Dodaj do ulubionych

program naprawczy(?) dla UZ

06.06.03, 12:03
Właśnie się dowiedziałem, że kolejni profesorowie złożyli wypowiedzenie.
Jednego dnia udało się to aż trzem. Czy Rektor Kisielewicz nie dostrzega
tego, że jego polityka ozdrowieńcza nie ma szans powodzenia? A Senat w środę
zdecydował (podobno po burzliwych obradach) o powiększeniu kredytu
obrotowego. Może ktoś z senatorów wypowiedziałby się na temat
tych "burzliwych obrad"?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: 130.94.106.* 09.06.03, 09:14
      Winę za obecną sytucję UZ ponosi przede wszystkim jej
      Senat (przecież wszędzie może się zdarzyć, że do
      władzy "dorwie się" osoba nieodpowiedzialna).
      Brakuje odwagi panom senatorom? Jak można uprawiać pewne
      dziedziny humanistyczne siedząc przez cały czas na
      nocniku?

Przed środowym posiedzeniem senatu, PROFESOR-rektor
      przeprowadził w mediach akcję propagandową rodem z
      czasów pzpr-owskich. Swoimi przepowiedniami przeskoczył
      wybitnego przedstawiciela dziedziny chciejstwa i
      próżności PROFESORA-wicepremiera Kołodkę.

PROFESOR-rektor zaprosił pracowników na kolejne
      spotkanie propagandowe. A ja zapraszam wszystkich, aby
      obejrzeli sobie w jaki sposób są trwonione pieniądze
      podatników i dochody własne UZ. Obok bazyliki wielkiego
      matematyka jest modernizowany obiekt wydziału
      mechnicznego. Wiele kosztownych elementów zostało
      wykonanych tylko i wyłącznie jako dekoracja np. dach nad
      byłą halą. 3-4 lata temu oddano do użytku "mechanikom" 4-
      kondygnacyjny budynek, a teraz elewacja tego budynku
      jest pokrywana "szkłem". Niegospodarność + NIK = Kara ?
      • Gość: senator-humanista Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: *.nat.wsp.zgora.pl 09.06.03, 21:35
        Uprzejmie informuję, że na posiedzeniach Senatu UZ głos zabierałem często,
        niestety nieskutecznie. Podobnie do mnie zachowywali się inni koledzy humaniści.

Adam Grobler
        • Gość: Adiunkt Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.06.03, 22:53
          To może całą tę sprawę trzeba zgłosić do prokuratury i NIK?
          • kapitan_sowa Re: program naprawczy(?) dla UZ 20.07.03, 13:15
            tak. i zamknac ten pseudouniwersytet !!!
            • Gość: student Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.07.03, 16:14
              kapitan_sowa napisała:

> tak. i zamknac ten pseudouniwersytet !!!

zacznij w swoim kiosku czytać inne komiksy - dupku!
              • kapitan_sowa Re: program naprawczy(?) dla UZ 20.07.03, 16:35
                i bądź tu człowieku w obcowaniu z zielonymi kulturalny. ja spokojnie a ten
                zaraz od dupków sie wyzywa ciota jebana.
            • Gość: ag Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: w3cache.* / 192.168.0.* 20.07.03, 18:41
              Uniwersytet nie był pseudo. Z 8 wydziałów miał 4 wydziały II kategorii KBN,
              tzn. powyżej średniej krajowej odpowiadających im jednostek wyższych uczelni.
              Gdyby przyjąć kategorie wydziału za podstawowe kryterium oceny uczelni, UZ
              lokuje się na poziomie UMCS, a powyżej wszystkich młodych uniwersytetów.
              Niestety szybko może stać się pseudouniwersytetem i jego upadek może mieć
              tragiczne konsekwencje dla całej gospodarki regionu: ubędzie dochodów z wynajmu
              kwater, taksówkarze, fryzjerzy i pizzernie stracą klientelę itd. itd. Sytuacja
              jest zbyt poważna, by traktować ją ze zwykłym odruchem zniechęcenia.
      • Gość: Bob Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.07.03, 10:33
        Gość portalu: Gość napisał(a):
        > Wiele kosztownych elementów zostało
        > wykonanych tylko i wyłącznie jako dekoracja np. dach nad
        > byłą halą.
        Bez tej kopuły dach by się zawalił pod ciężarem śniegi, bo źle była obliczona
        wytrzymałość. Zagadką pozostaje, dlaczego kisziel lekką ręką wydał pieniędze
        na "elementy dekoracyjne", zamiast pociągnąć do odpowiedzialności projektanta
        i inwestora?

ɯ-4 lata temu oddano do użytku "mechanikom" 4-
        > kondygnacyjny budynek, a teraz elewacja tego budynku
        > jest pokrywana "szkłem". Niegospodarność + NIK = Kara ?

Ta inwestycja podoba mi się najbardziej. Nowy budynek mecaników naruszał
        wrażliwy zmysł estetyczny naszego rektora. Taka sytuacja nie może mieć miejsca
        i wszyscy to rozumieją.
    • Gość: AMG Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.07.03, 22:25
      No własnie zastaw sie a postaw sie wielkie biurowce i gmachy a studentom co
      chwila wbija sie noz w plecy obnizajac limity przyjec na wymarzone kierunki!!!
      • Gość: abc Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: *.zkl.pl 24.07.03, 17:58
        kilku odeszło samo, a co bęzie jeśli uniwerki z Poznania i z wrocławia zmuszą
        kadrę do wybrania uczelini w której ostatecznie chcą uczyć na 1ym etacie?
        • Gość: wykładowca ZiM Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 17:01
          Już zmuszają weszło rozporządzenie ,że samodzielny pracownik naukowy może być
          wliczany do minimum kadrowego na jednym wydziale. I zaczynają sie schody, nowe
          budynki po upadku UZ mogłaby przejąć np. Castorama albo IkeaJ Trochę to
          absurdalnie brzmi ale wszystko na to wskazuje ,że sie tak skończy.
    • Gość: pracownik uz Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 23:15
      Ojakości Uniwersytety stanowią też jego kadry. Musimy pamiętać, że UZ jest
      naszą szansą na promocję Zielonej Góry.
      • Gość: ag Re: program naprawczy(?) dla UZ IP: w3cache.* / 192.168.0.* 28.07.03, 11:02
        Gość portalu: pracownik uz napisał(a):

> Ojakości Uniwersytety stanowią też jego kadry. Musimy pamiętać, że UZ jest
        > naszą szansą na promocję Zielonej Góry.

Nie "też", ale przede wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka