umbralupus 07.08.07, 07:58 Nie wprowadzajcie czytelników w błąd. Mało znacząca piosenkarka Halina Benedyk (wychowanka Gerarda Nowaka) - gwiazdą sopockiego festiwalu? A to ciekawe... Raczej festiwalu piosenki radzieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viki Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kayah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 09:46 Czy ten program Winobrania gdzies mozna zobaczyc lub sobie pobrac z internetu. Co z tego, ze program jest jak nie mozna szczegolowo sie z nim zapoznac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kaya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 23:22 przecez oni jeszcze sami nie wiedzą co bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysunek.zgora.pl Re: Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kaya IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.07, 10:19 Winobraniowe plenerowe warsztaty artystyczne: www.rysunek.zgora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka! Re: Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kaya IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.07, 12:05 a gdzie KaBARETY???!!! Miały byc przeciez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trtr Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kayah IP: *.ztpnet.pl 07.08.07, 13:30 nic nowego duzo grania z tasmy hehe szkoda kasy lepiej dac na biedne dzieci i nie robic smiesznego winobrania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki2 Nieaktualna strona Winobrania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:47 www.winobranie.zgora.pl/ pod tym adresem znajduje sie mocno nieaktualna strona Winobrania 2006 !!!, na której program tegorocznej imprezy, o którym pisze Gazeta, powinien byc dostepny do pobrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Nieaktualna strona Winobrania IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.07, 15:58 winę za to ponosi Urząd Miejski, jako jednostka odpowiedzialna za organizację Dni Zielonej Góry. Programu nie ma nawet na internetowym portalu urzędu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Kate Ryan i Kayah? płacisz z własnej kieszeni!!!!! IP: *.ztpnet.pl 07.08.07, 16:09 Jeśli się nie mylę to gwiazdy typu: K. Ryan, Kayah (być może też Stachurski) będą występować na IMPREZACH BILETOWANCH, czyli nie dla wszystkich. Też mi atrakcja! Ostatnio Sława miała Myslowitz za darmo. Nie wspomnę już o dniach Żagania gdzie zawsze są gwiazdy 'pierwszego' sortu i to dla wszystkich. A w ZG na prawie tygodniowej imprezie pozostaje dla wszystkich weteranka Rodowicz... Uwaga do osoby, która napisała ten artykuł - jeśli podaje się takie informacje to należy podać wszystkie fakty a nie tylko ogólniki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzieciol Sława - impreza ok!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 17:08 impreza swieeetna.... zaczne jezdzic tam zamiast winobrania czy zamiast festynikow przylepowskich. poza zielona gora tyle fajnych rzeczy dzieje sie lokalnie, ze az milo a moze ktos cos wie o fajnych imprezach w winobranie w okolicach zielonej gory? do 100 km? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Kate Ryan i Kayah? płacisz z własnej kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 18:41 Chciałem tylko zauważyć, że nasz kochany magistrat na kilkudniowe obchody dał 250 tysięcy - to czego się tu spodziewać, a np. taki Płock na dwudniową imprezę w zeszłym tygodniu dał 650, i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RW Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kayah IP: *.ztpnet.pl 07.08.07, 17:03 Znowu Kate Ryan. Wszędzie jej pełno :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winiarz Re: Dno a nie Winobranie IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.07, 23:22 W tym nie ma zadnej oferty winobraniowej. to wyglada mi na taką chałę jak te imprezy śmieszno-dziwaczne na jubileusz Gorzowa( przypominacie sobie tę reklamę Gorzowa w TVN z ze stekajaca sztucznie parą mlodych?). Nie mogę dojśc jaki to wszystko ma związek z Winobraniem:skatepark, plaża w centrum miasta( jakas mania teraz wielu miast), Rynkowski, Rodowicz..Proponuję jeszcze :jak sie masz kochanie i mydelko Fa. Niestety taki dramat kulturalno-intelektuany wybaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_zielonagora www.dnizielonejgory.pl 08.08.07, 00:43 Pod tym adresem (co w tutyle) jest program winobrania. Poszukajcie nastepnym razem a nie marudzicie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: www.dnizielonejgory.pl IP: *.ztpnet.pl 08.08.07, 09:18 Tak wszystko sie zgadza: Ryan, Kayah, Stachurski na koncertach biletowanych! Dla mieszkańców którzy nie chcą płacić za bilety weterani: Rodowicz, Gąsowski, Frąckowiak, oraz mniej znani wykonwcy ( no może za wyjątkiem Flinty).Do tego masa imprez które tylko na papierze wyglądają interesująco, a wszystko i tak sprowadza się do handlowania 'majtkami', sprzedawaniem pajd ze smalcem i piciem na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: www.dnizielonejgory.pl 08.08.07, 10:06 Cóż ,każdy ma taką imprezę na jaką go stać , nie koniecznie tylko finansowo . Na polskim rynku estradowym jest masa ciekawych propozycji , ale aby po nie sięgnąć potrzebna jest : odwaga i ... internet :), bo napewno nie pieniądze biorąc pod uwagę cenę Rodowicz - 50 tys. Imprezy biletowane się nie udadzą gdyż wychowaliśmy już społeczeństwo na darmowych koncertach w stylu płaci browar , płaci telekomunikacja , płaci miasto itp. KAbarety ? a po co ? przecież one robią sobie festiwal :)))))))) czy jest w tej imprezie jakiś związek z wiobraniem jeśli chodzi o artystów czy tylko to , że większość z nich pije ? Ostrzegam Rodowicz pije whiskey i to dużo :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka! Re: www.dnizielonejgory.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.07, 11:19 Anna czym sie zajmujesz w godzinach pracy?? Da sie wyzyc z pisania na forum:)???? Wszedzie Cie pełno. Co do programu to po prostu w zapowiedziach firmy organizujacej bylo kilka rzeczy w tym kabarety. A w programie ich nie ma i co na Urząd???. To ze masz alergie na kabarety to już Twoja prywatna sprawa. Z kabaretow bedzie Kate Rayan:) Była ze dwa lata temu na Juwenaliach i bylo 20 minut z playbacku. Żenada. Poza tym program wyglada nie ciekawie. Jedyne co fajne i nowe to Maryla bo ona jest wielka!.I nie o kase tu chodzi bo tej bedzie duzo ze stoisk z bielizną itp. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: www.dnizielonejgory.pl 08.08.07, 11:36 Wypraszam sobie takie uwagi. Na tym forum wyarczy mieć inne spojrzenie , mieć troszkę wiedzy i nie być fanką bylejakostwa , a już człowiek naraża się na kpiny małostkowych osób . To jest forum ! , a nie zakład karny. Jeśli chcesz dyskutować to podaj swoją opinię i nie rób osobistych wycieczek . Ja nie pytam jakie masz IQ,czy mąż z tobą sypia , a tipsy Ci odpadły . Dyskusja na poziomie merytorycznym wymaga jednak wysiłku ... Gość portalu: Fanka! napisał(a): > Anna czym sie zajmujesz w godzinach pracy?? Da sie wyzyc z pisania na > forum:)???? Wszedzie Cie pełno. > Co do programu to po prostu w zapowiedziach firmy organizujacej bylo kilka > rzeczy w tym kabarety. A w programie ich nie ma i co na Urząd???. To ze masz > alergie na kabarety to już Twoja prywatna sprawa. Z kabaretow bedzie Kate > Rayan:) Była ze dwa lata temu na Juwenaliach i bylo 20 minut z playbacku. Żenad > a. > Poza tym program wyglada nie ciekawie. Jedyne co fajne i nowe to Maryla bo ona > jest wielka!.I nie o kase tu chodzi bo tej bedzie duzo ze stoisk z bielizną itp > . > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka! Re: www.dnizielonejgory.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.07, 12:04 Oj widze ze trafilam w samo sedno bo sie wyraznie zdenerwowalas. Co do mojej opinii to chyba ja wyraziłam w poprzednim poscie. Potrafisz to dostrzec??? Cytuje: "na tym forum wystarczy mieć inne spojrzenie, miec troszke wiedzy i nie byc faka bylejakostwa a juz czlowiek naraza sie na kpiny malostkowych osób. Wiesz jaki to ma wydźwięk...? Bardzo dobrze że masz inne spojrzenie. Ale czy na tym tym forum pozwalasz innym, mieć inne, swoje spojrzenie??? Chyba nie bardzo, wystarczy poczytac Twoje posty. Domagasz się dla siebie tego, na co nie pozwalasz innym. Mieć troszkę wiedzy...dlaczego zakladzasz ze inni jej nie mają i w związku z tym nie mają racji? Widzisz to? Potrafisz się przyznać?? Fakt, dyskujsja mertytoryczna wymaga wysilku. Merytotrycznie ocenilam program winobrania. Pozdrawiam Cie bo dobrze jest, ze są ludzie którym nie wszystko wisi. Trzymaj sie ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: www.dnizielonejgory.pl 08.08.07, 13:25 Wiesz , dokładnie tak jest , mnie nie wisi . Złości mnie to , że tak długo ludzie blokują nowe . Cała Polska tak funkcjonuje , z wielką blokadą , a czas ucieka ... Są oczywicie ważniejsze sprawy np. w polityce i gospodarce , a u nas media trąbią o kilku kretynach . Już niedługo zapadnie się fundusz emerytalny i będzie kropka dla całej Polski itd.itp. Niemcy , Francja , a nawet Rosjanie prowadzą nowoczesną -dynamiczną politykę , a my tu pierdzimy w stołki ... Oczywiście , że taka impreza jak Winobranie w ZG nie ma znaczenia dla światowej polityki , ale ma wielkie znaczenie dla ZG i byłoby dobrze gdyby nabrała charakteru ogólnopolskiego , a nie tylko ZG. Ta formuła proponowana przez rade miasta nie ma takich cech nowoczesności i to mnie pieni. Pieni mnie ta małomiasteczkowa mentalność , zamknięcie na wizje itd. Pieni mnie też cwaniactwo kosztem obywateli , ale cóż chyba czas stąd wyjechać i niech sie w tym grajdołku bawią . Dla mnie ZG to miasto z przyszłością , dla nich grajdołek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki2 Re: www.dnizielonejgory.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 14:40 Dziekuje za adres strony. Przyznaję, że pierwszy raz o takim serwerze słyszę. Szkoda, że taki adres bo abslutna większość Polaków słyszała raczej o Winobraniu niż o dniach miasta. Podajcie tez ten adres do mediów bo mało kto słyszał o takim serwerze. Domena należy do firmy ASPE z Poznania i została wykupiona dopiero w lipcu 2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
nepota Re: Winobranie: śpiewa Schazza 08.08.07, 13:06 j.w. gdzie jest Szaza ? brakuje mi tu Szazzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka! Re: Winobranie: śpiewa Schazza IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.07, 13:40 Co do Winobrania to sie w sumie zgadzam, malo tego mysle ze program tegoroczny jest slabszy niz w latach poprzednich. Mmniej fajnych darmowych koncertow, mniej imprez w ogole itd. Tylko, ze z tego co wiem to zglosily tylko dwie firmy na ta imprezeze z ZG i ta co wygrala. Wybrano z tego co bylo do wyboru i jest jak jest. Co do polityki to racja ale to inny watek na forum. Zupelnie serio mowie zebys zabrala sie za dzialanie w polityce. Acha a Twój ewentulany wyjazd z ZG niczego nie zminie ani w Polsce ani w ZG. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Winobranie: śpiewa Schazza 08.08.07, 14:30 :) pomysl sobe np. co by się stało gdyby z zaprzjaźnionego miasta we Włoszech , Francji , lub Niemiec , albo ze wszystkich tych trzech krajów w kawalkadzie znalazły się reprezetacje jakiś winnych gmin , rgionów , miast - pełno tego . itd.itp. Jak to zadziała na wyobraźnię , jak to rozsławi ZG, jak to zdopinguje biorących udzał ze strony ZG,........... Takich pomysłów jest bardzo dużo , tylko trzeba chcieć i dotrzeć do ludzi z olejem w głowie i tętniącym sercem , a nie do agencji z szablonami w szufladach ... Te agencje robią tak samo imprezę dla ZG jak i zakładu szklarskiego , im właśnie wisi , zaproponują Rodowicz i myślą , że ona za nich wszystko załatwi ..., a gdzie cele nadrzędne dla miasta ? i jego rozwoju ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka! Re: Winobranie: śpiewa Schazza IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.07, 17:34 Idz w polityke. Zaglosuje na Ciebie!. Serio. A z tym zapraszaniem to bym nie galopowala bo co na WINONBRANIU zobaczyli by Ci z regionów na prawde winairskich? Czuli by sie jak w programie mamy Cie. Pomysl do zrealizowania ale za jakis czas. I jeszcze drobiazg: ludzi z pomyslami nie brakuje tylko czemu nikt z nich nie załozy firmy i nie da oferty??? Pytanie bez odpowiedzi. Ale co do ideii i celu się zgadzam z Tobą. I tak głupio bo jakos ciekawiej jest sie klocić:) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Winobranie: śpiewa Schazza 08.08.07, 19:41 :) , ale nie chce się kłócić , robię to bo nie docieram do ludzi w mojej profesji z argumentami , albo się boją , albo nie rozumieją , albo faceci i o swoją męską pozycję drźą . Miło mi z Tobą wymienić zdanie ...polecam się na przyszłość ,:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZB Re: Winobranie: śpiewa Schazza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 21:02 A ja proponuje skrocic swieto do 3 dni i zrobic impreze z rozmachem. Przyklad mozna brac cgocby z Zagania gdzie w ciagu 3 dni jest fajna zabawa dobra muzyka i imprezy za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Winobranie: śpiewa Schazza IP: *.ztpnet.pl 09.08.07, 08:39 Racja! ....i mniej bałaganu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Winobranie: śpiewa Schazza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 11:02 Jeszcze zatęsknimy za Centrum Biznesu, na którym psy wieszali. Ale wszystk na Winobraniu było za darmochę. Teraz wchodzi komercja. Bilety na imprezy, wysokie stawki dla handlarzy. I ta wszechobecna Kate Ryan - ile można znieść ten popik?! Święto miasta - jest dla miasta i powinno być za friko dla miaszkańców, raz w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Winobranie: śpiewa Schazza 09.08.07, 14:18 Jesteś częściowo produktem markeingowej wojny o rynek . Chcesz wszystko za darmo od miasta ? To przykre , że nie rozumiesz iż nie ma niczego za darmo . Miasto płaci Twoimi jak i pani Basi , pana Wiesia itd. pieniążkami , które przewiduje w budżecie n ten rok . Miasto jedynie może to wydać lepiej lub gorzej . Natomiast Ty wychowałeś się na sponsoringu i naczej jesteś człowiekiem cargo , po polsku DAJCIE! Więc chcesz mieć "za darmo" . Uważam , że ściągnięcie dobrej jakości artysty do ZG na koncert z biletami jest osiągnięciem . Niezaiczam do tego grona artystów , którzy przyjadą , no może stachurski ale z innych powodów nie jakościowych . Napewno Rodowicz jest taką atystką , ale ona ma gdzieś bilety , nie będzie ryzykowała - duża grupa jej odbiorców to ludzie cargo i ona o tym wie więc gra za szmal miejski . Ogólnie koncerty biletowane uważam za dobry odwrót od złego zwyczaju . Dobry , ale bardzo ryzykowny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZB Re: Winobranie: śpiewa Schazza IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.08.07, 17:00 Lepiej te pieniadze wydac przez 3 dni na cos porzadnego niz przez tydzien na byle co! i zdania nie zmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girasole Re: Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kaya IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.08.07, 14:50 Halina Benedyk? czy to nie ona spiewała z Marco Antonellim swego czasu przebój "Frontiera?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Pracowałam dla ASPE... wiecej NIE będe!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 23:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Przewloc Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kayah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:51 Czytam artykuł kolejny raz i oczom nie wierzę! Na winobraniu w stolicy kabaretu zabraknie "KABARETONU" Niech poznaniacy poczytają o tradycjach lubuskiego grodu i dopiero wyposażeni w wiedzę biora sie za organizację imprezy. Czy liczy się tylko kasa????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kaya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 09:37 tnij.org/flashmobzg < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suchar Flash Mob na Winobranie 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 09:42 tnij.org/flashmobzg - Co to jest Flash Mob? - Flash Mob to określenie, którym przyjęło się określać sztuczny tłum ludzi gromadzących się niespodziewanie w miejscu publicznym w celu przeprowadzenia krótkotrwałego zdarzenia, zazwyczaj zaskakującego dla przypadkowych świadków. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Winobranie: śpiewa Rodowicz, Kate Ryan i Kaya 27.08.07, 20:59 Halinka Benedyk jest z Poznania . Śpiewa piosenki dla dzieci . Dobrze się prezentuje . To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś