zasieki1 09.04.07, 20:16 co to za dziennikarz, ktory nie zna wiezy bismarcka? polecam wyjsc czasem z tego brzydkiego zastalowskiego wiezowca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mlody Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 09.04.07, 22:15 Wierza Bismarcka ? Tam powinno sie zbudować taras widowkowy (taki pomost na podwyższeniu) Przed wojna, był tam widok jak w górach, ale teraz drzewa załaniaja ten piekny widok. Najlepiej stanąć przy siatce ogrodzenia wieży gsm, żeby zobaczyc namiastke tego co można było zobaczyć tak kiedys. Jak w górach. :) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.centertel.pl 09.04.07, 22:27 ta dziennikarka nie wie nawet, kim był bismarck. widać to po tym jak napisała jego nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
panhorhe Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia 09.04.07, 23:26 a poza tym jakie 220,5 metra, czy oni maja korekte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgorzanin Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:41 Tyle m.n.p.m. tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:48 Tomasz Lis to żenująca postać(jak mawiał Kisiel: bardziej posiedzieć niż postać), przykład wraz ze swoją klaką nierzetelnego dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 10.04.07, 06:10 To prawda.Do swoich programów Co z tą Polską zaprasza tylko sprzyjającą PO i jego tezom publiczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jester Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:31 O czym wy gadacie ? Jakies bzdety. Lis zawsze stara sie byc obiektywny i takze obecnej opozycji zadaje trudne i niewygodne pytania. A odnosnie zapraszania tylko PO: Wierzejskich, Cymańskich itp. widzialem tam juz tyle razy ze i tak mi starczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jester Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:37 Odnosnie zapraszanej publicznosci to chyba kazdy pamieta chocby np. tych oszolomow z homofobicznymi transparentami ktorym i tak zawsze brakuje argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:56 jestr-starczy to ty masz umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jester Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:28 marta-a może jakiś bardziej błyskotliwy komentarz niż gra słowna homonimami ? Na obiektywizm nie liczę ale może chociaż jakiś merytoryczny kontrargument ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 12.04.07, 19:47 No cóż dobra ZSMPowska szkoła bolszewickiej propagandy zaproszonego do studia gościa : zakrzyczeć, obśmiać, wytupać, przerwać wypowiedź, wyklaskać...Ciekaw jestem ile placi klakierom. I to mają być te europejskie standardy, światowy styl, kultura i klasa. Zwykla komuna, a styl rodem z ZSMPowskich i PZPRowskich operatywek przyozdobione to tylko kolorami, zachodnimi bajerami i pozornym "luzikiem" za którym czai się strach za uciekającą do innych stacji widownią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 12.04.07, 19:38 Nie zapominajmy że rzetelności uczyło go w latach 80tych ZSMP do którego się przytulił w stanie wojennym w Liceum Ogólnokształcącym nr 1 w Z.G., no i jeszcze te sukcesy w olimpiadach wiedzy o partii, PRLu, świecie współczesnym... Taką mamy demokrację jakich sobie wychowaliśmy w PRLu dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kennedy Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:28 Niedawno na Onecie w ramach przeglądu pracy czytałem wywiad z włoskiego dziennika bodajże "Corriere della Sierra" z ważną osobistością z włoskiej sceny publicznej i tam padło stwierdzenie, że "dla Włochów, piłka nożna jest religią". Gdy widzę, jak pan Tomasz przebiegły Fox flancuje tę tezę w odniesieniu do fanów żużla zielnogórskiego, to od razu widzę metodę pracy tego pana. A jest ona bardzo prosta. "Rżeniemy pomysły i idee z mediów zachodnich i odnosimy je do zdarzeń lokalnych. Wysiłek intelekutalny żaden, a pozostaje aureola pionierskiego publicysty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:40 Nie lubisz Lisa -prawda? To dlatego wyprowadzasz tak beznadziejnie głupi wywód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:32 Nie warcz jester-im u człowieka bardziej umysł starczy, to człowiek nie mówi a warczy(Staudynger) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaucho Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:12 Tomasz Lis jawi się jako przedstawiciel niejako wręcz nowożytnego salonu Katonów. W swoim programie "Co z tą Polską" poucza innych, przerywa wypowiedzi niepoprawne politycznie, hołdując zasadzie skądinąd zaczerpniętej z "Teorii ripost" (38 taktyk skutecznego przerywania wypowiedzi),przybiera przy tym pozę moralnej czystości, niezachwianej słuszności, pseudo-nieomylności w wyrażaniu sądów i ocen, jak to "salon". Ot cała niezależność T. Lisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kennedy Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:20 Był czas, a było to przed wyborami prezydenckimi, po wystąpieniach p.Lisa, po publikacji jego książeczki "Co z tą Polską", że myślałem, że oto na polskiej scenie medialnej pojawiła się silna osobowość, łącząca inteligencję z prężnością, ze zdolnością do działania. Zacząłem śledzić przebieg jego kariery, również tu w Zielonej Górze. Twierdziłem nawet, że poparłybm go w wyborach prezydenckich. Po parunastu miesiącach stwierdzam, że ten pan, absolutnie nie zasługuje na moje poparcie. Jest po prostu jednym ze sfory dziennikarskiej, jest najmitą dziennikarskim, karierowiczem. Jego wystąpienia w jego programie na Polsacie przestałem w pewnym momencie oglądać. Były po prostu prostackie, robione za pieniądze. Jest to sprzeczne z moimi ideami odnośnie politycki i życia społecznego. Po prostu FACET nazwisku CHYTRYM NAZWISKU dla mnie nie istnieje. Traktuję go z lekką pogardą. Reksio Wywód, który nazywasz "głupim" (twoje prawo), wcale nie jest głupim dla osób serio zajmujących się produkcją idei, czyli, czym karmimy swoje umysły. Tam ważna jest inspiracja, orginalność, odwaga. Oczywiście ty nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, gdy spożywasz sieczkę, serwowaną przez media. Marto Widzę, że czytasz moje posty. Czy naprawdę dostrzegasz w nich tylko "warczenie"? Czy uważasz, że na forum lepiej obrzucać się obelgami, niż wypowiadać swoje sądy z którymi można polemizować za pomocą argumentów ? Uważasz, że jest to odznaka starości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:13 Niestety ,jeszcze jeden frustrat na tym foru,stwarzający pozory głębi intelektualnej.Ot-polactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:00 nie dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:11 Johny-niedość dokładnie przeczytałeś mój post-kierowany był do niejakiego jestera. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek02 Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia 10.04.07, 15:29 Dziennikarka, która przeprowadzała ten wywiad na taczkach do Gorzowa! Jak nie znasz własdnego miasta to nim nie pisz bo się kompromitujesz tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kennedy Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:27 OK. Marta - w takim razie przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.icm.edu.pl 10.04.07, 17:24 Jedyne co ta dziennikarka ma wspólnego z Zieloną Górą to miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 10.04.07, 18:46 w radio powiedzieli że żużel jest największym skarbem zielonej góry - szczyt głupoty - myślałem, że leppera nic nie przebije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.04.07, 20:30 lisek go przebija !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snop-ek jeśli żużel to religia to chcę być ateista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mekses Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: 195.136.112.* 17.04.07, 15:37 John Kenndy i Karol to biedni zakompleksieni ludzie. Pan Kennedy przeczytał, oczywiście w przeglądzie prasy, nie w oryginale, coś w Corriere dela Serra(o której pisze jak przystało na ćwierćinteligenta Sierra) jakieś zdanko o religii i jak Lis powiedział, że żużel to w Zielonej religia, to zarzucił mu kopiowanie myśli. Jakie wy macie straszne kompleksy. Zamiast się cieszyć, że ktoś urodzony w tym grajdołku ów grajdołek promuje wymieniając gdzie może jego nazwę, to jak typowe żałosne polaczki, próbujecie go szarpać po nogawkach. W jakimś innym poście pada pytanie co takiego zrobił w życiu Lis? Pewnie, że nic. Stworzył 2 programy informacyjne, jeden publicystyczny, napisał 10 książek, rozmawiał z najważniejszymi tego świata, pisze do największych polskich gazet. Jasne, taka zielonogórska średnia. Niestety, mała zawiść i kuriozalny kundlizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:41 mekses , z ust mi to wyjales ! alez w tych krytycznych mailach wychodzi na wierzch polska zawisc .az przykro czytac . przykro zesmy tacy ..... no , wlasnie tacy . ja tam coprawda za Lisem nie przepadam ale trzeba przyznac, ze facet madry i wiele dokonal w przeciwienstwie do tych co tu jadem pluja . i , kurcze , no faktycznie cieszmy sie ze rozslawia nasze prowincjonalne miasteczko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazia Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 00:16 Izo-nie myl inteligencji z głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kennedy Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 00:31 Kompleksy kolego to nie pod tym adresem. Argument, że ktoś gdzieś się urodził, nie jest żadnym argumentem - każdy rodzi się, bo nie ma innego wyjścia (to z kabaretu) Fraza "typowe żałosne polaczki" świadczy o wszystkim. Plum Spuściłem wodę w ubikacji po 'meksesie', tam jego właściwe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś