Dodaj do ulubionych

do mam z Zielonej Góry

30.03.07, 09:38
Od 4 miesięcy jestem mama nsjsłodszego brzdąca na świecie, od niedawna
mieszkam w Zielonej Górze, napiszcie proszę gdzie kupujecie zabawki i ubranka
dla swoich pociech. Czy jest w ZG basen dla maluszków.Która przychodnia jest
waszym zdaniem najlepsza? Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: kalina Re: do mam z Zielonej Góry IP: 80.50.56.* 30.03.07, 09:52
      Jeżeli chodzi o zakup ubranek kiedyś robiłam zakupy w Tobim (był to jedyny
      sklep z ładnymi ubrankami - niestety drogimi ). Teraz jest większy wybór:
      5,10,15; czy nowo powstały Coccodrilo (Kupiecka) ale mimo wszystko jeździmy do
      Poznania m.in do H&M, czy Smyka.
      Co do zabawek - kupuję je w marketach ( te markowe są w wiele tańsze niż w
      sklepach zabawkowych).
      Jeśli zaś chodzi o przychodnie polecam poniższy wątek :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=599&w=40067803&v=2&s=0
    • Gość: yoana.p Re: do mam z Zielonej Góry IP: *.eranet.pl 30.03.07, 10:45
      Zakupy robimy podobnie jak przedmówczyni Ale jezeli chodzi o pediatrę to my
      jestesmy od samego początku zadowoleni z dr Regel (choc na poczatku wydawała
      się dość oschła) w przychodni Sanus ul Wyszyńskiego 99 tel 068 452 03 77 Nie
      daje antybiotyków masowo tylk9o w razie KONIECZNOŚCI Np kiedy mały pokasływał
      ale nie gorączkował i nie było innych dolegliwosci to kazała nam przychodzic
      nawet codziennie na osłuchiwanie niz od razu aplikowac antybiotyki Ogólnie
      rzecz ujmujac jest konkretna trafnie diagnozuje a co najistotniejsze to
      SKUTECZNA Polecam!!!
    • be.em Re: do mam z Zielonej Góry 30.03.07, 16:12
      Kiedyś Tobi, ale teraz tam kaszanka jest. Faktycznie 5-10-15, lub kilka tanich
      fajnych można dostać w ABC na Objazdowej - hurtownia. Czasem przejedziemy się
      na giełdę, czasem do Wrocławia:) Zabawki różnie, w marketach, w Bobasie:)
      Przychodnia: Wigor na Akademickiej przy byłym WSI. Czysto, punktualnie,
      profesjonalnie.
    • dorianne.gray Re: do mam z Zielonej Góry 30.03.07, 17:06
      Ja tam do żadnego Poznania po ubranka nie jeżdżę, musiałabym na głowę upaść.
      Bardzo ładne ubranka są w Ono na Kraljevskiej, kupuję też w Tesco (Cherokee są
      świetne) i poluję na firmowe sweterki czy spodenki w lumpeksach. I tak wszystko
      będzie ubabrane kupą lub marchewką, nawet jeśli kupione w Poznaniu :P

Basen dla niemowląt - i zajęcia na tym basenie - w Saunie Gregor na Chmielnej.
      • Gość: mama Re: do mam z Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 17:14
        droga dorianne, nie każdy kto jeżdzi po ubranka do Poznania lub gdziekolwiek
        indziej musi na głowę upadać.Nie osądzaj za szybko tak nie miłym epeitetem.Dla
        Ciebie może i jest fanaberią takowy wyjazd a dla mnie jest on przykładem
        oszczędności ( sama to praktykuję ), bo musiałabym bym NA GŁOWĘ UPAŚĆ kupując w
        Zielonce ( koszmarne ceny i jeszcze gorszy wybór ).

Mimo wszystko pzdr.
        • Gość: lilla25 Re: do mam z Zielonej Góry IP: *.gala.net.pl 30.03.07, 19:30
          hej ja polecam przychodnie POLES, doktor Kobzde, mila atmosfera, dzieci zdrowe
          przyjmowane w innych godzinach niz chore, fajne pielegfniarki, fajan lekarka,
          czysto i jest gdzie zaparkowac:)
          jeslic chodzi o ubranka to ja tez kupuej w h&m, tylko tam,swietny wybor i
          niedrogo. czasem tez na allegro h&m nowe ciuszki wystawiaja, jesli chodzi o
          zabawki to tylko na allegro, albo w domu handlowym w centrum na gorze.
          a inne sklepy to ono-na kraljevskiej, tobi na pomorskim,5 10 15 w auchanie,
          zuzia na reja, wojcik na sobieskiego, reserved tez ma cos dla maluchow troche
          wiekszych.pozdrawiam i na prawde polecam POLES.
        • dorianne.gray Re: do mam z Zielonej Góry 30.03.07, 23:47
          Droga mamo, polecam ponowne przeczytanie mojego postu, w którym NIE NAPISAŁAM,
          że ten, kto jeździ do Poznania, upadł na głowę, prawda? :)
          Tym samym nikogo nie osądziłam, nie ma tam również żadnych niemiłych epitetów.

Ale, jak to mówią, uderz w stół... ;)
          • Gość: kiko Re: do mam z Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 21:11
            a ja bede jezdzic po ciuszki do berlina i paryza
            a co
            i kupie tam w lumpeksach
            dziecko i tak ubrudzi i szybko wyrosnie
    • Gość: Aśka X. Re: do mam z Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 20:21
      Ja też polecam przychodnię Sanus na Wyszyńskiego, miałam do czynienia i z dr
      Regel i z innymi lekarkami i z pielegniarkami, jestem zadowolona. Tam takze
      nauczyłam się leczyć niektóre choroby starymi babcinymi sposobami, które (pod
      nadzorem lekarki!) zastepowały trucie dziecka tonami leków. Terminy szczepień i
      oferta dodatkowa też OK. A z ciuchami to jest tak, że jak ktoś i tak jeździ do
      innych miast, to tam może się obkupic; ja radziłam sobie przeważnie w ZG i w
      Niemczech, a oferta w mieście jest coraz bogatsza, więc nie ma co narzekać.
      Tobi bywa fajny - ale droooogo, w Zuzi i w Ono pare fajnych rzeczy kupiłam, ale
      w marketach też mozna cos znaleźć, bez przesady. Życzę wszystkiego dobrego w
      Zielonej Górze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka