Dodaj do ulubionych

Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia

09.04.07, 20:16
co to za dziennikarz, ktory nie zna wiezy bismarcka? polecam wyjsc czasem z
tego brzydkiego zastalowskiego wiezowca.
Obserwuj wątek
    • Gość: mlody Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 09.04.07, 22:15
      Wierza Bismarcka ? Tam powinno sie zbudować taras widowkowy (taki pomost na
      podwyższeniu) Przed wojna, był tam widok jak w górach, ale teraz drzewa
      załaniaja ten piekny widok. Najlepiej stanąć przy siatce ogrodzenia wieży gsm,
      żeby zobaczyc namiastke tego co można było zobaczyć tak kiedys. Jak w górach. :)
      Polecam
      • Gość: hugo Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.centertel.pl 09.04.07, 22:27
        ta dziennikarka nie wie nawet, kim był bismarck. widać to po tym jak napisała
        jego nazwisko
    • panhorhe Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia 09.04.07, 23:26
      a poza tym jakie 220,5 metra, czy oni maja korekte?
      • Gość: zgorzanin Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:41
        Tyle m.n.p.m. tam jest.
        • Gość: karol Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:48
          Tomasz Lis to żenująca postać(jak mawiał Kisiel: bardziej posiedzieć niż
          postać), przykład wraz ze swoją klaką nierzetelnego dziennikarstwa.
          • Gość: Widz Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 10.04.07, 06:10
            To prawda.Do swoich programów Co z tą Polską zaprasza tylko sprzyjającą PO i
            jego tezom publiczność.
            • Gość: jester Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:31
              O czym wy gadacie ? Jakies bzdety. Lis zawsze stara sie byc obiektywny i takze
              obecnej opozycji zadaje trudne i niewygodne pytania. A odnosnie zapraszania
              tylko PO: Wierzejskich, Cymańskich itp. widzialem tam juz tyle razy ze i tak mi
              starczy...
              • Gość: jester Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:37
                Odnosnie zapraszanej publicznosci to chyba kazdy pamieta chocby np. tych
                oszolomow z homofobicznymi transparentami ktorym i tak zawsze brakuje
                argumentow.
              • Gość: marta Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:56
                jestr-starczy to ty masz umysł.
                • Gość: jester Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:28
                  marta-a może jakiś bardziej błyskotliwy komentarz niż gra słowna homonimami ?
                  Na obiektywizm nie liczę ale może chociaż jakiś merytoryczny kontrargument ?
            • Gość: widz Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 12.04.07, 19:47
              No cóż dobra ZSMPowska szkoła bolszewickiej propagandy zaproszonego do studia
              gościa : zakrzyczeć, obśmiać, wytupać, przerwać wypowiedź, wyklaskać...Ciekaw
              jestem ile placi klakierom.
              I to mają być te europejskie standardy, światowy styl, kultura i klasa. Zwykla
              komuna, a styl rodem z ZSMPowskich i PZPRowskich operatywek przyozdobione to
              tylko kolorami, zachodnimi bajerami i pozornym "luzikiem" za którym czai się
              strach za uciekającą do innych stacji widownią.
          • Gość: czytelnik Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 12.04.07, 19:38
            Nie zapominajmy że rzetelności uczyło go w latach 80tych ZSMP do którego się
            przytulił w stanie wojennym w Liceum Ogólnokształcącym nr 1 w Z.G., no i
            jeszcze te sukcesy w olimpiadach wiedzy o partii, PRLu, świecie współczesnym...
            Taką mamy demokrację jakich sobie wychowaliśmy w PRLu dziennikarzy.
    • Gość: John F. Kennedy Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:28
      Niedawno na Onecie w ramach przeglądu pracy czytałem wywiad z włoskiego
      dziennika bodajże "Corriere della Sierra" z ważną osobistością z włoskiej sceny
      publicznej i tam padło stwierdzenie, że "dla Włochów, piłka nożna jest religią".
      Gdy widzę, jak pan Tomasz przebiegły Fox flancuje tę tezę w odniesieniu do fanów
      żużla zielnogórskiego, to od razu widzę metodę pracy tego pana. A jest ona
      bardzo prosta.
      "Rżeniemy pomysły i idee z mediów zachodnich i odnosimy je do zdarzeń
      lokalnych. Wysiłek intelekutalny żaden, a pozostaje aureola pionierskiego
      publicysty".
      • Gość: Rex Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:40
        Nie lubisz Lisa -prawda? To dlatego wyprowadzasz tak beznadziejnie głupi wywód?
        • Gość: marta Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:32
          Nie warcz jester-im u człowieka bardziej umysł starczy, to człowiek nie mówi a
          warczy(Staudynger)
          • Gość: gaucho Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:12
            Tomasz Lis jawi się jako przedstawiciel niejako wręcz nowożytnego
            salonu Katonów. W swoim programie "Co z tą Polską" poucza innych, przerywa
            wypowiedzi niepoprawne politycznie, hołdując zasadzie skądinąd zaczerpniętej z
            "Teorii ripost" (38 taktyk skutecznego przerywania wypowiedzi),przybiera przy
            tym pozę moralnej czystości, niezachwianej słuszności, pseudo-nieomylności
            w wyrażaniu sądów i ocen, jak to "salon". Ot cała niezależność T. Lisa.
        • Gość: John F. Kennedy Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:20
          Był czas, a było to przed wyborami prezydenckimi, po wystąpieniach p.Lisa, po
          publikacji jego książeczki "Co z tą Polską", że myślałem, że oto na polskiej
          scenie medialnej pojawiła się silna osobowość, łącząca inteligencję z
          prężnością, ze zdolnością do działania. Zacząłem śledzić przebieg jego kariery,
          również tu w Zielonej Górze. Twierdziłem nawet, że poparłybm go w wyborach
          prezydenckich. Po parunastu miesiącach stwierdzam, że ten pan, absolutnie nie
          zasługuje na moje poparcie. Jest po prostu jednym ze sfory dziennikarskiej, jest
          najmitą dziennikarskim, karierowiczem. Jego wystąpienia w jego programie na
          Polsacie przestałem w pewnym momencie oglądać. Były po prostu prostackie,
          robione za pieniądze.
          Jest to sprzeczne z moimi ideami odnośnie politycki i życia społecznego. Po
          prostu FACET nazwisku CHYTRYM NAZWISKU dla mnie nie istnieje. Traktuję go z
          lekką pogardą.

Reksio

Wywód, który nazywasz "głupim" (twoje prawo), wcale nie jest głupim dla osób
          serio zajmujących się produkcją idei, czyli, czym karmimy swoje umysły. Tam
          ważna jest inspiracja, orginalność, odwaga. Oczywiście ty nawet nie zdajesz
          sobie sprawy z tego, gdy spożywasz sieczkę, serwowaną przez media.

Marto

Widzę, że czytasz moje posty. Czy naprawdę dostrzegasz w nich tylko "warczenie"?
          Czy uważasz, że na forum lepiej obrzucać się obelgami, niż wypowiadać swoje sądy
          z którymi można polemizować za pomocą argumentów ?
          Uważasz, że jest to odznaka starości ?
          • Gość: karo Re: Tomasz Lis - plagiator idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:13
            Niestety ,jeszcze jeden frustrat na tym foru,stwarzający pozory głębi
            intelektualnej.Ot-polactwo.
    • Gość: mirek Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:00
      nie dla wszystkich
      • Gość: marta Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:11
        Johny-niedość dokładnie przeczytałeś mój post-kierowany był do niejakiego
        jestera.
        • kazek02 Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia 10.04.07, 15:29
          Dziennikarka, która przeprowadzała ten wywiad na taczkach do Gorzowa! Jak nie
          znasz własdnego miasta to nim nie pisz bo się kompromitujesz tylko...
        • Gość: John F. Kennedy Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:27
          OK. Marta - w takim razie przepraszam.
    • Gość: asd Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.icm.edu.pl 10.04.07, 17:24
      Jedyne co ta dziennikarka ma wspólnego z Zieloną Górą to miejsce pracy.
    • Gość: ed Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.ztpnet.pl 10.04.07, 18:46
      w radio powiedzieli że żużel jest największym skarbem zielonej góry - szczyt
      głupoty - myślałem, że leppera nic nie przebije
      • Gość: karol Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.04.07, 20:30
        lisek go przebija !!!
    • Gość: snop-ek jeśli żużel to religia to chcę być ateista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:33
    • Gość: mekses Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: 195.136.112.* 17.04.07, 15:37
      John Kenndy i Karol to biedni zakompleksieni ludzie. Pan Kennedy przeczytał,
      oczywiście w przeglądzie prasy, nie w oryginale, coś w Corriere dela Serra(o
      której pisze jak przystało na ćwierćinteligenta Sierra) jakieś zdanko o religii
      i jak Lis powiedział, że żużel to w Zielonej religia, to zarzucił mu kopiowanie
      myśli. Jakie wy macie straszne kompleksy. Zamiast się cieszyć, że ktoś urodzony
      w tym grajdołku ów grajdołek promuje wymieniając gdzie może jego nazwę, to jak
      typowe żałosne polaczki, próbujecie go szarpać po nogawkach. W jakimś innym
      poście pada pytanie co takiego zrobił w życiu Lis? Pewnie, że nic. Stworzył 2
      programy informacyjne, jeden publicystyczny, napisał 10 książek, rozmawiał z
      najważniejszymi tego świata, pisze do największych polskich gazet. Jasne, taka
      zielonogórska średnia. Niestety, mała zawiść i kuriozalny kundlizm.
      • Gość: iza Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:41
        mekses , z ust mi to wyjales ! alez w tych krytycznych mailach wychodzi na
        wierzch polska zawisc .az przykro czytac . przykro zesmy tacy ..... no ,
        wlasnie tacy .
        ja tam coprawda za Lisem nie przepadam ale trzeba przyznac, ze facet madry i
        wiele dokonal w przeciwienstwie do tych co tu jadem pluja .
        i , kurcze , no faktycznie cieszmy sie ze rozslawia nasze prowincjonalne
        miasteczko .
        • Gość: kazia Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 00:16
          Izo-nie myl inteligencji z głupotą.
      • Gość: John F. Kennedy Re: Tomasz Lis: w Zielonej Górze żużel to religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 00:31
        Kompleksy kolego to nie pod tym adresem. Argument, że ktoś gdzieś się urodził,
        nie jest żadnym argumentem - każdy rodzi się, bo nie ma innego wyjścia (to z
        kabaretu)
        Fraza "typowe żałosne polaczki" świadczy o wszystkim.
        Plum
        Spuściłem wodę w ubikacji po 'meksesie', tam jego właściwe miejsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka