
      nienawiść zaprowadziła go na ten sam stos.Douczyć się historii.
      • nnabukiewicz 33-letni bezrobotny spod Gorzowa 29.01.07, 19:21
        Chlopak pod spodnica mamy sie chowal w stanie wojennym, teraz msci sie na swoich
        wyimaginowanych wrogach. Niektorzy bez woga zyc nie potrafia, kacze nasienie...
        • Gość: Adam "Warto rozmawiać" Jana Pospieszalskiego IP: 82.160.54.* 29.01.07, 19:24
          ww2.tvp.pl/4528,20061211432282.strona
      • Gość: W.P. Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: 212.109.135.* 30.01.07, 15:16
        JANAN2 znów innych poucza, bredzi ten mierny niedouk o historii - chyba tej z
        kursów przysposobienia SB-eckiego lub Wieczorowego Uniwetsytetu Marksizmu i
        Leninizmu zwanego MARLENĄ. Nawet "mądry" jest mocno, gdy pisze MONDRY. Popisuje
        się WYKSZTAŁCIUSZEK, ale mizernie to wygląda. Argumenty słabe. Z ortografią
        radzi sobie marnie. No taki PSEUDOINTELIGENT, jakich PRL wyprodukowała całe
        tabuny. Kury szcz.. prowadzać, a nie o HISTORII rozprawiać!!!
        • janan2 Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN 30.01.07, 21:32
          Gość portalu: W.P. napisał(a):

. Kury szcz.. prowadzać, a nie o HISTORII rozprawiać!!!To już z póżniejszego
          okresu Piłsudskiego 20 rok historyku a nie 14 do 16 okres współpracy pozornej.
          MONDRY celowo wyliterowane jedyny raz abyś poznał ironię,dużymi literami,ale ty
          tego nie rozumiesz sojuszniku.Ortograf też celowy bo mój komputer podkreśla
          zaraz błędy na czerwono,nie da sie ich zrobić inaczej niż celowo.To taka szmata
          dla wściekłego psa aby mógł sobie potrzepać ze złości,wie się wtedy z kim ma się
          do czynienia.Ale doceniam sojusznika.Oby więcej takich MONDRYCH jak ty i chorych
          na rozum jak w komedii.Nawet nie widzisz skutków swojej nienawiści.Wywieszaj
          sobie te swoje wystawy gdzie chcesz,prędzej puszczą takićh z g...w klozecie po
          wyborach.Czyżbyś nie skojarzył dlaczego w Trójmieście Wrocławiu,Krakowie czy
          nawet mateczniku twoich ulubieńców Rzeszowie ponieśli oni tak straszną klęskę
          wyborczą.A może tam wystawy już były.Jaki z tego wniosek,chyba prosty.Ale tego
          nie pojmiesz.Więcej takich wystaw nienawiści i stosów.Skutek murowany dlatego
          jesteś jednak sojusznikiem nawet nie zdając sobie z tego sprawy.Niestety nie z
          mojej opcji.Budujesz PRL.Ale szkoda klawiatury na uczenie rozumienia tekstu
          przez róznych nawiedzonych,okopowych z Polski parafialno-powiatowej czy
          radiomaryjnej.
    • Gość: Feliks Dzierżyński Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.ec.zgora.pl 29.01.07, 12:21
      Wolałby pan zapewne aby panu Wieczorkowi przyświecał duch socjalistycznej
      odnowy oparty na szerokorozumianej dialektyce marksistowsko-leninowskiej oraz
      na dobrze pojętym interesie klasy robotniczej,postępowego chłopstwa i
      inteligencji pracującej, w ramach dalekosiężnych zamierzeń wynikających z
      uchwał IX zjazdu PZPR i VI plenum komitetu centralnego partii...
    • Gość: rosso Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:54
      Nie jest juz dzis dla mnie ważne, kto na kogo donosił 50 lat temu. Wazne jest,
      kto dzisiaj donosi! Bo to nas dotyczy a nie trzęsących się dziadków, którzy
      często w dobrej wierze zaangażowali się po niewłaściwej, jak dzisiaj wiadomo
      stronie. Oczywiście zbrodnie, nadużycia dawno powinny być ukarane.
    • Gość: V.H. Bo? IP: 80.53.41.* 29.01.07, 23:40
      Moglbys jakos rozwinac? Czesc bylych opozycjonistow nei proszona wybaczyla
      oprawcom - w czym imieniu wszystkich? a kto dal im to prawo? a druga kwestia -
      znaczaca wiekszosc SB'ekow i UB'bekow lamala prawo PRL - tak wiec gdyby PRL byla
      panstwem prawa to SB i UB powinni juz wtedy za to odpowiadac.
      (PRL gwarantowala prawo swobody wypowiedzi i zgromadzen...)
    • Gość: cezareko Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: 82.160.250.* 30.01.07, 08:21
      I kogo tu bronić. Sami zasłużeni w umacnianiu władzy ludowej. Popieram. Już dawno powinna istnieć taka lista "wzmacniaczy", karierowiczów i kapusiów. A jaka długa lista pracowników "niezawisłego wymiaru sprawiedliwości" Zaczynam mieć coraz większe zaufanie do rządu, polityków i państwa.
    • slawek_wieczorek W sieci nam sprzyjają!!! 30.01.07, 12:13
      www.kontrateksty.pl/index.php?action=show&type=news&newsgroup=3&id=2129
    • Gość: Polak Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.chello.pl 30.01.07, 13:13
      Bardzo dobry pomysł.Potrzebny w kazdym mieście.Jestem z Gdańska,chciałbym
      zobaczyć taka listę z Gdańska.Działo sie wiele w latach 80-90 w naszym
      mieście.Obecnie przesladowcy maja lepiej niz przesladowani.
    • slawek_wieczorek Zamordowani w stanie wojennym 31.01.07, 17:23
      forum.sulechow.pl/printview.php?t=99&start=0&sid=37d15fe742d4172c7010905cbf78db32
      • janan2 Re: Zamordowani w stanie wojennym 01.02.07, 10:15
        slawek_wieczorek napisał:

> <a
        href="forum.sulechow.pl/printview.php?t=99&start=0&sid=37d15fe742d4172c7010905cbf78db32"
        target="_blank">forum.sulechow.pl/printview.php?t=99&start=0&sid=37d15fe742d4172c7010905cbf78db32</a>
        Czytałem i nie neguję treści.Ale nadal jestem przeciwnikiem wywieszania list
        typu obecne czy przeszłe.To się żle kojarzy z listami choćby przodowników pracy
        czy utrwalaczy PRL.Przynosi opłakane skutki,bo większość ludzi odbiera to jako
        zemstę i inkwizycję.To też kojarzy się z tzw.samokrytykami w poprzednim
        ustroju.Nienawiścią nic nie zdziała,to tylko napędza elektorat SLD a póki co
        mamy demokrację i skutki mogą być opłakane.Jeśli ktoś winien to są od tego Sądy
        musi być pokrzywdzony wina udowodniona i wyrok.Innej drogi nie ma.Jak
        napiętnować to inna sprawa.Należy bardzo uważać aby nie krzywdzić niewinnych
        zaplątanych w historii.Co do listy nie neguję,będzie ciągle uzupełniana i
        niepełna.Oby tylko na taką nie chcieli się wpisywać spóżnialscy co się nie
        załapali i teraz nadrabiają odwagą i wrzaskiem a nie merytoryczną dyskusją
        wystarczy poczytać MONDREGO.Sam na takiej liście prawie się znalazłem a
        uratowało mnie tylko to że 13 dałem się zamknąć a nie próbowałem się
        ukrywać.Miałem taką szansę więc skorzystałem,przez to uchroniłem się przed listą
        ofiar.Trochę sobie posiedziałem i tyle,ale nie pałam platoniczną nienawiścią do
        wszystkich i wszystkiego.Ten wątek kończę i nie będę się wypowiadał dalej bo to
        do niczego nie prowadzi,znowu trafię na.....
        • Gość: W.P. Re: Zamordowani w stanie wojennym IP: 212.109.135.* 01.02.07, 14:41
          Janan2 znów podaje ciekawe informacje o sobie: "Sam na takiej liście prawie się
          znalazłem a uratowało mnie tylko to że 13 dałem się zamknąć a nie próbowałem się
          ukrywać.Miałem taką szansę więc skorzystałem,przez to uchroniłem się przed listą
          ofiar.Trochę sobie posiedziałem i tyle,ale nie pałam platoniczną nienawiścią do
          wszystkich i wszystkiego."
          Kim on jest, że w stanie "wojennym dał się zamknąć"? Tak sam przyszedł i dał
          się zamknąć!!! SB-ecy dla zmyłki wielokrotnie dawali się zamykać, aby bardziej
          UWIARYGADNIAĆ się wśród opozycji. Udawali prześladowanych. Wachowski też "dał
          się zamknąć" 13 grudnia 1981 roku, a po 24 godzinach wyszedł, potem został
          kapciowym Wałęsy, no a teraz, zamknęli go i siedzi!!! Taki pokręcony życiorys
          ma ten janan2, że same głupoty opowiada i myśli, że inni to kupią. Wszystko, co
          może postawić SB-ków do rozliczenia z opinią publiczną, ciągle mu się "żle
          kojarzy". On po prostu nie kumaty jakiś, nie kojarzy, że prawda o SB może
          UZDROWIĆ Polskę.
          • janan2 Re: Zamordowani w stanie wojennym 01.02.07, 16:40

> Kim on jest, że w stanie "wojennym dał się zamknąć"? Tak sam przyszedł i dał
            > się zamknąć!!! Daleko ci do mnie.Miałem taki wybór 13 i nie tylko ja bo z tych
            co teraz szukasz to nas ostrzegł,to był akt odwagi.Nie to co ty,takich
            śmierdzieli to teraz na pęczki,czym dalej w czas tym więcej tylko robią złą
            robotę.Nie mam zamiaru z tobą dyskutować,lepiej tryknij już sobie tego
            baranka,skutek będzie żaden poza bólem głowy.Niczego nie pojmujesz.Pluj na
            bolków i wszelkie inne autorytety,niszcz wszystko co tylko sobie wyobrazisz w
            swojej bolszewickiej mentalności. Ale zostaw ludzi którzy nadstawiali za ciebie
            d... bo daleko jak widzę ci do nich.Pomyliłeś czas i miejsce i nie podepniesz
            się pode oficjalnych pokrzywdzonych z wykazu IPN.Wrzask i nienawiść nic tu nie
            pomoże,pociąg odjechał,a poza tym nie mam przyjemności pisać lub myśleć z
            ograniczonym.Lepiej już wrrrrr....szmata i.....Upsssss.
        • Gość: Staruszek Re: Zamordowani w stanie wojennym IP: *.dsl.bell.ca 01.02.07, 17:35
          janan2 napisał:
          Czytałem i nie neguję treści.Ale nadal jestem przeciwnikiem wywieszania list
          > typu obecne czy przeszłe.To się żle kojarzy z listami choćby przodowników
          pracy
          > czy utrwalaczy PRL.Przynosi opłakane skutki,bo większość ludzi odbiera to jako
          > zemstę i inkwizycję.To też kojarzy się z tzw.samokrytykami w poprzednim
          > ustroju.Nienawiścią nic nie zdziała,to tylko napędza elektorat SLD a póki co
          > mamy demokrację i skutki mogą być opłakane.Jeśli ktoś winien to są od tego
          Sądy
          > musi być pokrzywdzony wina udowodniona i wyrok.Innej drogi nie ma.Jak
          > napiętnować to inna sprawa.Należy bardzo uważać aby nie krzywdzić niewinnych
          ...............ostatnie Twoje stwierdzenie okresla postawe ludzi takich jak p.
          Wieczorek i jemu podobni (czyt. mnie rowniez to dotyczy),skrzywdzono
          niewinnych , odebrano im godnosc , opluto , wygnano , okradziono ...etc , jak
          myslisz czyjej racji ONI beda przychylni !!
          Ponad 17-cie lat obludy chyba wystarczy !!!!
          Znajomek tak pisal w swoim liscie ...cytuje: Sa w Ojczyznie rachunki krzywd ,
          ktorych zadna matka Polka nie zapomni , krzywdy zadane ich synom , corkom przez
          ich wlasnych wychowankow , krew rozlana na wlasnym narodzie jest jego
          najwiekszym pietnem i hanba .
          Polska to cmentarz , ziemia pod naszymi stopami dyszy krwia i dokladajac nasza
          wlasna powojenna historie nie sprawiamy naszej ziemi "matce Polce" ulgi , nie
          budujemy trwalej przyjazni i solidarnosci jakiej kazda matka chce dla swojej
          rodziny .
          Polska macierz ciagle rozdrapywana i gnebiona zrywami narodu do pelnej
          demokratycznej suwerennosci stracila po raz kolejny swoj obraz i pelnie do
          zycia w swobodnym jej oddechu bo tak zdecydowala ( Wojskowa Rada Ocalenia
          Narodowego ) WRON'a 13-go grudnia '81 roku kneblujac ich obywateli i osadzajac
          w wiezieniach ( obozach internowania ) .
          Demagogia i fanatyzm komunistycznych wladz pod wodza gen.Jaruzelskiego
          zdecydowala (WRON) , ze mozna zrobic wszystko z tym narodem nie pytajac ich o
          pelna aprobate czynow jakie wynikly ze stanu wojennego .
          Polska w swej powojennej historii nigdy nie miala normalnej historii i nie
          pozwolmy aby ponownie zamazane zostaly jej czarne stronice , bo od nich
          przyjdzie nasze pokolenie w jasniejszych jego barwach .
          .........Wczesniej tez powracal wspomnieniami do swojej aktywnosci spolecznej w
          latach '80 (czyt. "S").......
          Nikt nie czepia sie tych co bili, werbowali, zabijali.
          Nikt nie ma pretensji do komunistow za wydawane rozkazy.
          Nikt nie wystawia rachunku sumienia tym co zdegenerowali spoleczenstwo.
          Nikogo nie zastanawia demagogia i patologia minionego 50-cio lecia.

........janan , mysle , ze cos tym ludziom od nas sie nalezy !
          • janan2 Re: Zamordowani w stanie wojennym 01.02.07, 18:21
            Gość portalu: Staruszek napisał(a): Nie neguję treści puenty.Tym ludziom
            naprawdę się należy,to w najmniejszym skrócie.Ale nie MONDREMU,ten nie dość ze
            więcej robi krzywdy niż pożytku zapiekłością i nienawiścią to na dokładkę
            uzyskuje efekt odwrotny od zamierzonego.Należy się wystrzegać takich ludzi.Aż
            rwie w okolicach...
            kiedy widzi się tak jawną niesprawiedliwość,po TYLU latach.Ze wstyd za to że
            jesteś Polakiem,wstyd za państwo słabiutkie i nieskuteczne w tym temacie za
            dzikich lustratorów za brak ich skuteczności,---ogień pod stosami nie chce
            płonąć.wstyd za pęd do kasy niezależnie od opcji politycznej itd itp.Tak można
            wymieniać w nieskończoność.Mnie wstyd(często bywam za granicą) za opinie o
            nas,nie przyznaję się że jestem polakiem ale przez małe p jak u tego pożal sie
            Boże M----O patrioty od siedmiu boleści.Wstyd mi za solidarność z lat 80 -81,bo
            nie o to chodziło.Ilekroć patrze w lustro przy goleniu i pomyśle na ten temat
            mam odruch wymiotny.Sam częściowo jestem temu winien.Nauczyłem sie przez te lata
            jakoś żyć odróżniając pojęcie państwa wrogiego i obcego jakim jest teraz od
            Ojczyzny matki.Jest lżej a ponadto jestem daleki od nienawiści,nie ujawniłem
            nikogo ze swoich prześladowców i tak już zostanie,nie jestem też gotów za
            przepraszanie wzorem Bujaka czy innych za solidarnośc przez duże S.Chyba życia
            nie starczy aby doczekać przynajmniej uznania,tak gęsto przy żlobie.I to jest
            właściwa puenta.Robienie list czy stosów nic tu nie zmieni tylko napędzi
            wyborców neolewicy.To przerażające jak rewolucja pożera własnych twórców.To
            historia ale niestety prawdziwa.
            • Gość: Staruszek Re: Zamordowani w stanie wojennym IP: *.dsl.bell.ca 01.02.07, 21:15
              janan.....Dwie istotne sprawy poruszyles :
              1) Tym ludziom sie nalezy ....naprawde co sie nalezy ?? wielu juz nie zyje ,
              inni schorowani w trudnych warunkach socjalnych przechodza czesto obok
              mieszkan/domow w ktorych ich oprawcy oplywaja w dobrobyt , to jest ta
              niesprawiedliwosc !!!
              Znam wielu emigrantow z tego okresu , ktorzy poswiadczyli swoja postawa w
              sierpniu'80 a dzisiaj ledwo im starcza na zycie , wygnancy , opuszczeni i
              zdruzgotani swoja szlachetnoscia ich idealow.....nie , takich ludzi nie widac
              na swiecznikach , w aksamitach i luksusowych samochodach , na slonecznych
              plazach wsrod usmiechnietej dziatwy .
              2) Nalezy odroznic pojecie panstwa wrogiego i obcego dla wielu ludzi .Pisze
              jedna z sygnatariuszy lustracji z grupy australijskiej:
              Niezrozumiały jest dla mnie fakt, że chociaż od przejęcia przez tzw. „ naszych
              ludzi” władzy, minęło ponad siedemnaście lat politycznymi wpływami nadal
              dysponują reżyserzy tego narodowego, grudniowego dramatu i nikt nie dąży do
              ujawnienia szczegółów spektaklu i rozliczenia odpowiedzialnych. Żadna inna
              wojna w historii naszego narodu nie dokonała w nas takiego spustoszenia jak
              właśnie ta ostatnia. To przecież właśnie ta, „polsko-jaruzelska” bestialsko
              zamordowała to, co było naszą największą siłą i gwarantem przetrwania lat
              niewoli i okupacji.To ta właśnie wojna doprowadziła do rozbicia narodowej
              jedności, zniszczyła wzajemne zaufanie, i umiejętnie zatarła granice pomiędzy
              dobrem i złem.
              Pietnascie lat temu, dnia 1 lutego 1992 Sejm Rzeczypospolitej Polskiej podjął
              uchwałę, w której stwierdzono, że „wprowadzenie stanu wojennego w dniu 13
              grudnia 1981 było nielegalne” lecz nadal nieuczyniono nic, aby Ci wszyscy,
              którzy brali udział w łamaniu tego prawa zostali ukarani. Autorzy stanu
              wojennego są wolnymi ludźmi i częstokroć mają się zdecydowanie lepiej od
              tych, „frajerów”, których w grudniu 81 wyciągali z domów i zamykali w
              więzieniach. Ich emerytury i apanaże sa zdecydowanie wyższe, oni nie mają
              koszmarnych snów i bolesnych wspomnień.(T.Swierczewski,
              swkatowice.mojeforum.net/do-wszystkich-czlonkow-sw-renty-i-emerytury-
              vt37 , 21.11.2006).
              Polska stała się wymarzonym miejscem dla czarnych interesów, mafii, rozrostu
              nowotworu kolesiostwa, klikowości i koterii , żyzną glebą dla nieuczciwości ,
              kryzysów i afer.
              Tak trzymaj.....to oprawcy lubia !!!!
              • janan2 Re: Zamordowani w stanie wojennym 01.02.07, 22:38
                Gość portalu: Staruszek napisał(a):

> janan.....Dwie istotne sprawy poruszyles :
                > 1) Tym ludziom sie nalezy ....naprawde co sie nalezy ?? wielu juz nie zyje ,
                > inni schorowani w trudnych warunkach socjalnych przechodza czesto obok
                > mieszkan/domow w ktorych ich oprawcy oplywaja w dobrobyt , to jest ta
                > niesprawiedliwosc !!!To nie tylko tak.Ja też dostałem propozycje wyjazdu w
                jedna stronę,i idiota odmówiłem twierdząc że tu są kości moich przodków choć
                właściwie dalej na wschodzie poza granicami i tylko na tym straciłem.Wtedy był
                wolny wybór tylko nie wiadomo było czy się wróci,co ze ślubna i dziećmi CCCP był
                imperium i nie było końca widać ale:Jest jednak to jedno ale,ci co wrócili
                opływaja w dostatek po zielonej karcie widzę ich domy a wręcz pałace zaczepili
                się u koryta,często współpracuja z moimi oprawcami i co z tego wynika,że byłem
                ciul i takim pozostanę.Nie jestem jeszcze dziadkiem, wręcz przeciwnie,pomagam
                takim jak ja bo mnie jednak się udało.Po wywaleniu działaczy z zakładu(za nowej
                władzy)nie szukałem daleko tylko pieniędzy po rodzinie aby rozkręcić biznes,bo
                parobkiem u obcych nie będę.Udało sie po 10 latach.Sam pracuję i jeszcze
                czterech takich jak ja,płacę ZUS dla esbeków i wątroba mi chyba zgnije nie z
                alkoholu tylko z nadmiaru żółci we krwi.A wróżyłem jakiemuś idiocie że tacy żyją
                krótko.Przygadał kocioł garkowi.A niech to...
                > Znam wielu emigrantow z tego okresu , ktorzy poswiadczyli swoja postawa w
                > sierpniu'80 a dzisiaj ledwo im starcza na zycie , wygnancy , opuszczeni i
                > zdruzgotani swoja szlachetnoscia ich idealow.....nie , takich ludzi nie widac
                > na swiecznikach , w aksamitach i luksusowych samochodach , na slonecznych
                > plazach wsrod usmiechnietej dziatwy .To wyżej.Są na świecznikach i całkiem
                dobrze się mają.Tylko ukrywają subtelne różnice.Zawsze mają w zanadrzu swoją
                niby patriotyczną przeszłość.Niech im wyjdzie bokiem lub na zdrowie jak kto woli.
                > 2) Nalezy odroznic pojecie panstwa wrogiego i obcego dla wielu ludzi .Pisze
                > jedna z sygnatariuszy lustracji z grupy australijskiej:
                > Niezrozumiały jest dla mnie fakt, że chociaż od przejęcia przez tzw. „ n
                > aszych
                > ludzi” władzy, minęło ponad siedemnaście lat politycznymi wpływami nadal
                >
                > dysponują reżyserzy tego narodowego, grudniowego dramatu i nikt nie dąży do
                > ujawnienia szczegółów spektaklu i rozliczenia odpowiedzialnych. Żadna inna
                > wojna w historii naszego narodu nie dokonała w nas takiego spustoszenia jak
                > właśnie ta ostatnia. To przecież właśnie ta, „polsko-jaruzelska” be
                > stialsk
                Ja bym nie wracał do tej wojny polsko-polskiej,nie warto.Jeśli po 89r. utworzyły
                sie nowe elity niszczące wszystko co polskie pod hasłem prywatyzacji,w domyśle
                kradzieży,to nic dziwnego że ob.polski jest wrogiem nr.1.Należy go tak obłupić
                ze środków dożyfcia aby na przyszłość nie miał żadnego pomysłu.Nawet najgorsi
                zaborcy z Bismarckiem na czele zostawiali jakiś kapitał odtworzeniowy dożycia.A
                nasza władza nowa nic,odetchnąć nie da.Dlatego między innymi każdy urzędnik czy
                przedstawiciel obecnego państwa jest dla mnie wrogiem śmiertelnym.Czych tylko na
                potknięcie i obłupienie nie patrząc na skutki.To nie moje państwo,nie o to
                chodziło.Z drugiej strony Ojczyzna,wspólnota mowy ,obyczaju kultury...to matka
                ,jak w tym się znależć.Też nie widać końca,życia już nie starczy a młodzi mahją
                wszystko daleko w d...
          • janan2 Re: Zamordowani w stanie wojennym 01.02.07, 23:05
            Gość portalu: Staruszek napisał(
            >Staruszku.Przepraszam za błędy trochę się podnieciłem nie patrzyłem na błędy
            ani czerwone podkreślenia,aż zamiast pisać wyszło wyślij.Sorry.Dobrze myślisz,dobrze
            niby wszystko wiesz i tak naprawdę chodzi tylko o szczegóły.W poprzednim poście
            chciałem napisać więcej,ale tak wyszło jak wyszło.Nie mam też zaufania do tego
            forum,bo znowu spotkam jakiegoś bezmózgowca MONDREGO,któremu życzę jak
            najlepiej.Nie potrafię tylko pojąć dlaczego idiota swoją nienawiścią napędza
            wygraną neolewicy,ktoś to czyta ,skutki opłakane,już o tym wiem.Wiem że nie masz
            na to wpływu aby uciszyc tak kreatywnych:historyków:Ale poczytajcie historię
            W.Rewolucji Francuskiej.Czy to nie aby powrót do przeszłości?Chyba to jest
            jednak nieuniknione.Ani Pan ,ani ja nic nie wskóramy nienawiścia,zreszta ja z
            rodziną jestem od 15 lat na emigracji wewnętrznej wręcz banicji w nic nie chcę
            się angażować ze wszystkimi tego skutkami.To nie moje państwo ale jeszcze moja
            Ojczyzna.
            • Gość: W.P. Re: Zamordowani w stanie wojennym IP: 212.109.135.* 02.02.07, 09:03
              Janan2 znalazł bratnią duszę - Staruszka. Wypłakał mu się w rękaw, no i tak się
              zwierzył:"Ani Pan ,ani ja nic nie wskóramy nienawiścia,zreszta ja z rodziną
              jestem od 15 lat na emigracji wewnętrznej wręcz banicji w nic nie chcę się
              angażować ze wszystkimi tego skutkami.To nie moje państwo ale jeszcze moja
              Ojczyzna." Wniosek - jest to szczególnego gatunku FRUSTRAT, ma kłopoty ze sobą,
              męczy rodzinę, a na dodatek nic nie rozumie. Wyjaśniam, że to PAŃSTWO, którego
              janan2 nie uważa za swoje, to właśnie coś, co kształtowali od 1944 roku
              towarzysze Jaruzelski i Kiszczak (banda GRU, NKWD, UB, SB i oczywiście PZPR
              wraz z przystawkami ZSL i SD)- czyli jak ich wcześniej określiłem PASTUCHY. A
              gdy następnie po 1989 roku "okrągłostołowy układ" podtrzymywał dalej relikty
              zgniłych jego fundamentów, postawił na czele niby nowego PAŃSTWA ludzi o
              cechach MAŁYCH MITOMANÓW I LĘKLIWYCH NIEUDACZNIKÓW, wcześniej zależnych od
              PASTUCHÓW (Wiałęsę z Wachowskim i Mazowieckiego z Kozłowskim). Zapytaj właśnie
              ich jananie2 i staruszku o to, jakie PAŃSTWO zbudowali. Uprzedzam, odpowiedż
              będzie tylko taka: Staraliśmy się i nic nie dało się zrobić. Wicie rozumicie.
              No i wiele innych głupot na USPRAWIEDLIWIENIE. Musicie mieć pretensje też do
              siebie, że takim następnym PASTUCHOM daliście władzę - swoim postępowaniem. Nie
              powinniście mieć obaw, że SLDUP-y wrócą do władzy, gdy tylko zostanie ujawniona
              PRAWDA o PRL. Trzeba pokazać metody "pracy" brata Michnika, tatusia
              Cimoszewicza, działalność w ZSMP i PZPR towarzyszy - Kwaśniewskiego, Oleksego,
              Szmajdzińskiego, Jaskierni i Millera, a także wszystkich SŁUŻĄCYCH
              PRZESTĘPCZEMU SYSTEMOWI KOMUNISTYCZNEMU. Naprawiać PAŃSTWO otrzymane po takich
              POPAPRAŃCACH to zadanie na najbliższe dziesięciolecie i mam ufność, że
              Prezydentowi Kaczyńskiemu i Premierowi Kaczyńskiemu to się powiedzie. To nie są
              ludzie o mentalności PASUCHÓW.
              • Gość: Staruszek Re: Gosciu W.P. IP: *.dsl.bell.ca 02.02.07, 21:36
                Gosciu W.P.

Pokielbasiles w tej kaszance , ze nawet salceson z tego bedzie kiepski i bigosu
                nie rusze ... wnosze , ze masz dobre intencje ....ale nie czuje tego blusa !
                • Gość: W.P. Czerwone Kapturki IP: 212.109.135.* 05.02.07, 08:05
                  Szanowne Czerwone Kapturki - Janan2 i Staruszek, tak się użaliły i wybaczyły SB-
                  kom, że mają ptetensje do tych wszystkich, co nie mają ochoty i nie widzą
                  potrzeby otulać WYBACZANIEM przestępców i drani KOMUNISTYCZNYCH. To dopiero
                  pomieszanie z poplątaniem.
    • Gość: Quest Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: 67.69.36.* 02.02.07, 07:12
      Przegladam niektore forum dyskusyjne w Gorzowie i tutaj i co zauwazm , ze
      staruszek ma wziecie w dyskusji o lustarcji, sprawiedliwym zawsze slowo razniej
      wychodzi , tego staruszkowi nie brakuje .
      Chcialbym aby wiecej takich bylo na tym forum a przedewszystkim w kraju .
      Musze sie bardziej zaglebic w te Wasze dyskusje , dzieki za temat , bardzo na
      czasie .
    • Gość: Robi Agenci, SB, UB... - Ujawniać prawdę czy nie? IP: *.sulechow.net 02.02.07, 21:57
      Czy jesteś za ujawnieniem wszystkich dokumentów z archiwum Instytutu Pamięci
      Narodowej?

Wejdź na stronę podaną poniżej i odpowiedz na pytanie.
      Zobacz, co piszą inni.

sulechowskie.info/viewtopic.php?t=9006
      • Gość: Quest Re: Agenci, SB, UB... - Ujawniać prawdę czy nie? IP: 67.69.36.* 03.02.07, 08:19
        Gość portalu: Robi napisał(a):

> Czy jesteś za ujawnieniem wszystkich dokumentów z archiwum Instytutu Pamięci
        > Narodowej?
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w 100% jestem za ujawnieniem !!!!
        • janan2 Re: Agenci, SB, UB... - Ujawniać prawdę czy nie? 03.02.07, 09:55
          Gość portalu: Quest napisał(a):
          > m za ujawnieniem !!!!Mam zasadnicze wątpliwości,przynajmniej jeśli chodzi o
          tak zwane galerie czy wystawki typu utrwalacz,przodownik pracy czy zasłużony dla
          ORMO czy PRL.To jest ten sam bolszewizm tylko młodszej daty.Choć mało
          prawdopodobne bo chyba te listy robi ktoś myślący to jednak jest możliwość
          skrzywdzenia niewinnych.Dlatego byłem i jestem za opcją Piłsudskiego czy
          Franko.Spalić zniszczyć,zakopać i do przodu.U nas jest już za póżno na taką
          operację.Praktycznie jesteśmy na etapie dajcie człowieka a teczka się
          znajdzie(to już było).Kocioł bulgocze i z tej piany nienawiści wyłonić się mogą
          różne gnomy.A co z tradycją polskiej tolerancji(oczywiście nie dla zbrodni)u nas
          nie było stosów wygnań czy banicji przynajmniej na taką skalę jak w Europie.Co
          się stało że uznane autorytety i osobowości jak Miłosz,Wałęsa,Szymborska i nie
          tylko zostały oplute przez nie douczonych parobczaków i przygotowuje się dla
          nich stosy.
          • Gość: Staruszek Re: Agenci, SB, UB... - Ujawniać prawdę czy nie? IP: *.dsl.bell.ca 03.02.07, 19:28
            janan2 napisał:

Spalić zniszczyć,zakopać i do przodu.U nas jest już za póżno na taką
            > operację.Praktycznie jesteśmy na etapie dajcie człowieka a teczka się
            > znajdzie(to już było).Kocioł bulgocze i z tej piany nienawiści wyłonić się
            mogą różne gnomy.A co z tradycją polskiej tolerancji(oczywiście nie dla zbrodni)
            ......Istnieje w tym co przekazales olbrzymie nieporozumienie , dokonano w
            kraju zbrodni , masowej zbrodni , ktora od wielu lat usiluje sie ukryc pod
            plaszczykiem przeroznych "cudacznych wyjasnien" a w miedzyczasie oprawcy
            dobijaja kraj .
            Nie ma w kraju tolerancji , kraj jest na "spedzie" a zagroda sie pali ...:o)
            • Gość: Quest Re: Agenci, SB, UB... - Ujawniać prawdę czy nie? IP: 67.69.36.* 05.02.07, 05:09
              Trafnie ujete staruszku.
      • Gość: Prawie Robi Agenci, SB, UB... - Ujawniać prawdę czy nie? - II IP: *.sulechow.net 03.02.07, 15:17
        Robi podał adres do forum, ale żeby tam wejść trzeba zarejestrować się na tym
        forum. Ale warto.

Na forum Sulechowskie strony jest dział Kalendarium, a w tym dziale jest
        temat: Agenci, SB, UB... - Ujawniać prawdę czy nie.

Bez zarejestrowania na tamtym forum są widoczne tylko niektóre działy.

Zarejestruj się tam i wpisz swój komentarz także na tamtym forum.

Adres forum: sulechowskie.info/

Czy jesteś za ujawnieniem wszystkich dokumentów z archiwum Instytutu Pamięci
        Narodowej?
    • Gość: ee Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:04
      Tropiciele seksafer - str.4
      Leszek Misiak, Piotr Nisztor
      Właścicielka znanej firmy turystycznej z Warszawy Anna R.-K. złożyła skargę w
      prokuraturze na natrętnego erotomana składającego jej sprośne propozycje.
      Prokuratura bada, czy chodzi o Adama Michnika, redaktora naczelnego „Gazety
      Wyborczej”, bezwzględnie ścigającej seksaferzystów i molestujących.

Czy rzeczywiście Adam Michnik jest natrętem, który rzucał kobiecie niemoralne
      propozycje i wysyłał namiętne SMS-y? Prokuratura wyjaśni sprawę; przesłanki,
      które przedstawia kobieta, nie pozwalają rozstrzygnąć tego od razu.

Jakkolwiek zakończy się sprawa prokuratorska, Michnik na własnej skórze
      doświadcza, że wystarczy niepotwierdzone oświadczenie, doniesienie, SMS,
      nieprzesądzające do końca o winie, aby osobę, która została obwiniona, zmieszać
      z błotem. Nazwać „seksualnym zboczeńcem”, wywołać seksaferę, której w
      rzeczywistości mogło nie być.

> Zrób mi laskę

Zdesperowana kobieta złożyła pismo w sprawie składanych drogą elektroniczną
      seksualnych propozycji i miłosnych SMS-ów. 27 listopada 2006 r. w Prokuraturze
      Krajowej, skąd przesłano je do prokuratury śródmiejskiej. Prosi o pomoc w
      wyzwoleniu jej z „nagonki”. W rozmowie z „Gazetą Polską” Anna R.-K. opowiedziała
      całą historię. Ponieważ w dniu oddania numeru do druku wycofała się z
      oficjalnych wypowiedzi na naszych łamach, nie cytujemy jej, opisujemy jedynie w
      skrócie jej sprawę. Zamierzaliśmy nawet zmienić w artykule jej personalia, ale
      ponieważ wcześniej podała je prasa, ograniczamy się do inicjałów nazwiska.

15 lipca 2004 r. w siedzibie „Gazety Wyborczej”, podczas bankietu z udziałem
      komisarza europejskiego Güntera Verheugena, prezydenta Kwaśniewskiego i premiera
      Millera, gdzie poznała Michnika, starała się przekonać naczelnego „Gazety
      Wyborczej”, by zgodził się umieścić reklamę jej firmy na okładce „Wysokich
      Obcasów” z 50-procentowym upustem. Według niej było to zasadne, bo umieszczała
      reklamy w „GW” od 15 lat i współtworzyła dodatek gazety – „Turystykę”.
      Przyznaje, że starała się zdobyć przychylność Michnika, przesyłając mu listy z
      komplementami oraz wręczając upominki. Wówczas otrzymała drogą elektroniczną
      propozycję o treści: „zrób mi laskę”. Od kogo? Anna R.-K. przyznaje, że nie wie,
      ma jednak podejrzenia, że był to Michnik. Zrozumiała wówczas, jak mówi, że
      kwestia reklamy na okładce jest uzależniona od intymnych stosunków z redaktorem
      naczelnym.

> Czuła się zastraszana

Jak opowiadała „GP”, odtąd otrzymywała również SMS-y, jeździły za nią samochody
      z logo Agory. Taka sytuacja trwała prawie dwa lata, kobieta czuła się
      zastraszana. Nie uległa jednak, bo, jak mówi, kieruje się w życiu twardymi zasadami.

Od połowy października i na początku listopada ubiegłego roku na komórkę
      właścicielki biura turystycznego zaczęły lawinowo przychodzić nocne SMS-y, nawet
      po 20. Niektóre były, jak wspomina, nawet romantyczne. „Myślę, że przyjdzie
      czas, że i ty mnie będziesz mogła kochać” czy „Ja jestem twój Adam i to ja cię
      kocham”. Wiadomości przychodziły z dwóch numerów telefonów – jeden należał do
      firmy wynajmującej samochody, pod drugim zgłaszało się biuro turystyczne. Nikt
      pod tymi numerami nie potrafił wytłumaczyć Annie R.-K., kto i dlaczego wysyłał
      do niej po nocach takie teksty. Jednak, jak utrzymuje, na nazwisko Michnik
      wszyscy kończyli rozmowę. Pani Anna zaznacza, że nie ma dowodów, że za tymi
      SMS-ami i e-mailami stał Adam Michnik, którego mimo wszystko, jak mówi, ceni za
      dorobek i osiągnięcia. Jednak poszlaki, zdaniem pani Anny, na to wskazują.
      Kobieta poprosiła o wyjaśnienie sprawy prokuraturę.

Robert Myśliński z Prokuratury Rejonowej Warszawa-Śródmieście potwierdza, że
      zawiadomienie Anny R.-K. wpłynęło do prokuratury. – Prowadzimy czynności
      sprawdzające. Nie jest to jeszcze postępowanie „w sprawie”. Po rozpoznaniu
      zgłoszenia będziemy mieli 30 dni na podjęcie decyzji o wszczęciu postępowania –
      mówi prokurator Myśliński.

Po tym, jak zgłosiła sprawę śledczym, dwukrotnie do Anny R.-K. dzwonił bliski
      znajomy Michnika, znany od lat z ekscentrycznego zachowania jeden z lewicowych
      dziennikarzy – stały bywalec salonów towarzysko-politycznych. Rzekomo namawiał
      ją, by wycofała sprawę z prokuratury.
    • slawek_wieczorek Podziękowania dla NSZZ Rolników Indywidualnych S 03.02.07, 16:29
      Panom: Józefowi Leszczyńskiemu i Stanisławowi Stolarkowi oraz Zarządowi
      Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego Rolników
      Indywidualnych "Solidarność" Województwa Lubuskiego serdecznie dziękuję za
      zaproszenie na wczorajsze Spotkanie Noworoczne w Sali Wiejskiej na Osiedlu
      Poznańskim!
      Dziękuję również za słowa wsparcia wobec akcji ujawniania funkcjonariuszy
      reżimu komunistycznego, które padły ze strony organizatorów spotkania, jak i
      licznych osób przyjezdnych. Jest to tym cenniejsze, że sprawą tą interesują się
      również mieszkańcy małych miejscowości.
      Organizatorom imprezy gratuluję wyśmienitej oprawy kulinarnej i artystycznej!
    • slawek_wieczorek Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa 06.02.07, 11:45
      www.sw.org.pl/grozba.html
    • Gość: gorzowianin Re: Obywatel Wieczorek założył swój prywatny IPN IP: *.gorzow.mm.pl 06.02.07, 12:24
      czy naprawde nie ma lepszych tematów do dyskusji, niz lista stworzona przez
      człowieka, który wraz z doradcą wojewody Zbanyszkiem wydawał kiedyś pisemko o
      wiele mówiącej nazwie "Oszołom"?
    • slawek_wieczorek Brawo Koszalin!! 26.02.07, 21:43
      Prokuratorzy koszalińskiego oddziału IPN prowadzą śledztwo w sprawie znęcania
      się nad działaczem podziemnej "Solidarności" Tadeuszem Wołyńcem przez
      tamtejszych funkcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa. "Śledztwo ma charakter
      rozwojowy i obecnie wykonujemy szereg czynności procesowych" - poinformował w
      środę PAP naczelnik koszalińskiego oddziału Komisji prokurator Dariusz
      Wituszko. W październiku 1984 roku Tadeusz Wołyniec został porwany z ulicy
      przez funkcjonariuszy SB i wywieziony nieoznakowanym samochodem służbowym do
      lasu. Tam funkcjonariusze grozili mu pozbawieniem życia i poniżali. "Esbecy
      grozili mi bronią i domagali się, żebym wydał swoich kolegów z >Solidarności<,
      ale się nie złamałem. Jeśli to śledztwo nic nie da, złożę skargę do Trybunału
      Praw Człowieka w Strasburgu" - powiedział PAP Tadeusz Wołyniec.
      • Gość: tadeusz Sławomir Wieczorek - lustrator amator i jego fotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 16:12
        album.com.pl/zdjecie.php?p=67&al=16199&start=60&start_opinie=&prestop=&prestzd=&zm=zo&lz=68&so=&pns=7&do=
        w lewym górnym rogu tam gdzie tytuł są po lewej i prawej stronie takie białe
        trójkąciki.
        Kliknięcie na którykolwiek przełącza na zdjęcia po prawej lub lewej stronie
    • slawek_wieczorek Emerycie, rencisto, pielęgniarko!.. 07.03.07, 16:56
      ... przeczytaj, ile łożysz na komunistycznego zbrodniarza!
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070307&id=po02.txt
      • Gość: tadeusz oraz pomyśl ile cię kosztuje Sławomir Wieczorek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:43
        Bo Sławuś jako bezrobotny od wielu lat albo na kimś musi pasożytować albo ma
        dochody które ukrywa przed Skarbem Państwa - ergo oszukuje.
        Zatem emerycie, pielęgniarko i rencisto czy kim tam jesteś zobacz na kogo
        łożysz kasę.
        • Gość: gosc Re: oraz pomyśl ile cię kosztuje Sławomir Wieczor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 06:23
          sowieckich sługusów strach oblatuje, rozliczyc zdrajców!
          • Gość: tadeusz Dane z adnotacjami opublikuje IPN - amatorzy won IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 07:47
            Te dane powinny i będą opublikowane ale nie przez kogoś takiego jak Wieczorek
            bo już z racji swojego wieku ten facet mnie obraża
            • Gość: zawstydzony Re: Dane z adnotacjami opublikuje IPN - amatorzy IP: *.ec.zgora.pl 08.03.07, 08:32
              To na co Pan czekał 17 lat? Czemu Pan nie publikował? Teraz jak znalazł się
              ktoś odważny to ma Pan pretensje? To wstyd że Polska wzorem innych byłych
              krajów komunistycznych nie rozliczyła tych ludzi.
              • tadeusz542 żeby publikować trzeba wiedzieć co 08.03.07, 18:55
                Jest taka reklama mleka często powtarzana w radio w 1

Pani pyta dzieci skąd się bierze mleko.
                Dzieci odpowiadają: Daje je krówka , kózka i owieczka.
                Na to dodaje Michaś z miasta:
                Daje je Linda , Hołowczyc,Kajah i Szrek.
                Co ty Michasiu opowiadasz - pyta skonfundowana Pani.
                No tak -mówi Michaś - sam widziałem w telewizji
                Dawali i mówili: "Pij mleko ,będziesz wielki"

Otóż Pan Sławomir mniej więcej tak zna się na tamtych czasach jak ten Michaś na
                mleku.
                Gdyby uznać kryteria którymi ten facet się posługuje to NIE BYŁOBY POLAKA który
                nie powinien znaleźć się na tej liście nie wyłączając jego rodziców.
        • Gość: absolwent Re: oraz pomyśl ile cię kosztuje Sławomir Wieczor IP: *.ec.zgora.pl 08.03.07, 08:24
          Chciałoby się Pana Sławka za pasożytnictwo do obozu pracy wsadzić albo na 3
          lata do wojska do karnej kompanii w Orzyszu, badź też przepuścić przez ścieżkę
          zdrowia na komendzie, a tu nic możecie sobie tylko pogadać i pomarzyć
          towarzysze. Panie Wieczorek nie daj się Pan czerwonej zarazie!
          • tadeusz542 Pan Wieczorek niestety pomaga czerwonej zarazie 08.03.07, 18:57
            Dzięki niemu ludzie przestaną zwracać uwagę na tego typu publikacje
            Po prostu dojdą do wniosku ,że to w całości lipa.
            Dlatego należy poczekać na publikację IPN
    • slawek_wieczorek Pamiętajmy o ofiarach!!!!! 08.03.07, 19:36
      Może porozmawiajmy esbecy z "Listy" o ofiarach stanu wojennego . Warto
      przypomnieć wszystkim,że nie było tak słodko, jak panowie z SB to tu w
      komentarzach opisują.
      Michal Adamowicz - lat 26, zmarl w Lubinie od rany postrzalowej zadanej przez
      milicje 31 sierpnia 1982. Antoni Browarczyk - lat 23, zginal w Gdansku 17
      grudnia 1981 od postrzalu w glowe. Wojciech Cieslewicz - lat 29, zmarl w wyniku
      pobicia 13 lutego 1982 podczas manifestacji w Poznaniu. Jozef Czekalski - lat
      48, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981. Wladyslaw Durda - zmarl w nocy z 3/4
      maja 1982 w wyniku zatrucia gazami lzawiacymi uzytymi przez ZOMO w Szczecinie.
      Jozef Giza - lat 24, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981. Joachim Gnida - lat
      28, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981. Ryszard Gzik - lat 35, z
      KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981. Waclaw Kaminski - lat 32, zmarl w wyniku
      uszkodzenia czaszki petarda gazowa i pobicia 11 listopada w Gdansku Tadeusz
      Kosecki - zmarl pobity w czasie pacyfikacji Politechniki Wroclawskiej 17(?)
      grudnia 1981. Stanislaw Krolik - lat 39, zmarl w wyniku pobicia 10 listopada
      1982 w Warszawie przez funkcj. ZOMO. Boguslaw Kopczak - lat 28, z KWK "Wujek",
      zginal 16 grudnia 1981. Jolanta Lenartowicz - lat 19, zmarla w wyniku obrazen
      odniesionych 3 maja 1982 w Warszawie. Wlodzimierz Lisowski - lat 67, zmarl 13
      lipca 1982 w wyniku pobicia przez funkcj. milicji na Rynku Krakowskim. Bernard
      Lyskawa - lat 56, zmarl 1 maja 1983 w Krakowie na zawal serca podczas ucieczki
      przed funkcj. milicji. Piotr Majchrzak - lat 19, zmarl w wyniku pobicia 13 maja
      1982 w Poznaniu, przez funkcj. ZOMO. Kazimierz Michalczyk - lat 27, zmarl we
      Wroclawiu w wyniku ran odniesionych 31 sierpnia 1982. Andrzej Pelka - lat 20, z
      KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981. Mieczyslaw Pozniak - lat 26, zmarl 31
      sierpnia 1982 w Lubinie od rany postrzalowej brzucha. Stanislaw Raczek - lat
      36, z Kielc, zmarl w wyniku pobicia 31 sierpnia 1982 przez funkcj. milicji.
      Mieczyslaw Radomski - zginal w Warszawie podczas manifestacji 3 maja 1982.
      Piotr Sadowski - lat 22, zmarl 31 sierpnia 1982 w Gdansku wskutek niewydolnosci
      ukladu oddechowego spowodowanego duzym stezeniem gazow lzawiacych. Ryszard
      Smagur - lat 29, zginal 1 maja 1983 w Nowej Hucie ugodzony w szyje pociskiem
      gazowym. Jan Stawisinski - lat 22, KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981. Adam
      Szulecki - zmarl w wyniku pobicia 3 maja 1982 w Warszawie przez funkcj. ZOMO.
      Andrzej Trajkowski - lat 32, zginal 31 sierpnia 1982 w Lubinie od rany
      postrzalowej w glowe. Zbigniew Wilk - lat 30, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia
      1981. Eugeniusz Wilkomirski - lat 54, z Czestochowy, zmarl w wyniku pobicia 1
      wrzesnia 1982 przez funkcj. ZOMO. Bogdan Wlosik - lat 20, zginal 13
      pazdziernika 1982 zastrzelony przez funkcj. MO (w cywilu) podczas demonstracji
      w Nowej Hucie. Tadeusz Wozniak - lat 49, zmarl w wyniku pobicia 31 sierpnia
      1982 we Wroclawiu przez funkcj. ZOMO. Zenon Zajac - lat 22, z KWK "Wujek",
      zginal 16 grudnia 1981. WIELE OSOB POZBAWIONO ZYCIA W INNYCH OKOLICZNOSCIACH, a
      najglosniejszym takim przypadkiem byla smierc Grzegorza Przemyka - lat 19,
      maturzysty z Warszawy.
      Można wybaczyć , lecz zapomnieć nigdy!!!
      • Gość: tadeusz to niech Pan nie zapomina to są dane znane od lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:22
        po to je upubliczniono żeby ludzie o tych co zginęli i o tych co ich zabili -
        pamiętali.
        Więc proszę zbierać takie dane na swoim kompie i może Pan je udostępniać ile
        dusza zapragnie ale Pan który przecież doświadczenie z tamtych czasów ma
        praktycznie żadne tworzy własne listy które jedynie ZNIECZULAJĄ ludzi na takie
        informacje.
        Więcej - tworzą wrażenie niewiarygodnych.
      • Gość: antyubek Re: Pamiętajmy o ofiarach!!!!! IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 21:44
        Panie Sławku widać ze ubecy kontratakują. O dziwo korzystają ze zgniłej
        imperialistycznej techniki komputerowej. Na szczęście nie opanowali całego
        świata dzięki czemu nie zatłukli gdzieś twórców zaawansowanych technologii
        informatycznych. Zamiast komputerów mielibyśmy tylko Katyń i więzienie na
        Mokotowie, Montelupich, Zamarstynowie, Zamku Lubelskim......i gorzowskich
        ubeków gnojących gorzowską młodzież w latach 80tych.
    • slawek_wieczorek Zbrodnicza działalność Grupy "D"! 13.03.07, 21:14
      ekai.pl/serwis/?MID=11449
      • tadeusz542 Zabójstwo Popiełuszki było partaniną tysiąclecia 14.03.07, 08:51
        Różne rzeczy widywałem ale tak spie..nej akcji to jeszcze nie.
        Toż dzisiaj pierwszy lepszy małolat załatwiłby to kijem w pięć sekund i to bez
        śladów.
        Podejrzenia ,że Popiełuszkę skasowała spec grupa "D" jest obrazą dla św.pamięci
        Mundzia Perka.
        Wieczorek - Wy jak coś pierdzielniecie to jak pijany o beton
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka