Dodaj do ulubionych

tankowaweł w JET, masz problem?

21.05.07, 22:13
Tankowałam w sobotę na stacji JET w ZG. Teraz mam rozwalony silnik!! :((
Czy ktoś jest w podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: zgorzanin Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 21.05.07, 22:18
      Wątpię aby ten "rozwalony" silnik był efektem paliwa z JETa.
      Ale swoją droga oszczędzanie 2 groszy na litrze,kosztem jakości
      mści się w postaci gorszych osiągów i większego spalania (co w efekcie
      likwiduje ,pozorną oszczedność).
      A silnik szybciej się exploatuje.
      Ja tankuje w Shellu na Zjednoczenia : tanie i dobre paliwo.
      • Gość: badbakteria Re: tankowałeś w JET, masz problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:58
        Troche dziwny zbieg okoliczności, gdy po pełnym tankowaniu i przejechaniu ok.25
        km samochód pada. Wcześniej wszytsko było jak w szwajcarskim zegarku. Mechanicy
        po obejrzeniu auta stwierdzili, że "silnik i układ wydechowy wygląda jak po
        wybuchu bomby, a przyczyną jest zła jakość paliwa", jeszcze coś dodali o
        dziwnym zapachu benzyny.
      • Gość: thunder Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.dialog.net.pl 21.05.07, 23:13
        Ja też watpie. Tankuje tam 2,5 roku i nie mam żadnych zastrzeżeń. A taniej na
        JET jest i to momentami sporo.
        • Gość: zasieki1 Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:57
          a ja ostatnio zatankowalem na JETcie do pelna (a bylo prawie pusto) i
          zauwazylem, ze moj diesel nierowno pracuje. nie wiem czy to wina paliwa.
          nastepnym razem zatankuje gdzie indziej i porownam. o wynikach mojego sledztwa
          powiadomie;)
          • Gość: Vlad.H. Bojkot ruskiego JET'a! IP: 80.53.41.* 22.05.07, 00:37
            Tankujac na JET'cie uzalezniacie sie od Rosji
            • Gość: thunder Re: Bojkot ruskiego JET'a! IP: *.dialog.net.pl 22.05.07, 00:53
              No patrz, a ja myślałem że JET jest hamerykański...
              • Gość: J Re: Bojkot ruskiego JET'a! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.07, 08:26
                Jeta w Polsce kupili Ruscy
          • Gość: zasieki1 Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:02
            stacji paliw jet juz dziekuje za wspolprace. dzis zatankowalem na statoil i mam
            nowe auto! silnik pracuje rowno, zupelnie inne odejscie.
    • Gość: Kp Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.07, 09:25
      Nie traktujcie tago jak reklamy ale od 2 lat tankuje tylko na Tesco i jest
      wszystko OK ......a oszczednosci przez te 2 lata to jak obliczylem 10 groszy
      (taniej)razy 40 litrów razy 2 tankowania miesięcznie razy 12 miesięcy razy 2
      lata wychodzi ok.200 zlotych -dla mnie ( studenta) to duze pieniadze ,no i ja
      jezdze malo -ok. 1000 km miesięcznie........
      • Gość: Borys Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 22.05.07, 09:42
        Tankuje zawsze w JET i było ok. Niestety ok. 2tygodnie temu zatankowałem na
        JECIE obok kościoła Sw. Ducha. Zaraz potem padł mi układ wydechody
        (prawdopodobie bo jeszcze nie byłem u mechanika). Objawy są takie, że auto
        pierdzi jakby zgubiło tłumik. Pierdzi, pryczy, chodzi jak diesel. Nie łączyłem
        tego do końca z JETEM bo zawsze była tam bena ok, aż do tego wątku... Być może
        to tylko zbieg okoliczności z moją usterką w aucie a byc może...

• Gość: badbakteria Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:03
          borys, auto samo wyzdrowiało czy musiałeś coś z nim robić?
          • Gość: Borys Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 23.05.07, 11:51
            Niestety, auto samo się nie naprawiło. Ponieważ jak pisałem do JETA nie miałem
            zastrzeżen przez poprzednie 2lata, zatankowałem ponownie u nich i nastąpiła
            nieznaczna poprawa co dało mi do myslenia, że to może wina paliwa... Potem auto
            znów zaczęło "pierdzieć" więc odstawiłem na parking. Powód braku naprawy jest
            prozaiczny - brak kasy. Jutro lub jeszcze dziś jadę do mechanika bo pieniadze
            już są i podziele się tutaj "diagnozą" mechaników...
        • Gość: Borys Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 25.05.07, 16:53
          Byłem u mechanika. Usterka układu wydechowego nie miała żadnego związku z
          paliwem. Po prostu cuś tam pękło było. Tak więc nie mogę winić za to JETA.
          Powróce na tę stacje, ale bede sie bacznie przyglądał:)
    • Gość: jj Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 23:56
      Po tankowaniu w JET w ZG komputer auta zaczal swirowac.
      Na szczescie wlalem jakies 15 l. bo bylem w przymusie, a jestem przywiazany do
      innej stacji. Troche pojezdzilem - w serwisie zasugerowali przeczekac - potem
      wlalem pelny bak na mojej stacji - i jak reka odjal.
      Staram sie wiec trzymac sprawdzonych stacji i unikac wynalazkow.
    • trabancik Re: tankowaweł w JET, masz problem? 23.05.07, 06:07
      "Troche dziwny zbieg okoliczności, gdy po pełnym tankowaniu i przejechaniu ok.25
      km samochód pada"
      tak bardzo dziwne bo na 25 km potrzebowałeś od 1,5-3 litrów :) więc pewnie
      miałeś jeszcze w układzie paliwowym paliwo z poprzedniego tankowania :)

ps.
      na Jecie i tak nie tankuję :-)
      • Gość: anka Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 23.05.07, 20:30
        w instrukcji obsługi mojego samochodu jest napisane "pojemność baku max. 45l".
        jakież było moje zdziwienie gdy na Jet weszło 48,5l. Oszukują?????
        • Gość: blondi? Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:42
          Ojej... a prawda jest taka, ze pojemnosc baku podawana jest orientacyjnie z tolerancja +/- 4 litry (dowiesz sie tego w autoryzowanym serwisie)...

na Jet'ie tankuje od okolo 2 lat i ostatnio dalo sie zauwazyc pogorszenie jakosci. Tankowalem potem na Auchan i bylo bardzo zle... obroty po przegazowaniu gwaltowanie spadaly (nienaturalnie szybko) ponizej typowej granicy (typowo 9k a spadalo nizej i auto gaslo)... porazka...
          • Gość: anka Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ztpnet.pl 24.05.07, 20:23
            dodam, że nie wyjeździłam "do sucha". Tankowałam mając parę litrów w baku
      • Gość: Bodek Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.05.07, 22:08
        Hehe, 3 litry w układzie paliwowym z poprzedniego tankowania. Dobre! Tyle nawet
        w ciężarówkach nie znajdziesz. Trzeba troszku ujechać kolego, by badziewne
        paliwo pozatykało nagarem czy innymi sadzami silnik, wydech, może i zasilanie.
        Domieszki lakieropochodne w paliwie to częsta praktyka "cwaniaków" paliwowych.
        Jeszcze dwa-trzy lata temu co piąta stacja z "tanim" paliwem miała na zapleczu
        beczki z odpadami mieszalni farb i lakierów, niby przygotowane do
        wywózki /utylizacji/, w zbiornikach klientów.
    • Gość: cheetah Re: tankowaweł w JET, masz problem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.07, 23:36
      Tankowalem caly bak na Auchan. I wyskakuje mi blad na sondzie Lambda.
      Kilkakrotne kasowanie bledu nie pomoglo. Trzymajcie sie z daleka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka