koza_77 17.08.07, 00:52 Chciałabym kiedyś w przyszłości dalekiej lub bliższej zajmować się projektowaniem mody. Od czego zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senna_bezsennosc Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 00:57 Yhm, nie wiem. Może zacznij od jakiś konkursów? Albo spróbuj się wkręcić gdzieś do pomocy projektantom. Odpowiedz Link Zgłoś
szpic-brodka Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 00:57 Albo idź na studium – technologia odzieży – od tego zacznij a potem już jakoś poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
senna_bezsennosc Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:00 Tiaaa. I co? W szwalni ma pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
szpic-brodka Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:01 No co Ty? Od tego zaczynało wielu projektantów mody – nauczy się dobierać materiał rozpoznawać itp. Odpowiedz Link Zgłoś
senna_bezsennosc Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:08 To już lepiej chyba iść po prostu na krawiectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
szpic-brodka Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:10 Nie. Tam ma mniejsze pole do popisu chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_77 Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:11 Też mi się wydaje że technologia jest szerszym zagadnieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
szpic-brodka Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:16 Uhm. A potem do pracy przy jakimś projektancie konkursy itp. I na jakieś artystyczne studia? Odpowiedz Link Zgłoś
szpic-brodka Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:18 Żeby wzbogacić poczucie smaku i estetyki? Odpowiedz Link Zgłoś
senna_bezsennosc Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:22 Uważam, że studia to nie jest najlepszy pomysł (przynajmniej w tym wypadku). Co do studium - cóż być może jednak to jest dobry początek. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_77 Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:23 A możecie mi polecić jakąś dobrą szkołę w Zielonej Górze? Odpowiedz Link Zgłoś
szpic-brodka Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:24 No ja nie jestem z Zielonej Góry ale tam jest placówka AP Edukacji a z tego co wiem są polecani jako dobra szkoła i mają taki kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
senna_bezsennosc Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:26 Ta szkoła to przypadkiem w Poznaniu nie jest?;> Odpowiedz Link Zgłoś
szpic-brodka Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:26 W Poznaniu też jest – mają placówki w wielu miastach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_77 Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:27 Dobra dobra tylko że to jest prywatna szkoła :/ Odpowiedz Link Zgłoś
szpic-brodka Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:29 Ale ma uprawnienia szkoły publicznej więc honorowany dyplom przez pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
senna_bezsennosc Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:31 Koza, a masz już jakieś swoje projekty?:) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_77 Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:33 Takie tam pierwsze próbki – nie nadają się do pokazania. Odpowiedz Link Zgłoś
senna_bezsennosc Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:34 Oioioi, już nie bądź taka nieśmiała. Pokaż co tam stworzyłaś:) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_77 Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 01:35 Nie serio – pierwsze próby – następnymi się pochwalę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: projektowanie ubrań 17.08.07, 15:15 koza_77 napisała: > Nie serio – pierwsze próby – następnymi się pochwalę ;) Nie marudż Koza - pokazuj!:) A tak wracając do Twojego pytania - by projektować potrzebne sa dwie rzeczy - umiejetności plastyczne i wiedza z zakresu technologii, materiałoznawstwa, krawiectwa itd itp Więc siłą rzeczy, trzeba szukać mozliwości rozwijania sie w tych kierunkach - szkoły AP Edukacji bym nie polecał bo to cieniasy, które wyciagają forsę od ludzi, którzy chcą iśc na skróty:) Zresztą jaki by człowiek miał dyplom w życiu zawodowym, w takiej branży jak ta liczy się portfolio z projektami, to na jego podstawie dostaje sie pracę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: projektowanie ubrań IP: *.dialog.net.pl 21.08.07, 15:04 Trza mieszkac w wawie/miec kupe kasy/znajomosci :-D od czego zaczynala Minge? nie wiem ale nie obstawialabym konkursy i ze niby ktos ja zauwazyl ,predzej stoja za tym duze pieniadze i to one je wprowadzily na salony wawki. k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rastaman Re: projektowanie ubrań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 15:37 Najpierw obczajaj co ludzie noszą na ulicy, obczajaj ich zajawki. Zobaczysz, że ludzie noszą dokładnie takie ciuchy jakie inni zajmujacy się tymi samymi rzeczami co oni. Na modę jest miejsce- teraz kupuję sobie czapeczkę za 210 zika, bo jest fajna. Ludzie nie chcą nosi takich samych rzeczy jak inni. Odpowiedz Link Zgłoś