badbakteria 21.05.07, 22:13 Tankowałam w sobotę na stacji JET w ZG. Teraz mam rozwalony silnik!! :(( Czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zgorzanin Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 21.05.07, 22:18 Wątpię aby ten "rozwalony" silnik był efektem paliwa z JETa. Ale swoją droga oszczędzanie 2 groszy na litrze,kosztem jakości mści się w postaci gorszych osiągów i większego spalania (co w efekcie likwiduje ,pozorną oszczedność). A silnik szybciej się exploatuje. Ja tankuje w Shellu na Zjednoczenia : tanie i dobre paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badbakteria Re: tankowałeś w JET, masz problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:58 Troche dziwny zbieg okoliczności, gdy po pełnym tankowaniu i przejechaniu ok.25 km samochód pada. Wcześniej wszytsko było jak w szwajcarskim zegarku. Mechanicy po obejrzeniu auta stwierdzili, że "silnik i układ wydechowy wygląda jak po wybuchu bomby, a przyczyną jest zła jakość paliwa", jeszcze coś dodali o dziwnym zapachu benzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thunder Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.dialog.net.pl 21.05.07, 23:13 Ja też watpie. Tankuje tam 2,5 roku i nie mam żadnych zastrzeżeń. A taniej na JET jest i to momentami sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:57 a ja ostatnio zatankowalem na JETcie do pelna (a bylo prawie pusto) i zauwazylem, ze moj diesel nierowno pracuje. nie wiem czy to wina paliwa. nastepnym razem zatankuje gdzie indziej i porownam. o wynikach mojego sledztwa powiadomie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Bojkot ruskiego JET'a! IP: 80.53.41.* 22.05.07, 00:37 Tankujac na JET'cie uzalezniacie sie od Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thunder Re: Bojkot ruskiego JET'a! IP: *.dialog.net.pl 22.05.07, 00:53 No patrz, a ja myślałem że JET jest hamerykański... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Bojkot ruskiego JET'a! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.07, 08:26 Jeta w Polsce kupili Ruscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:02 stacji paliw jet juz dziekuje za wspolprace. dzis zatankowalem na statoil i mam nowe auto! silnik pracuje rowno, zupelnie inne odejscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kp Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.07, 09:25 Nie traktujcie tago jak reklamy ale od 2 lat tankuje tylko na Tesco i jest wszystko OK ......a oszczednosci przez te 2 lata to jak obliczylem 10 groszy (taniej)razy 40 litrów razy 2 tankowania miesięcznie razy 12 miesięcy razy 2 lata wychodzi ok.200 zlotych -dla mnie ( studenta) to duze pieniadze ,no i ja jezdze malo -ok. 1000 km miesięcznie........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 22.05.07, 09:42 Tankuje zawsze w JET i było ok. Niestety ok. 2tygodnie temu zatankowałem na JECIE obok kościoła Sw. Ducha. Zaraz potem padł mi układ wydechody (prawdopodobie bo jeszcze nie byłem u mechanika). Objawy są takie, że auto pierdzi jakby zgubiło tłumik. Pierdzi, pryczy, chodzi jak diesel. Nie łączyłem tego do końca z JETEM bo zawsze była tam bena ok, aż do tego wątku... Być może to tylko zbieg okoliczności z moją usterką w aucie a byc może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badbakteria Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:03 borys, auto samo wyzdrowiało czy musiałeś coś z nim robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 23.05.07, 11:51 Niestety, auto samo się nie naprawiło. Ponieważ jak pisałem do JETA nie miałem zastrzeżen przez poprzednie 2lata, zatankowałem ponownie u nich i nastąpiła nieznaczna poprawa co dało mi do myslenia, że to może wina paliwa... Potem auto znów zaczęło "pierdzieć" więc odstawiłem na parking. Powód braku naprawy jest prozaiczny - brak kasy. Jutro lub jeszcze dziś jadę do mechanika bo pieniadze już są i podziele się tutaj "diagnozą" mechaników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 25.05.07, 16:53 Byłem u mechanika. Usterka układu wydechowego nie miała żadnego związku z paliwem. Po prostu cuś tam pękło było. Tak więc nie mogę winić za to JETA. Powróce na tę stacje, ale bede sie bacznie przyglądał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 23:56 Po tankowaniu w JET w ZG komputer auta zaczal swirowac. Na szczescie wlalem jakies 15 l. bo bylem w przymusie, a jestem przywiazany do innej stacji. Troche pojezdzilem - w serwisie zasugerowali przeczekac - potem wlalem pelny bak na mojej stacji - i jak reka odjal. Staram sie wiec trzymac sprawdzonych stacji i unikac wynalazkow. Odpowiedz Link Zgłoś
trabancik Re: tankowaweł w JET, masz problem? 23.05.07, 06:07 "Troche dziwny zbieg okoliczności, gdy po pełnym tankowaniu i przejechaniu ok.25 km samochód pada" tak bardzo dziwne bo na 25 km potrzebowałeś od 1,5-3 litrów :) więc pewnie miałeś jeszcze w układzie paliwowym paliwo z poprzedniego tankowania :) ps. na Jecie i tak nie tankuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 23.05.07, 20:30 w instrukcji obsługi mojego samochodu jest napisane "pojemność baku max. 45l". jakież było moje zdziwienie gdy na Jet weszło 48,5l. Oszukują????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi? Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:42 Ojej... a prawda jest taka, ze pojemnosc baku podawana jest orientacyjnie z tolerancja +/- 4 litry (dowiesz sie tego w autoryzowanym serwisie)... na Jet'ie tankuje od okolo 2 lat i ostatnio dalo sie zauwazyc pogorszenie jakosci. Tankowalem potem na Auchan i bylo bardzo zle... obroty po przegazowaniu gwaltowanie spadaly (nienaturalnie szybko) ponizej typowej granicy (typowo 9k a spadalo nizej i auto gaslo)... porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 24.05.07, 20:23 dodam, że nie wyjeździłam "do sucha". Tankowałam mając parę litrów w baku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.05.07, 22:08 Hehe, 3 litry w układzie paliwowym z poprzedniego tankowania. Dobre! Tyle nawet w ciężarówkach nie znajdziesz. Trzeba troszku ujechać kolego, by badziewne paliwo pozatykało nagarem czy innymi sadzami silnik, wydech, może i zasilanie. Domieszki lakieropochodne w paliwie to częsta praktyka "cwaniaków" paliwowych. Jeszcze dwa-trzy lata temu co piąta stacja z "tanim" paliwem miała na zapleczu beczki z odpadami mieszalni farb i lakierów, niby przygotowane do wywózki /utylizacji/, w zbiornikach klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheetah Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.07, 23:36 Tankowalem caly bak na Auchan. I wyskakuje mi blad na sondzie Lambda. Kilkakrotne kasowanie bledu nie pomoglo. Trzymajcie sie z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś